Túlfeszültség-védelem, villámvédelem

DEHN PAS EX gyújtószikramentes potenciálkiegyenlítő sínek DEHN külső villámvédelem DEHNventil M2 TT FM moduláris kombinált-levezetők TT- és TN-S rendszerekhez (3+1-kapcsolás) DEHNshield  1.+2.+3. típusú kombinált villámáram-levezető
 
DEHN villám- és túlfeszültség-védelem
7 termék

A DEHN villám- és túlfeszültség-védelem kínálaton belül a következő területekkel foglakozik: külső villámvédelem és földelés, biztonságos villámvédelmi megoldások szigetelt felfogó berendezésekkel. DEHNsupport villámvédelmi kockázatelemzés szoftver. Energiaellátási (Red/Line) és információtechnológiai (Yellow/Line) rendszerek villám- és túlfeszültség-védelme. Adatátviteli rendszerek túlfeszültség-védelmének állapotfelügyelete (LifeCheck). Napelemes rendszerek (tetőre vagy földre telepített) villám- és túlfeszültség-védelme. Speciális alkalmazások, mint például épületautomatizálás [KNX, M-bus, LON, stb.], robbanásveszélyes területek, stb. villám- és túlfeszültség-védelmi megoldásai.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Acti 9 moduláris túlfeszültség-korlátozók
 
Acti 9 moduláris túlfeszültség-korlátozók

A túlfeszültség-korlátozó készülékek ajánlott felhasználási területe a szolgáltatási szektor és az ipari épületek, amelyeket villámhárítóval vagy rácsos ketreccel szereltek fel. A készülékek megvédik a villamos installációt a közvetlen villámcsapás következményeitől. A villámáram földelés irányában történő levezetésére szolgál. A túlfeszültség-korlátozót hálózatoldalon mindig olyan szakaszolóval (olvadóbiztosító vagy megszakító) kell ellátni, amelynek megszakítóképessége legalább akkora, mint az installálás pontjában mérhető maximális független zárlati áram értéke. Továbbá a túlfeszültség-korlátozók kínálnak olyan védelmet is, amely elhárítja a villám okozta további túlfeszültségeket.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
OBO 1+2. típusú SPD, erősáramú hálózatokhoz OBO 2. típusú SPD, erősáramú hálózatokhoz	OBO 2+3. típusú SPD, erősáramú hálózatokhoz OBO 3. típusú SPD, erősáramú hálózatokhoz
 
OBO TBS tranziens túlfeszültségek elleni védelem és villámvédelem
13 termék

Az OBO az erősáramú hálózatokról táplált fogyasztók túlfeszültségvédelméhez villámáram- és túlfeszültség-levezetők széles választékát kínálja. Az OBO épületinstallációs programjának szerves részei a külső- és belső villámvédelmi rendszerek.

13 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Schrack Technik villámáram és túlfeszültség-levezetők
 
Schrack Technik villámáram és túlfeszültség-levezetők

A villámáram és túlfeszültség levezetők kompakt, kis helyigényű készülékek a különböző hálózatokhoz (TN-C, TN-S, TT). Minden levezetési osztályhoz választható megfelelő készülék. Az előtét biztosító max. 250 A.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
VPU villám és túlfeszültség-védelmi sorozat VARITECTOR PU AC túlfeszültség-védelmi készülék integrált biztosítékkal VARITECTOR PU AC S túlfeszültség-védelmi készülék VARITECTOR PU AC IoT túlfeszültség-védelmi készülék
 
Weidmüller túlfeszültség-védelmi készülékek
6 termék

A villámáram-levezetők hiánya költséges javításokat, leállásokat és tartós bevételkiesést eredményezhet. A villámvédelmi rendszerek megvédik a rendszereket a tűztől, vagy az elektromos pusztítástól, és védik az embereket a sérüléstől. A VARITECTOR kiterjesztett termékcsaládjával a Weidmüller különböző típusú túlfeszültség-levezetőket kínál teljesítményelosztó rendszerekhez, elektronikus berendezésekhez, valamint jelek mérésére, vezérlésére és szabályozására (MSR- technológia), mint például analóg és digitális jeláramkörök, vagy olyan adatinterfészek, mint az Ethernet Cat. 6.

6 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
ZIN külső villámvédelmi és földelési rendszerek
 
ZIN külső villámvédelmi és földelési rendszerek

Az elemek szerkezeti acélból S 235 vannak legyártva és tüzihorganyzott felületi kezeléssel vannak ellátva. Némely elemek rézből, rozsdamentes acélból vagy alumíniumból készülnek. A csavarzat szintén tüzihorganyozva van. A rozsdamentes, réz vagy alumíniumból készült elemek csavarzata rozsdamentes acélból készül. Az árukínálat lefedi a teljes villámvédelmi rendszer kialakítását valamennyi tetőszerkezet típusnál.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Lexic moduláris túlfeszültség-levezetők
 
Lexic moduláris túlfeszültség-levezetők

1 és 1+2 vizsgálati osztályú túlfeszültség-levezetők főelosztók védelmére, 1+2 és 2 vizsgálati osztályú túlfeszültség-levezetők főelosztók, alelosztók és kiselosztók védelmére, 2+3 típusú készülékek kiselosztók védelmére, valamint 3 típusú készülékek (süllyezsttet szerelvények, elosztósorok, speciális aljzatok) helyi védelemre.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
5SD7 villám és túlfeszültség levezetők
 
5SD7 villám és túlfeszültség levezetők

A Siemens Sentron 5SD7 villám és túlfeszültség levezetők az elektromos berendezések átfogó védelmi koncepciójának részét képezik, és megbízhatóan megakadályozzák a túlfeszültség okozta károkat.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Hauff-Technik földelések - HEA-IS
 
Hauff-Technik földelések

A HEA földelési csatlakozók az adott követelményprofilnak megfelelően átvezetésként vagy földelési fixpontként is kaphatók. A betonfalak zsaluzatába történő tömör beépítéshez készült kivitel mellett furatokba történő utólagos beszereléshez használható megoldások is elérhetők. A Hauff-Technik kínálatában a kifejezetten állomásépítéshez készült szigetelt földelési átvezetés is megtalálható. A legszigorúbb minőségi szabványoknak megfelelően, nemesacélból készült földelési csatlakozók hosszú élettartamúak, és pl. védő-, funkcionális-, üzemi és villámvédelmi földelésre használhatók.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A túlfeszültség-védelem és a villámvédelem az elektromos készülékek és egyéb vagyontárgyak megóvására és az emberi élet védelmére szolgálnak. A villámvédelmi megoldások a villám okozta romboló és tűzgyújtó hatások, illetve a villamos vezetékéken bejutó, villámkisülés által gerjesztett mágneses erőterek okozta nagy feszültségek és áramcsúcsok ellen nyújtanak védelmet. A túlfeszültség-levezetők feladata az impulzusszerű, tranziens túlfeszültségek károsító hatásának kivédése. Az elektromos hálózatban túlfeszültséget okozhatnak légköri kisülések, földbe vagy elosztó hálózatba becsapó villám, vezetékekben indukált feszültségek, motorok, kondenzátorok bekapcsolásakor keletkező mágneses terek. A túlfeszültség-korlátozó berendezések használatával a szigetelések tönkremenetele, az elektronikus eszközök kiesése és az esetleges adatvesztés elkerülhető. A tranziens túlfeszültségek csökkentése a túlfeszültség-védelem során több lépcsőben történik. A külső villámvédelem jelentősen hozzájárul a villám negatív hatásainak enyhítésében. Ennek elemei például a földelő vezetékek, huzalok, szalagok, felfogók, vezetéktartók, földelőszondák és lemezföldelők, potenciálkiegyenlítők. A villámvédelmi rendszerek és földelési rendszerek általában tüzihorganyzott acélból, illetve rézből, alumíniumból és rozsdamentes acélból készülnek. Kötelezően létesíteni kell villámvédelmet például oktatási épületeken, egészségügyi rendeltetésű, nagyforgalmú vagy tömegtartózkodásra szolgáló épületeken, szállodák, kollégiumok valamint minden olyan épület esetében, amely mozgáskorlátozott vagy cselekvőképességükben korlátozott személyek huzamos tartózkodására szolgál.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...