proidea.hu online termékinformációs katalógus

Motorvédő kapcsolók, kontaktorok, motorvédő relék


Épületvillamosság    Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás   Motorvédő kapcsolók, kontaktorok, motorvédő relék

A motorvédő kapcsolók és relék, valamint a kontaktorok a villamos motorok biztonságos és hatékony működését segítő berendezések. A motorok kézi vezérlésére és távvezérlésre, valamint helyi kapcsolására alkalmas motorvédő kismegszakítók a rövidzárlat és túlterhelés ellen nyújtanak védelmet. A motorvédő relék használatával a motor instabil terhelése elkerülhető, és így az egyfázisú és háromfázisú motorok megóvhatók. A fázisfigyelő relék a csökkenő vagy növekvő tápfeszültséget, a fáziskimaradást és fázis aszimmetriát figyelik, valamint túlmelegedés elleni védelmet is biztosíthatnak. Megengedett értéknél a relé bekapcsol, és a motor elindítható, míg a beállított érték alá vagy fölé csökkenő feszültség esetén a relé kikapcsol, és a motor leáll. A kontaktorok másodlagos áramkörök teherledobására alkalmas, a távműködtetési alkalmazások különböző hálózatainál használatos eszközök. A kontaktorok kiegészítő berendezései a főáramkör állapotát jelezhetik. A zavarszűrővel ellátott kontaktorok a vezérelt áramkörben a túlfeszültséget korlátozzák.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
Acti 9 moduláris kontaktorok
Acti 9 moduláris kontaktorok

A kontaktorok felhasználhatók távműködtetési alkalmazásokban különböző hálózatok esetén (pl.: világítás, fűtés, ventiláció, redőny, melegvíz, mechanikai ventilációs rendszerek stb.) ezekből meghatározhatóak másodlagos áramkörök, amikről szükség esetén terhelésledobás végezhető el. A kontaktorokat össze lehet állítani kiegészítő vezérléssel, védelemmel és jelző funkciókkal. Jelző teszi lehetővé a kontaktor főáramkörének „nyitott? vagy „zárt? állapotának jelzését vagy működtetését. A zavarszűrő korlátozza a túlfeszültségeket a vezérelt áramkörben. Kettős működtetéssel impulzus jellegű vagy választható impulzus/folyamatos jellegű működtetésére lehet használni. A tekercs impulzussal történő gerjesztése kiváltja az impulzusrelé zárását. Két stabil mechanikai állapottal rendelkezik az impulzusrelé. Minden impulzus, amely a tekercset éri, megváltoztatja az impulzusrelék állapotát. Bármennyi nyomógombról vezérelhető.

Acti 9 motorvédő kismegszakítók
Eaton installációs sorolható vezérlő és kapcsolókészülékek
Tracon installációs kontaktorok
Eaton motorvédő- és tarifakapcsolók
Tracon kontaktorok
Eaton EMS elektronikus motorindító
Legrand nagyteljesítményű motorvédők és ipari mágneskapcsolók
Tracon motorvédőkapcsolók
Tracon motorvédőkapcsolók

A készülékek háromfázisú terhelések, elsősorban egyedi villamos motorok be- és kikapcsolására, valamint túlterhelés elleni védelmére szolgálnak. A kioldás történhet mágneses működésű zárlati kioldóval vagy termikus túlterhelési kioldóval. A védőkapcsoló fáziskimaradás esetén is védelmet nyújt a motor túlmelegedése ellen. Normál, kézzel működtethető mechanikus szerkezettel kapcsolható be- és ki, és ki állásban lakatolható, egy a kapcsolókarból kihúzható műanyag retesszel. A védendő motor névleges üzemi áramát a készülék beállítási tartományán belül a homlokoldalon található forgatógombbal folyamatosan lehet állítani. A motorvédőkapcsolók különböző tartozékokkal kiegészítve (hibajelzők, segédérintkezők, kioldók, tokozatok, stb.) távműködtetésre és különböző vezérlőberendezésekben történő felhasználásra tehetők alkalmassá.

TeSys motorindítók, mágneskapcsolók
CX³ moduláris kontaktorok
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2018.11.19    
2018.04.20    
2018.12.15    
2018.12.15    
2018.01.30    
2018.01.15    
2017.12.05    
2017.10.25    
2017.10.09    
2017.04.20    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  kapcsoló  kontaktor  relé  motorvédők