proidea.hu online termékinformációs katalógus

Padlófűtési rendszerek és kültéri felületfűtések


Épületgépészet   Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények   Padlófűtési rendszerek és kültéri felületfűtések

A padlófűtések a sugárzó fűtési rendszerek közé tartoznak, amelyek előnye azon kívül, hogy a hőt kiterjedt felületen keresztül sugározzák szét az, hogy magasabb komfort és hőérzetet nyújtanak, mint a kondenzációs (radiátoros) fűtések. A sugárzó rendszerek növelik a hőérzetet, gyakran 2-3 °C-kal is magasabbnak érezhetjük a hőmérsékletet, mint amilyen valóságosan. A padlófűtést azonban gyerekszobában és hálószobában kerülni kell, mert a lebegő por élettani hatásai kedvezőtlenek. Padlófűtés jellemzően hidegburkolatú helyiségekben alkalmazható előnyösen. Az ismert technológiák alapján kétféle – a vizes és elektromos – padlófűtés, illetve kültéri felületfűtés típus különböztethető meg.

A melegvizes csőhálózatos padlófűtéseket esztrich beton rétegbe fektetik. Az igényelt fűtési rendszer alacsony hőmérsékletű, aminek következtében hőtermelő berendezésnek legmegfelelőbb a kondenzációs kazán, vagy olyan környezetbarát energiaforrások hasznosítása, mint a napenergia (napkollektorok révén), vagy a földhő (geotermikus fűtés alkalmazásával). A csőrendszerben nyáron hideg víz keringtetésével a belső hőmérsékletet hűteni lehet, így ugyanaz a rendszer fűtést és hűtést is el tud látni. A másik technológiai megoldást az elektromos energiával működő fűtőfilmek, fűtőszőnyegek jelentik, melyek infravörös sugárzás révén fűtenek. Az ellenállásos elven működő fűtőkábeles padlófűtés nagyon kis rétegrendi vastagságban valósítható meg.

Kültéri felületfűtések elsősorban hó és jégolvasztási céllal készülnek. Legnagyobb jelentőségük lépcsőknél, rámpáknál van, ahol nagyobb a megcsúszás veszélye, de vízszintes szakaszokon – például járdán - is alkalmazott technológia.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
Uponor padlófűtési rendszerek
KE KELIT felületfűtési rendszerek
Stiebel Eltron elektromos padlófűtés
FV Therm padlófűtés rendszer
REHAU ipari felületfűtés
REHAU ipari felületfűtés

Az aljzatbetonban elhelyezkedő RAUTHERM S cső karbantartást nem igényel, így teret enged a szabad használatnak. A nagy sugárzó felület és az alacsony előremenő hőmérséklet kedvező üzemeltetési költségeket eredményeznek. Az alacsony előremenő hőmérséklet lehetővé teszi az alternatív energiaforrások és a hulladékhő hasznosítását.
Ipari felületfűtés vasalt betonban: A csövek rögzítésére általában az aIsó vasalathoz történő rögzítést javasolják, azaz a RAUTHERM S csöveket közvetlenül a vasalat alsó síkjához lehet erősíteni kábelkötegelővel. Nincsenek csőtartó elemekből adódó járulékos költségek, és nagyobb a szabadság a padlóba történő fúráskor.
Ipari felületfűtés a semleges zónában: A semleges zónába történő fektetéskor a RAUTHERM S csövet a keresztvasakhoz vagy a távtartókosarakhoz rögzítik.
Ipari felületfűtés acélhajbetonban: Az acélhaj-betonlemezekben a hagyományos acélszerelésen túl acélszálakat adnak. A fűtéscsövek osztástávolságának biztosítása érdekében a fűtéscsöveket RAUFIX sínekre fektetik.


Rámpafűtés
Radopress Watt padlófűtési rendszer
Schlüter-Bekotec-Therm termékek
Csempefűtés
Uponor különleges fűtési/hűtési alkalmazások
REHAU padlófűtés rendszerek
Uponor elektromos padlófűtés
Hűtőház talajfűtés
Padlófűtés-hűtés rendszerek
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2019.05.08    
2019.09.19    
2019.10.03    
2019.09.12    
2019.03.07    
2019.02.18    
2018.12.05    
2018.11.20    
2018.11.10    
2018.10.08    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  padlófűtés  rámpa  rámpák