proidea.hu online termékinformációs katalógus

Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők


Építés   Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők

Az előkevert betonok, adalékszerek, kiegyenlítő anyagok, vakolatok és habarcsok falazatok és padlók készítésére, szerkezet építésére és védelmére szolgáló, vizes technológiás kivitelezést igénylő anyagok. Az előkevert szárazbeton megfelelő mennyiségű vízzel elkeverve könnyen alakítható, kültéren és beltéren egyaránt bedolgozható építőanyag. Beton- és habarcs-adalékszerekkel, további segédanyagokkal a beton és a habarcs anyagminősége és kezelhetősége javítható, ellenálló képessége növelhető. A betonjavító anyagok feladata az elkészült betonszerkezetek utólagos védelme, illetve a betonfelületek hibáinak javítása. Az aljzatkiegyenlítők a padlószerkezetek és falszerkezetek burkolataljzatait egyenletessé és hibamentessé teszik. Az esztrichek a járófelületek közvetlen aljzataként használt vízszintes szerkezeti rétegei. A betonhoz és esztrichhez használt profilok feladata a zsugorodásából keletkező feszültségek, illetve a szerkezeti mozgások kezelése.

Az alapvakolatok falazatok, födémek, lábazati falak felületi kiegyenlítésére, valamint sík vakolati réteg biztosítására szolgálnak. A fedővakolatok homlokzatok struktúráját és színét adó dekoratív felület létrehozására alkalmasak. A szigetelés nélküli vagy rosszul szigetelt falakon a sóképződés és vizesedés megszüntetésére, valamint meglévő vakolatok hibáinak kiküszöbölésére szolgálnak a javító és felújító vakolatok. Az épülethomlokzatokat védő és díszítő többrétegű vakolatrendszerek előnye, hogy az egyazon gyártó termékeiből összeállított rendszerek használata a végső eredmény minősége tekintetében nagyobb garanciát jelentenek. A vakolatok védelmére és a vakolás anyagigényének csökkentésére a vakolóprofilok és vakolaterősítő hálók állnak rendelkezésre. A vakolatok legfinomabb változatai a hibajavítására, felületkiegyenlítésre szolgáló glettek. Hézagkitöltésre, ragasztásra, felületképzésre, burkolásra alkalmas építési anyagok a habarcsok: falazóhabarcs, vakolóhabarcs, ágyazóhabarcs, vízzáró habarcs, hőszigetelő habarcs, sugárvédő habarcs. A gúzok és alapozók kültérben és beltérben egyaránt alkalmazható kellősítő anyagok, melyek tapadást, egyenletes nedvszívást, felületi folytonosságot, megfelelő átszellőzést biztosítanak a fal és a vakolat között. Az előregyártott épületszobrász és épületdíszítő elemek az épületek homlokzatát és belső terek falait, mennyezeteit díszítik.
Termékkategória
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hír
2019.07.16    
2019.05.09    
2019.05.07    
2019.05.02    
2019.04.25    
2019.04.17    
2019.08.19    
2019.04.12    
2019.04.10    
2019.03.28    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  vakolat  habarcs  falazóhabarcs  homlokzati  vakolóhabarcs  díszítőelem  homlokzat  homlokzatok  fal  falak  falazat  falazatok  homlokzatdíszítő  homlokzatdíszítés