Födémszerkezetek, nyílásáthidalók

Leier klímafödém Leier mesterpanel (LMP) Leier üreges födémpalló (LÜF) Leier mesterfödém (LMF)
 
Leier előregyártott födémrendszerek
4 termék

Leier mesterpanel (kéregelemes födém), Leier üreges födémpalló és Leier mesterfödém gerendák.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Porotherm M-25 áthidaló Porotherm A-10 neo áthidaló Porotherm A-12 áthidaló Porotherm Thermo áthidaló
 
Porotherm áthidalók
4 termék

A Porotherm áthidaló ráfalazással vagy rábetonozással együtt alkotja a nyílásáthidalást. A Porotherm áthidaló képezi a szerkezet alsó húzott övét, a felső nyomott övét pedig a kisméretű tömör tégla vagy üreges falazóelem ráfalazás vagy rábetonozás biztosítja.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
BAKONYTHERM 10-es válaszfal nyílásáthidaló BAKONYTHERM 12-es főfalazati nyílásáthidaló BAKONYTHERM elemmagas kerámia nyílásáthidaló
 
BAKONYTHERM kerámia nyílásáthidaló rendszerek
3 termék

Belső térben alkalmazható, előfeszített acélhuzallal készült nyílásáthidalók 3,25 m széles nyílások áthidalásához.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Porotherm kerámia burkolatú vasbeton födémgerenda Porotherm kerámia béléstestek 45/10
 
Porotherm födémrendszer
2 termék

A Porotherm födémrendszer a Porotherm Építési Rendszer szerves része, de más építési rendszerekhez is alkalmazható. Átlagos födémterhelés esetén családi házak ideális födémmegoldása. Egyszerűbb geometriájú épületek esetén ajánlják. A födémrendszer elemei: kerámia burkolatú előfeszített vasbeton födémgerenda, kerámia béléstest, helyszíni felbeton kiegészítő vasalás.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
BAKONYTHERM kerámia födémgerenda BAKONYTHERM kerámia béléstest
 
BAKONYTHERM födémrendszer
2 termék

A födémrendszer beépítésekor a teherhordó falazaton a teherelosztó habarcsra kell a gerendákat helyezni. A gerendák felfekvését cementhabarcs-ágyazó réteggel kell kiegyenlíteni.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Leier MDE nyílásáthidaló Leier MDA nyílásáthidaló Leier MDVA nyílásáthidaló
 
Leier nyílásáthidalók
3 termék

MDE, MDA és MDVA előfeszített nyílásáthidalók kerámia köpennyel.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Ytong födémpallók Ytong tetőpallók Ytong teherhordó áthidalók (PSF) Ytong válaszfal áthidaló (PSN)
 
Ytong födémpallók, tetőpallók, áthidalók
5 termék

Födémpallók pince feletti, valamint emeletközi födémekhez, felújításokhoz vendégfödémként, illetve födémcseréhez. Tetőpallók tetőterek hőszigetelő tartószerkezeteként. Béléstestek födémszerkezetekbe. Koszorúelemek bentmaradó hőszigetelő zsaluzatként, valamint utólagos hőszigetelésre. Áthidalók és U-zsaluelemek teherhordó és válaszfalakba.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Lindab Floor födémrendszer
 
Lindab Floor födémrendszer

A Lindab Floor könnyűszerkezetes födém professzionális megoldást jelent a teherhordó födémszerkezetek gyors és gazdaságos megépítéséhez, felújításához. Rugalmasan tervezhető, az épület fő tartószerkezeti rendszeréhez és anyagához könnyen igazítható megoldás, amely kis szerkezeti súlya és jelentős teherbírása révén alkalmas nemcsak új építésű épületek közbenső teherhordó födémeinek, hanem akár meglévő építmények utólagosan beépíthető födémszintjeinek megvalósítására is.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Lindab Truss rácsostartó
 
Lindab Truss rácsostartó

A Lindab egyik legújabb fejlesztési eredménye a vékonyfalú C-profilokból összeállítható könnyűszerkezetes rácsos főtartó, amely kiválóan alkalmas kis- és középméretű ipari épületek megvalósítására (10-24 m fesztávolsággal, 3-6 m kiosztásban). A nagyszilárdságú, tüzihorganyzott Lindab-profilok garantálják a tartós, gazdaságos megvalósítást; míg a hatlapfejű metrikus csavaros bekötések, kapcsolatok biztosítják a gyors és egyszerű szerelést.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Lindab burkolati rendszerek vasbetonvázas csarnokokhoz
 
Lindab burkolati rendszerek vasbetonvázas csarnokokhoz

A Lindab által gyártott és forgalmazott vékonyfalú acél lemeztermékek, burkolatok (Coverline termékcsoport) és könnyűgerendák (Construline termékcsoport) széleskörű kínálata nemcsak az acél főtartóval épített csarnokokhoz biztosít gazdaságos és műszakilag kiváló másodlagos tartó- és burkolati rendszereket, hanem az előregyártott vagy monolit vasbeton vázas épületek, csarnokok építése esetén is.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A síkfödémek, gerendás és béléstestes, pallós vagy bent maradó, előregyártott zsaluzóelemes szerkezettel készülő födémek a külső és belső tér, valamint az egymás alatt és fölött elhelyezkedő terek egymástól való vízszintes elhatárolására szolgáló épületszerkezetek. Elhelyezkedésük szerint lehetnek zárófödémek, közbenső födémek, pincefödémek.

A gerendás, béléstestes födémtípus előregyártott vasbeton gerendákból és beton vagy vázkerámia béléstestekből áll, amelyre hálóvasalást tartalmazó betonozás kerül. Léteznek kompozit födémpallók, melyek fém magasprofilból, hőszigetelő rétegből és felső vasbeton rétegből állnak. A bennmaradó zsaluzóelemes födém előregyártott vékony vasbeton lemezből (mesterpanel, profipanel) áll, melyben a betonvasalás részét képező beépített acélbetétek vannak. A kéregelemeket csak alátámasztani kell, nincs szükség hagyományos zsalukra. A födém a kéregelemekre helyszínen kerülő betonréteggel nyeri el végleges formáját és teherbírását. Bennmaradó zsaluként működik a trapéz acéllemezre betonozott bordás födém is. Az előregyártott elemek gyors kivitelezést biztosítanak és a mennyezet vakolását is szükségtelenné teszik.

A nyílásáthidalók a falban létrehozott ablaknyílások vagy ajtónyílások felső teherbíró lezárását képezik. Saját és a ránehezedő fal súlyát a kiváltó szerkezet átadja arra a függőleges tartószerkezetre, amelyre támaszkodik. Tiszta vasbeton, előfeszített vasbeton változatai ismertek kerámia burkolattal vagy anélkül.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...