Frekvenciaváltók, lágyindítók

Új
 
Eaton frekvenciaváltók, lágyindítók
2 termék

A gyártási folyamatok optimalizálása érdekében vagy energiamegtakarítás céljából folyamatosan növekszik a változtatható fordulatszámú hajtások iránti igény. A PowerXL sorozatú frekvenciaváltók tökéletesen alkalmasak erre.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A frekvenciaváltók aszinkron motorok sebességét szabályozzák tetszőleges frekvenciájú áram előállítása révén. Számtalan terület létezik, ahol elengedhetetlen a motorok fordulatszámának változtatása. Legjellemzőbb alkalmazási példái épületekben a szivattyúk, ventilátorok, liftek, mozgólépcsők motorjainak vezérlése. A frekvenciaváltó vagy VFD (Variable Frequency Drive) használata azért terjedt el, mert segítségével úgy változtatható az olcsó aszinkron motor fordulatszáma, hogy közben nem romlik a motor hatásfoka se, nem csökken a teljesítménye se jelentősen, és elkerülhető a szintén megoldást jelentő, de drága és speciális DC motor használata.

A háromfázisú frekvenciaváltó a motorra nem 50 HZ-es, hanem tetszőlegesen változtatható frekvenciát ad bizonyos határértékeken belül. Ezzel valósul meg a változtatható fordulatszámú vezérlés (VFV). A készülék vezérlése történhet digitális vagy analóg jelekkel, illetve szabványos kommunikációs vonalon (például Modbus, Profibus). A lágyindítók a motor indításához csökkentett feszültséget szolgáltatnak, ezzel a motor indítónyomatéka kisebb lesz. Használatukkal elkerülhetők vagy csökkenthetők a motorindítás (főleg a nagyteljesítményű motorok indítása) során jellemző negatív jelenségek, melyek például az elektromos hálózatban a hirtelen fellépő nagy áramfelvétel, vagy a szivattyúk okozta vízlökések formájában keletkeznek. A váltakozó áramú indukciós motorok működésének szabályozására alkalmas lágyindítók növelik a motor összteljesítményét, hatásfokát, üzembiztonságát és élettartamát.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...