Homlokzati hőszigetelő rendszerek

Ceresit CT 16 vakolatalapozó Ceresit CT 60 Elastic kapart hatású akril vakolat Ceresit CT 720 Visage fa hatású vakolat Ceresit CT 9 felületimpregnáló anyag
 
Ceresit hőszigetelő rendszerek és vakolatok
29 termék

A Ceresit hőszigetelő rendszer magasabb komfortérzetet nyújt otthonában, miközben jelentősen kevesebbet költ lakása fűtésére vagy hűtésére. A Ceresit olyan hőszigetelő termékeket és rendszert biztosít, amelyek tartósak, hatékonyak és hosszú élettartamúak. Innovatívak és új technológiákon alapulnak. A homlokzat biológiai szennyeződései (algák, gombák) elleni BioProtect formulával rendelkeznek. A rendszer alkalmazható új építéseknél és felújításoknál is.

29 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Sakret KAM hőszigetelő rendszerragasztó Sakret KAM Pro hőszigetelő rendszerragasztó Sakret KSD hőszigetelő lap ragasztó és ágyazóhabarcs Sakret SKA hőszigetelőlap ragasztó és ágyazóhabarcs
 
Sakret hőszigetelő rendszer
6 termék

A hőszigetelés szükségessége manapság már nem megkérdőjelezhető. A lakóépületek hőátbocsátási tényezőjét szabványok is rögzítik, ezeket az új építésű lakóházaknál már a tervezés során figyelembe veszik. Természetesen a régi épületek esetében is vannak lehetőségek az utólagos hőszigetelésre.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Mapetherm ragasztótapasz Mapetherm AR1 ragasztóhabarcs hőszigeteléshez Mapetherm Flex RP simító paszta Mapetherm Net üvegszövet háló
 
Mapetherm homlokzati hőszigetelő rendszer
4 termék

A Mapetherm rendszer azáltal, hogy megakadályozza az épületek egyes helyiségeinek és falainak túlzott lehűlését illetve felmelegedését, a rendszer kiküszöböli a páralecsapódást, amivel komfortosabbá teszi a lakókörnyezetet, miközben az energiafogyasztást is számottevően mérsékli.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
METON EPS 80 hőszigetelő lemez METON GROUND univerzális alapozó METON TEXTURATO EPS rendszerragasztó METON TEXTURATO díszvakolat
 
METON homlokzati hőszigetelő rendszerek
19 termék

A METON hőszigetelő rendszer tartós megoldást biztosít kiemelkedő ár-érték arányban. A jó minőségben kivitelezett rendszer minden körülmények között biztosítja az elvárt teljesítményt magas esztétikai szinten. A METON THR hőszigetelési rendszerben a megfelelő hőszigetelésről a polisztirol lap, a rendszerragasztó és a magas minőségű díszvakolat együttese gondoskodik.

19 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
webertherm clima+ hőszigetelő rendszer webertherm mineral hőszigetelő rendszer webertherm plus lábazati hőszigetelő rendszer webertherm re-nova plus hőszigetelő rendszer
 
webertherm teljes homlokzati hőszigetelő rendszerek
8 termék

Régi és új, kő, tégla, beton és vakolt falszerkezetek külső hőszigetelő burkolására, valamint a meglévő rendszerre ráépített új hőszigetelő rendszer kivitelezésére.

8 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Murexin Energy Top ragasztótapasz Energy Primer vakolatalapozó Energy Brilliant műgyanta vékonyvakolat Energy Crystal szilikát vékonyvakolat
 
Murexin hőszigetelő rendszer
5 termék

Az Energy Saving System (polisztirol és ásványgyapot lemezes) hőszigetelő rendszerek, ideálisak régi és új építésű családi és társasházak, és nem lakóépületek homlokzati szigetelésére.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
MANTI CERAMIC Architectural vékonyrétegű hővédő bevonat MANTI CERAMIC Architectural Color vékonyrétegű hővédő bevonat MANTI CERAMIC Technological vékonyrétegű hővédő bevonat MANTI CERAMIC Primer Fix tapadásjavító bevonat
 
MANTI CERAMIC vékonyrétegű hővédő bevonatok
4 termék

A MANTI CERAMIC egy mikrorétegű hővédő anyagcsalád. Fő komponensei a nanotechnológiával, magas hőmérsékleten előállított mikorméretű kerámiagömbök, amelyeket vákuumos üreg tölt ki. Az üreges vákuum mikorkerámia gömbök a nanoméretű falvastagságuk révén szinte teljes mértékben gátolják a hő áramlását. A nyári meleg nem jut be az épületbe, míg a téli fűtés nem távozik onnan.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
ThermoDam EPS rendszer akril vakolattal ThermoDam EPS grafit rendszer akril vakolattal ThermoDam MW rendszer szilikon vakolattal ThermoDam XPS rendszer lábazati vakolattal
 
ThermoDam hőszigetelő rendszerek
4 termék

Ragasztott, szükség szerint mechanikai rögzítéssel ellátott hőszigetelő táblás homlokzati hőszigetelő rendszerek, kéregerősítéssel, vakolással. Nem tartoznak ide a szerelt, légréses homlokzati rendszerek.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
LB Knauf hőszigetelő rendszerei
 
Cemix hőszigetelő lemezek

Thermosystem
Expandált polisztirol (fehér EPS) hőszigetelővel kialakított rendszer. Középmagas épületeken, tehát a házgyári elemekből épült paneles szerkezetű 10 emeletes házakon is használható.

Thermosystem Grafit
Grafitos polisztirol hőszigeteléssel (Grafit EPS) kialakított rendszer. Hőszigetelési értéke kiemelkedő. Alkalmazásával cm-eket takaríthatunk meg.

Thermosystem Mineral
Ásványi hőszigetelő táblával kialakított rendszer. 60x100-as táblából (testsűrűség kb. 150 kg/m³) vagy 20x100 cm-es lamellás szerkezetű táblákból áll (testsűrűség kb. 80 kg/m³).

Thermosystem Expert
A lábazati zónában a nagyobb mechanikai- és vízterhelés miatt speciális anyagok szükségesek. Itt a homlokzati rendszereknél jól bevált hőszigetelő anyagok nem megfelelőek. Kis vízfelvételi tényezőjű zártcellás (XPS) vagy formahabosított (FormEPS) polisztirol hőszigetelő táblát kell alkalmazni, ami ellenáll a lábazatot érő környezeti hatásoknak és alkalmas a talajjal érintkező szerkezetek szigetelésére is.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
weber topDRY prémium hőszigetelő rendszer – EPS lappal weber topDRY prémium hőszigetelő rendszer – ásványgyapot lappal weber topDRY prémium hőszigetelő rendszer – grafitadalékos EPS lappal weber topDRY prémium hőszigetelő rendszer – CLIMA lappal
 
weber topDRY prémium hőszigetelő rendszerek
4 termék

Prémium hőszigetelő rendszer Aquabalance® technológiával. Az algásodásnak és mohásodásnak nagymértékben ellenálló rendszer négy különböző hőszigetelő lappal (polisztirol, grafit, clima és ásványgyapot-lap) építhető.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Peakston EPS homlokzati hőszigetelő rendszer
 
Peakston EPS homlokzati hőszigetelő rendszer

A Peakston EPS homlokzati hőszigetelő rendszer bármely építési technológiával készült épület építésekor vagy az azokon utólagosan végzett hőszigeteléskor alkalmazhatóak. Megfelel a magyar és uniós szabványoknak. Az épületeknél használatos hőszigetelő rendszereknek alapvetően azonos a felépítése: a falfelületekre ragasztóval és dűbelekkel felerősített hőszigetelő táblákra ragasztóba ágyazott üvegszövet, majd a végső felületképző rétegek kerülnek.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A homlokzati hőszigetelő rendszerek feladata a megfelelő hő- és hangszigetelés, a határoló épületszerkezetek védelme, a beltéri komfortérzet és az esztétikus homlokzati kép együttes megteremtése. Általában polisztirol vagy kőzetgyapot hőszigetelő lemezből, vakolatból, rögzítő és kiegészítő elemekből, valamint alapozó rétegekből állnak. A homlokzati falra felhordott szilikát, szilikon vagy műgyanta alapanyagú vékonyvakolatokkal szemben elvárás, hogy időjárásállóak, jó víztaszító és páraáteresztő képességűek legyenek. A lábazatok kialakításánál a mechanikai hatásoknak jobban ellenálló és a vízfelvételére nem hajlamos extrudált polisztirol hőszigetelő réteg beépítése mellett tartós, víztaszító lábazati vakolat felhordása szükséges. Az első sor hőszigetelő lapot lábazati (vízorros) indítóprofilokba helyezik. A szigetelő rendszer éleit mechanikai hatásoktól védő, a sarkok kitörését megakadályozó, alumínium vagy üvegszövet hálóval bevont PVC élvédő profilokat a hőszigetelő lapok sarkaira rögzítik. A különböző elemek találkozásánál alkalmazhatók a tömítőszalagok, dilatációs profilok és ablakcsatlakozó profilok. A hőszigetelő lemezeket ragasztással és dübelezéssel rögzítik fel a homlokzati falra.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...