proidea.hu online termékinformációs katalógus

Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók


Építés   Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók

Az átlátszó, áttetsző üvegek és fényáteresztő műanyagok lehetővé teszik a természetes fény bejutását az épületekbe. Ezekkel a légies szerkezetekkel nyitott, világos, átláthatóbb terek hozhatóak létre. A technológiai fejlődéssel az üvegek épületfizikai tulajdonságai javultak, jobb a hőszigetelő képességük, megszűrik a napsugárzást. A síküvegek vagy float üvegek felhasználása alapvetően olyan szerkezeteknél jellemző, ahol a fényátbocsátás, az átláthatóság valamint a térelválasztás fontos: nyílászáróknál, üveg elválasztó vagy határoló szerkezeteknél, homlokzatépítésnél, előtetőknél, üvegfalaknál. Az üveg nemcsak térhatárolóként, hanem szerkezeti elemként is megjelenhet (üvegfödém, üveglépcső). Üvegtéglából készülhetnek homlokzati felületek, válaszfalak, térelválasztó falak, járófelületek. Dekorációs üvegekkel, a színezésnek és textúrának köszönhetően, érdekes építészeti, belsőépítészeti hatásokat lehet elérni.

Fényáteresztő műanyaglemezek a tömör vagy üregkamrás polikarbonát és polipropilén lemezek, extrudált és öntött akril (plexi) lemezek, SAN és egyéb PVC lemezek. Előtetőkben, télikertek tetőiben vagy oldalfalában, íves medencefedésekhez, illetve minden egyéb könnyű, áttetsző héjalást igénylő szerkezetekben széles körben alkalmazhatóak.

Az üvegfóliák javítják a nyílászárók hőtechnikai, árnyékolási tulajdonságait és mechanikai ellenálló képességét. A külső árnyékolók homlokzati nyílászárók elé árnyékvetőként vagy árnyékolóként elhelyezett szerkezetek. Az árnyékolók védelmet nyújtanak a tűző nap melegétől, lehetővé teszik a beengedett fénymennyiség szabályozását, egyes típusai pedig megakadályozzák a külső térből a belátást. A redőnyök, reluxák, zsaluziák, napellenzők, pergola árnyékolók, szalagfüggönyök egyszerűbb és könnyebb mozgatása motorizálással is elérhető.
Termékkategória
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hír
2019.08.08    
2019.05.06    
2019.05.03    
2019.04.30    
2019.01.28    
2018.11.30    
2018.11.09    
2018.11.05    
2018.09.28    
2018.09.21    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  üveg  akril  acryl  polikarbonát  polycarbonat  pc  cellás  árnyékoló  redőny  redőnyök