Fal és födém fűtési-hűtési rendszerek

 
Uponor PE-Xa csővezeték rendszer
4 termék

Engel eljárással térhálósított polietilén cső sugárzó fűtések / hűtések, konvekciós fűtések / hűtések, vízellátás és klímarendszerek építéséhez. Nincs vízkőlerakódás. Korrózió és kopásálló. Rugalmas és hosszú élettartamú. 9,9-110 mm mérettartomány. Quick & Easy kötéstechnológia. Memóriaeffektus (emlékezőképesség).

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Frissült
 
Radopress Watt felületfűtő, -hűtő rendszer
5 termék

A Radopress Watt a fal- és mennyezet fűtés-hűtés témaköreit fedi le és kínál teljes rendszer megoldásokat a csőtől a szabályozásig.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
REHAU mennyezetfűtés-/ hűtés

A REHAU száraz fektetésű mennyezetfűtés/-hűtés rendszer elemei beépíthetők épületen belül kialakított függesztett álmennyezetek esetén. A száraz fektetésű mennyezetfűtés/-hűtés rendszer fő eleme egy olyan gipszkarton lap, amelybe a RAUTHERM S 10,1 x 1,1 mm méretű csövet 45 mm-es osztástávolsággal az előre bemart hornyokba dupla csőkígyós fektetéssel gyárilag bepattintották. A mennyezeti elem felső felületén található EPS 035 DEO polisztirol szigetelés és a gipszkarton erősítő sávok egyszerű szerelést tesznek lehetővé. A szálerősített, impregnált gipszlapok ütésállóak és hajlítási merevségük is nagy. A négy különböző méretű mennyezeti elem segítségével még bonyolult helyiségeknél is jó aktív hűtőfelület-hányad érhető el.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Wavin Tempower felületfűtés és -hűtés
6 termék

A Wavin az összes mennyezet típushoz gyárt sugárzó fűtés és hűtés rendszereket. Használatukkal kimagasló komfortérzet és rendkívül alacsony energiafogyasztás érhető el.

6 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
REHAU épületszerkezet temperálás

Az épületszerkezet temperálásának (BKT) lényege az épületetszerkezeti elemek hőtároló képességének kihasználása. Az épületszerkezet-temperálás támogatja a masszív betonelemek hőtároló képességét a bennük elhelyezett csövekben keringtetett hűtő- és fűtővízzel. Így szinte korlátlan hőtároló tömeg jön létre.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Zehnder energiatakarékos mennyezeti sugárzóernyők
2 termék

A Zehnder 50 év tudásával és tapasztalatával Európa legnagyobb sugárzóernyő gyártója. A Zehnder által létrehozott termékek,rendszerek minőségéről több tízezer elégedett ügyfelünk mesélhet Európában,Ázsiában és az Egyesült Államokban. A Zehnder tető sugárzólemezek hatékonyan fűtik és hűtik az épületet. Minden helyiségben felhasználhatóak 30 m belmagasságig, mint például: hajógyárakban és szerelőcsarnokokban; termelési és gyártási csarnokban; raktárcsarnokokban és magas polcraktárakban; kiállító és eladóhelyiségekben; iskolákban és kórházakban; sport- és több rendeltetésű csarnokban.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
REHAU falfűtés/-hűtés

A REHAU felületfűtés rendszerek a felületek alacsony hőmérsékletének és a hőmérséklet egyenletes eloszlásának köszönhetően a sugárzással leadott energiával kellemes és komfortos hőérzetet biztosítva hűtenek és fűtenek. A hagyományos fűtési rendszerekkel szemben felületfűtés esetén az ember és a helyiség határolófelületei között sugárzási egyensúly alakul ki, így optimális komfortérzet érhető el. Falfűtés/-hűtés nedves és száraz fektetéssel.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A fal és födém fűtési és hűtési rendszerek a beltéri sugárzó felületfűtések körébe tartoznak. Az alkalmazott technológia alapján kétféle típus különböztethető meg. A nedves, ahol körülbelül 30-40°C-os vizet keringtet egy szivattyú a csőhálózatban, illetve a száraz, ahol fűtőpanelek biztosítják a sugárzó hő felületét. A külső falak hideg sugárzása megszűntethető a belső oldalra szerelt felületfűtéssel. A falfűtéseknél minimális légmozgással lehet számolni, ami élettanilag kedvező. Ezen kívül gyors a felfűtési idő, ami a helyiség hőmérsékletének jó szabályozhatóságát biztosítja. A mennyezetfűtést lehet a falfűtés kiegészítéseként is létrehozni, ha a falfelület mérete nem elegendő a megfelelő fűtés biztosítására. A nagy felületek a meleg egyenletes eloszlásában is fontos szerepet játszanak.

Mivel a fűtővizes rendszer alacsony hőmérsékleten üzemel megfelelően, a hőtermelő berendezésnek legmegfelelőbb a kondenzációs kazán, vagy olyan környezetbatár energiaforrások hasznosítása, mint a napenergia (napkollektorok révén), vagy a földhő (geotermikus fűtés alkalmazásával). Ezen kívül a vakolatba ágyazott csőrendszerben nyáron hideg víz keringtetésével a belső hőmérsékletet hűteni lehet, ami által a rendszer két funkciót - télen fűtést, nyáron hűtést - képes ellátni. A száraz rendszerű falfűtés és mennyezetfűtés elektromos fűtőszálakkal, fűtőpanelekkel valósítható meg. Ez utóbbiak olyan infrapanelek, melyek utólag is felszerelhetők a kívánt helyre, vagy akár álmennyezetbe is integrálhatók. A sugárzó rendszerek növelik a hőérzetet, gyakran 2-3 °C-kal is magasabbnak érezhetjük a hőmérsékletet, mint amilyen valóságosan.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...