Motorvédő kapcsolók, kontaktorok, motorvédő relék

Acti 9 moduláris kontaktorok
 
Acti 9 moduláris kontaktorok

A kontaktorok felhasználhatók távműködtetési alkalmazásokban különböző hálózatok esetén (pl.: világítás, fűtés, ventiláció, redőny, melegvíz, mechanikai ventilációs rendszerek stb.) ezekből meghatározhatóak másodlagos áramkörök, amikről szükség esetén terhelésledobás végezhető el. A kontaktorokat össze lehet állítani kiegészítő vezérléssel, védelemmel és jelző funkciókkal. Jelző teszi lehetővé a kontaktor főáramkörének „nyitott? vagy „zárt? állapotának jelzését vagy működtetését. A zavarszűrő korlátozza a túlfeszültségeket a vezérelt áramkörben. Kettős működtetéssel impulzus jellegű vagy választható impulzus/folyamatos jellegű működtetésére lehet használni. A tekercs impulzussal történő gerjesztése kiváltja az impulzusrelé zárását. Két stabil mechanikai állapottal rendelkezik az impulzusrelé. Minden impulzus, amely a tekercset éri, megváltoztatja az impulzusrelék állapotát. Bármennyi nyomógombról vezérelhető.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Acti 9 motorvédő kismegszakítók
 
Acti 9 motorvédő kismegszakítók

Védelmet nyújt egyfázisú és háromfázisú motorokhoz, kézi vezérléssel. A védelem tartalmaz: leválasztást, kézi- vagy távvezérlést, rövidzárlati védelmet (elektromágneses védelem), túlterhelésvédelmet (hővédelem).

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Schrack Technik sorbaépíthető motorvédő kapcsolók, MP sorozat
 
Schrack Technik sorbaépíthető motorvédő kapcsolók, MP sorozat

Az MP sorozatú motorvédő kapcsolók kismegszakítókkal, vezetékvédő kapcsolókkal és hibaáram-kapcsolókkal összeépíthetők. 2 és 3 pólusú változatokban, 0,1-40 A-es áramtartományban érhetők el. A hőmérséklet kompenzált motorvédő kapcsolók kettős kapcsokkal vannak ellátva a sorolósínezés és a vezetékezés részére. A segédérintkező megegyezik a kismegszakítók segédérintkezőjével.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
MPX³ motorvédő kismegszakítók CTX³ ipari mágneskapcsolók - 3P RTX³ hőkildó relék CTX³ ipari mágneskapcsolók - 4P
 
Legrand nagyteljesítményű motorvédők és ipari mágneskapcsolók
5 termék

Motorvédő kismegszakítók 0,16 és 100 A között, ipari mágneskapcsolók és hőkioldó relék 9 és 800 A között, vezérlőrelék ipari mágneskapcsolókhoz, motorvédő kismegszakítók túlterhelés- és zárlatvédelemmel, valamint mágneskapcsolók és hőkioldó relék 9 és 310 A között.

5 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Eaton motorvédő- és tarifakapcsolók
 
Eaton motorvédő- és tarifakapcsolók

Z-MS motorvédő kapcsolók és Z-TS tarifakapcsolók

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Tracon kontaktorok
 
Tracon kontaktorok

A kontaktorok önállóan, vagy védelemmel (pl. hőrelé) kiegészítve villamos motorok vagy más kisfeszültségű villamos berendezések távvezérelt működtetésére, kapcsolására alkalmasak. A készülékek különféle érzékelőelemekkel kiegészítve számos automatizálási feladatra is alkalmassá tehetők. Homlokoldalukra segédérintkező és időzítőegység szerelhető, valamint oldalsó segédérintkezővel is elláthatóak. Segítségükkel jelző és/vagy reteszelési feladatok segédáramköri megoldása lehetséges. A kontaktor csak színuszos váltakozó, egyenáramú összetevővel nem rendelkező feszültséggel működtethető.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Eaton installációs sorolható vezérlő és kapcsolókészülékek
 
Eaton installációs sorolható vezérlő és kapcsolókészülékek

Kapcsolók, kontaktorok, relék, működtető- és jelzőkészülékek, transzformátorok.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
TeSys motorindítók, mágneskapcsolók
 
Schneider Electric TeSys motorindítók, mágneskapcsolók

A TeSys T rövidzárlat védelem és kontaktor kombinációval együtt teljes felügyeletet képes nyújtani egy motornak, a védelmi és vezérlési funkciók mellett. A TeSys D kisméretű kompakt mágneskapcsolók és forgásirány váltók 150 A-ig induktív motorokhoz és 250 A-ig ohmos motorokhoz használhatók. Az új kontaktor innovatív elektronikus vezérlőtekerccsel van felszerelve, amely akár 80%-kal csökkentheti a felhasznált energiát és 50%-kal csökkenti a hődisszipációs veszteségeket a szekrények belsejében, összehasonlítva a hagyományos elektro-mechanikus tekercsekkel.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Tracon installációs kontaktorok
 
Tracon installációs kontaktorok

Az installációs kontaktorokat állandó csatlakozással ellátott olyan viszonylag nagyteljesítményű fogyasztó készülékek kapcsolására fejlesztették ki, amelyeket távvezérléssel kell működtetni (pl. forróvíz-tárolók, hőtárolós kályhák, reklámvilágítások stb.). Szükség lehet a használatukra pl. három szintesnél magasabb épületek lépcsőházainak világítási áramköreiben is, ahol az időkapcsoló érintkezőjének korlátozott kapcsolóképessége miatt a kapcsolási teljesítményt növelni kell. A kontaktorok műanyagházba szerelve, kettő, három vagy négy érintkezővel készülnek, csavaros csatlakozókapcsokkal rendelkeznek, és 35×7,5 mm-es szerelősínre rögzíthetők.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
CX³ moduláris kontaktorok
 
CX³ moduláris kontaktorok

Moduláris kontaktorok kézi működtető karral vagy kézi működtető kar nélkül 16–63 A között, valamint 1 vagy 2 modul széles jelző segédérintkezők kontaktorokhoz.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Tracon motorvédőkapcsolók
 
Tracon motorvédőkapcsolók

A készülékek háromfázisú terhelések, elsősorban egyedi villamos motorok be- és kikapcsolására, valamint túlterhelés elleni védelmére szolgálnak. A kioldás történhet mágneses működésű zárlati kioldóval vagy termikus túlterhelési kioldóval. A védőkapcsoló fáziskimaradás esetén is védelmet nyújt a motor túlmelegedése ellen. Normál, kézzel működtethető mechanikus szerkezettel kapcsolható be- és ki, és ki állásban lakatolható, egy a kapcsolókarból kihúzható műanyag retesszel. A védendő motor névleges üzemi áramát a készülék beállítási tartományán belül a homlokoldalon található forgatógombbal folyamatosan lehet állítani. A motorvédőkapcsolók különböző tartozékokkal kiegészítve (hibajelzők, segédérintkezők, kioldók, tokozatok, stb.) távműködtetésre és különböző vezérlőberendezésekben történő felhasználásra tehetők alkalmassá.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A motorvédő kapcsolók és relék, valamint a kontaktorok a villamos motorok biztonságos és hatékony működését segítő berendezések. A motorok kézi vezérlésére és távvezérlésre, valamint helyi kapcsolására alkalmas motorvédő kismegszakítók a rövidzárlat és túlterhelés ellen nyújtanak védelmet. A motorvédő relék használatával a motor instabil terhelése elkerülhető, és így az egyfázisú és háromfázisú motorok megóvhatók. A fázisfigyelő relék a csökkenő vagy növekvő tápfeszültséget, a fáziskimaradást és fázis aszimmetriát figyelik, valamint túlmelegedés elleni védelmet is biztosíthatnak. Megengedett értéknél a relé bekapcsol, és a motor elindítható, míg a beállított érték alá vagy fölé csökkenő feszültség esetén a relé kikapcsol, és a motor leáll. A kontaktorok másodlagos áramkörök teherledobására alkalmas, a távműködtetési alkalmazások különböző hálózatainál használatos eszközök. A kontaktorok kiegészítő berendezései a főáramkör állapotát jelezhetik. A zavarszűrővel ellátott kontaktorok a vezérelt áramkörben a túlfeszültséget korlátozzák.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...