proidea.hu online termékinformációs katalógus

Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók


Építés   Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók

A szerelt válaszfalak, álmennyezetek és álpadlók szárazépítéssel kivitelezhető térhatároló, térelválasztó szerkezetek. A fix kialakítású szerelt válaszfalakon kívül száraz technológiával épülhetnek előtétfalak, mozgatható válaszfalak, alacsony térelválasztók, szaniter válaszfalak, fülkerendszerek is. A csavaros kötésekkel összeállított táblás vagy vázas rendszerű válaszfalak, térelválasztók az épület teherhordó szerkezetének nem részei, saját tömegükön kívül jellemzően más terheket nem viselnek, legfeljebb falra szerelt terhek súlyát korlátozott mértékig. A helyszínen, többnyire fém tartóvázzal készített (nem előregyártott) válaszfalak és előtétfalak leggyakoribb borítóanyaga a gipszkarton lemez. A lapok közé beépített szigetelés javítja a fal hőszigetelő és hangszigetelő képességét. A szaniter válaszfalakat és fülkerendszereket lábakon álló fém vázszerkezet és az azt kitöltő panel alkotják. Próbafülkék, öltözőkabinok, mellékhelyiségek, WC-fülkék és piszoárok térbeni elhatárolására alkalmazzák.

A mozgatható válaszfalakkal rugalmasan megoldható belső terek elválasztása, felosztása, összenyitása, alkalmi eseményekhez szükséges ideiglenes terek igény szerint történő létrehozása. A fix építésű és mozgatható üveg válaszfalak átláthatóságot, nyitottság érzetet és fényt biztosítanak. Az álmennyezetek lehetőséget nyújtanak gépészeti vezetékek és csatornák, elektromos lámpatestek, kábelek elhelyezésére, elrejtésére, valamint esztétikus mennyezeti architektúra kialakítására. Általában önhordó, de nem teherbíró, vízszintes térelhatároló (függesztett vagy feszített) szerkezetek, amelyeket a födém alá rögzítenek. A modul méretű lapokkal vagy sávokkal épített szerkezetek bármikor megbonthatók, visszaállíthatók, ha az állmennyezet fölötti térhez hozzá kell férni. Legfontosabb tulajdonságuk szerint vannak esztétikai, akusztikai, hőszigetelő, tűzvédő álmennyezeti típusok. A szerelt, állítható lábakon álló álpadló és nyerspadló között kialakult térben vezethetők el a gépészeti szerelvények, elektromos vezetékek, vízvezetékek, szennyvízcsatornák, szellőzőcsatornák. A bontható álpadlók alatti tér beépítés után is könnyen, roncsolásmentesen hozzáférhető. Az öntött üreges és száraz üreges álpadlók beépítés után nem bonthatóak.
Termékkategória
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hír
2019.05.12    
2019.05.06    
2019.02.28    
2019.02.26    
2018.10.25    
2018.10.01    
2018.08.16    
2018.07.27    
2018.07.09    
2018.07.01    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  válaszfal  térelválasztó  szerelt  könnyűszerkezetes  paraván  mobil  gipszkarton  fal  álmennyezet  álpadló