Javító és felújító vakolatok

weberrep KB duo cementes tapadóiszap weberrep 752 durva betonjavító habarcs webersan presto 100 falszárító gúz weberrep 753 finom betonjavító habarcs
 
weber felújító rendszerek
11 termék

Javító vakolatrendszerek nedves és sószennyezett épületek illetve általános homlokzatok felújítási munkáihoz.

11 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
SikaMur Dry falszárító vakolat
 
SikaMur Dry falszárító vakolat

Egykomponensű, speciális légpórusokat és adalékanyagokat tartalmazó cementkötésű habarcs, alkalmazható nedves falazatok javító- és falszárító vakolataként.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
PoroMap Rinzaffo habarcs PoroMap Intonaco szárító és hőszigetelő habarcs PoroMap Finitura habarcs
 
Mapei falszárító vakolatrendszer
3 termék

A házak lábazatainál a felszivárgó nedvességgel elindul egy olyan veszélyes folyamat, ami további jelentős károkat okozhat a falazatban és a ház szerkezetében egyaránt. Ennek következményei a dohos szag, a penészesedés, a málló vakolat és az egészségtelen beltéri levegő.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
LB Knauf Eurosan EP kézi szárítóvakolat LB Knauf Eurosan H pórushidrofóbizáló alapozó LB Knauf Eurosan VS gúzoló LB Knauf Renti javítóhabarcs
 
LB Knauf felújító vakolatok
16 termék

Régi épületeink nagy része vízszigetelés nélkül készült, ezért karbantartásuk és felújításuk hozzáértést és speciális anyagokat kíván. Ezt biztosítják az un. szárító- és felújító vakolatok, amelyek szigorú ellenőrzés mellett pontos összetétellel gyári körülmények között készülnek. Fontos a megfelelően nagy pórustartalom, hogy a falból átkerülő sókat a vakolat hosszú éveken keresztül tárolni tudja.

16 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Jubosan W110 javító gúzoló Jubosan W120 javító alapvakolat Jubosan W130 javító vakolat JUB felújító vakolat
 
JUB termékek falak javítására és felújítására
4 termék

A homlokzati vagy beltéri felületeken keletkező sérülések különböző okokra vezethetők vissza, ezért az épületek felújítása során helyesen kell megválasztani az alkalmazandó terméket, amit a sérülés fajtájától és a felület típusától függően kell kiválasztani. A hagyományos homlokzatok vagy hőszigetelő rendszerek öregedése miatt keletkező sérülések felújító vakolattal javíthatók. A felújító vakolatot túlnyomórészt a repedezett homlokzatfelületek és beltéri felületek áthidalására, valamint a durván megmunkált mészcement, cement, akril, szilikátos és egyéb dekorációs vakolatok kiegyenlítésére használják. A víz legfőbb forrása a talaj- és a légköri (eső vagy hó) nedvesség, ami a vízpára-kondenzáció miatt jelenik meg. Az épületszerkezetbe bejutó oldott sók (nitrátok, szulfátok, kloridok), kikristályosodnak a vakolat felszínén, ami megnöveli a térfogatot, illetve a romboló hatást a vakolatban. Így a vakolat elveszíti szilárdságát, csökken a felületre való tapadása, és különböző algák és penész jelenik meg a felületen. A Jubosan W javító rendszer lehetővé teszi a vízpára elvezetését a konstrukcióból, és a káros anyagok összegyűjtését az arra szolgáló pórusokban, a vakolat erős víztaszító-képessége a vízlepergető záróbevonattal együtt pedig megakadályozza a vakolat, illetve a fal nedvességfelvételét a légkörből. A megerősített függőleges betonfelületeken az agresszív környezeti hatások miatt keletkező sérüléseket a Jubosan C rendszerrel lehet kijavítani.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Meglévő és műemlék jellegű épületek vakolati hibáinak javítására, felújítására szolgáló vakolatok. A falazat hőszigetelő képességét gyengítő nedvesség- és sóterhelés ellen védenek. Leggyakrabban vízszigetelési hibából és anyagösszeférhetetlenségből keletkező átnedvesedés, mész- és sókivirágzás, salétromosodás, vakolati mállás kezelésére alkalmazzák. A javító vakolatokhoz adott légbuborékképző adalékok porózus szerkezetet alkotnak, mely pórusréteg a káros sók falazatban történő lerakódását akadályozza meg. A vakolat pórusterében történő kipárolgás és só kicsapódás miatt a vakolat felületén nem jelentkeznek látható elváltozások. Használatukkal megvédhetők a falszerkezetek a további károsodástól és megfelelő alapot biztosítanak a tartós fedővakolatok képzéséhez beltérben és kültérben egyaránt. A műemlékek javításánál gyakran előírás a WTA-minősítés, ami biztosítékot nyújt a vakolat későbbi élettartamára.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...