Fal és födém fűtési-hűtési rendszerek

Radopress Watt CDP-400 álmennyezeti fűtő-hűtő rendszer Radopress Watt PPS-10 fal és mennyezet fűtési rendszer Radopress Watt GBP-10 gipszkarton hűtő-fűtő panel Radopress Watt SLAB-16 födémfűtő, -hűtő rendszer
 
Pipelife felületfűtő, -hűtő rendszer
5 termék

A Radopress Watt a fal- és mennyezet fűtés-hűtés témaköreit fedi le és kínál teljes rendszer megoldásokat a csőtől a szabályozásig.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
REHAU száraz építésű hűtőmennyezet
 
REHAU száraz építésű hűtőmennyezet

A REHAU száraz mennyezeti elemek a mennyezet termikus aktiválására használhatók.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Uponor Aqua Pipe vízellátási csővezeték Uponor Radi Pipe radiátoros csővezeték Uponor Q&E idomok Uponor Multi és Q&E szerszámok
 
Uponor PE-Xa csővezeték rendszer
4 termék

Engel eljárással térhálósított polietilén cső sugárzó fűtések / hűtések, konvekciós fűtések / hűtések, vízellátás és klímarendszerek építéséhez. Nincs vízkőlerakódás. Korrózió és kopásálló. Rugalmas és hosszú élettartamú. 9,9-110 mm mérettartomány. Quick & Easy kötéstechnológia. Memóriaeffektus (emlékezőképesség).

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
REHAU nedves fektetésű falfűtés/-hűtés REHAU száraz fektetésű falfűtés/-hűtés
 
REHAU falfűtés/-hűtés
2 termék

A REHAU felületfűtés rendszerek a felületek alacsony hőmérsékletének és a hőmérséklet egyenletes eloszlásának köszönhetően a sugárzással leadott energiával kellemes és komfortos hőérzetet biztosítva hűtenek és fűtenek. A hagyományos fűtési rendszerekkel szemben felületfűtés esetén az ember és a helyiség határolófelületei között sugárzási egyensúly alakul ki, így optimális komfortérzet érhető el. Falfűtés/-hűtés nedves és száraz fektetéssel.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
HakaGerodur fűtő- és hűtőpanel - száraz technológia
 
HakaGerodur fűtő- és hűtőpanel

A HakaTherm falfűtés és -hűtés rendszer 15 mm vastagságban kemény gipszrost lemezből és előszerelt 10x1,3 mm-es többrétegű csőből áll. A gipszrost lemez cellulóz szálakkal van megerősítve, ezzel egy strapabíró, homogén, magas keménységű gipszlemez jön létre. A gipszrost lemez tűzálló (F30) és ellenáll a páralecsapódásnak. Az alumíniumbetétes (ötrétegű) cső gyárilag elkészített horonyba van szerelve. A panelek közvetlen szerelést biztosítanak a falon, mennyezeten és a padlón.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Uponor Thermatop M mennyezetfűtési, -hűtési rendszer
 
Uponor Thermatop M mennyezetfűtési, -hűtési rendszer

Az Uponor Thermatop M olyan vizes hűtő és fűtő álmennyezeti rendszer, amely elsősorban a hősugárzás elvén működik, és számos alkalmazásban és kialakításban alkalmazható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
CLIMATEFIX I mennyezeti hűtő és fűtőmodul CLIMATEFIX C bebetonozható mennyezetfűtés/hűtés CLIMATEFIX G valamennyi gipszkarton álmennyezethez
 
KE KELIT fal és födém fűtési-hűtési rendszerek
3 termék

A Coolfix rendszerekkel jól biztosítható a hosszú távú költségtakarékosság és energiahatékonyság, a megújuló energiák hasznosítása. A mennyezet hűtési és fűtési rendszerek kiemelkedő sugárzási arányának köszönhetően kellemes klímát lehet teremteni a lakó- és munkahelyiségekben.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Wavin Tempower CD-4 álmennyezeti fűtő és hűtő rendszer Wavin Tempower WD-75 falfűtő és -hűtő rendszer száraztechnológiákhoz Wavin Tempower CW-90 beton födémek aktív fűtése és hűtése Wavin Tempower WW-10 épületek fal-és mennyezet fűtése és hűtése
 
Wavin Tempower felületfűtés és -hűtés
6 termék

A Wavin az összes mennyezet típushoz gyárt sugárzó fűtés és hűtés rendszereket. Használatukkal kimagasló komfortérzet és rendkívül alacsony energiafogyasztás érhető el.

6 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
REHAU épületszerkezet temperálás
 
REHAU épületszerkezet temperálás

Az épületszerkezet temperálásának (BKT) lényege az épületetszerkezeti elemek hőtároló képességének kihasználása. Az épületszerkezet-temperálás támogatja a masszív betonelemek hőtároló képességét a bennük elhelyezett csövekben keringtetett hűtő- és fűtővízzel. Így szinte korlátlan hőtároló tömeg jön létre.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Zehnder ZBN sugárzólemezek Zehnder ZIP sugárzólemezek
 
Zehnder energiatakarékos mennyezeti sugárzóernyők
2 termék

A Zehnder 50 év tudásával és tapasztalatával Európa legnagyobb sugárzóernyő gyártója. A Zehnder által létrehozott termékek,rendszerek minőségéről több tízezer elégedett ügyfelünk mesélhet Európában,Ázsiában és az Egyesült Államokban. A Zehnder tető sugárzólemezek hatékonyan fűtik és hűtik az épületet. Minden helyiségben felhasználhatóak 30 m belmagasságig, mint például: hajógyárakban és szerelőcsarnokokban; termelési és gyártási csarnokban; raktárcsarnokokban és magas polcraktárakban; kiállító és eladóhelyiségekben; iskolákban és kórházakban; sport- és több rendeltetésű csarnokban.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Schlüter®-DITRA-HEAT polipropilén lemez
 
Schlüter®-DITRA-HEAT polipropilén lemez

A Schlüter®-DITRA-HEAT polipropilén lemez ferde falú bütykös szerkezettel, a hátoldalán tapadóhídként fátyolszövettel kasírozva. Olyan közvetlenül burkolható felületet ad a járólapok alá, amely egyben megadja a feszültségmentesítést rétegelválasztást, páranyomás-kiegyenlítést, valamint a lemezbe bepattintható rendszer-konform fűtőkábel fogadását a padló temperálásához.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A fal és födém fűtési és hűtési rendszerek a beltéri sugárzó felületfűtések körébe tartoznak. Az alkalmazott technológia alapján kétféle típus különböztethető meg. A nedves, ahol körülbelül 30-40°C-os vizet keringtet egy szivattyú a csőhálózatban, illetve a száraz, ahol fűtőpanelek biztosítják a sugárzó hő felületét. A külső falak hideg sugárzása megszűntethető a belső oldalra szerelt felületfűtéssel. A falfűtéseknél minimális légmozgással lehet számolni, ami élettanilag kedvező. Ezen kívül gyors a felfűtési idő, ami a helyiség hőmérsékletének jó szabályozhatóságát biztosítja. A mennyezetfűtést lehet a falfűtés kiegészítéseként is létrehozni, ha a falfelület mérete nem elegendő a megfelelő fűtés biztosítására. A nagy felületek a meleg egyenletes eloszlásában is fontos szerepet játszanak.

Mivel a fűtővizes rendszer alacsony hőmérsékleten üzemel megfelelően, a hőtermelő berendezésnek legmegfelelőbb a kondenzációs kazán, vagy olyan környezetbatár energiaforrások hasznosítása, mint a napenergia (napkollektorok révén), vagy a földhő (geotermikus fűtés alkalmazásával). Ezen kívül a vakolatba ágyazott csőrendszerben nyáron hideg víz keringtetésével a belső hőmérsékletet hűteni lehet, ami által a rendszer két funkciót - télen fűtést, nyáron hűtést - képes ellátni. A száraz rendszerű falfűtés és mennyezetfűtés elektromos fűtőszálakkal, fűtőpanelekkel valósítható meg. Ez utóbbiak olyan infrapanelek, melyek utólag is felszerelhetők a kívánt helyre, vagy akár álmennyezetbe is integrálhatók. A sugárzó rendszerek növelik a hőérzetet, gyakran 2-3 °C-kal is magasabbnak érezhetjük a hőmérsékletet, mint amilyen valóságosan.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...