proidea.hu online termékinformációs katalógus

Adatátviteli hálózatok, telekommunikáció


Épületvillamosság    Adatátviteli hálózatok, telekommunikáció

Az adatátviteli és telekommunikációs hálózatok sokféle szolgáltatást kielégítő kisfeszültségű rendszerek, melyek például számítógépes hálózatok, telefon, kaputelefon és kábeltelevíziós hálózatok működtetését látják el. Míg családi ház, lakás esetében a betáplálás és a felhasználói készülékek között elegendő egy összekötő szerelvényeket tartalmazó doboz és vezetékezés, nagyobb egységek (társasházak, irodák) esetében célszerű egy informatikai célt szolgáló elosztót is telepíteni. A rack szekrényekben történik a címek és vonalak kiosztása a fogyaszói készülékek számára. Az információ átvitele árnyékolatlan, árnyékolt és csavart érpárú árnyékolt kábeleken, valamint optikai szálas vezetékeken keresztül.történik.

A strukturált hálózati rendszerek hang-, adat- és képátviteli rendszerek, melyek a számítógépek, telefonvonalak, videó alkalmazások közös üzemeltetésére alkalmasak. A rezes rendszerek főleg kisebb, helyi hálózatokban fordulnak elő, az optikai rendszerek pedig nagyobb kapacitásuk révén nagyobb távolságot és több felhasználót képesek kiszolgálni. Az optikai átviteli rendszer elején az adatot hordozó jelet kibocsájtó fényforrás, végén pedig a jelet fogadó fényérzékelő áll. Az optikai szálak az alkalmazott fénytörési technika alapján multimódusú szálak és monomódusú szálak lehetnek.

A helyi kommunikáció eszközei a kaputelefonok és nővérhívók. A kaputelefon rendszerek a lakóépületek analóg vagy digitális, ellenőrző és beengedő rendszerei, melyek a kommunikáción keresztül személy- és vagyonbiztonságot látnak el. Audió készülékeknél csak a hang révén valósul meg kapcsolatfelvétel, míg a video kaputelefonok képet is továbbítanak. A nővérhívó berendezések a segítségre szoruló személyek és a nővérek, orvosok közötti kommunikációt segítik, kórházakban, gyógy- és rehabilitációs klinikákon, idős otthonokban. A helyi kommunikációs hálózatok épületen belüli vagy épületkomplexumon belüli könnyebb kommunikációt és kényelmet szolgálják.
Termékkategória
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hír
2019.07.25    
2019.07.10    
2019.06.27    
2019.05.24    
2019.05.19    
2019.02.28    
2019.02.22    
2019.02.04    
2018.03.06    
2016.10.25    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  adatátviteli  hálózat  telekommunikáció