Sávfelülvilágítók

Elosmoke R205-AIR hő- és füstelvezető sáv-felülvilágítók
 
Elosmoke R205-AIR hő- és füstelvezető sáv-felülvilágítók

A sáv-felülvilágítók nagy mennyiségű természetes fényt juttatnak a belső térbe, mellyel az üzemeltetési költségek jelentősen csökkenthetőek. A bevilágító anyagként használt polikarbonátok többrétegű cellás kialakításúak, színük lehet víztiszta vagy opál, külső és belső felületükön UV védelemmel vannak ellátva. Tűzvédelmi besorolásuk: B-s1-d0. Ennél a termékcsaládnál is elérhető a hő- és füstelvezető és a napi szellőztető funkció, nyílószárnyak integrálásával. A termékek a 28/2011. (IX.6.) BM rendelet értelmében EN 12101-2: 2003-09-es szabvány szerint vannak bevizsgálva és tanúsítva, illetve rendelkeznek az ÉMI által kiállított Tűzvédelmi Megfelelőségi Tanúsítvánnyal (TMT). A hő- és füstelvezető rendszerek telepítéséhez és karbantartásához közel 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkező szerelőgárda áll rendelkezésre.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Variolux sávfelülvilágító
 
Variolux sávfelülvilágító

Az ACO Licht Variolux egy teljes egészében magyar fejlesztésű sávfelülvilágító, mely elsősorban csarnoképületek, ipari helyiségek, raktárak bevilágítására szolgál. A felülvilágítók bevilágító felülete cellás polikabonátból készül. A sávfelülvilágítók széles méret- és típusválasztékban érhetők el, mint például donga, nyereg, féldonga, félnyereg, gúla felülvilágítók, de a rendszer alkalmas oldalfal-bevilágítók kialakításához is. A sávfelülvilágító integrált nyílószárnyak és nyitószerkezetek lehetővé teszik a természetes szellőzést és a hő- és füstelvezetést is.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Cosmotron sávbevilágító rendszer
 
Cosmotron sávbevilágító rendszer

A Cosmotron sávfelülvilágítók donga boltozatú, vagy nyeregtetős kivitelben, alumínium szerkezettel, polikarbonát borítással készülnek. Jó hőszigetelés, alacsony négyzetméter súly jellemzi, rugalmas a környezeti behatásokkal szemben. A Colt Cosmotron bevilágító sáv sokféle felhasználási lehetőséget kínál a különböző formáknak, a nagy méretválasztéknak, és modularitásnak köszönhetően. Szélességi méretben egészen 6 méteres fesztávig kínál standard megoldást, a hosszúsága pedig szinte korlátok nélküli. A fix szakaszok gondoskodnak a természetes megvilágításról, integrálható nyílószárnyakkal, zsalukkal, vagy egyéb Colt termékekkel pedig megvalósítható a hő- és füstelvezetés, és a napi szellőztetés is.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
ESSMANN F6 pneumatikus füstelvezető szerkezet sávfelülvilágítókhoz ESSMANN basic típusú sávfelülvilágító HDS árnyékoló és védőrács ESSMANN sávfelülvilágítókhoz ESMANN NRWG 48V motoros füstelvezető szerkezet sávfelülvilágítókhoz
 
ESSMANN sávfelülvilágítók
10 termék

Az ESSMANN sávfelülvilágítókat ipari építmények, raktárházak, gyártóhelyek, bevásárlóközpontok és más nagy alapterületű gazdasági és közigazgatási építmények lapostetőin alkalmazzák. Kiváló minőségű extrudált alumíniumprofilokból állnak, és íves vagy 30° vagy 45°-ban döntött nyeregtetős kivitelben kaphatók. Az üvegezés hidegen alakított polikarbonát üregkamrás lemezekből áll, melyeket az európai tűzvédelmi irányelveknek megfelelően kiviteleztek.

10 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
JET sáv-felülvilágító lábazatok JET tető sávos felülvilágító JET VARIO-THERM sávos felülvilágító JET VARIO-THERM-S sávos felülvilágító
 
JET sávos felülvilágítók
4 termék

A JET sávos felülvilágítók különösen keresettek az olyan ipari építmények lapostetőin való alkalmazásra, amelyeknél az épület méretei vagy a használat módja nagy fénybevitelt igényelnek. A JET sáv-felülvilágítók számos kiviteli lehetőséggel és széles tartozék választékkal garanciát jelentenek a gazdaságos bevilágításra, a szellőztetésre és a biztonságra.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Bluevoute Therm sáv-felülvilágítók
 
Bluevoute Therm sáv-felülvilágítók

16 mm-es opál cellakamrás polikarbonát lemez üvegezésű sávfelülvilágítók 1500-6000 mm közötti szélességben, végelemekkel, egyenes, 300 mm magas, hőszigetelt lábazattal, ami a tető vízszigeteléssel közvetlen összeforrasztást elősegítendő bitumen vagy PVC bevonatú. A hosszúságkorlátozás nélkül építhető sávfelülvilágítókba elektromos vagy pneumatikus hő- és füstelvezető modulok helyezhetők, melyek EPDM szigetelésű, cellakamrás polikarbonát lemez üvegezésű alumínium nyílókereteket, elektromos vagy pneumatikus munkahengereket tartalmaznak.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
JET teljes sávos felülvilágító nyílószárnyak
 
JET teljes sávos felülvilágító nyílószárnyak

A sávos felülvilágító teljes szélességében kialakított nyílószárnyak JET VARIO-FIREJET® 165 J AZ és JET VARIO-FIREJET® 165 J 24V/48V AZ a DIN EN 12101-2 szerinti, hatékony hő- és füstelvezetésre szolgáló hő- és füstelvezető nyitószerkezetekkel működtethetők, nyitás/zárás funkcióval.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A sávfelülvilágítók nagy alapterületű, többnyire egyszintes csarnoképületek zenitális, természetes fénnyel történő sávos bevilágítására szolgáló nyílászáró szerkezetek. Leggyakrabban lapostetőkön vagy alacsony hajlásszögű tetőkön fordulnak elő, olyan épületeknél, ahol a homlokzati nyílászárókkal nem biztosítható megfelelő szintű megvilágítás. Formai kialakításuk jellemzően íves (donga) vagy nyeregtető jellegű. Leggyakoribb előfordulásuk: ipari gyártócsarnokok, raktárépületek, bevásárlóközpontok.

A sávfelülvilágítók üvegezése leginkább UV védelemmel ellátott többrétegű, víztiszta vagy opál színű cellás polikarbonát, esetenként profilozott üvegszál-erősítésű poliészter, de igényesebb környezetben (például bevásárló központoknál, irodaépületeknél) lehet biztonsági üveg is. A természetes megvilágítást biztosító fénybeeresztő lapok szerelése speciális, gumibetétes, extrudált alumínium profilokkal történik. A tartó- és rögzítőbordák között fix és nyitható mezők (integrált nyílószárnyak) alakíthatók ki. A sáv-felülvilágítók rendszerint fémlemez (például horganyzott acéllemez) anyagú, átlag 30-50 cm magas, hőszigetelt lábazattal csatlakoznak a tetőhöz.

A nyílószárnyak gravitációs elven működő napi szellőztetésre, illetve hő- és füstelvezetésre (RWA) is alkalmasak, megfelelő nyitószerkezetekkel felszerelve. A sáv-felülvilágító nyitható szakaszai egy vagy két (dupla) nyílószárnnyal készülnek, nyitásukhoz – zárásukhoz elektromotor vagy pneumatikus munkahenger szükséges, melyek vezérelhetők egyenként vagy csoportosan, kézzel, távirányítással, illetve automatikusan, vezérlőközpontról.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...