Légtechnikai mérő és szabályozó szerkezetek

RN térfogatáram szabályozó TVE-Q légmennyiség szabályozó készülék TVE VAV készülék TZ-Silenzio VAV készülék
 
TROX szabályozók
19 termék

A szellőzéstechnikai és klímatechnikai rendszerek rendeltetése az, hogy beállítsák a beltéri levegő minőségét és a helyiség fűtési komfortjának és nedvességtartalmának feltételeit a fennálló rendelkezéseknek (DIN EN 13779) megfelelően. A megfigyelés sarkalatos pontja a beltéri klíma. A szükséges levegő minőség fenntartása és a rendszer gazdaságos működésének lehetővé tétele érdekében a rendszernek minden levegő áramlását felügyelni és szabályozni kell. Ezért az elosztó berendezés fontos feladatot kap.

19 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
VKH térfogatáram korlátozó elemek
 
VKH térfogatáram korlátozó elemek

Csővezetékekbe, csőidomokba, elágazásokba ki- és bevezetésekbe csúsztatható, automatikus térfogatáram állandósító elem. A VKH stabilizálja a légáramot a névleges értéken 50-200 Pa közötti nyomáskülönbségnél. A mérés és kiegyenlítés a helyszínen elmarad, ezáltal a légtechnikai rendszer gyorsabb beszabályozása és átadása lehetséges.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
UltraLink ultrahangos szabályozó
 
UltraLink ultrahangos szabályozó

Az új ultrahangos technológia zavartalan légáram és kisebb nyomásesés biztosításával optimalizálja a légáramot és a szellőzőrendszer általános hatékonyságát.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A légtechnikai rendszerekben a levegő áramlását szükséges szabályozni vagy esetenként teljes mértékben elzárni. Erre a célra különböző szabályozó elemek beépítésére van lehetőség, többnyire a légtechnikai csővezetékben. Az állandó légmennyiség szabályzók fix beállítással állandó térfogatáramú levegőmennyiség áramlást tesznek lehetővé. A mozgatható zsaluk a szabad áramlási keresztmetszet változtatását teszik lehetővé. A légcsatornába iktatható pillangószelep is az áthaladó levegőmennyiség beszabályozásának egyik módja. A változtatható keresztmetszetű szabályozók közé tartoznak az egyszerűen és pontosan beszabályozható blendés légszabályzók, melyek működése a fényképezőgép fénybeeresztő szerkezetéhez hasonló. A változtatható térfogatáramú légmennyiség szabályzók elszívó és befúvó rendszerekben használhatók állandó légsebesség biztosítására vagy változó légszállítás esetén. A légmennyiség szabályozók gyakran beépített mérő egységgel, illetve motoros mozgatással együtt készülnek. Egyes esetekben a légcsatornába csak mérőegységet tartalmazó elem beépítésére van szükség. Vannak légmennyiség szabályzók, melyek az átáramló levegő paramétereinek (például páratartalom, széndioxid tartalom) függvényében, akár decentralizáltan, automatikusan is működhetnek.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...