proidea.hu online termékinformációs katalógus

Burkolatok, padlók, térburkolatok


Építés   Burkolatok, padlók, térburkolatok

Az épületeken belüli helyiségek padlóit, falait és mennyezeteit, valamint a kültéri járófelületeket a funkció, az igénybevétel és az esztétikai hatás figyelembe vételével látják el burkolatokkal és térburkolatokkal. Az anyagában színezett, mázatlan kerámia burkolatok és mázas kerámiák beltéren és kültéren egyaránt alkalmazható hidegburkolatok padló- vagy falfelületeken, teraszokon. A különböző kövek és az azokat utánzó műkövek természetes megjelenést adó kőburkolatok. A felületi textúrával, mintával kialakított gipszelemek és a természetes bőr burkolatként való alkalmazásával egyedi dekorációs felületek kialakítására van lehetőség. Az üvegburkolatok beltéren, egyes esetekben kültéren alkalmazott exkluzív burkolatok falra vagy padlóra. A fémburkolatok skálája a túlnyomóan funkcionális padlóburkolattól a belső terek falainak és padlóinak díszítéséig terjed.

A PVC burkolatok rétegfelépítésük szerint lehetnek homogének, heterogének, ezen belül is speciális igényekre kifejlesztettek (vezetőképes, antisztatikus, csúszásmentes). A linóleum padlóburkolatok a nagy igénybevételnek kitett helyiségekben is alkalmazható melegburkolatok. Fát és parafát padlóburkolatként és falburkolatként egyaránt széleskörűen alkalmaznak. Napjaink közkedvelt melegburkolatai a laminált padlók, amelyeket megfelelően sík, teherbíró felületre fektetve vagy falburkolatként is alkalmaznak. A fa és műanyag ötvözéséből készülő fa-műanyag kompozitokat (WPC=Wood Plastic Composite) leggyakrabban kültéri járófelületket alkotnak teraszokon, kerti utakon, medencék körül. A hosszú élettartamú, teherbíró, kopásálló gumiburkolatok erős igénybevételnek kitett vagy nagyforgalmú területeken is sikerrel alkalmazhatók. Újrahasznosított, környezetbarát eljárással, lap, lemez, panel, lambéria formájában gyártanak műanyag burkolatokat. A tekercses vagy modulos szőnyegekkel összefüggő, homogén felületek érhetők el. A szennyfogó szőnyegek, beépíthető lábtörlők az épületek belső tereit védik a kintről származó szennyeződésektől. A tapéták falak díszítésére szolgáló burkolóanyagok, amelyek változatos felületi struktúrák, színek és alapanyagok széles választékát kínálják.

Az ipari padlók és monolit padlók olyan egybefüggő járófelületek, melyek ellenállnak különleges terheléseknek, hőhatásoknak és vegyi hatásoknak. A szárazesztrichek előregyártott lemezekből álló aljzatok padlóburkolatokhoz, illetve járható felületként is alkalmazható padlórétegek. A díszbetonok egyedi szín és mintázat kialakítására lehetőséget adó, vízszintes és függőleges felületen is alkalmazható, tartós burkolatok. A kültéri szilárd burkolatnak közkedvelt változatai a kiselemes és lap formájú térburkolatok (térkövek, gyeprács). A beltéri és kültéri sportpálya burkolatok (sportparketták, sportpadlók, műfű) csillapítják a dinamikus mozgásból adódó hatásokat, megvédik az ízületeket és tompítják az eséseket. A burkolati profilok és kiegészítők a beltéri falburkolatok, beltéri és kültéri járófelület burkolatok lezárására, megerősítésére, csatlakoztatására, védelmére szolgáló elemek. Ilyenek a burkolatváltók, szegélylécek, ütközéshárítók, lépcsőprofilok, dilatációs fuga profilok, falvédő és élvédő profilok.
Termékkategória
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hír
2019.08.15    
2019.08.05    
2019.08.01    
2019.07.30    
2019.07.21    
2019.07.16    
2019.07.10    
2019.07.08    
2019.06.30    
2019.06.26    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  burkolat  padló  padlóburkolat  falburkolat  térburkolat  sportburkolat