Hörmann beltéri fa ajtók
 
Hörmann beltéri fa ajtók

A legtöbb gyártó a beltéri ajtókat valódi fafurnérral, festve vagy CPL bevonattal kínálja. Épp azokban a háztartásokban ajánlott a különösen robusztus Duradecor felület, ahol gyerekek és háziállatok is élnek. A kiváló minőségű felületek ráadásul könnyen tisztíthatók. Az ütésálló 4Protect élek hosszú ideig meggátolják a csúnya felületi hibák kialakulását.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A fa, mint hagyományos nyílászáró alapanyag természetes, jó hőszigetelő tulajdonságú, könnyen megmunkálható. Az ajtók és ablakok készülhetnek lucfenyőből, erdei fenyőből, tölgyből, vagy ezek kombinációjából. A beltéri ajtók térelválasztó és hangvédő, a bejárati ajtók betörés és időjárás elleni is védenek. Szerkezetük szerint megkülönböztetünk tömörfa, valamint rétegelt felépítésű (lemezelt) ajtókat. A keretbetétes ajtók tömörfa keretből és táblásított tömörfa betétből állnak. A tömörfa ajtókat általában hossztoldott alapanyagból gyártják, így kiküszöbölhetők a fahibák (repedés, göcs, gombásodás). A lemezelt szerkezetűek keretből (MDF), térkitöltő anyagból (papírrács, műanyag, hullámpapír, faforgács, parafa, keményhab) és felületborításból (furnér vagy laminált lemez) állnak. Az MDF könnyen megmunkálható, rugalmas anyag, a páratartalomnak jól ellenáll.

A dekorajtók belsejében található papírrács egy stabil, masszív szerkezet, mely alaktartó, nem vetemedik, a páratartalomra és hőmérsékletváltozásra kevésbé érzékeny.

Mind a tömörfa, mind a lemezelt szerkezetű ajtók lehetnek teleajtók (átlátszatlan), illetve üvegezett kivitelűek. A jó hőtechnikai tulajdonságú faablakok bukó, nyíló, bukó-nyíló, kétszárnyú és fix rendszerben, hőszigetelő üvegezéssel, esetenként ablakszellőztetővel készülnek. A fa felületek tartóssága megfelelő felületvédelem mellett garantálható, ezért a gyárilag felvitt rovarölő és gombaölő alapozáson túl bevonatként időjárásálló és nagy kopásállóságú lakkot, falazúrt vagy fedőfestéket alkalmaznak.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...