LB Knauf alapvakolatok
31 termék

Az alapvakolatok a falazott vagy monolit betonszerkezetek védelmére, felületének kiegyenlítésére szolgálnak. Alkalmazásukkal homogén felület, légtömör szerkezet alakítható ki. Vakolatokkal javítható a falszerkezet hőszigetelő képessége, mechanikai ellenállóképessége, vízzel szembeni ellenállása és fagyállósága is. Mindemellett a külső vakolatokban épül le az épület mozgása során keletkező feszültség.

31 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
weber alapvakolatok
12 termék

A weber alapvakolatok a legkülönbözőbb felületekre nyújtanak kipróbált, megbízható megoldást, a gúzolástól a glettelésig.

12 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Az alapvakolat legfontosabb szerepe a falazatok, födémek, lábazati falak felületi kiegyenlítése és sík vakolati réteg biztosítása a fedőréteg számára. A vakolat megfelelő tapadásának eléréséhez tapadásjavító alapozásokat (például fröcskölt alapozást, tapadóhidat, tapadásjavító habarcsot, speciális iszapszerű alapozót) alkalmaznak. A megfelelő tapadás létrejötte általában három napot vesz igénybe, melyet az alapvakolat felhordása követ. Az alapvakolat összetételétől függően lehet normál, hőszigetelő vagy könnyített kivitelű. Alapvetően mész, homok és víz keveréke. A hőszigetelő vakolatok általában polisztirolgyöngy vagy perlit adalékanyagot tartalmaznak. A könnyített vakolatok szálerősítettek, sűrűségük kicsi, rugalmasak és hidraulikus kötésűek. Alapvakolati réteg mind beltéren, mind kültéren fogadórétegként kerülhet kialakításra, további vakolati típusokhoz (például színezett vékonyvakolatok). Gépi felhordás során a vakológép által összekevert vakolatot a falfelületre fellövik majd elsimítják. Ennek előnye, hogy állandó minőségű alapanyag kerül bedolgozásra, a munkavégzés méretpontos, gyors és tiszta. Belső vakolás esetén az alapvakolatra csak vékony simítóvakolat kerül felhordásra. Színező vakolásnál előzőleg egy kiegyenlítő réteget kell felhordani a felületre. Az alapvakolat megválasztásának fő szempontjai az alapfelület tulajdonságai (porozitás, nedvszívóképesség, helye az épületen belül, nedvességterhelése), valamint a kialakítandó felület (dörzsölt, simított, kapart, színezett).

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...