Fal és födém fűtési-hűtési rendszerek

REHAU szárazépítésű hűtőmennyezet
 
REHAU szárazépítésű hűtőmennyezet

A REHAU száraz mennyezeti elemek a mennyezet termikus aktiválására használhatók.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Wavin Comfia CD-4 álmennyezeti fűtő és hűtő rendszer Wavin Comfia WD-75 falfűtő és -hűtő rendszer száraztechnológiákhoz Wavin Comfia CW-90 beton födémek aktív fűtése és hűtése Wavin Comfia WW-10 épületek fal-és mennyezet fűtése és hűtése
 
Wavin Comfia felületfűtés és -hűtés
6 termék

A Wavin az összes mennyezet típushoz gyárt sugárzó fűtés és hűtés rendszereket. Használatukkal kimagasló komfortérzet és rendkívül alacsony energiafogyasztás érhető el.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Uponor Thermatop M mennyezetfűtési, -hűtési rendszer
 
Uponor Thermatop M mennyezetfűtési, -hűtési rendszer

Az Uponor Thermatop M olyan vizes hűtő és fűtő álmennyezeti rendszer, amely elsősorban a hősugárzás elvén működik, és számos alkalmazásban és kialakításban alkalmazható.

BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Radopress Watt CDP-400 álmennyezeti fűtő-hűtő rendszer Radopress Watt PPS-10 fal és mennyezet fűtési rendszer Radopress Watt GBP-10 gipszkarton hűtő-fűtő panel Radopress Watt SLAB-16 födémfűtő, -hűtő rendszer
 
Pipelife felületfűtő, -hűtő rendszer
5 termék

A Radopress Watt a fal- és mennyezet fűtés-hűtés témaköreit fedi le és kínál teljes rendszer megoldásokat a csőtől a szabályozásig.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
REHAU épületszerkezet temperálás
 
REHAU épületszerkezet temperálás

Az épületszerkezet temperálásának (BKT) lényege az épületszerkezeti elemek hőtároló képességének kihasználása. Az épületszerkezet temperálás támogatja a masszív betonelemek hőtároló képességét a bennük elhelyezett csövekben keringtetett hűtő- és fűtővízzel. Így szinte korlátlan hőtároló tömeg jön létre.

CAD
BIM
Termékismertető
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
HakaTherm SkyFlow Steel rendszerlemezes mennyezet hűtő-fűtő panel HakaTherm SkyFlow 5-körös osztó-gyűjtő HakaTherm SkyFlow Push Alpex T-idom szűkített kereszt, dupla 20×2-10×1,3 (szürke)
 
HakaTherm Skyflow mennyezetfűtési, -hűtési rendszer
3 termék

Komplett mennyezetfűtési, -hűtési rendszer saját álmennyezeti rendszerbe illeszthető fűtő-hűtő panellel, komplett műanyag osztó-gyűjtővel és műanyag push idommal.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Uponor Thermatop S mennyezethűtési, -fűtési rendszer
 
Uponor Thermatop S mennyezethűtési, -fűtési rendszer

Az Uponor Thermatop S egy vízbázisú, felületfűtési- és hűtési rendszer, amely minden évszakban biztosítja a kényelmes beltéri klímát és a hatékony energiafogyasztást. Az álmennyezetek rugalmasságának köszönhetően mind az új építésű, mind a felújítási munkákhoz megfelel. Szerszám nélkül szerelhető, telepítése gyors és egyszerű. A Thermatop S láthatatlan kényelmet nyújt irodájának vagy lakóépületének.

BIM
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya
HakaGerodur fűtő- és hűtőpanel - száraz technológia
 
HakaGerodur fűtő- és hűtőpanel

A HakaTherm falfűtés és -hűtés rendszer 15 mm vastagságban kemény gipszrost lemezből és előszerelt 10x1,3 mm-es többrétegű csőből áll. A gipszrost lemez cellulóz szálakkal van megerősítve, ezzel egy strapabíró, homogén, magas keménységű gipszlemez jön létre. A gipszrost lemez tűzálló (F30) és ellenáll a páralecsapódásnak. Az alumíniumbetétes (ötrétegű) cső gyárilag elkészített horonyba van szerelve. A panelek közvetlen szerelést biztosítanak a falon, mennyezeten és a padlón.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
CLIMATEFIX I mennyezeti hűtő és fűtőmodul CLIMATEFIX C bebetonozható mennyezetfűtés/hűtés CLIMATEFIX G valamennyi gipszkarton álmennyezethez
 
KE KELIT fal és födém fűtési-hűtési rendszerek
3 termék

A Coolfix rendszerekkel jól biztosítható a hosszú távú költségtakarékosság és energiahatékonyság, a megújuló energiák hasznosítása. A mennyezet hűtési és fűtési rendszerek kiemelkedő sugárzási arányának köszönhetően kellemes klímát lehet teremteni a lakó- és munkahelyiségekben.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Zehnder sugárzóernyők
 
Zehnder ZIP és ZFP sugárzóernyők

A Zehnder ZIP és ZFP sugárzóernyők melegvizes üzeműek, alkalmasak nagy belmagasságú terek energiatakarékos fűtésére és hűtésére, akár 30 méter magasságban elhelyezve is. A Zehnder ZIP és ZFP sugárzóernyők használata akár 40%-os energiamegtakarítást is eredményezhet a levegőt fűtő rendszerekhez képest. A sugárzóernyőket tervezési szolgáltatással, minden szükséges kiegészítővel együtt kínálják, akár a projekt helyszínére leszállítva.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
RAUTHERM RAILFIX hűtőmennyezet
 
RAUTHERM RAILFIX hűtőmennyezet

A RAUTHERM RAILFIX hűtőmennyezet az álmennyezet felett szabadon szerelt mennyezethűtés. Költséghatékony, gyors kivitelezést és változatos felületkialakítást tesz lehetővé. A RAUTHERM RAILFIX hűtőmennyezet eleme a RAILFIX 16/17 sín, amely rögzítendő az álmennyezeti szerkezet CD-profiljához. A RAUTHERM Silence 16×1,5 mm-es csövet a sínben 5 cm vagy többszörös fektetési távolságban kell elhelyezni. Az egyes körök toldás nélkül közvetlenül a REHAU osztó-gyűjtőhöz csatlakoznak. Burkolásra nagy hővezető képességű (legalább 0,30 W/mK) grafitos gipszkarton használata javasolt. Hőszivattyúval kombinálva lehetővé teszi az olcsó nyári passzív hűtést is. A helyszíni kialakítás miatt a rendszermegoldás maximális rugalmasságot biztosít a világítás, a hangosítás és a tűzjelzők elhelyezése során.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

A fal és födém fűtési és hűtési rendszerek a beltéri sugárzó felületfűtések körébe tartoznak. Az alkalmazott technológia alapján kétféle típus különböztethető meg. A nedves, ahol körülbelül 30-40°C-os vizet keringtet egy szivattyú a csőhálózatban, illetve a száraz, ahol fűtőpanelek biztosítják a sugárzó hő felületét. A külső falak hideg sugárzása megszűntethető a belső oldalra szerelt felületfűtéssel. A falfűtéseknél minimális légmozgással lehet számolni, ami élettanilag kedvező. Ezen kívül gyors a felfűtési idő, ami a helyiség hőmérsékletének jó szabályozhatóságát biztosítja. A mennyezetfűtést lehet a falfűtés kiegészítéseként is létrehozni, ha a falfelület mérete nem elegendő a megfelelő fűtés biztosítására. A nagy felületek a meleg egyenletes eloszlásában is fontos szerepet játszanak.

Mivel a fűtővizes rendszer alacsony hőmérsékleten üzemel megfelelően, a hőtermelő berendezésnek legmegfelelőbb a kondenzációs kazán, vagy olyan környezetbatár energiaforrások hasznosítása, mint a napenergia (napkollektorok révén), vagy a földhő (geotermikus fűtés alkalmazásával). Ezen kívül a vakolatba ágyazott csőrendszerben nyáron hideg víz keringtetésével a belső hőmérsékletet hűteni lehet, ami által a rendszer két funkciót - télen fűtést, nyáron hűtést - képes ellátni. A száraz rendszerű falfűtés és mennyezetfűtés elektromos fűtőszálakkal, fűtőpanelekkel valósítható meg. Ez utóbbiak olyan infrapanelek, melyek utólag is felszerelhetők a kívánt helyre, vagy akár álmennyezetbe is integrálhatók. A sugárzó rendszerek növelik a hőérzetet, gyakran 2-3 °C-kal is magasabbnak érezhetjük a hőmérsékletet, mint amilyen valóságosan.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...