Padlófűtési rendszerek és kültéri felületfűtések

 
Uponor felületfűtési és -hűtési rendszerek
9 termék

Az Uponor egészséges, energiatakarékos, praktikus padlófűtés típusokat kínál. Az allergiától szenvedők számára a padlófűtés a tökéletes fűtési rendszer, mivel alig kavarja fel a port. Az Uponor felületfűtési rendszerek által biztosított kellemes sugárzó hő közvetlenül a testre hat, anélkül hogy először a helyiség levegőjének hőmérsékletét kellene felmelegítenie. Az eredmény: azonos komfort, de 2 °C-kal alacsonyabb hőmérsékletű helyiség.

9 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
FV Therm padlófűtés rendszer

PE-Xa és PE-RT padlófűtés csövek, rendszerlemezek, fűtéscső rögzítő tüskék és szerszámok, áramlásmérős osztó-gyűjtők, szobatermosztát és motoros szelep vezérlés.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Stiebel Eltron elektromos padlófűtés

Az FTT elektromos fűtőszőnyegek régi és új épületek padlófűtésére alkalmazhatóak. Telepítésük közvetlenül a (hideg) burkolat alatt történik a ragasztó rétegbe. Áramvédő kapcsoló alkalmazásával (30 mA) akár a fürdőszoba 2. érintésvédelmi zónájába is telepíthető. A fűtőszőnyeg szállítási terjedelme hőfokszabályzót nem tartalmaz, azt külön szükséges megvásárolni (FT-C set). Az FT-C elektromos padlófűtés szabályzó szett egy komplett szabályzó szett digitális RTF-Z2 Eltron szabályzóval. Tartalmazza a padlóhőmérséklet érzékelő és a fűtőszőnyeg csatlakozó vezetékének védőcsővét, 90°-os idomait és 2 db fali szerelvénydobozt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
KE KELIT felületfűtési rendszerek
3 termék

Padlófűtési és ipari felületfűtési rendszerek.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Frissült
 
FLOORTHERM padlófűtési rendszer

A padlófűtés esetén a padlóba fektetett fűtési csővezetéken áramló melegvíz felmelegíti a padló szerkezetét, amely így egyenletesen adja le a hőt a helyiségben. A padlófűtés önmagában vagy más felületfűtéssel (pl. falfűtés, mennyezet fűtés) együtt, kombinálva is alkalmazható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Garnisch hűtőház talajfűtés

A talaj kapilláriscsöveiben levő víz megfagy, ami épületszerkezeti károkat okoz. A talaj kifagyása minden talajtípusnál bekövetkezik, ennek kivédésére már a tervezésnél gondolni kell. A fűtést állandó ellenállású fűtőkábellel lehet a legegyszerűbben megoldani.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Frissült
 
Uponor Comfort E elektromos padlófűtés

Az Uponor Comfort E termékcsalád magas színvonalú elektromos padlófűtési elemeket tartalmaz. Alkalmazásával egyszerűen tehetünk szert egy gyors reagálású padlófűtésre a lakásunkban, legyen szó új építésről vagy akár felújításról. A hozzá kapható termosztáttal pedig könnyen vezérelhetővé válik a padlónk felületi hőmérséklete.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
REHAU ipari felületfűtés

Az aljzatbetonban elhelyezkedő RAUTHERM S cső karbantartást nem igényel, így teret enged a szabad használatnak. A nagy sugárzó felület és az alacsony előremenő hőmérséklet kedvező üzemeltetési költségeket eredményeznek. Az alacsony előremenő hőmérséklet lehetővé teszi az alternatív energiaforrások és a hulladékhő hasznosítását.
Ipari felületfűtés vasalt betonban: A csövek rögzítésére általában az aIsó vasalathoz történő rögzítést javasolják, azaz a RAUTHERM S csöveket közvetlenül a vasalat alsó síkjához lehet erősíteni kábelkötegelővel. Nincsenek csőtartó elemekből adódó járulékos költségek, és nagyobb a szabadság a padlóba történő fúráskor.
Ipari felületfűtés a semleges zónában: A semleges zónába történő fektetéskor a RAUTHERM S csövet a keresztvasakhoz vagy a távtartókosarakhoz rögzítik.
Ipari felületfűtés acélhajbetonban: Az acélhaj-betonlemezekben a hagyományos acélszerelésen túl acélszálakat adnak. A fűtéscsövek osztástávolságának biztosítása érdekében a fűtéscsöveket RAUFIX sínekre fektetik.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Schlüter-Bekotec-Therm termékek

A Becotec-Therm rendszer vékony és repedésmentes burkolati rétegrendet alkot mint fűtő aljzat, ezért különösen alkalmas energiahatékony fűtési-hűtési rendszerek kialakításánál.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Garnisch rámpafűtés

Az egyetlen jól használható megoldás garázslejárók, járdák bármely külső terület hó- és jégmentesítésére, az elektromos fűtőkábellel történő fűtés. A magas hatásfok és a jó szabályozhatóság teszi gazdaságossá a működését.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Csempefűtés

Hidegburkolatú helyiségekben komfortnövelő fűtésként alkalmazható. Közvetlenül a padlólap alá, a csemperagasztóba helyezve kellemesen langyossá varázsolja a padlót. A fűtőszőnyeg kapcsolása időkapcsolóval, vagy padló-érzékelős termosztáttal történhet.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Uponor különleges fűtési/hűtési alkalmazások
3 termék

Ipari padlófűtés, sportpadló fűtés, hó- és jégmentesítés, jégpálya hűtés, labdarúgópálya fűtés.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Schlüter® aljzat és padlófűtés-hűtés kialakítások

A Schlüter®-BEKOTEC rendszer egy különösen gyorsan előállítható, vékonyrétegű, nem felpúposodó és feszültségmentes aljzatkialakítás. A Schlüter®-BEKOTEC-THERM padlófűtésrendszer alkotóelemeivel együtt hatásos, alacsony építési magasságú, rövid idő alatt megépíthető és kellemes hőérzetet biztosító kerámia padlófűtés hozható létre.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
REHAU padlófűtés rendszerek

Nedves és száraz fektetésű padlófűtési rendszerek.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A padlófűtések a sugárzó fűtési rendszerek közé tartoznak, amelyek előnye azon kívül, hogy a hőt kiterjedt felületen keresztül sugározzák szét az, hogy magasabb komfort és hőérzetet nyújtanak, mint a kondenzációs (radiátoros) fűtések. A sugárzó rendszerek növelik a hőérzetet, gyakran 2-3 °C-kal is magasabbnak érezhetjük a hőmérsékletet, mint amilyen valóságosan. A padlófűtést azonban gyerekszobában és hálószobában kerülni kell, mert a lebegő por élettani hatásai kedvezőtlenek. Padlófűtés jellemzően hidegburkolatú helyiségekben alkalmazható előnyösen. Az ismert technológiák alapján kétféle – a vizes és elektromos – padlófűtés, illetve kültéri felületfűtés típus különböztethető meg.

A melegvizes csőhálózatos padlófűtéseket esztrich beton rétegbe fektetik. Az igényelt fűtési rendszer alacsony hőmérsékletű, aminek következtében hőtermelő berendezésnek legmegfelelőbb a kondenzációs kazán, vagy olyan környezetbarát energiaforrások hasznosítása, mint a napenergia (napkollektorok révén), vagy a földhő (geotermikus fűtés alkalmazásával). A csőrendszerben nyáron hideg víz keringtetésével a belső hőmérsékletet hűteni lehet, így ugyanaz a rendszer fűtést és hűtést is el tud látni. A másik technológiai megoldást az elektromos energiával működő fűtőfilmek, fűtőszőnyegek jelentik, melyek infravörös sugárzás révén fűtenek. Az ellenállásos elven működő fűtőkábeles padlófűtés nagyon kis rétegrendi vastagságban valósítható meg.

Kültéri felületfűtések elsősorban hó és jégolvasztási céllal készülnek. Legnagyobb jelentőségük lépcsőknél, rámpáknál van, ahol nagyobb a megcsúszás veszélye, de vízszintes szakaszokon – például járdán - is alkalmazott technológia.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...