proidea.hu online termékinformációs katalógus

Motorvédő kapcsolók, kontaktorok, motorvédő relék


Épületvillamosság    Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás   Motorvédő kapcsolók, kontaktorok, motorvédő relék

A motorvédő kapcsolók és relék, valamint a kontaktorok a villamos motorok biztonságos és hatékony működését segítő berendezések. A motorok kézi vezérlésére és távvezérlésre, valamint helyi kapcsolására alkalmas motorvédő kismegszakítók a rövidzárlat és túlterhelés ellen nyújtanak védelmet. A motorvédő relék használatával a motor instabil terhelése elkerülhető, és így az egyfázisú és háromfázisú motorok megóvhatók. A fázisfigyelő relék a csökkenő vagy növekvő tápfeszültséget, a fáziskimaradást és fázis aszimmetriát figyelik, valamint túlmelegedés elleni védelmet is biztosíthatnak. Megengedett értéknél a relé bekapcsol, és a motor elindítható, míg a beállított érték alá vagy fölé csökkenő feszültség esetén a relé kikapcsol, és a motor leáll. A kontaktorok másodlagos áramkörök teherledobására alkalmas, a távműködtetési alkalmazások különböző hálózatainál használatos eszközök. A kontaktorok kiegészítő berendezései a főáramkör állapotát jelezhetik. A zavarszűrővel ellátott kontaktorok a vezérelt áramkörben a túlfeszültséget korlátozzák.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
Acti 9 moduláris kontaktorok
Acti 9 moduláris kontaktorok

A kontaktorok felhasználhatók távműködtetési alkalmazásokban különböző hálózatok esetén (pl.: világítás, fűtés, ventiláció, redőny, melegvíz, mechanikai ventilációs rendszerek stb.) ezekből meghatározhatóak másodlagos áramkörök, amikről szükség esetén terhelésledobás végezhető el. A kontaktorokat össze lehet állítani kiegészítő vezérléssel, védelemmel és jelző funkciókkal. Jelző teszi lehetővé a kontaktor főáramkörének „nyitott? vagy „zárt? állapotának jelzését vagy működtetését. A zavarszűrő korlátozza a túlfeszültségeket a vezérelt áramkörben. Kettős működtetéssel impulzus jellegű vagy választható impulzus/folyamatos jellegű működtetésére lehet használni. A tekercs impulzussal történő gerjesztése kiváltja az impulzusrelé zárását. Két stabil mechanikai állapottal rendelkezik az impulzusrelé. Minden impulzus, amely a tekercset éri, megváltoztatja az impulzusrelék állapotát. Bármennyi nyomógombról vezérelhető.

Acti 9 motorvédő kismegszakítók
Eaton motorvédő- és tarifakapcsolók
CX³ moduláris kontaktorok
Eaton EMS elektronikus motorindító
Tracon installációs kontaktorok
TeSys motorindítók, mágneskapcsolók
Tracon motorvédőkapcsolók
Tracon motorvédőkapcsolók

A készülékek háromfázisú terhelések, elsősorban egyedi villamos motorok be- és kikapcsolására, valamint túlterhelés elleni védelmére szolgálnak. A kioldás történhet mágneses működésű zárlati kioldóval vagy termikus túlterhelési kioldóval. A védőkapcsoló fáziskimaradás esetén is védelmet nyújt a motor túlmelegedése ellen. Normál, kézzel működtethető mechanikus szerkezettel kapcsolható be- és ki, és ki állásban lakatolható, egy a kapcsolókarból kihúzható műanyag retesszel. A védendő motor névleges üzemi áramát a készülék beállítási tartományán belül a homlokoldalon található forgatógombbal folyamatosan lehet állítani. A motorvédőkapcsolók különböző tartozékokkal kiegészítve (hibajelzők, segédérintkezők, kioldók, tokozatok, stb.) távműködtetésre és különböző vezérlőberendezésekben történő felhasználásra tehetők alkalmassá.

Eaton installációs sorolható vezérlő és kapcsolókészülékek
Tracon kontaktorok
Legrand nagyteljesítményű motorvédők és ipari mágneskapcsolók
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2018.11.19    
2018.04.20    
2018.01.30    
2018.01.15    
2017.12.05    
2017.10.25    
2017.10.09    
2017.04.20    
2016.12.09    
2016.08.26    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  kapcsoló  kontaktor  relé  motorvédők