Kültéri árnyékolók, rovarhálók, előtetők

PERFEKT AE nyílászáróra építhető zsaluziatok PERFEKT ST áthidaló helyére építhető zsaluziatok Alumark S-KOMPAKT öntartó zsaluziarendszer Alumark S-KOMPAKT EVO öntartó zsaluzia-rendszer
 
Alumark zsaluziák
4 termék

Külső, mozgatható, alumínium lamellás árnyékolási rendszer, mely amellett, hogy rendkívül esztétikus, lehetővé teszi a beeső fény átmenet nélküli szabályozását is. A lamellák a tokba összegyűjthetők. Az Alumark zsaluziák standard és öntartó kivitelben is elérhetők. Választhatók C, Z, S lamellákkal, és különböző tokszerkezetekkel.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Ellipsun kinyúló árnyékolók SYBA Separet tokozatlan textil napellenzők Z lamellás kültéri kinyúló alumínium árnyékolók Ellipsun fix klipszes vagy végelemes rögzítésű árnyékolók
 
SYBA kültéri árnyékolók
14 termék

A SYBA kültéri árnyékolói az alapvető energetikai célok megvalósításán kívül a felhasználói komfort növelését is célozzák. Jól átgondolt és kivitelezett termékek.

14 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Fixscreen® 100 Evo textilárnyékolók Fixscreen® 100 Evo Slim tokos textilárnyékoló Fixscreen® 150 Evo külső és rejtett tokos textilárnyékoló Renson Panovista és Panovista Max sarokillesztett textilárnyékolók
 
Fixscreen® kültéri zip-es textilárnyékolók
6 termék

A Renson cég fejlesztette ki elsőként a zipzáras elven működő textilárnyékolókat, így technikailag és minőségben is piacvezető az e típusú árnyékolók gyártása terén. Az árnyékolók textil széléhez rögzített speciális zipzár alkalmazásával biztosítják az akár 130 km/h szélállóságot (szélcsatorna teszteken bevizsgált). A textil extrém időjárási körülmények között is a helyén marad, nem zörög, nem szakad. Zárt állapotban betölti a szúnyogháló funkciót, megfelelő fényviszonyokat teremtve hatékonyan véd a túlmelegedés ellen. Fixscreen típusok: függőleges árnyékolók; Topfix típusok: tetőablakokra, télikertek tetejére; Panovista típusok: saroksorolt, üveg-üveg találkozású nyílászárókhoz; Slidefix: vízszintes mozgatással (pld. tolóajtókhoz)

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Umbroll könyökkaros napellenző Umbroll redőny Umbroll zsaluzia Umbroll Veranda árnyékolók
 
Umbroll kültéri árnyékolók
5 termék

A mérnöki munkával megtervezett szerkezetek gyártása magas színvonalon történik egyedi méretekhez, textilekhez és alkalmazásokhoz igazodva.

5 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Aluprof MPH Harmony pliszés szúnyogháló
 
Aluprof MPH Harmony pliszé szúnyogháló

Az MPH pliszés szúnyogháló alkalmazható teraszajtóknál, valamint balkon beugrókban, ahol a szélesség elérheti akár a 4 métert is. A speciális pliszés hálónak köszönhetően a rendszer nagyon helytakarékos, mert a háló bezáráskor harmonikává csukódik össze, és eltűnik az oldalsó profilban. A szúnyoghálót kivételesen simán lehet mozgatni, használata egyszerű és nem igényel nagy erőkifejtést. Felépítése lehetővé teszi, hogy bármilyen helyzetben meg lehessen állítani.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
PERFEKT AE nyílászáróra építhető redőnytok rendszer PERFEKT ST áthidaló helyére építhető redőnytok rendszer
 
Alumínium redőnyrendszerek Heroal léccel
2 termék

Nyáron az árnyékoló-, télen pedig hőszigetelő hatásuk miatt praktikusak. A XX. században a tömeges lakásépítések a külsőtokos redőnyök általánossá válását hozták, míg napjainkban az energiatudatos trendnek megfelelve a falazatba, vagy nyílászáróra építhető, hőszigetelt tokos változatok kapnak egyre nagyobb hangsúlyt.
A PERFEKT redőnyrendszereknél az árnyékoló beltartalma utólag is beszerelhető, ezzel költséget megtakarítva az építtetőnek, beruházónak. Kiváló hőszigetelési érték, jó hangszigetelési érték is elérhető.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Atenád Pliszé szúnyogháló
 
Atenád Pliszé szúnyogháló

A pliszé szúnyogháló egy harmonikaszerűen záródó háló, melynek köszönhetően rendkívül kevés helyigénnyel bír a szerkezet. Rendelhető vízszintes és függőleges mozgatással is. Ajtókra és ablakokra egyaránt kiválóan alkalmazható, akár hatalmas felületek lefedése is lehetséges a segítségével. Tetszés szerint kombinálható redőnnyel anélkül, hogy kiemelőkeretet kellene alkalmazni. Esztétikus megoldást nyújt és a kilátásban sem zavarja az odabent tartózkodókat.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Varisol W350 és W500 télikert árnyékolók  Varisol K350 és K500 tokozott napellenezők Varisol K450 tokozott napellenző, süllyesztett kivitelben is
 
Varisol napellenzők és télikert árnyékolók
3 termék

Télikertek árnyékolása kapcsán két megoldás lehetséges: 1. Télikerten belül előnye, hogy az időjárásnak nincs kitéve, de a hatásfoka lényegesen kisebb. 2. Télikerten kívül előnye, hogy a hőt már kint felfogja, így hatásfoka lényegesen jobb; nagyobb méretek is megvalósíthatók, de ki van téve az időjárási körülményeknek. A tokozott, könyökkaros napellenzők akár árnyéktoldattal is szerelhetők. Zárt állapotban a tengely, textil és a karok is védettek az időjárástól. A kiváló minőségű akril- vagy poliészter textilek, víz- és szennyeződéstaszító impregnálással rendelkeznek, strapabírók, uv-állók, hosszú ideig megőrzik eredeti szépségüket. Lehetnek falon kívüli, vagy falsíkba süllyesztett kivitelűek.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
MB-SUNSHADES zsalugáter MB-SUNPROF homlokzati árnyékoló SKB Styroterm ráépíthető redőnyrendszer SP és SP-E vakolható tokos redőny
 
Aluprof kültéri árnyékolók
4 termék

Zsalugáter, homlokzati árnyékoló, vakolható tokos redőny és ráépíthető redőnyrendszer.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Renson CANVAS és AERO CANVAS fix vászontetős pergolarendszer Renson Camargue elforgatható lamellás pergolarendszer Renson Algarve és Algarve Aero elforgatható lamellás pergolarendszer Renson Skye és Aero Skye elforgatható és összegyűjthető lamellás pergolarendszer
 
Kerti-, terasz- és tetőárnyékoló pergolarendszerek
11 termék

Renson újgenerációs, 4 évszakos, időjárásálló, alumínium szerkezetű árnyékolórendszerek luxus kategóriában. Elforgatható lamellás tetővel vagy fix-, illetve eltolható textiltetővel. Minden szerkezet integrált vízelvezetéssel, kábelezéssel rendelkezik. Típustól függően oldalelemekkel (screen, loggia, üvegpanel stb.) és extrákkal (led világítás, fűtés, zenemodul, stb.) kiegészíthetők. Nem igényelnek komoly karbantartást, kitűnően illeszkednek bármely építészeti stílushoz. A Varisol prémium pergolaárnyékoló rendszerek szabadon álló vagy homlokzathoz rögzített kivitelben készülnek. A Varisol üvegtető alatti árnyékolók a kerti teraszok és télikertek árnyékolását szolgálják.

11 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Umbroll Pergoklíma rendszerek
 
Umbroll Pergoklíma rendszerek

A Pergoklíma a pergolák egy új generációja, amely minden eddiginél nagyobb komfortot biztosít a felhasználóknak. Rendkívül tartós és erős szerkezet. A napvédelemért állítható dőlésszögű, extrudált, vízelvezetésre képes lamellák felelnek.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Loggialu tolópaneles árnyékoló
 
Loggialu tolópaneles árnyékoló

A Loggia panelek kiváló szolgálatot nyújtanak, ha úgynevezett csúszóajtó vagy csúszófal segítségével szeretnénk árnyékolni. Egy fix, alumínium lamellás, tolópaneles árnyékoló, melynek működtetése kézi mozgatással történik. Kiegészítő tartószerkezettel kerül felszerelésre az épület homlokzatára, és egy rendkívül esztétikus képet kölcsönöz annak. A panelek könnyed mozgathatóságát a felfüggesztett görgők és a sín biztosítják, a lamellák dőlésszöge fix.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Renson Icarus strukturális árnyékoló
 
Renson Icarus strukturális árnyékoló

Az építészeti körökben méltán népszerű strukturális árnyékolók a függönyfalak megjelenésével egy időben jöttek létre. Az Icarus lamellái széles körben elérhetők, így mára nem csak középületeknél, de családi házaknál is közkedvelt árnyékolási megoldást jelent. Ez az árnyékoló típus a homlokzat és az épület szerves részét képezi, ezáltal pedig egyedi megjelenést biztosít annak. Az egyedi építészeti koncepciókhoz pedig ez az alumínium lamellás szerkezet a legjobb megoldás.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
AMZ hővédő roló, ARZ külső redőny	AMZ/F, AMZ/C hővédő rolók felülvilágító ablakokhoz	VMZ, VMB homlokzati hővédő rolók
 
FAKRO kültéri árnyékolók
3 termék

A megterhelő hőség ellen a leghatékonyabb védelmet a külső árnyékolók (hővédő roló, külső redőny) adják. A külső árnyékolók kívülről, az ablaküveg előtt kerülnek felszerelésre, ezáltal hatékonyan védenek a nap melegétől. A napellenző rolók és a redőnyök visszaverik a nap sugarait és megakadályozzák a helyiség túlzott felmelegedését. A kiegészítő kellékek gazdag választéka emeli az ablak használati értékét, megteremtve a lehetőséget a fényviszonyok szabályozásához, a hőhatások csökkentéséhez és az energiatakarékossághoz.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
HELLA TRAV® tokrendszer HELLA TRAV®Aktiv tokrendszer HELLA TRAV®Protect tokrendszer HELLA TRAV®Aktiv plus tokrendszer
 
HELLA tokrendszerek
6 termék

Az ablak és a napvédelem egy rugalmas, testreszabott és tökéletesen beszerelt egységgé olvadnak össze. A HELLA tokrendszerei időt és költséget spórolnak meg, megakadályozzák az építési hibákat, optimalizálják az építés minőségét és megfelelnek a jövő normáinak. Lehet szó redőnyökről, zsaluziákról, textil árnyékolókról vagy szúnyoghálóról - a HELLA különféle tokrendszereibe minden fény-, betekintés-, és zaj elleni védelem varrat nélkül integrálható. A nap- és az időjárás elleni védelem, a szúnyogháló tökéletesen van elhelyezve, semmi nem zörög, minden akadás nélkül mozog, stabil és hosszú életű.

6 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
AF 80 külső zsaluzia AR 63 S ECN sötétítő raffstore AF 80 Plus külső zsaluzia AR 92 S ECN sötétítő raffstore
 
HELLA külső árnyékolók
8 termék

A HELLA raffstore-ok és zsaluziák rugalmas és hatékony nap-, időjárás és belátás elleni védelmi megoldásként gondoskodnak az optimális térklímáról és kényelemről. Az egyedülálló design a homlokzat érdekfeszítő elemeivé teszi. A kényelmesen kezelhető árnyékolókkal a fény és árnyék egyénileg szabályozható. Magas szélstabilitás jellemzi őket a sínes vezetésnek köszönhetően. Raffstore-ok és lamellás árnyékolók, a legjobb választás, ha egy maximálisan jó közérzetű környezetet akar élvezni.

8 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
HELLA TRAV®frame tokok HELLA TRAV®frame redőnyök HELLA TRAV®frame raffstore-ok HELLA TRAV®frame Screen homlokzati árnyékolók
 
HELLA bélésfalrendszerek
4 termék

Hogyan integrálható szakmailag egyszerűen és építésfizikailag tökéletesen az ablak, ablakpárkány és napellenző összetett kombinációja bármely homlokzatra? A válasz neve: TRAV® frame?. Az ablaknyílásba kész építődobozt helyeznek be, amely teljes mértékben integrálja az ablakot és a napellenzőt. Az egyszerű szerelés időt és költséget takarít meg. Hőhidak, vakolati repedések és más szerkezeti hibák gyakorlatilag ki vannak zárva, az energiaértékek csodásak, és ugyanez áll a zajszigetelésre.

4 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Roto kültéri árnyékolók, szúnyoghálók
 
Roto kültéri árnyékolók, szúnyoghálók

A Roto redőnyök tökéletes fényzárást biztosítanak és minden évszakban óvják tetőteret az időjárás viszontagságaitól. A hőmérséklet szabályozása mellett védelmet nyújtanak a külső környezet negatív hatásai, a zajok és a jégeső ellen is. A manuális vagy elektromos kivitelű hővédő rolóval a tetőtéri szoba teljes elsötétítése nélkül is kedvező hőmérséklet alakítható ki. A sűrű szövésű szúnyogháló megakadályozza a rovarok bejutását, de a fény és a friss levegő áramlását nem zavarja.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Internorm árnyékoló és rovarvédelmi rendszerek
 
Internorm árnyékoló és rovarvédelmi rendszerek

Redőnyök, raffstore-k, zsalugáterek, belső reluxák és rovarvédelem.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Shadoglass üveglamellás árnyékoló Solarfin mozgatható alu lamellás árnyékoló Solar-C fix lamellás árnyékoló rendszer
 
Colt ipari ányékolástechnikai rendszerek
3 termék

A Colt ipari árnyékolástechnikai rendszerei az esztétikai megjelenés mellett az épület energiahatékonyságát is növelik. A Colt termékei között fix vagy mozgatható lamellás, alumínium vagy üveglamellás, sőt elektromos áramot termelő, napelemes árnyékoló rendszerek is találhatók. A Colt nemzetközi szinten e szegmens vezető cégei közé tartozik. Különlegessége referenciáinak túlnyomó többségében az egyedi, tervezők által, az adott épületre szabott rendszerek megvalósításában mutatkozik meg.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A külső árnyékolók homlokzati nyílászárókkal párhuzamosan vagy merőlegesen illetve ferdén elhelyezett árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek. Védelmet nyújtanak a tűző naptól, lehetővé teszik a beengedett fénymennyiség szabályozását, egyes típusai megakadályozzák a külső térből a belátást is. Gátolják a közvetlen napsugárzás üvegfelületre jutását, és ezzel jelentősen csökkentik az épület belső tereinek nyári felmelegedését. A kültéri árnyékolók ki vannak téve napsugárzásnak, esőnek, hónak, szélnek, pornak, fagynak, hőmérsékletingadozásnak. Az árnyékoló vagy annak elemeinek elhúzása, felhúzása vagy leengedése, elfordítása történhet motorosan, egyes esetekben pedig kézileg működtetett mechanikus szerkezettel is. A motoros mozgatás előnye, hogy szélérzékelővel vagy programozással automatikussá tehető.

A redőnyök ablakok, erkélyajtók, falnyílások elsötétítésére és zárására szolgáló szerkezetek. Vannak külső tokos, ablakkal együtt beépített és vakolható tokos típusok. Anyaguk szerint lehetnek műanyagból, fából és alumíniumból. A magas minőségű redőnyök fényvédő és hőszigetelő szerepük mellett zajvédelmi vagy akár biztonsági funkciót is elláthatnak. A zsaluziák más néven raffstore-ok a reluxához hasonló lamellás árnyékolók alumíniumból, fából. A lamellák leengedhetők és felhúzhatók, elforgatásukkal szabályozható a fény. A zsalugáterek és külső spaletták hagyományos árnyékolók, melyek a nyílászáró szárnyakhoz hasonlóan zsanéron fordulnak el, és általában 180 fokban kihajthatók a homlokzatra, vagy sínen eltolhatók az ablak elől. A zsalugáterek szárnyai készülhetnek fix vagy elforgatható lamellákkal. A felhasznált anyag leggyakrabban fa, de lehet műanyag vagy alumínium is. A mozgatható lamellás zsalugáterekkel és a betétes vagy deszkaspalettákkal teljes elsötétítés érhető el. Mind nyári, mind téli hőszigetelő hatásuk kiváló.

A napellenző olyan árnyékoló szerkezet, amely a nap sugárzását ernyőszerűen távol tartja. A csuklókaros vagy bukókaros, nagyobb felületek esetén ollókaros kialakítású vázra UV szűrő és vízlepergető textil, szintetikus vászon vagy ponyva kerül. Ideális árnyékolója teraszoknak, erkélyeknek, kerthelyiségeknek. Homlokzatra vagy önálló tartószerkezetre szerelhető. Elsősorban teraszok árnyékolására használt textil árnyékoló a napernyő és az innovatív napvitorla. A rovarhálók nemcsak a szúnyogok, bogarak, hanem a levegőben szálló por ellen is védenek. Ablakra vagy ajtóra is szerelhetők. Készülhetnek fix beépítésű, nyitható és eltolható, pliszé kivitelben. A háló anyaga általában üvegszál.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...