Felülvilágító kupolák, szellőztető, hő- és füstelvezető ablakok

Apollo kétszárnyú füstelvezető és szellőztető kupola Apollo Mono egyszárnyú füstelvezető és szellőztető kupola Apollo Ati kétszárnyú füstelvezető és szellőztető kupola Firelight füstelvezető és szellőztető ablak
 
Colt füstelvezető és szellőztető kupolák, ablakok
5 termék

A Colt kupolák és ablakszárnyak tűzvédelmi és napi szellőztetési feladatok ellátására egyaránt alkalmazhatók, és emellett természetes megvilágítás biztosítására is használhatók. A kupolák egyszárnyú és kétszárnyú kivitelben ugyanazon nyitószerkezettel nyílnak teljes keresztmetszetben gravitációs hő- és füstelvezetés, illetve természetes szellőztetés céljából is.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
SUN-Light 01 hő- és füstelvezető kupolák
 
SUN-Light 01 hő- és füstelvezető kupolák

A hő- és füstelvezető kupolák 24V-os motorral vagy pneumatikus nyitószerkezettel lehetnek felszerelve. A bevilágító felület PETG (B-s2-d0) vagy polikarbonát (B-s1-d0) lehet. Lábazatuk hőszigetelt acéllemezből készülhet. A hő- és füstelvezetés mellett kombinált kivitelben a napi szellőztető funkció is elérhető. A termékek a 28/2011. (IX.6.) BM rendelet értelmében EN 12101-2: 2003-09-es szabvány szerint vannak bevizsgálva és tanúsítva, illetve rendelkeznek az ÉMI által kiállított Tűzvédelmi Megfelelőségi Tanúsítvánnyal (TMT). A hő- és füstelvezető rendszerek telepítéséhez és karbantartásához közel 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkező szerelőgárda áll rendelkezésre.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Apollo Ati kétszárnyú füstelvezető és szellőztető kupola
 
Apollo Ati kétszárnyú füstelvezető és szellőztető kupola

Az Apollo kétszárnyú berendezés a meleg levegő felhajtóerejét kihasználva valósítja meg a természetes szellőztetést, így költséghatékony megoldást kínál a hő- és füstelvezetés biztosítására és a napi szellőztető funkció ellátására is, mindemellett pedig a természetes megvilágításról is gondoskodik. Alkalmazási terület: iparban, szolgáltató szférában, közintézményekben egyaránt.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Bluesteel RPT kupolák lágyhéjalású tetőbe Bluesteel Therm Élec kupolák lágyhéjalású tetőbe Bluebac Therm kupolák keményhéjalású tetőbe Bluecoif Therm kupolák felújításokhoz, átalakításokhoz
 
Bluetek kupolák, sáv-felülvilágítók
5 termék

A Blutek egy új márka a természetes hő-és füstelvezetésben, mely az SIH, a Hexadome és a Sodilight cégek egyesülése révén jött létre. A termékportfólióban széles méretskála, egy méreten belül 3-4 hatásos áteresztő felület, hőhídmentes termékcsalád, szellőztetési funkcióval kombinált hő- és füstelvezető felülvilágítók, automata és önműködő nyitási módok mind megtalálhatók.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Designo R5 K (műanyag) WRA füstelvezető ablak
 
Designo R5 WRA füstelvezető ablak

A Roto WRA R5 típusú ablaka minden szempontból megfelel a szigorú követelményeknek. Az ablakszárny nem középen, hanem alul csatlakozik a tokhoz, a nyitásról egy speciális elektromos láncos motor gondoskodik. Az ablak teljes terjedelmében kinyílik, így maximális kürtőhatás érhető el. A speciális üvegezés - belül ragasztott biztonsági üveggel - és a gyárilag előszerelt hőszigetelő csomag teszi teljessé a komfortot. A mindennapos szellőztetés érdekében az ablak távvezérléssel fokozatmentesen nyitható.

BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
ESSMANN 6/1-es típusú tetőkibúvó készlet utólagos szereléshez ESSMANN F6 pneumatikus füstelvezető szerkezet kupolákhoz ESSMANN classic felülvilágító kupola Leesésgátló rács ESSMANN kupolákhoz
 
ESSMANN kupolák
24 termék

Az ESSMANN felülvilágító kupolák a természetes bevilágítás, a szellőztetés és a füstelvezetés műszaki feladata mellett teljesítik az esztétikus építészet igényeit is. Az ESSMANN felülvilágító kupolák alkalmasak a kereskedelmi, ipari és középületek lapostetőibe történő beépítésre max. 25 fokos tetőlejtésig. A kupolák a felülvilágítási funkción kívül napi szellőztetésre és/vagy hő- és füstelvezetésre is használhatók.

24 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
D_C - kupolás felülvilágító ablakok D_F - kupola nélküli felülvilágító ablakok D_F Secure, D_C Secure - betörésgátló felülvilágító-ablakok D_G - felülvilágító ablakok
 
FAKRO felülvilágító ablakok
8 termék

A felülvilágító ablakokat elsősorban lapostetős épületek helyiségeibe ajánlják, amelyeknél a belső elhelyezkedésű lakóterek esetében nem mindig van mód homlokzati nyílászáró (ablak) alkalmazására.
A D_C típusú kupolás felülvilágító ablak standard kivitelben P2 osztályú betörésgátló üvegezéssel rendelkezik (esetleges üvegtörés esetén a szilánkok nem okoznak sérülést). Az innovatív, szabadalmaztatott kupola számos kiegészítő funkcióval bír: megnehezíti az üveg kiemelését, megvédi az üvegezést a mechanikai és környezeti hatásoktól, illetve a kétoldali reflexiós rétegnek köszönhetően az UV-sugarakat is megszűri.
A rendkívül jó hőátbocsátási paraméterekkel és modern külsővel rendelkező D_F felülvilágító ablak a kupolás változathoz képest speciálisan illesztett és megerősített üvegezést kapott. A D_F típus tokszerkezete megegyezik a D_C típuséval.

8 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
FAKRO füstelvezető ablakok
 
FAKRO füstelvezető ablakok

Az FSP füstelvezető ablak legfőbb tulajdonsága, a pántok elhelyezése a tetőtéri ablak alsó részén. Működése olyan, mint egy fordított felnyíló ablaké. Az ablak két elektromos motorral rendelkezik, amelyek automatikusan kinyitják az ablakot a füstmentesítő vezérlőközponttól jövő, a füstérzékelő által aktivált elektromos impulzus hatására. A nyitott ablakszárny védi a füstelvezető nyílást az oldalszéltől a rendszer működése alatt (ha az ablak nyitott). Az ablak nyitása után annak egyetlen eleme sem nyúlhat a tetőgerinc fölé. Az elektromos motorok alkalmazása lehetőséget ad a helyiség mindennapos szellőztetésére. A tetőablak mint füstelvezető nyílás legtöbbször a lépcsőházban kerül beépítésre.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Variodome egyszárnyú kupola Variodome Twin duplaszárnyú kupola
 
Variodome kupolák
2 termék

A Variodome kupola termékcsalád elsősorban csarnoképületek, ipari helyiségek, raktárak bevilágítására, szellőztetésére és hő- és füstelvezetésére kínálnak magas színvonalú műszaki megoldást. Az EN 12101 minősített Variodome kupolák ISO 9001 és ISO 14001 minősítéssel is rendelkeznek. A termékek széles méret- és típusválasztékban érhetők el, variálhatóságuk miatt pedig maximális tervezői szabadságot és számtalan más előnyt biztosítanak.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
EXUBAIE V2 hő- és füstelvezető ablakok Certilight hő- és füstelvezető ablakszárnyak tetőre OTF V2 / OTF Vision hő- és füstelvezető, szellőztető ablakszárnyak
 
Souchier hő- és füstelvezető ablakszárnyak tetőre és homlokzatra
3 termék

Tetőbe vagy homlokzatba építhető nyitószerkezetes ablakszárnyak hő- és füstelvezetési, friss levegő utánpótlási és napi szellőztetési funkciókhoz.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kingspan gyárilag beépített felülvilágító kupolák
 
Kingspan gyárilag beépített felülvilágító kupolák

Többfunkciós kupolák a RAL-színek széles választékában bevilágítási, hő- és füstelvezetési, valamint szellőztetési funkcióval. A gyári előkészítés egyszerű és gyors összeszerelést tesz lehetővé a KS1000 RW / KS1000 FF tetőpanelekhez. A DIN 18234 német szabvány szerint kemény fedésű tetőrendszernek minősül.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
JET kupola lábazatok
 
JET kupola lábazatok

A JET kupolák lábazatai különböző anyagokból, hőszigetelve, többféle magassággal készülnek azért, hogy optimális beszerelést biztosítsanak a különböző típusú tetőkön.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Brakel Fumetica középen felnyíló kupola Brakel Fumetica+Aerobase minden időjárásnál használható középen felnyíló kupola Brakel Duo Therma középen felnyíló tetőszellőztető Brakel Sky-XS tetőkibúvó
 
Brakel kupolák, szellőztető ablakok
5 termék

5 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
GEALAN-CAIRE® szellőzőrendszerek
 
GEALAN-CAIRE® szellőzőrendszerek

Önmagában a klasszikus ablakszellőzés már nem elegendő a mai szellőztetési előírásokhoz. A GEALAN-CAIRE® szellőzőrendszerek úgy gondoskodnak a szellőzésről, hogy egészséges, kényelmes beltéri klíma jön létre anélkül, hogy a szellőzésre kellene gondolnia. Attól függően, hogy kis vagy nagy helyiségeket akar-e szellőztetni, vagy meglévő vagy új épületekbe kíván szellőztetni: a GEALAN-CAIRE® a megfelelő megoldást kínálja.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A felülvilágító kupolák belső terek zenitális, természetes fénnyel történő, pontszerű bevilágítására szolgáló nyílászáró szerkezetek. Leggyakrabban egyszintes, nagy alapterületű, lapostetős vagy alacsony hajlásszögű tetővel épített épületeken fordulnak elő, ahol a homlokzati nyílászárókkal nem biztosítható megfelelő szintű megvilágítás. Jellemző előfordulásuk: ipari gyártócsarnokok, raktárépületek, bevásárlóközpontok.

A felülvilágító kupolák négyzet, téglalap vagy kör alakú tetőnyílásokra készülnek fix vagy nyitható kivitelben. Üvegezésük rendszerint egy- vagy többrétegű, víztiszta vagy opál színű polikarbonát, PET, vagy más, nem égvecsepegő fényáteresztő anyag. Formai kialakításuk domború (buborék), sík, gúla (piramid) vagy - északi fény kupolák esetén - fűrészfog (shed-tető) alakú. A kupolák hőszigetelt üvegszál-erősítésű poliészter vagy fémlemez anyagú, átlag 30 cm magas lábazattal csatlakoznak a tetőhöz. A gyártmány részét képező lábazat esetenként speciális szerelőtalppal, illetve csatlakozó kerettel készülhet, ezáltal korrekt csatlakozás hozható létre profilozott (például trapézlemez, szendvicspanel) tetőhéjaláshoz, vagy lágy (például PVC anyagú) tetőfedéshez.

A nyitható kupolák felülvilágítási funkción kívül gravitációs elven működő napi szellőztetésre, illetve hő- és füstelvezetésre (RWA) is használhatók megfelelő nyitószerkezetekkel felszerelve. Ez utóbbi funkció sötétkupolákkal is ellátható ott, ahol a nappali fényt a belső terekben nem igénylik. A kupolák jellemző méretei közé tartozik a geometriai nyílásfelület, a fényáteresztő keresztmetszet, illetve a hő- és füstelvezetés méretezésében fontos aerodinamikai hatásos nyílófelület (Aw).

A nyílható kupolák egy vagy két (dupla) nyílószárnnyal készülnek, nyitásukhoz – zárásukhoz elektromotor vagy pneumatikus munkahenger szükséges, csak napi szellőztetés esetén pedig lehetséges mechanikus, kézi működtetésű nyitószerkezet is. A kupolák vezérelhetők egyenként vagy csoportosan, kézzel, távirányítással, illetve automatikusan, vezérlőközpontról. A gravitációs hő- és füstelvezetésben részt vehetnek tetősík ablakok valamint (főleg friss levegő utánpótlásra) homlokzati nyílászárók is, megfelelő nyitószerkezetekkel és vezérléssel ellátva. Egyes felülvilágító kupolák alkalmazhatók tetőkibúvóként is.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...