Frekvenciaváltók, lágyindítók

Altivar ATS480 lágyindító Altivar Machine 12 egyfázisú frekvenciaváltó Easy Altivar ATV310 frekvenciaváltó Altivar Machine ATV320 frekvenciaváltó
 
Schneider Electric Altivar frekvenciaváltók és lágyindítók
11 termék

Az Altivar frekvenciaváltók és lágyindítók segítségével növelheti villamos motorjainak energiahatékonyságát az indítási áramfelvétel vagy akár a működési fordulatszám optimalizálásával.

11 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

A frekvenciaváltók aszinkron motorok sebességét szabályozzák tetszőleges frekvenciájú áram előállítása révén. Számtalan terület létezik, ahol elengedhetetlen a motorok fordulatszámának változtatása. Legjellemzőbb alkalmazási példái épületekben a szivattyúk, ventilátorok, liftek, mozgólépcsők motorjainak vezérlése. A frekvenciaváltó vagy VFD (Variable Frequency Drive) használata azért terjedt el, mert segítségével úgy változtatható az olcsó aszinkron motor fordulatszáma, hogy közben nem romlik a motor hatásfoka se, nem csökken a teljesítménye se jelentősen, és elkerülhető a szintén megoldást jelentő, de drága és speciális DC motor használata.

A háromfázisú frekvenciaváltó a motorra nem 50 HZ-es, hanem tetszőlegesen változtatható frekvenciát ad bizonyos határértékeken belül. Ezzel valósul meg a változtatható fordulatszámú vezérlés (VFV). A készülék vezérlése történhet digitális vagy analóg jelekkel, illetve szabványos kommunikációs vonalon (például Modbus, Profibus). A lágyindítók a motor indításához csökkentett feszültséget szolgáltatnak, ezzel a motor indítónyomatéka kisebb lesz. Használatukkal elkerülhetők vagy csökkenthetők a motorindítás (főleg a nagyteljesítményű motorok indítása) során jellemző negatív jelenségek, melyek például az elektromos hálózatban a hirtelen fellépő nagy áramfelvétel, vagy a szivattyúk okozta vízlökések formájában keletkeznek. A váltakozó áramú indukciós motorok működésének szabályozására alkalmas lágyindítók növelik a motor összteljesítményét, hatásfokát, üzembiztonságát és élettartamát.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...