Szigetelések rögzítőelemei

fischer TherMax 8 távtartó dübel rendszer fischer TherMax 10 távtartó dübel rendszer fischer TherMax 12 távtartó dübel rendszer külső kompozit hőszigetelő rendszerekhez fischer TherMax 16 távtartó rendszer külső kompozit hőszigetelő rendszerekhez
 
fischer TherMax távtartó dübelek hőszigetelő rendszerekhez
4 termék

A fischer TherMax távtartó rendszer megoldás a külső falazatokba történő hőhídmentes rögzítéshez az ETICS esetén. Az önmetsző, üvegszál-erősítésű kónusz a speciális, szerszám nélküli szerelés közben a vakolaton át belemaródik a hőszigetelő anyagba. A műanyag kónusz termikus gátat képez. Az állítható rendszer külső falazatokba történő hőhídmentes rögzítéshez 45 mm-től 290 mm vastagságig alkalmazható ETICS esetén. A TherMax 8 és 10 dübelekkel közepes terheket, például lámpákat, levélszekrényeket, rögzíthetünk. A TherMax 12 és 16 rendszerrel tömör- és üreges téglába, betonba, pórusbetonba nagy terheket, például napellenzőket, légkondicionáló berendezéseket és szatelit antennákat rögzíthetünk.

4 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
fischer TherMax 16 távtartó rendszer külső kompozit hőszigetelő rendszerekhez
 
fischer TherMax 16 távtartó rendszer külső kompozit hőszigetelő rendszerekhez

A fischer TherMax 16 távtartó dübel megoldás a külső falazatokba történő hőhídmentes rögzítéshez nem teherhordó rétegeknél 62 mm-től 290 mm vastagságig az ETICS esetén. Injektáló ragasztókkal kombinálva a rendszer betonhoz és falazathoz engedélyezett.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
EJOT homlokzati hőszigetelés rögzítés
 
EJOT homlokzati hőszigetelés rögzítés

Az EJOT nagy teljesítményű homlokzati hőszigetelés-rögzítő dübelei garantálják a biztonságos rögzítést. Alkalmazhatóak mindenféle építő- és szigetelőanyagban. A speciálisan kialakított terpesztési zónák a legnagyobb terheléseket teszik lehetővé minimális rögzítési mélység mellett. A speciális telepítőszerszám segítségével a dübelek a szigetelőanyagba süllyesztik magukat, így mind hőszigetelési, mind pedig felületképzési szempontból egy homogén felület létrehozását teszik lehetővé. Ennek köszönhetően az elkészült homlokzatokon soha nem jelennek meg az úgynevezett dübel rajzolatok (foltok).

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Sarnaweld indukciós rögzítési rendszer
 
Sarnaweld indukciós rögzítési rendszer

A Sarnaweld rendszer egy forradalmian új, indukciós technológián alapuló rögzítési rendszer. Alkalmazható lapostetők műanyaglemezes szigeteléseihez. Állandó rögzítést és teljes biztonságot nyújt a hőszigetelés a és tetőszigetelő műanyaglemezek rögzítésére.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Rögzítés beton és könnyűbeton szerkezeteken Rögzítés trapézlemez és fa szerkezeten Csavartelepítő automaták
 
EJOT lapostőszigetelés-rögzítés
3 termék

Rögzítés beton, könnyűbeton, trapézlemez és fa szerkezeten, valamint az ezekhez alkalmazható csavarbehajtógépek.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A homlokzati hőszigetelő lapok elhelyezése ragasztás és mechanikai rögzítés egyidejű alkalmazásával történik. A hőszigetelés fajtájától függően a rögzítés történhet műanyag vagy fém beütőszeges dübelekkel. A mechanikai rögzítőelemek megakadályozzák a hőszigetelés szél általi felszakítását. A szélszívás a terepszinttől felfelé haladva nő, ezért az épületek homlokzatán az eltérő magassági sávoknak megfelelően kell a dübelek fajtáját és számát meghatározni. Optimális dübelszámmal (kb. 6 db/m2) kivédhető a hőszigetelő lapok nedvesség és hő hatására történő alakváltozása (matraceffektus), ezáltal pedig az illesztések mentén történő vakolatrepedés. A túlméretezett dübelezés rontja a hőszigetelés hatásfokát, mivel a dübelek rendszerint pontszerű hőhidakat képeznek. A szigeteléstartó tányérok, dübelek, tüskék alulról hűlő födémek hőszigetelésének, valamint lapostetők hő- és vízszigetelésének rögzítésére is szolgálnak.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...