proidea.hu online termékinformációs katalógus

Megszakítók, kismegszakítók, áramvédő kapcsolók


Épületvillamosság    Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás   Megszakítók, kismegszakítók, áramvédő kapcsolók

A megszakítók és kismegszakítók az elektromos hálózatokat, illetve az arra kapcsolt eszközöket védik a túláram és a zárlat ellen. A névlegesnél nagyobb áram érzékelésekor az elektromos berendezéseket a hálózatról automatikusan lekapcsolják, zárlat esetén meghatározott időkorláton belül egy elektromágnes a kapcsolót kioldja. A kismegszakítók jellemzői és megkülönböztető tulajdonságai a névleges megszakítási képesség, a névleges feszültség, a pólusszám és a kioldási karakterisztika. Alkalmasak az áramkörök kézi működtetéssel való zárására és nyitására. A kismegszakítók egyenáramú változata (DC) a nehezebben megszakítható egyenáramú rendszereknél, főként ipari hálózatoknál használatosak. Az áramvédő kapcsolók, fi-relék a villamoshálózatok érintésvédelmére alkalmasak. Életveszélyesen nagy feszültség alá kerülés esetén az életvédelmi relék a hálózatot automatikusan lekapcsolják. A fi-relék a szigetelés hibáit is észlelik, így a tűzvédelemben is szerepet játszanak.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
Moduláris kismegszakítók, áram-védőkapcsolók
Acti 9 moduláris kismegszakítók, terheléskapcsolók, főkapcsolók DC áramkörök védelmére
Acti 9 áram-védőkapcsolók, áram-védőkioldók, áramvédős kismegszakítók, áram-védőkapcsoló automatika
Acti 9 moduláris kismegszakítók áramkörök védelmére
Tracon áram-védőkapcsolók
Tracon áram-védőkapcsolók

Az áram-védőkapcsoló a védővezetős rendszerű hálózatokban, a közvetett érintés elleni védelem legkorszerűbb eszköze, sőt néhány esetben a köz vet len érintés ellen is védelmet nyújt. A védőkapcsoló automatikusan működésbe lép, ha a védendő hálózatban a kialakuló hibaáram (pl. szigetelési hiba, testzárlat stb. esetén) nagysága eléri a kritikus értéket.
A kínálatban szerepelnek az RB áram-védőkapcsolók, a TFV áram-védőkapcsolók, a TFVH nagyáramú áram-védőkapcsolók, valamint a TFG áram-védőkapcsolók. A TFGA típusú áram-védőkapcsolós adapter a védővezetős rendszerű hálózatokban, a közvetett érintés elleni védelem egyik legkorszerűbb eszköze, sőt néhány esetben a közvetlen érintés ellen is védelmet nyújt. A védőkapcsoló automatikusan működésbe lép, ha a védendő hálózatban a kialakuló hibaáram nagysága eléri a kritikus értéket. Hordozható kiviteléből következően használható minden olyan hálózatnál, ami nem rendelkezik beépített áram-védőkapcsolós védelemmel.
A motoros automata visszakapcsoló készülékkel ellátott áram-védőkapcsoló egy olyan készülék, amely az esetlegesen fellépő magas hibaáram vagy légköri jelenség túlárama által kioldott eszköz automatikus visszakapcsolására használható az áramkörben folyó szinuszos vagy lüktető egyenáramú hibaáramok megfelelő szintre való lecsökkenése után.


5SM6 AFD egység
Acti 9 moduláris készülékekhez kiegészítők, segédkontaktusok
Legrand nagyteljesítményű megszakítók
Termékcsalád  Legrand nagyteljesítményű megszakítók

A túláramokat három különböző eszközzel lehet észlelni: a termikus egységgel a túlterheléseket, a mágnesessel a rövidzárlatokat, illetve az elektronikussal mindkettőt. A termikus és a mágneses kioldókat gyakran használják kombinálva, amely egy olcsóbb, kipróbált alapon nyugvó technológia. Ugyanakkor a termikus-mágneses kioldók esetén tény, hogy az ilyen megszakítók beállítási értékei jóval korlátozottabbak, mint az elektronikusoké. A Legrand által gyártott megszakítók további kiegészítő funkciókra is alkalmasak, mint például: áramkörök kézi vagy automatikus kapcsolása; szakaszolás pozitív kontaktus jelzéssel; áramkörök leválasztása látható érintkező állapottal a kihúzható és kikocsizható készülékek esetén; vészleállítás; hibaáram-védelem; feszültségcsökkenési védelem.

Tracon kismegszakítók
Tracon kismegszakítók

A kismegszakítók villamos hálózatok túlterhelés elleni védelmére, valamint az elektromos zárlatból adódó meghibásodások megelőzésére, illetve a környezet- és balesetvédelem megvalósítására szolgálnak. A kioldás történhet ikerfémes hőkioldóval (túlterhelés esetén), vagy elektromágneses gyors kioldóval (zárlat esetén), ill. kézi működtetéssel. A többpólusú kivitelek pólusainak kapcsolása egyszerre, egy időben történik.
A segédérintkező a kismegszakító érintkezőjének bekapcsolt vagy kikapcsolt állapotát jelzi.
A munkaáramú (sönt) kioldó az impulzusszerűen rákapcsolt működtető feszültség hatására leoldja a csatlakoztatott kismegszakítót, így távleoldási célokra alkalmas.
A feszültségcsökkenési és -növekedési kioldó a kismegszakítót kioldja, amennyiben a hálózati feszültség eltér a megadott működési tartománytól, ezáltal megóvja a védett fogyasztókészüléket a feszültségingadozás káros hatásaitól.
A lakatolható retesz segítségével a sorolható védőkészülékek típustól függően lakat biztosításával reteszelhetők a „KI” állásban.
A kínálatban szerepelnek még DPN (1+N pólusú) kismegszakítók, MB kismegszakítók, TDZ kismegszakítók, TDA kismegszakítók és KMH nagyáramú túláramvédelmi megszakítók is.


Siemens moduláris védelmi készülékek
Tracon kompakt megszakítók
Eaton fő-védőkapcsolók PBR
Moduláris védelmi készülékek napelemes rendszerekhez
Tracon kombinált védőkapcsolók
Tracon kombinált védőkapcsolók

A kombinált védőkapcsoló elsősorban az épület-villanyszerelés (installáció) területén történő felhasználásra szánt olyan készülék, amely egyaránt alkalmas személyek áramütés elleni védelmére, túlterhelés elleni védelemre és zárlatvédelemre. Különösen alkalmas olyan helyiségek áramköreiben történő alkalmazásra, amelyekben fokozott biztonságot kívánunk létrehozni (pl. gyermekszoba, kórterem, stb.). Mechanikai méreteinél fogva, az igények utólagos változása esetén a meglévő védőkészülék (kismegszakító) helyére egyszerűen beépíthető. A kínálatban szerepelnek az elektromechanikus KVKM kombinált védőkapcsolók, a KVK kombinált védőkapcsolók, valamint az 1 modul szélességű KVKVE Kombinált védőkapcsolók.

5SL kismegszakítók
Resi9 moduláris készülékek
Tracon EVOTIK leválasztó kapcsolók
Legrand fotovoltaikus rendszerek
Sentron megszakítók
Easypact, Compact és Masterpact megszakítók
Eaton szivárgóáram-kijelzők PDIM
Eaton áram-védőkapcsolók
Eaton kismegszakítók
Eaton áram-védőkapcsolók beépített túláramvédelemmel
Eaton IZM légmegszakítók
Eaton digitális áram-védőkapcsolók dRCM
Eaton tartozékok védelmi készülékekhez
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2018.12.07    
2018.11.19    
2018.11.07    
2018.04.20    
2018.04.11    
2018.02.21    
2018.02.19    
2018.01.30    
2018.01.15    
2017.12.05    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  megszakító  kismegszakító  kapcsoló