proidea.hu online termékinformációs katalógus

Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok


Építés   Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok

div over flash
Az ablakok és ajtók kültéri és beltéri használatra alkalmas nyílászáró szerkezetek. A nyílászárók funkciói közé tartoznak a fénybeeresztés, a térelválasztás, a hőszigetelés, hangszigetelés, a betörés elleni védelem. Hagyományos alapanyaguk a fa, fém, műanyag és üveg. A nyíló ajtók helytakarékos alternatívái a tolóajtók és harmonikaajtók. A mozgásérzékelővel, fotocellával működő automata ajtók a személyforgalom gyors és akadálymentes áthaladását szolgálják. A magastető síkjába épített tetőtéri ablakokon beeső fény hatékony megvilágítást eredményez. Az ablakok csapadékvíz elevezetését, légmentességét, az ablakkáva vízszintes felületének védelmét és belső lezárását biztosítják az ablakpárkányok és ablakkönyöklők. A mennyezetbe épített, szétnyitható létrás padlásfeljárók segítségével a padlástér lakótérből megközelíthető.

A lapostetős vagy kis hajlásszögű tetővel rendelkező épületek, nagyterű helyiségek (ipari csarnokok, bevásárlóközpontok) természetes bevilágítását, szellőztetését, hő- és füstelvezetését műanyag vagy üveg felülvilágítók és gravitációs szellőzők biztosítják. A beépítésre kerülő tűzgátló és füstgátló nyílászárók fizikai akadályt képeznek a tűzzel, hővel, füsttel szemben, gátolva továbbterjedésüket. A hanggátló nyílászárókkal magas akusztikai igények érvényesíthetők. A télikertek és üvegezett erkélyek a lakótér megnövelését szolgáló, növényházként, szélfogóként, terasz- vagy erkélybeépítésként funkcionáló nyitható szerkezetek.

A talajszint alatti helyiségek megvilágítása, szellőztetése a pincefalhoz rögzített, előregyártott világítóaknákkal, szellőzőaknákkal történhet. A nyílászárók nyitását-zárását biztosítják az ajtó- és ablak vasalatok és kilincsek. Az ajtók automatikusan nyithatók és csukhatók motoros ajtómozgató szerkezetekkel. A be- vagy kicsapódás elkerülhető az ajtócsukókkal, ajtóbehúzókkal valamint ajtórögzítőkkel. A zárszerkezetek elsősorban a betörés elleni védelmet szolgálják.
Termékkategória
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hír
2019.08.19    
2019.07.01    
2019.06.27    
2019.06.17    
2019.06.07    
2019.05.28    
2019.05.23    
2019.05.21    
2019.05.20    
2019.05.16    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  nyílászáró  vasalat  zár  ablak  ablakok  ajtó  ajtók  erkélyajtó  erkélyajtók  faablak  faablakok  faajtó  faajtók