Padlófűtési rendszerek és kültéri felületfűtések

KELOX vékony rétegrendű felületfűtés KELOX FB acélhálós padlófűtési rendszer KELOX FB padlófűtési rögzítőlemezes rendszer KELOX FB padlófűtési rögzítősin rendszer
 
KE KELIT padlófűtési rendszerek
7 termék

A többrétegű csövek rugalmas felépítésének és átgondolt koncepciójú KELOX rendszerelemeknek köszönhetően a KELOX FB rendszer alkalmas az összes csőfektetési módszer – legyező, spirál, szárazépítési, tacker vagy ipari - és még sok más területen való alkalmazásra is.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Uponor Minitec padlófűtés felújításhoz Uponor Tecto padlófűtés rendszer Uponor Tacker tüske vagy sínrögzítésű rendszer (szigetelt) Uponor Classic acélhálós padlófűtési rendszer
 
Uponor felületfűtési és -hűtési rendszerek
10 termék

Az Uponor egészséges, energiatakarékos, praktikus padlófűtés típusokat kínál. Az allergiától szenvedők számára a padlófűtés a tökéletes fűtési rendszer, mivel alig kavarja fel a port. Az Uponor felületfűtési rendszerek által biztosított kellemes sugárzó hő közvetlenül a testre hat, anélkül hogy először a helyiség levegőjének hőmérsékletét kellene felmelegítenie. Az eredmény: azonos komfort, de 2 °C-kal alacsonyabb hőmérsékletű helyiség.

10 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
RAUTHERM SPEED Klett tépőzáras padlófűtés rendszer RAUTHERM SPEED Varinova profillemezes padlófűtés rendszer RAUTHERM SPEED Tacker lemezes padlófűtés rendszer RAUTHERM SPEED plus renova tépőzáras padlófűtés rendszer
 
REHAU padlófűtés rendszerek
7 termék

Nedves és száraz fektetésű padlófűtési rendszerek.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
REHAU ipari felületfűtés
 
REHAU ipari felületfűtés

Repülőgéphangárok, logisztikai központok, gyártócsarnokok stb. - az ipari felületfűtés a csekély beruházási és üzemeltetési költségeket előnyös hőmérsékletprofillal egyesíti.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
COMAP BioPERT ötrétegű cső
 
COMAP BioPERT ötrétegű cső

Magas hőmérséklet- és nyomásállóságú ötrétegű BioPERT cső. Az ötrétegű BioPERT csőben az oxigéndiffúzió elleni (EVOH) réteget egy külső réteg védi a sérüléstől a kivitelezés és szállítás során.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
FV Therm padlófűtés rendszer
 
FV Therm padlófűtés rendszer

PE-Xa és PE-RT padlófűtés csövek, rendszerlemezek, fűtéscső rögzítő tüskék és szerszámok, áramlásmérős osztó-gyűjtők, szobatermosztát és motoros szelep vezérlés.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Viega Fonterra felülettemperálás
 
Viega Fonterra felülettemperálás

Az új épületeknél és renoválásnál alkalmazható Fonterra felülettemperáló rendszerek a magán vagy ipari célra szolgáló helyiségek fűtésére és hűtésére használhatók. A változatosan variálható, padló-, fal- vagy meny­nye­zet­szer­ke­zet­ben lefektethető és rögzíthető szerkezeti elemek szabad teret teremtenek a kialakítás és a gazdaságos használat számára – zavaró fűtőtestek nélkül.

BIM
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya
KELOX ipari felületfűtés, pályafűtés KETRIX pályahűtési rendszer
 
KE KELIT különleges fűtési/hűtési rendszerek
2 termék

Felület fűtés/hűtés rendszerek sportpályák fűtésére, jégpályák hűtésére vagy egyéb ipari alkalmazásokra speciális igények szerint.

2 termék
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya
Stiebel Eltron elektromos padlófűtés
 
Stiebel Eltron elektromos padlófűtés

A thermofloor FTM B típusú fűtőszőnyeg különösen kedvező a tervezés és a szerelés szempontjából. Alkalmas új épületekhez és felújításhoz, pót- vagy kiegészítő fűtésként használható. A fűtőszőnyeg szélessége lehetővé teszi annak használatát kisméretű vendégvécékben vagy akár nagy területeken, például hobbipincékben vagy konyhák munkafelületei előtt. A szőnyeg lefektethető a 2. védő zónában is (30 mA-es hibaáram-védőkapcsoló szükséges). A fűtőteljesítmény biztosítja a rövid felfűtési időt és a kellemes padlóhőmérsékletet. A nagyon vékony fűtőszőnyeget a padlóburkolat alatt helyezik el. A fűtővezeték fel van varrva a hordozószőnyegre. Ez garantálja a fűtővezeték állandó távolságát és megkönnyíti a fűtőszőnyeg lerakását.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Schlüter-Bekotec-Therm termékek Schlüter®-BEKOTEC burkolatszerkezet rendszer Schlüter®-BEKOTEC-EN 23 F burkolatszerkezet rendszer Schlüter-DITRA-HEAT-E elektromos padló- és falfűtés
 
Schlüter® aljzat és padlófűtés-hűtés kialakítások
7 termék

A Schlüter®-BEKOTEC rendszer egy különösen gyorsan előállítható, vékonyrétegű, nem felpúposodó és feszültségmentes aljzatkialakítás. A Schlüter®-BEKOTEC-THERM padlófűtésrendszer alkotóelemeivel együtt hatásos, alacsony építési magasságú, rövid idő alatt megépíthető és kellemes hőérzetet biztosító kerámia padlófűtés hozható létre.

7 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
FLOORTHERM padlófűtési rendszer
 
FLOORTHERM padlófűtési rendszer

A padlófűtés esetén a padlóba fektetett fűtési csővezetéken áramló melegvíz felmelegíti a padló szerkezetét, amely így egyenletesen adja le a hőt a helyiségben. A padlófűtés önmagában vagy más felületfűtéssel (pl. falfűtés, mennyezet fűtés) együtt, kombinálva is alkalmazható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Fűtőszőnyegek
 
Fűtőszőnyegek laminált padló és járólap alá

A fűtőszőnyeg, a burkolatok alatt a csemperagasztóba van beágyazva, vagy laminált burkolat alá beépítve, és a burkolatot átmelegítve adja le a hőt. Használata, kellemes, és praktikus, karbantartást nem igényel, kitűnően szabályozható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Schlüter-Bekotec-Therm termékek Schlüter-DITRA-HEAT-E elektromos padló- és falfűtés
 
Schlüter® padlófűtési rendszerek
2 termék

A Schlüter®-BEKOTEC-THERM padlófűtésrendszer alkotóelemeivel együtt hatásos, alacsony építési magasságú, rövid idő alatt megépíthető és kellemes hőérzetet biztosító kerámia padlófűtés hozható létre.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Uponor elektromos padlófűtés
 
Uponor Comfort E elektromos padlófűtés

Az Uponor Comfort E termékcsalád magas színvonalú elektromos padlófűtési elemeket tartalmaz. Alkalmazásával egyszerűen tehetünk szert egy gyors reagálású padlófűtésre a lakásunkban, legyen szó új építésről vagy akár felújításról. A hozzá kapható termosztáttal pedig könnyen vezérelhetővé válik a padlónk felületi hőmérséklete.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Hűtőház talajfűtés
 
Garnisch hűtőház talajfűtés

A talaj kapilláriscsöveiben levő víz megfagy, ami épületszerkezeti károkat okoz. A talaj kifagyása minden talajtípusnál bekövetkezik, ennek kivédésére már a tervezésnél gondolni kell. A fűtést állandó ellenállású fűtőkábellel lehet a legegyszerűbben megoldani.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Uponor ipari padlófűtés Uponor sportpadlófűtés Uponor hó- és jégmentesítés, jégpálya hűtés, labdarúgópálya fűtés
 
Uponor különleges fűtési/hűtési alkalmazások
3 termék

Ipari padlófűtés, sportpadló fűtés, hó- és jégmentesítés, jégpálya hűtés, labdarúgópálya fűtés.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Rámpafűtés
 
Garnisch rámpafűtés, külterületfűtés

Az egyetlen jól használható megoldás garázslejárók, járdák bármely külső terület hó- és jégmentesítésére, az elektromos fűtőkábellel történő fűtés. A magas hatásfok és a jó szabályozhatóság teszi gazdaságossá a működését.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A padlófűtések a sugárzó fűtési rendszerek közé tartoznak, amelyek előnye azon kívül, hogy a hőt kiterjedt felületen keresztül sugározzák szét az, hogy magasabb komfort és hőérzetet nyújtanak, mint a kondenzációs (radiátoros) fűtések. A sugárzó rendszerek növelik a hőérzetet, gyakran 2-3 °C-kal is magasabbnak érezhetjük a hőmérsékletet, mint amilyen valóságosan. A padlófűtést azonban gyerekszobában és hálószobában kerülni kell, mert a lebegő por élettani hatásai kedvezőtlenek. Padlófűtés jellemzően hidegburkolatú helyiségekben alkalmazható előnyösen. Az ismert technológiák alapján kétféle – a vizes és elektromos – padlófűtés, illetve kültéri felületfűtés típus különböztethető meg.

A melegvizes csőhálózatos padlófűtéseket esztrich beton rétegbe fektetik. Az igényelt fűtési rendszer alacsony hőmérsékletű, aminek következtében hőtermelő berendezésnek legmegfelelőbb a kondenzációs kazán, vagy olyan környezetbarát energiaforrások hasznosítása, mint a napenergia (napkollektorok révén), vagy a földhő (geotermikus fűtés alkalmazásával). A csőrendszerben nyáron hideg víz keringtetésével a belső hőmérsékletet hűteni lehet, így ugyanaz a rendszer fűtést és hűtést is el tud látni. A másik technológiai megoldást az elektromos energiával működő fűtőfilmek, fűtőszőnyegek jelentik, melyek infravörös sugárzás révén fűtenek. Az ellenállásos elven működő fűtőkábeles padlófűtés nagyon kis rétegrendi vastagságban valósítható meg.

Kültéri felületfűtések elsősorban hó és jégolvasztási céllal készülnek. Legnagyobb jelentőségük lépcsőknél, rámpáknál van, ahol nagyobb a megcsúszás veszélye, de vízszintes szakaszokon – például járdán - is alkalmazott technológia.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...