Teherfelvonók, teheremelők

KONE TranSys™ DX felvonók
 
KONE TranSys™ DX felvonók

Tartós személy- és teherfelvonó tömegközlekedési csomópontokhoz, kereskedelmi és egészségügyi épületekhez. Az új generációs KONE TranSys™ DX újrafogalmazza a nagy igénybevételre tervezett felvonók iránti elvárásokat. A kompakt KONE EcoDisc® motorhajtás, valamint a több paneles ajtók helyet szabadítanak fel az aknában akár egy nagyobb felvonó számára is. A szélesre nyíló ajtók, a precíz szintbeállás és a nagy küszöbterhelhetőség növeli az utas- és teherforgalom hatékonyságát. Ökohatékony KONE EcoDisc® emelőrendszerével, tartós LED világításával, regeneratív energia-visszatápláló és energiatakarékos készenléti megoldásaival energiát takarít meg, csökkenti az épület ökológiai lábnyomát és megfelel a „LEED” és „BREEAM” minősítés kritériumainak. Emellett a KONE digitális platformjának, valamint az applikáció-programozási felületeknek (API) köszönhetően a teherfelvonó minden eddiginél egyszerűbben integrálható az épület tervezett rendszerébe.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Parking Smart torony típusú automata parkolási rendszerek Parking Smart horizontális típusú automata parkolási rendszerek Parking Smart körkörös-többszintes automata parkolási rendszerek Parking Smart forgó típusú automata parkolási rendszerek
 
Parking Smart automata parkolási rendszerek
4 termék

Az automatizált parkolási rendszer időt és teret takarít meg az ügyfeleknek és felhasználóknak. A hatékony helykihasználás rendkívül fontos tényező, egy teljesen automatizált parkoló akár 40%-kal nagyobb kapacitással tud rendelkezni, mint egy hagyományos parkoló. Ez plusz teret és többlet hasznot jelent a fejlesztő számára. A professzionális automatizált parkolási rendszer néhány előnye: megnövekedett parkolási kapacitás, a parkolásra fordított idő csökkenése, a parkolással összefüggésben nincs üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás, teljes számítógépes üzemeltetés és felügyelet, tökéletes biztonság.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A teherliftek és teheremelők a teheráruk épületszintek közötti szállítását biztosítják. Teherbírásuk a személyfelvonókénál jelentősen nagyobb is lehet, akár több tonna. Előfordulhatnak kereskedelmi, egészségügyi, lakó- és középületekben (pl. szállodákban, áruházakban, kórházakban, könyvtárakban), ipari környezetben vagy építkezéseken. A berendezések leggyakrabban az épületen belül kialakított, zárt terű aknákban helyezhetők el, vagy önhordó fém toronyszerkezettel építhetők. Szinkron vagy aszinkron hajtással működtethetők, hidraulikus vagy köteles emeléssel. Felső vagy alsó gépházas illetve gépház nélküli változatok léteznek. A kabinok általában egyoldali vagy átellenes rakodást biztosítanak. A ki- és beszállást önműködő, gépi mozgatású, illetve félönműködő vagy kézi működtetésű ajtók (aknaajtók, fülkeajtók) biztosítják. A személykíséretű teherfelvonók lehetővé teszik az áruszállítás mellett a személyszállítást is. Ilyen típusú liftek találhatók például kórházakban, áruházakban, melyek kialakítása, felszereltsége a személyliftekéhez nagyon hasonló. Amennyiben a teherfelvonó felső szintjén nincs lehetőség zárt akna építésére, süllyesztő rendszerű, azaz nyitóíves kialakítás lehetséges. Ilyenkor a felső szinten az aknát fekvő elrendezésű, egy- vagy kétszárnyú ajtó zárja le. A teheremelők emelőlappal biztosítják a szállítást. Teheremelő berendezések lehetnek hidraulikus vagy láncos emelővel működtetett emelők, egy-, két- vagy háromollós emelőasztalok. Vannak körülkerített vagy akna nélküli teheremelők. Általában fülkeajtó nélküli kialakításúak. A parkolóliftek, liftes parkoló rendszerek gépkocsik helytakarékos parkolását teszik lehetővé automatizált módon. Vannak típusok csak állandó felhasználóknak (pl. társasházakban) vagy amelyeket időszakos garázshasználók is használhatnak (pl. szállodákban, irodaépületekben). Léteznek még zsaluzatok mozgatását szolgáló speciális teherliftek, valamint építkezéseken is használható szabadtéri teherfelvonók is.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...