Kültéri árnyékolók, rovarhálók, előtetők

Umbroll Sunbird napvitorla Umbroll Pergoklíma rendszerek Umbroll könyökkaros napellenző Umbroll redőny
 
Umbroll kültéri árnyékolók
7 termék

A mérnöki munkával megtervezett szerkezetek gyártása magas színvonalon történik egyedi méretekhez, textilekhez és alkalmazásokhoz igazodva.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Fixscreen® Minimal kültéri textilárnyékoló Fixscreen® 100 Evo textilárnyékolók Fixscreen® 100 Evo Slim tokos textilárnyékoló Fixscreen® 150 Evo külső és rejtett tokos textilárnyékoló
 
Fixscreen® kültéri zip-es textilárnyékolók
6 termék

A Renson cég fejlesztette ki elsőként a zipzáras elven működő textilárnyékolókat, így technikailag és minőségben is piacvezető az e típusú árnyékolók gyártása terén. Az árnyékolók textil széléhez rögzített speciális zipzár alkalmazásával biztosítják az akár 130 km/h szélállóságot (szélcsatorna teszteken bevizsgált). A textil extrém időjárási körülmények között is a helyén marad, nem zörög, nem szakad. Zárt állapotban betölti a szúnyogháló funkciót, megfelelő fényviszonyokat teremtve hatékonyan véd a túlmelegedés ellen. Fixscreen típusok: függőleges árnyékolók; Topfix típusok: tetőablakokra, télikertek tetejére; Panovista típusok: saroksorolt, üveg-üveg találkozású nyílászárókhoz.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
MB-OpenSky 140 pergola SkyFlow SZF/P külső lamellás homlokzati zsaluzia SkyRoll ZIP külső textil árnyékoló MB-SR50N ZS külső lamellás homlokzati zsaluziák függönyfalra
 
Aluprof kültéri árnyékolók
8 termék

Zsalugáter, homlokzati árnyékoló, vakolható tokos redőny és ráépíthető redőnyrendszer.

8 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
PERFEKT AE nyílászáróra építhető zsaluziatok PERFEKT ST áthidaló helyére építhető zsaluziatok Alumark S-KOMPAKT öntartó zsaluziarendszer Alumark S-KOMPAKT EVO öntartó zsaluzia-rendszer
 
Alumark zsaluziák
4 termék

Külső, mozgatható, alumínium lamellás árnyékolási rendszer, mely amellett, hogy rendkívül esztétikus, lehetővé teszi a beeső fény átmenet nélküli szabályozását is. A lamellák a tokba összegyűjthetők. Az Alumark zsaluziák standard és öntartó kivitelben is elérhetők. Választhatók C, Z, S lamellákkal, és különböző tokszerkezetekkel.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Renson CANVAS és AERO CANVAS fix vászontetős pergolarendszer Renson Camargue elforgatható lamellás pergolarendszer Renson Algarve és Algarve Aero elforgatható lamellás pergolarendszer Renson Skye és Aero Skye elforgatható és összegyűjthető lamellás pergolarendszer
 
Kerti-, terasz- és tetőárnyékoló pergolarendszerek
10 termék

Renson újgenerációs, 4 évszakos, időjárásálló, alumínium szerkezetű árnyékolórendszerek luxus kategóriában. Elforgatható lamellás tetővel vagy fix-, illetve eltolható textiltetővel. Minden szerkezet integrált vízelvezetéssel, kábelezéssel rendelkezik. Típustól függően oldalelemekkel (screen, loggia, üvegpanel stb.) és extrákkal (led világítás, fűtés, zenemodul, stb.) kiegészíthetők. Nem igényelnek komoly karbantartást, kitűnően illeszkednek bármely építészeti stílushoz. A Varisol prémium pergolaárnyékoló rendszerek szabadon álló vagy homlokzathoz rögzített kivitelben készülnek. A Varisol üvegtető alatti árnyékolók a kerti teraszok és télikertek árnyékolását szolgálják.

10 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Ellipsun kinyúló árnyékolók SYBA Separet tokozatlan textil napellenzők Z lamellás kültéri kinyúló alumínium árnyékolók Ellipsun fix klipszes vagy végelemes rögzítésű árnyékolók
 
SYBA kültéri árnyékolók
16 termék

A SYBA kültéri lamellás árnyékolói és kültéri textil árnyékolói az alapvető energetikai célok megvalósításán kívül a felhasználói komfort növelését is célozzák. Jól átgondolt és kivitelezett termékek.

16 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Loggia tolópaneles árnyékoló
 
Loggia tolópaneles zsalugáter

A Loggia kiváló szolgálatot nyújt, ha egy mobilis tolópanel segítségével szeretnénk árnyékolni. Egy fix lamellákkal rendelkező, tolópaneles árnyékoló, melynek működtetése lehetséges kézileg vagy a kényelem maximalizálásáért motorikusan. A Loggia lamellái készülhetnek alumíniumból, de igény szerint valódi fa változatban is elérhetők - ebben az esetben a lamellákon kívül minden más elem alumíniumból készül. Az árnyékoló alul és felül is egy sínrendszer segítségével kerül rögzítésre, mindez lehetséges szabadonálló verzióban vagy homlokzathoz rögzítve, mindkét módon rendkívül esztétikus képet kölcsönöz az épületnek. A panelek könnyed mozgathatóságát a felfüggesztett görgők és a sín biztosítják, a lamellák dőlésszöge általában fix, de rendelhető mozgatható változatban is.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Aliplast NUUN ECO bioklimatikus pergola
 
Aliplast NUUN ECO bioklimatikus pergola

Az Aliplast NUUN ECO bioklimatikus pergola biztosítja az általa fedett terasz időjárástól független használatát. Lehetővé teszi a természetes levegőkeringést, ugyanakkor védelmet nyújt a csapadékkal szemben. A sík felületű NUUN ECO pergola ideális választás mind lakóépületek, mind pedig kereskedelmi épületek számára. Tökéletesen illeszkedik a tradicionális és a modern építészeti formákhoz is. A rendszer csak egymodulos változatban érhető el, fal mellett vagy szabadonálló kivitelben. A lamellákba és a tetőkeretbe integrált tömítésnek köszönhetően a NUUN ECO pergola teteje zárt állapotban légmentesen hozzásimul a tetőkerethez.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Silver pergola Skyroof Prestige pergola elhúzható lamellákkal Coral pergola Skyroof Plus pergola elforgatható lamellákkal
 
Palmiye pergola rendszerek
14 termék

Ha igazán különleges megoldást szeretne terasza védelmére, akkor válassza a Palmiye alulamellás vagy elhúzható PVC tetős pergoláit.

14 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Atenád Pliszé szúnyogháló
 
Atenád Pliszé szúnyogháló

A pliszé szúnyogháló egy harmonikaszerűen záródó háló, melynek köszönhetően rendkívül kevés helyigénnyel bír a szerkezet. Rendelhető vízszintes és függőleges mozgatással is. Ajtókra és ablakokra egyaránt kiválóan alkalmazható, akár hatalmas felületek lefedése is lehetséges a segítségével. Tetszés szerint kombinálható redőnnyel anélkül, hogy kiemelőkeretet kellene alkalmazni. Esztétikus megoldást nyújt és a kilátásban sem zavarja az odabent tartózkodókat.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
HELLA TRAV®frame tokok HELLA TRAV®frame redőnyök HELLA TRAV®frame raffstore-ok HELLA TRAV®frame Screen homlokzati árnyékolók
 
HELLA bélésfalrendszerek
4 termék

Hogyan integrálható szakmailag egyszerűen és építésfizikailag tökéletesen az ablak, ablakpárkány és napellenző összetett kombinációja bármely homlokzatra? A válasz neve: TRAV® frame. Az ablaknyílásba kész építődobozt helyeznek be, amely teljes mértékben integrálja az ablakot és a napellenzőt. Az egyszerű szerelés időt és költséget takarít meg. Hőhidak, vakolati repedések és más szerkezeti hibák gyakorlatilag ki vannak zárva, az energiaértékek csodásak, és ugyanez áll a zajszigetelésre.

4 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Aluprof MPH Harmony pliszés szúnyogháló
 
Aluprof MPH Harmony pliszé szúnyogháló

Az MPH pliszés szúnyogháló alkalmazható teraszajtóknál, valamint balkon beugrókban, ahol a szélesség elérheti akár a 4 métert is. A speciális pliszés hálónak köszönhetően a rendszer nagyon helytakarékos, mert a háló bezáráskor harmonikává csukódik össze, és eltűnik az oldalsó profilban. A szúnyoghálót kivételesen simán lehet mozgatni, használata egyszerű és nem igényel nagy erőkifejtést. Felépítése lehetővé teszi, hogy bármilyen helyzetben meg lehessen állítani.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
HELLA TOP MINI plus RvU/RvI műanyag tokfeltét elem redőnyökhöz, szerelés alulról/belülről HELLA TRAV® tokrendszer HELLA THERMplus TOP FOAM RvU tokfeltét elem, szerelés alulról HELLA TRAV®Aktiv tokrendszer
 
HELLA tokrendszerek
8 termék

Az ablak és a napvédelem egy rugalmas, testreszabott és tökéletesen beszerelt egységgé olvadnak össze. A HELLA tokrendszerei időt és költséget spórolnak meg, megakadályozzák az építési hibákat, optimalizálják az építés minőségét és megfelelnek a jövő normáinak. Lehet szó redőnyökről, zsaluziákról, textil árnyékolókról vagy szúnyoghálóról - a HELLA különféle tokrendszereibe minden fény-, betekintés-, és zaj elleni védelem varrat nélkül integrálható. A nap- és az időjárás elleni védelem, a szúnyogháló tökéletesen van elhelyezve, semmi nem zörög, minden akadás nélkül mozog, stabil és hosszú életű.

8 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
PERFEKT AE nyílászáróra építhető redőnytok rendszer PERFEKT ST áthidaló helyére építhető redőnytok rendszer
 
Alumínium redőnyrendszerek Heroal léccel
2 termék

Nyáron az árnyékoló-, télen pedig hőszigetelő hatásuk miatt praktikusak. A XX. században a tömeges lakásépítések a külsőtokos redőnyök általánossá válását hozták, míg napjainkban az energiatudatos trendnek megfelelve a falazatba, vagy nyílászáróra építhető, hőszigetelt tokos változatok kapnak egyre nagyobb hangsúlyt.
A PERFEKT redőnyrendszereknél az árnyékoló beltartalma utólag is beszerelhető, ezzel költséget megtakarítva az építtetőnek, beruházónak. Kiváló hőszigetelési érték, jó hangszigetelési érték is elérhető.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Varisol W350 és W550 télikert árnyékolók  Varisol K350 és K500 tokozott napellenezők Varisol K450 tokozott napellenző, süllyesztett kivitelben is
 
Varisol napellenzők és télikert árnyékolók
3 termék

Télikertek árnyékolása kapcsán két megoldás lehetséges: 1. Télikerten belül előnye, hogy az időjárásnak nincs kitéve, de a hatásfoka lényegesen kisebb. 2. Télikerten kívül előnye, hogy a hőt már kint felfogja, így hatásfoka lényegesen jobb; nagyobb méretek is megvalósíthatók, de ki van téve az időjárási körülményeknek. A tokozott, könyökkaros napellenzők akár árnyéktoldattal is szerelhetők. Zárt állapotban a tengely, textil és a karok is védettek az időjárástól. A kiváló minőségű akril- vagy poliészter textilek, víz- és szennyeződéstaszító impregnálással rendelkeznek, strapabírók, uv-állók, hosszú ideig megőrzik eredeti szépségüket. Lehetnek falon kívüli, vagy falsíkba süllyesztett kivitelűek.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
DAKEA szolár redőny
 
DAKEA szolár redőny

A napenergiával működtetett redőny úgy lett kialakítva, hogy bármelyik méretű DAKEA tetőablakhoz tökéletesen illeszkedjen. Védelmet nyújt a nyári meleg és a téli hideg ellen is. Teljesen leengedett állapotban csökkenti a külső zajokat és növeli a biztonságot.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
RKL L-80 zsaluzia
 
RKL L-80 zsaluzia

Az RKL L-80 zsaluzia egy optimális ablakárnyékoló rendszer, mert a lamellák a nap járásának megfelelően pozícionálhatók. Használat közben zavartalan áttekintést, a helyiség természetes bevilágítását és szellőztethetőségét biztosítják. A 80 mm széles, kétszer lakkozott alumíniumszalagból domborított lamellák reluxaszerűen, vízszintesen egymás alatt helyezkednek el. Vízszintes tengelyük körül elfordíthatók, illetve leengedhetők és összegyűjtve felhúzhatók. Kétoldali megvezetésük PVC burkolatú acélsodronyok között történik.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
AMZ hővédő roló, ARZ külső redőny	AMZ/F, AMZ/C, AMZ/Z hővédő rolók felülvilágító ablakokhoz
 
FAKRO kültéri árnyékolók
2 termék

A megterhelő hőség ellen a leghatékonyabb védelmet a külső árnyékolók (hővédő roló, külső redőny) adják. A külső árnyékolók kívülről, az ablaküveg előtt kerülnek felszerelésre, ezáltal hatékonyan védenek a nap melegétől. A napellenző rolók és a redőnyök visszaverik a nap sugarait és megakadályozzák a helyiség túlzott felmelegedését. A kiegészítő kellékek gazdag választéka emeli az ablak használati értékét, megteremtve a lehetőséget a fényviszonyok szabályozásához, a hőhatások csökkentéséhez és az energiatakarékossághoz.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Renson Icarus strukturális árnyékoló
 
Renson Icarus strukturális árnyékoló

Az építészeti körökben méltán népszerű strukturális árnyékolók a függönyfalak megjelenésével egy időben jöttek létre. Az Icarus lamellái széles körben elérhetők, így mára nem csak középületeknél, de családi házaknál is közkedvelt árnyékolási megoldást jelent. Ez az árnyékoló típus a homlokzat és az épület szerves részét képezi, ezáltal pedig egyedi megjelenést biztosít annak. Az egyedi építészeti koncepciókhoz pedig ez az alumínium lamellás szerkezet a legjobb megoldás.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Storexy függőleges mozgatású árnyékoló Windstor függőleges mozgatású ZIP-es árnyékoló Pente ejtőkaros napellenző Liberty visszahúzható napellenző
 
Palmiye árnyékoló rendszerek
5 termék

Függőleges mozgatású árnyékolók, napellenzők ejtőkaros, visszahúzható és karos kivitelben.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
BRUSTOR B720 pergola BRUSTOR B150 pergola BRUSTOR B200 és B200 XL pergola BRUSTOR B250 XL pergola
 
BRUSTOR pergolák
7 termék

Az innovatív BRUSTOR pergolák extrudált alumíniumból készülnek a Qualicoat szabvány által elfogadott felületkezeléssel. A kötőelemek, csavarok alapanyaga rozsdamentes acél. Minden anyag kültéri igénybevételre tervezett, és hosszú távon is időjárásálló. A pergolák akár 165 km/h sebességű szélnek is ellenállnak a szélcsatorna vizsgálatok szerint. A pergolákat arra fejlesztették ki, hogy teljes benapozást, tökéletes árnyékolást vagy kellemes szellőzést biztosítsanak annak megfelelően, mikor mire van igény. A szerkezet oldalai általában zárhatóak ZIP screen szövet árnyékolóval, különböző üvegzárásokkal és ezek kombinációival, erre minden típusnál megadják az információkat. Minden BRUSTOR pergola CE jelöléssel rendelkezik, ami a vonatkozó szabványoknak való megfelelés garanciája. Garancia: 2 év garancia a LED világításra, 3 év garancia az elektronikára, 5 év garancia a motorokra.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
AF 80 külső zsaluzia AR 63 S ECN sötétítő raffstore VB 100/200/400/500 előtétárnyékolók AF 80 Plus külső zsaluzia
 
HELLA homlokzati árnyékolók
11 termék

A HELLA raffstore-ok és zsaluziák rugalmas és hatékony nap-, időjárás és belátás elleni védelmi megoldásként gondoskodnak az optimális térklímáról és kényelemről. Az egyedülálló design a homlokzat érdekfeszítő elemeivé teszi. A kényelmesen kezelhető árnyékolókkal a fény és árnyék egyénileg szabályozható. Magas szélstabilitás jellemzi őket a sínes vezetésnek köszönhetően. Raffstore-ok és lamellás árnyékolók, a legjobb választás, ha egy maximálisan jó közérzetű környezetet akar élvezni.

11 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Roto kültéri árnyékolók, szúnyoghálók
 
Roto kültéri árnyékolók, szúnyoghálók

A Roto redőnyök tökéletes fényzárást biztosítanak és minden évszakban óvják tetőteret az időjárás viszontagságaitól. A hőmérséklet szabályozása mellett védelmet nyújtanak a külső környezet negatív hatásai, a zajok és a jégeső ellen is. A manuális vagy elektromos kivitelű hővédő rolóval a tetőtéri szoba teljes elsötétítése nélkül is kedvező hőmérséklet alakítható ki. A sűrű szövésű szúnyogháló megakadályozza a rovarok bejutását, de a fény és a friss levegő áramlását nem zavarja.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Atenád Kompakt vakolható tokos redőny
 
Atenád Kompakt vakolható tokos redőny

Az Atenád Kompakt vakolható tokos redőnyök alkalmazása elsősorban az újonnan épülő ingatlanok esetében javasolt. A legújabb innovációk során megújultak a tokvégek, a vakolóélek és a szerelőfedelek is, melynek következtében a termék megjelenése esztétikusabbá, beépítése pedig jelentősen egyszerűbbé vált.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

A külső árnyékolók homlokzati nyílászárókkal párhuzamosan vagy merőlegesen illetve ferdén elhelyezett árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek. Védelmet nyújtanak a tűző naptól, lehetővé teszik a beengedett fénymennyiség szabályozását, egyes típusai megakadályozzák a külső térből a belátást is. Gátolják a közvetlen napsugárzás üvegfelületre jutását, és ezzel jelentősen csökkentik az épület belső tereinek nyári felmelegedését. A kültéri árnyékolók ki vannak téve napsugárzásnak, esőnek, hónak, szélnek, pornak, fagynak, hőmérsékletingadozásnak. Az árnyékoló vagy annak elemeinek elhúzása, felhúzása vagy leengedése, elfordítása történhet motorosan, egyes esetekben pedig kézileg működtetett mechanikus szerkezettel is. A motoros mozgatás előnye, hogy szélérzékelővel vagy programozással automatikussá tehető.

A redőnyök ablakok, erkélyajtók, falnyílások elsötétítésére és zárására szolgáló szerkezetek. Vannak külső tokos, ablakkal együtt beépített és vakolható tokos típusok. Anyaguk szerint lehetnek műanyagból, fából és alumíniumból. A magas minőségű redőnyök fényvédő és hőszigetelő szerepük mellett zajvédelmi vagy akár biztonsági funkciót is elláthatnak. A zsaluziák más néven raffstore-ok a reluxához hasonló lamellás árnyékolók alumíniumból, fából. A lamellák leengedhetők és felhúzhatók, elforgatásukkal szabályozható a fény. A zsalugáterek és külső spaletták hagyományos árnyékolók, melyek a nyílászáró szárnyakhoz hasonlóan zsanéron fordulnak el, és általában 180 fokban kihajthatók a homlokzatra, vagy sínen eltolhatók az ablak elől. A zsalugáterek szárnyai készülhetnek fix vagy elforgatható lamellákkal. A felhasznált anyag leggyakrabban fa, de lehet műanyag vagy alumínium is. A mozgatható lamellás zsalugáterekkel és a betétes vagy deszkaspalettákkal teljes elsötétítés érhető el. Mind nyári, mind téli hőszigetelő hatásuk kiváló.

A napellenző olyan árnyékoló szerkezet, amely a nap sugárzását ernyőszerűen távol tartja. A csuklókaros vagy bukókaros, nagyobb felületek esetén ollókaros kialakítású vázra UV szűrő és vízlepergető textil, szintetikus vászon vagy ponyva kerül. Ideális árnyékolója teraszoknak, erkélyeknek, kerthelyiségeknek. Homlokzatra vagy önálló tartószerkezetre szerelhető. Elsősorban teraszok árnyékolására használt textil árnyékoló a napernyő és az innovatív napvitorla. A rovarhálók nemcsak a szúnyogok, bogarak, hanem a levegőben szálló por ellen is védenek. Ablakra vagy ajtóra is szerelhetők. Készülhetnek fix beépítésű, nyitható és eltolható, pliszé kivitelben. A háló anyaga általában üvegszál.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...