Rézcsövek, rézidomok

Viega Profipress vörösréz présidomok
 
Viega Profipress vörösréz présidomok

Présidomrendszer vörösrézből, vörösöntvényből vagy szilíciumbronzból készült présidomokkal a DVGW W 534 számú munkalap szerint bevizsgálva, DVGW vizsgálati jellel és a DIN EN 1057 szabvány és a DVGW W 392 számú munkalap szerinti vörösréz csövekkel. DIN 1988 szabvány szerinti ivóvízvezeték-szerelésekhez alkalmas. Elosztó- és felszállóvezetékek alaktartó, vakolat elé vagy vakolat alá történő szereléséhez a Viega rendszerkombináción belül.

BIM
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya
Uponor S-Press és S-Press PLUS présidomok
 
Uponor S-Press PLUS fém présidomok

Az S-Press PLUS a tökéletes megoldás tartós, szoros kötéskialakításhoz. 100% - ban kompatibilis a jelenlegi Uponor ötrétegű csövekkel, padlófűtés csövekkel és szerszámokkal. Elérhető méretek: 16 -32 mm mind a fém, mind a műanyag termékportfólióban. S-Press PLUS a fitting család, kompromisszumok nélkül.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Geberit Mapress réz préskötéses csőrendszerek
 
Geberit Mapress réz préskötéses csőrendszerek

Sok szerelő továbbra is a rezet részesíti előnyben az alapanyag megválasztásakor. A Geberit Mapress réz igen egyszerűen préselhető. A csővezetéki rendszer forrasztás nélkül gyorsan és biztonságosan kialakítható. A Geberit rézből kizárólag idomokat kínál.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
HakaTherm présidomok - T-idom
 
HakaTherm présfittingek

A HakaTherm Press fittingek cinkkioldódás-mentes réz alapanyagból készülnek, ez a anyagtulajdonság azt eredményezi, hogy így egészségre káros anyagokat nem tartalmaznak.

Termék kártya

A rézcsövek rendkívül sok területen jól alkalmazhatók: ivóvíz ellátásnál, fűtési rendszereknél, padlófűtésnél, falfűtés és -hűtésnél, napkollektoros hálózatban, gázellátásnál, tűzvédelemben, préslevegő hálózatoknál és egészségügyi gázoknál vagy akár szennyvíz nyomóvezetékeknél is. A réz a nemesfémek csoportjába tartozik, ami azt is jelenti, hogy korróziós tulajdonságai igen kedvezőek. Szinte semmilyen más anyag nem tudja megtámadni, csak az őt megelőző rangszámú fémek. Csővezetékek kialakítására csaknem 100%-os tisztaságú rezet használnak, ami oxigénmentes, korrózióálló, baktériumölő hatású, ellenáll az öregedésnek, újrahasznosítható. A rézcső áramlási ellenállása kicsi, ezért kis csőkeresztmetszet kialakítása is elégséges. A gyakorlatban háromféle keménységű rézcsövet alkalmaznak úgy mint lágy, félkemény és kemény csöveket. A lágy csöveket 25-50 méteres tekercsekben, míg a félkemény és kemény termékeket 5 méteres szálakban gyártják. Keménység és átmérő függvényében a csövek hajlíthatók hidegen, kézzel vagy hajlító szerszámmal, illetve melegen. A hajlítási lehetőségek sok esetben elhagyhatóvá teszik az idomok beépítését. A rézcső hőtágulási együtthatója magas, közel kétszerese az acélcsőének, ezért a beépítés során elegendő helyet kell biztosítani a csövek számára a hőmozgáshoz. A csövek fektetése történhet takarva vagy szabadon szerelve. Takart szerelésnél (pl. padlófűtésnél, talajba történő fektetésnél) jellemzően védőburkolattal építhető be. Szabadon szerelés esetében a csöveket bilincsekkel rögzítik. Szabadon szereléshez léteznek hőszigetelt csövek is. A csöveket minőségük meghatározása érdekében az anyagba nyomott jelölésekkel látják el (gyártó, szabvány jele, külső átmérő, falvastagság, keménységi jel). Az egyes csőtípusokhoz rendelkezésre állnak különböző sárgaréz, krómozott sárgaréz és vörösréz idomtípusok. Ilyen például a hollandianya, félhollandi, karmantyú, T-idom, dugó, kupak, könyök, ív, csaphosszabító, közcsavar, szűkítő, falikorong. Az idomok és fittingek illesztése négyféle módon történhet: keményforrasztással, hegesztéssel, roppantógyűrűvel és présidomokkal.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...