proidea.hu online termékinformációs katalógus

Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás


Épületvillamosság    Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás

A kisfeszültségű villamosenergia-elosztás a kisfeszültségű (0,4 kV-os, 3x400/230 V-os) elosztóhálózatból érkező árammal közvetlenül látja el a kisfogyasztókat és kisebb ipari létesítményeket. Feladata a különböző jellegű áramkörök működésének biztosítása (világítási, dugaszlóaljzati, fűtési, légkondicionálási, szabályozástechnikai, tartalék ellátási áramkörök, biztonsági rendszereket valamint beépített készülékek motorjait ellátó áramkörök).

Az elosztó berendezések (elosztószekrények, kiselosztók) a bejövő betáplálás több, különálló áramkörre osztják. A gyűjtősínrendszerek és sorolósínrendszerek feladata a felszálló ági elosztás, a szinti elosztás és a transzformátor-főelosztó összekötés. A kapcsolók, a nyomógombok és a jelzőlámpák az áramkörök irányítására és a feszültség jelzésére használható eszközök. A biztosítók feladata megszakítani az áramkört rövidzárlat vagy a megengedettnél nagyobb feszültség esetén. A megszakítók és kismegszakítók az elektromos hálózatokat, illetve az arra kapcsolt eszközöket védik a túláram és a zárlat ellen. A terhelés-és szakaszolókapcsolók a kisfeszültségű hálózatok vezérlési és leválasztási funkcióit látják el. A motorvédő kapcsolók és relék, valamint a kontaktorok a villamos motorok biztonságos és hatékony működését segítő berendezések. A relék olyan jelfogó készülékek felhasználhatók biztonsági berendezések vezérlésének felügyeletéhez, AC/DC áramkörök határérték kapcsolójaként, automatizálási reléként és irányítástechnikai reléként, valamint világítási áramkörök és fűtőegységek kapcsoló-berendezéseként.

A kapcsolóórák és időrelék az áramkörök működésének időtartamát szabályozó készülékek. Az alkonykapcsolók a világítási áramkörök vezérlésére alkalmas készülékek, melyeket fényérzékelők irányítanak. A dimmerek a motorok, halogénlámpák és izzólámpák teljesítményét szabályozzák.A redőnykapcsolók és árnyékoló-kapcsolók kézi és programozott egyedi és csoportos vezérlést tesznek lehetővé. Az ipari csatlakozók és dugaszoló aljzatok magas biztonsági, védettségi elvárásoknak megfelelő kültéri és beltéri elektromos csatlakozóelemek. A frekvenciaváltók aszinkron motorok (szivattyúk, ventilátorok, liftek, mozgólépcsők motorjainak) sebességét szabályozzák tetszőleges frekvenciájú áram előállítása révén. A fázisjavító berendezések az elektronikus készülékek által előidézett felharmonikusok okozta meghibásodások és zavarok kiküszöbölésére, valamint az elektromos hálózatok veszteségeinek csökkentésére alkalmas eszközök. A villamos mérőműszerek a fogyasztóknál érzékelt elektromos mennyiségek értékeit mérik. A transzformátorok és a tápegységek az elektromos készülékek tápáramellátási igényeit szolgálják ki. A túlfeszültség-védelem és a villámvédelem az elektromos készülékek és egyéb vagyontárgyak megóvására, valamint az emberi élet védelmére szolgálnak. Az energiaelosztási vezérlő- és távvezérlő berendezések olyan vezérlőkapcsolóval ellátott eszközök, amelyek a terhelés alatti áramköröket nyitják és zárják, valamint leválasztást végeznek.
Termékkategória
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hír
2019.06.20    
2019.06.11    
2019.06.04    
2019.05.24    
2019.05.23    
2019.05.17    
2019.05.12    
2019.04.25    
2019.04.17    
2019.04.16    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  Kisfeszültség  villamosenergia  elosztás