Padlófűtési rendszerek és kültéri felületfűtések

RAUTHERM SPEED Klett tépőzáras padlófűtés rendszer RAUTHERM SPEED VARIONOVA profillemezes padlófűtés rendszer RAUTHERM SPEED TACKER lemezes padlófűtés rendszer RAUTHERM SPEED plus renova tépőzáras padlófűtés rendszer
 
REHAU padlófűtés rendszerek
4 termék

Nedves és száraz fektetésű padlófűtési rendszerek.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Uponor Minitec padlófűtés felújításhoz Uponor Tecto padlófűtés rendszer Uponor Klett csőfektető rendszer Uponor Tacker tüske vagy sínrögzítésű rendszer (szigetelt)
 
Uponor felületfűtési és -hűtési rendszerek
14 termék

Az Uponor egészséges, energiatakarékos, praktikus padlófűtés típusokat kínál. Az allergiától szenvedők számára a padlófűtés a tökéletes fűtési rendszer, mivel alig kavarja fel a port. Az Uponor felületfűtési rendszerek által biztosított kellemes sugárzó hő közvetlenül a testre hat, anélkül hogy először a helyiség levegőjének hőmérsékletét kellene felmelegítenie. Az eredmény: azonos komfort, de 2 °C-kal alacsonyabb hőmérsékletű helyiség.

14 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
KELOX vékony rétegrendű felületfűtés KELOX FB acélhálós padlófűtési rendszer KELOX FB padlófűtési rögzítőlemezes rendszer KELOX FB padlófűtési rögzítősin rendszer
 
KE KELIT padlófűtési rendszerek
7 termék

A többrétegű csövek rugalmas felépítésének és átgondolt koncepciójú KELOX rendszerelemeknek köszönhetően a KELOX FB rendszer alkalmas az összes csőfektetési módszer – legyező, spirál, szárazépítési, tacker vagy ipari - és még sok más területen való alkalmazásra is.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
REHAU ipari felületfűtés
 
REHAU ipari felületfűtés

Repülőgéphangárok, logisztikai központok, gyártócsarnokok stb. - az ipari felületfűtés a csekély beruházási és üzemeltetési költségeket előnyös hőmérsékletprofillal egyesíti.

CAD
BIM
Termékismertető
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Viega Fonterra felülettemperálás
 
Viega Fonterra felülettemperálás

Az új épületeknél és renoválásnál alkalmazható Fonterra felülettemperáló rendszerek a magán vagy ipari célra szolgáló helyiségek fűtésére és hűtésére használhatók. A változatosan variálható, padló-, fal- vagy meny­nye­zet­szer­ke­zet­ben lefektethető és rögzíthető szerkezeti elemek szabad teret teremtenek a kialakítás és a gazdaságos használat számára – zavaró fűtőtestek nélkül.

BIM
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya
VOGEL&NOOT padlófűtési rendszerek
 
VOGEL&NOOT padlófűtési rendszerek

A VOGEL&NOOT komplett FLOORTEC padlófűtési rendszerek minden tekintetben meggyőzőek a saját összeállítású rendszerekkel összehasonlítva. Az utóbbi magas hibakockázattal rendelkezik a szerelés és a folyamatos üzemelés során - pl. szivárgás a kétséges csövek miatt, nem elégséges szigetelési színvonal, nem kompatibilis részek, stb. A FLOORTEC rendszer a folyamatosan továbbfejlesztett komponensekkel a legkülönfélébb igényeket is teljesíti.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Schlüter-Bekotec-Therm termékek Schlüter®-BEKOTEC burkolatszerkezet rendszer Schlüter®-BEKOTEC-EN 23 F burkolatszerkezet rendszer Schlüter®-BEKOTEC-EN 18 FTS burkolatszerkezet rendszer
 
Schlüter®-BEKOTEC aljzat és padlófűtés-hűtés kialakítások
6 termék

A Schlüter®-BEKOTEC rendszer egy különösen gyorsan előállítható, vékonyrétegű, nem felpúposodó és feszültségmentes aljzatkialakítás. A Schlüter®-BEKOTEC-THERM padlófűtésrendszer alkotóelemeivel együtt hatásos, alacsony építési magasságú, rövid idő alatt megépíthető és kellemes hőérzetet biztosító kerámia padlófűtés hozható létre.

6 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
KELOX ipari felületfűtés, pályafűtés KETRIX pályahűtési rendszer
 
KE KELIT különleges fűtési/hűtési rendszerek
2 termék

Felület fűtés/hűtés rendszerek sportpályák fűtésére, jégpályák hűtésére vagy egyéb ipari alkalmazásokra speciális igények szerint.

2 termék
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya
Uponor sportpadlófűtés Uponor gyepfűtés és pályafűtés Uponor jégpálya és korcsolyapálya hűtés Meltaway hó- és jégmentesítés
 
Uponor különleges fűtési/hűtési alkalmazások
4 termék

A szabványos felületfűtési és hűtési rendszerek bizonyos projektekben egyszerűen nem elegendők. Az Uponor éppen ezért egyéni, energiatakarékos különleges megoldásokat nyújt az ipari létesítmények, sportlétesítmények és ipari csarnokok számára. A jégmentesítés például egy speciális alkalmazás. Alkalmas a garázsok bejáratának, a szállodák, kórházak és üzletek fogadóterének jégmentesítésére.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
COMAP BioPERT ötrétegű cső
 
COMAP BioPERT ötrétegű cső

Magas hőmérséklet- és nyomásállóságú ötrétegű BioPERT cső. Az ötrétegű BioPERT csőben az oxigéndiffúzió elleni (EVOH) réteget egy külső réteg védi a sérüléstől a kivitelezés és szállítás során.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
FV Therm padlófűtés rendszer
 
FV Therm padlófűtés rendszer

PE-Xa és PE-RT padlófűtés csövek, rendszerlemezek, fűtéscső rögzítő tüskék és szerszámok, áramlásmérős osztó-gyűjtők, szobatermosztát és motoros szelep vezérlés.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Schlüter-Bekotec-Therm termékek
 
Schlüter® padlófűtési rendszerek
1 termék

A Schlüter®-BEKOTEC-THERM padlófűtésrendszer alkotóelemeivel együtt hatásos, alacsony építési magasságú, rövid idő alatt megépíthető és kellemes hőérzetet biztosító kerámia padlófűtés hozható létre.

1 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
FLOORTHERM padlófűtési rendszer
 
FLOORTHERM padlófűtési rendszer

A padlófűtés esetén a padlóba fektetett fűtési csővezetéken áramló melegvíz felmelegíti a padló szerkezetét, amely így egyenletesen adja le a hőt a helyiségben. A padlófűtés önmagában vagy más felületfűtéssel (pl. falfűtés, mennyezet fűtés) együtt, kombinálva is alkalmazható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Schlüter-DITRA-HEAT-E elektromos padló- és falfűtés
 
Schlüter®-DITRA-HEAT-E elektromos padló- és falfűtés

A Schlüter®-DITRA-HEAT-E elektromos padló- és falfűtés gondoskodik a szerkezeti rétegek egymástól történő elválasztásáról és a komplett fűtési rendszert mindössze 5,5 mm vastag szerkezetként valósítja meg, ami ideális megoldás, ha meleg csempét szeretnénk a fürdőszobában.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A padlófűtések a sugárzó fűtési rendszerek közé tartoznak, amelyek előnye azon kívül, hogy a hőt kiterjedt felületen keresztül sugározzák szét az, hogy magasabb komfort és hőérzetet nyújtanak, mint a kondenzációs (radiátoros) fűtések. A sugárzó rendszerek növelik a hőérzetet, gyakran 2-3 °C-kal is magasabbnak érezhetjük a hőmérsékletet, mint amilyen valóságosan. A padlófűtést azonban gyerekszobában és hálószobában kerülni kell, mert a lebegő por élettani hatásai kedvezőtlenek. Padlófűtés jellemzően hidegburkolatú helyiségekben alkalmazható előnyösen. Az ismert technológiák alapján kétféle – a vizes és elektromos – padlófűtés, illetve kültéri felületfűtés típus különböztethető meg.

A melegvizes csőhálózatos padlófűtéseket esztrich beton rétegbe fektetik. Az igényelt fűtési rendszer alacsony hőmérsékletű, aminek következtében hőtermelő berendezésnek legmegfelelőbb a kondenzációs kazán, vagy olyan környezetbarát energiaforrások hasznosítása, mint a napenergia (napkollektorok révén), vagy a földhő (geotermikus fűtés alkalmazásával). A csőrendszerben nyáron hideg víz keringtetésével a belső hőmérsékletet hűteni lehet, így ugyanaz a rendszer fűtést és hűtést is el tud látni. A másik technológiai megoldást az elektromos energiával működő fűtőfilmek, fűtőszőnyegek jelentik, melyek infravörös sugárzás révén fűtenek. Az ellenállásos elven működő fűtőkábeles padlófűtés nagyon kis rétegrendi vastagságban valósítható meg.

Kültéri felületfűtések elsősorban hó és jégolvasztási céllal készülnek. Legnagyobb jelentőségük lépcsőknél, rámpáknál van, ahol nagyobb a megcsúszás veszélye, de vízszintes szakaszokon – például járdán - is alkalmazott technológia.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...