Viessmann Fűtéstechnika Kft. Vitoflex 300-RF rotációs tüzeléses fatüzelésű fűtőkazán

A Vitoflex 300-RF egy automatikus szilárd tüzelésű kazán legfeljebb 35 százalékos nedvességtartalmú fapellettel, faaprítékkal és faforgáccsal történő tüzeléshez. Egy betolócsiga vezeti el a mozgó rostélyra a tüzelőanyagot, amely ott elgázosításra kerül. A felszálló éghető gázokat egy rotációs ventilátor elkeveri levegővel, és a gázok elégnek. 150 ... 540 kW teljesítmény-tartományával megfelel többlakásos épületek fűtésére.A Vitoflex 300-RF fatüzelésű fűtőkazánok alkalmasak a konténerben történő mobil felhasználásra is.Mindenütt ideális megoldás, ahol nem áll rendelkezésre kazánház, vagy ahol egy hőközpont kicserélésekor átmenetileg is hőt kell termelni.

Letöltések
Műszaki adatok

További termékek a cégtől

Vitocell 360-M fűtővíz puffertároló
 
Vitocell 360-M fűtővíz puffertároló

Kombinált puffertároló, nemesacél bordáscsövön keresztül történő használati melegvíz készítéssel, belső átrétegző rendszerrel, 750 és 950 liter tároló-űrtartalommal. A Vitocell 360-M fűtővíz-puffertároló és tároló-vízmelegítő kombinációja, melyet kis helyszükséglet és egyszerű szerelés jellemez. A kombitároló (multivalens puffertároló melegvíz készítéssel) lehetőséget nyújt több hőfejlesztő helytakarékos csatlakoztatására, mely higiénikus használati melegvíz készítésére alkalmas magas csapolási aránnyal. Különösen alkalmas a Viessmann napenergiával működő rendszereivel együtt történő használati melegvíz készítéshez és fűtés-rásegítéshez. A szolárrendszer a teljes tárolót fel tudja fűteni az alsó részen elhelyezett csőkígyós hőcserélőnek köszönhetően. A belső átrétegző rendszerrel a felfűtött fűtővíz keveredés nélkül tud a tároló felső részébe áramlani, ez a rendszer indulásakor felgyorsítja a magasabb hőmérsékletű víz rendelkezésre állását.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Vitovolt 200 napelem Vitovolt 300 napelem
 
Viessmann napelemek
2 termék

Egy Viessmann napelemes rendszer felszerelésével mindenki a maga áramszolgáltatójává válhat. Az ingyenesen rendelkezésre álló napenergia árammá alakítása pénzügyileg kifizetődő. Megfelelően méretezett rendszerrel gyakorlatilag több évtizedre előre meghatározhatja az áramfogyasztása költségeit. Ilyen lehetőséget jelenleg egyetlen más rendszer sem kínál. Egy 6,5 m²-es napelemes rendszer (4 db általános méretű modul) éves termelése már fedezi egy magyar állampolgár átlagos éves áramfogyasztását. A Viessmann termékválasztékában megtalálhatók az elterjedtebb polikristályos modulok, valamint a magasabb műszaki színvonalat és hatásfokot képviselő monokristályos modulok is.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Vitoligno 300-P pelletkazán
 
Vitoligno 300-P pelletkazán

Automatikus pelletkazán 18, 24, 32, 40 és 48 kW névleges fűtőteljesítménnyel. A Vitoligno 300-P kezelése rendkívül egyszerű, és kényelmessé teszi a pellettel történő fűtést, gyakorlatilag minden automatizált az adagolástól a tisztításig. A fapellet kevés hamu visszamaradásával ég el, és a készülékben naponta legalább egyszer automatikusan megtisztításra kerülnek az égéstérben levő fűtőfelületek. A két zárható hamudoboz kiürítése csaknem por keletkezése nélkül történik. A Vitoligno 300-P pellettüzelésű kazán elsősorban családi házak, nagyobb lakóépületek fűtésére ajánlott, új építéshez és korszerűsítéshez egyaránt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitoligno 150-S faelgázosító kazán
 
Vitoligno 150-S faelgázosító kazán

Csúcskategóriájú faelgázosító kazán félméteres és méteres hasított fa számára, 17, 23, 30, 34,9 és 45 kW névleges hőteljesítménnyel. A Vitoligno 150-S fatüzelésű fűtőkazánt speciálisan hasábfával történő tüzelésre fejlesztették. A töltőtérbe max. félméteres hasábok adagolhatók. Az időjárás függvényében vezérelt szabályozás a befűtéstől a leégésig szabályozza a hőelosztást. A tiszta és hatékony égéssel akár 92 százalékos hatásfok is elérhető. Az olajtüzelésű kazánként is működtethető Vitoligno 150-S faelgázosító kazán elsősorban többlakásos lakóépületek, mezőgazdasági épületek, valamint kisméretű ipari üzemek fűtésére ajánlott, új építéshez és korszerűsítéshez egyaránt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitoflex 300-FSR teljesen automatikus fatüzelésű fűtőkazán
 
Vitoflex 300-FSR teljesen automatikus fatüzelésű fűtőkazán

Teljesen automatikus, nagy teljesítményű fatüzelésű fűtőkazán síktolórostélyos tüzeléssel, 850…13000 kW teljesítmény-tartománnyal. A síktolórostélyos tüzeléshez erdei és fűrészüzemből származó maradékfa, fafeldolgozás során keletkezett maradékfa, farostlemez és MDF használható. Az égéstermék portartalma rendkívül alacsony a nyugodt parázságynak köszönhetően. A tüzelőanyag akár 92 százalékát képes hővé alakítani. Forróvíz- és gőzkazán-berendezésekhez is alkalmas. A magas hatásfokhoz hozzájárul az is, hogy a sugárzási veszteség a legalacsonyabb mértékű. Ehhez a kazánberendezés komplett hőszigeteléssel rendelkezik. A Vitoflex 300-FSR fatüzelésű fűtőkazán megfelel az iparban, szolgáltatóknál vagy önkormányzatoknál alkalmazott hőközpontokhoz.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Ajánlott kategóriák

Szilárd tüzelésű kazánok
Szilárd tüzelésű kazánok
Kémények
Kémények
Béléscsövek
Béléscsövek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...