proidea.hu online termékinformációs katalógus

Fal és födém fűtési-hűtési rendszerek


Épületgépészet   Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények   Fal és födém fűtési-hűtési rendszerek

A fal és födém fűtési és hűtési rendszerek a beltéri sugárzó felületfűtések körébe tartoznak. Az alkalmazott technológia alapján kétféle típus különböztethető meg. A nedves, ahol körülbelül 30-40°C-os vizet keringtet egy szivattyú a csőhálózatban, illetve a száraz, ahol fűtőpanelek biztosítják a sugárzó hő felületét. A külső falak hideg sugárzása megszűntethető a belső oldalra szerelt felületfűtéssel. A falfűtéseknél minimális légmozgással lehet számolni, ami élettanilag kedvező. Ezen kívül gyors a felfűtési idő, ami a helyiség hőmérsékletének jó szabályozhatóságát biztosítja. A mennyezetfűtést lehet a falfűtés kiegészítéseként is létrehozni, ha a falfelület mérete nem elegendő a megfelelő fűtés biztosítására. A nagy felületek a meleg egyenletes eloszlásában is fontos szerepet játszanak.

Mivel a fűtővizes rendszer alacsony hőmérsékleten üzemel megfelelően, a hőtermelő berendezésnek legmegfelelőbb a kondenzációs kazán, vagy olyan környezetbatár energiaforrások hasznosítása, mint a napenergia (napkollektorok révén), vagy a földhő (geotermikus fűtés alkalmazásával). Ezen kívül a vakolatba ágyazott csőrendszerben nyáron hideg víz keringtetésével a belső hőmérsékletet hűteni lehet, ami által a rendszer két funkciót - télen fűtést, nyáron hűtést - képes ellátni. A száraz rendszerű falfűtés és mennyezetfűtés elektromos fűtőszálakkal, fűtőpanelekkel valósítható meg. Ez utóbbiak olyan infrapanelek, melyek utólag is felszerelhetők a kívánt helyre, vagy akár álmennyezetbe is integrálhatók. A sugárzó rendszerek növelik a hőérzetet, gyakran 2-3 °C-kal is magasabbnak érezhetjük a hőmérsékletet, mint amilyen valóságosan.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
Uponor PE-Xa csővezeték rendszer
Uponor fal- és mennyezet fűtési-hűtési rendszerek
REHAU mennyezetfűtés-/ hűtés
REHAU mennyezetfűtés-/ hűtés

A REHAU száraz fektetésű mennyezetfűtés/-hűtés rendszer elemei beépíthetők épületen belül kialakított függesztett álmennyezetek esetén. A száraz fektetésű mennyezetfűtés/-hűtés rendszer fő eleme egy olyan gipszkarton lap, amelybe a RAUTHERM S 10,1 x 1,1 mm méretű csövet 45 mm-es osztástávolsággal az előre bemart hornyokba dupla csőkígyós fektetéssel gyárilag bepattintották. A mennyezeti elem felső felületén található EPS 035 DEO polisztirol szigetelés és a gipszkarton erősítő sávok egyszerű szerelést tesznek lehetővé. A szálerősített, impregnált gipszlapok ütésállóak és hajlítási merevségük is nagy. A négy különböző méretű mennyezeti elem segítségével még bonyolult helyiségeknél is jó aktív hűtőfelület-hányad érhető el.

Radopress Watt felületfűtő, -hűtő rendszer
Wavin Tempower felületfűtés és -hűtés
KE KELIT falfűtés és mennyezethűtés
REHAU falfűtés/-hűtés
REHAU épületszerkezet temperálás
Zehnder energiatakarékos mennyezeti sugárzóernyők
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2019.05.08    
2019.09.19    
2019.10.03    
2019.09.12    
2019.03.07    
2018.11.07    
2018.10.01    
2018.04.03    
2018.02.08    
2017.12.11    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  fűtő  hűtő  fűtő-hűtő  falfűtés  falfűtések  falhűtés  falhűtések  födémfűtés  födémfűtések  födémhűtés  födémhűtések