Nyitószerkezetek, vezérlések nyílászárókhoz, felülvilágítókhoz

record DFA 127 ajtónyitó automatikák
 
record DFA 127 ajtónyitó automatikák

A record DFA 127 a lengőajtók automatizálásának univerzális meghajtórendszere. Karakterjegyei a kifinomult technológia, a kompakt design, és különösen a record legendásan sima, halk működése. Széleskörű alkalmazhatósága teljeskörű meghajtóvá teszi, amely igen különböző igényeket tud kielégíteni, legyen szó akár egy, akár kétszárnyú ajtóról. A sokoldalú felhasználhatósága teszi alkalmassá a szabad menekülési, valamint a hő-, és füstelvezető útvonalak biztosítására, vagy akár füst-, vagy tűzgátló ajtók telepítésére. A record DFA 127 típusú automatika elérhető mind felső, mind pedig padlóba süllyesztett hajtással.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
ASSA ABLOY SW100 Universal nyílóajtó-automatika ASSA ABLOY SW200 Universal nyílóajtó-automatika Besam rejtett nyílóajtó-automatika ASSA ABLOY SW300 Slim nyílóajtó-automatikák
 
ASSA ABLOY nyílóajtók
7 termék

Az ASSA ABLOY nyílóajtó megoldások optimálisak mind külső mind belső használat során és szinte minden típusú ajtólappal kombinálva alkalmazhatóak. A vezérlés ideális meglévő ajtók automatizálásához és új építésű ajtók esetében is.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
FVUE sorozatú reteszmozgató motorok KS2 sorozatú láncos motorok PLA sorozatú orsós motorok RWA1000 szóló és tandem hő- és füstelvezető készülék
 
AUMÜLLER elektromos mozgató egységek RWA és napi szellőztető rendszerekhez
20 termék

Az AUMÜLLER elektromos ablaknyitó motorok nyílószárnyak, reteszek, mozgatható lamellás zsaluk működtetésére, tűz esetén vésznyitásra, valamint napi komfort szellőztetés biztosítására használt működtető egységek. A termékskálában láncos, orsós, zsalumozgató motorok, karos nyitómotorok, reteszmozgatómotorok, valamint szóló és tandem hő- és füstelvezető készülékek egyaránt megtalálhatók, többnyire 24 V egyenáramú változatban, de 230 V váltóárammal működő motorok is előfordulnak közöttük. A nyitószerkezetek beépítése típustól függően történhet ablakkeretre, nyílószárnyra vagy akár a nyílászáró profiljába rejtve is ablakszerkezetek, mozgatható lamellás zsaluk és felülvilágítók nyitására. Az elegáns formatervezés, adott esetben a rejtett elhelyezés a motorok igényes építészeti környezetben való alkalmazását teszi lehetővé. Az AUMÜLLER motorok speciális önálló használatra- és csoportos használatra egyaránt programozható kivitelűek, így küszöbölve ki a hely-, szerelés-, és költség igényes kiegészítő elektronikai modulokat. Az AUMÜLLER két témakörre választja a hő- és füstelvezető (RWA) és napi szellőztetésre szolgáló termékeit: AUMÜLLER ferralux és AUMÜLLER vent. A két termékcsoportban azonos termékek is előfordulnak, ha mindkét funkcióra alkalmasak.

20 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
G-U VENTUS külső távnyitó G-U elektromos szellőztető rendszerek G-U RWA, NRWG hő- és füstelvezető rendszerek
 
G-U ablakmozgató rendszerek
3 termék

VENTUS külső távnyitó, elektromos szellőztető, valamint RWA, NRWG hő- és füstelvezető rendszerek.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
ABUS HomeTec Pro Bluetooth ABUS HomeTec Pro FCA3000 vezeték nélküli ablakmozgató
 
ABUS HomeTec Pro ajtózár család
2 termék

Bejárati és teraszajtók nyitása vezeték nélkül vagy kódbevitellel. A rendszeresen futók, kocogók, sok-sok bevásárlást intézők és a kutyatulajdonosok számára ideális: a HomeTec Pro lehetővé teszi, hogy ne kelljen az ajtókulcs után kutatnia.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
G-U olajfékes ajtócsukók
 
G-U olajfékes ajtócsukók

Az ajtócsukók fontos szerepet töltenek be a középületekben, lakóépületekben, közösségek által használt ajtók mozgatása terén. A GU termékkínálatában megtalálható felső szerelésű, rejtett, illetve padlóba süllyesztett ajtócsukók biztos megoldást kínálnak ezen kihívásokra. Kiegészítőként mechanikus és elektromos kitámasztó egységek, nyitáshatároló, ajtóütköző választható. Kétszárnyú ajtóknál a sínbe szerelt csukássorrend szabályozó garantálja az ajtószárnyak záródásának helyes sorrendjét.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
ES PROLINE tolóajtó automatika ES 200 tolóajtó automatika dormakaba ED 100/ED 250 nyílóajtó automatika ES 400 tolóajtó automatika
 
dormakaba ajtó automatikák
6 termék

A Dorma ajtócsukó rendszerek intelligens, beépített megoldásokat, kényelmet, korszerű formatervezést és prémium minőséget kínálnak a családi házaktól a korszerű irodaépületekig. A széleskörű termékkínálat a funkcionális követelmények tág tartományát elégíti ki, ezáltal szinte bármilyen ajtóhoz megfelelő megoldást kínál.

6 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Roto vezérlések, távirányítás
 
Roto vezérlések, távirányítás

Az elektromos komponenseknek köszönhetően a kiegészítők és az ablakok is könnyedén vezérelhetők okostelefonról, tabletről, valamint Smart Home rendszeren keresztül.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
ABUS HomeTec Pro FCA3000 vezeték nélküli ablakmozgató
 
ABUS HomeTec Pro FCA3000 vezeték nélküli teraszajtózár

A HomeTec Pro vezeték nélküli ablakzármozgató gombnyomásra vagy kódbevitellel lehetővé teszi a teraszajtó bezárását Ön után. Az új vezeték nélküli ablakmozgatóval az ABUS olyan világújdonságot dob a piacra, amely egyszerre nyújt Önnek biztonságot és kényelmet. A mozgató a vezeték nélküli távirányítóval vagy az opcionális billentyűzeten kódbevitellel vezérelhető. Emellett megmarad a fogantyús, mechanikus zárási funkció is.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
EvoDrive+ tolóajtó automatika
 
EvoDrive+ tolóajtó automatika

Az EvoDrive+ automata ajtómozgató egy kompakt, mindössze 60x70 mm-es keresztmetszetű, elegáns alumíniumházban kapott helyet, melynek köszönhetően a hagyományos automata ajtómeghajtók helyigényének töredékét foglalja csak el. Az EvoDrive+ a hagyományos, mechanikus működés helyett az innovatív, mágneses lineáris motor technológián alapul. A mágneses működés miatt a súrlódás jelentősen csökken, ami az ajtó lágy és csendes mozgását eredményezi. Ez teszi az EvoDrive+ automata ajtómozgatót ideális választássá magánlakásokban, szállodákban, idősotthonokban és minden olyan helyen, ahol halk működésre van szükség.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vista SL automata ajtó motor Vista SL C automata ajtó motor Vista TL automata ajtó motor Vista SW automata ajtó motor
 
Vista automata ajtó motorok
4 termék

Tolóajtó, teleszkópos tolóajtó és szárnyas ajtó automatikák.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Hő- és füstelvezető berendezések VELUX Commercial felülvilágító kupolákhoz Hő- és füstelvezető, valamint szellőztető rendszerek VELUX Commercial sávos felülvilágítókhoz
 
VELUX Commercial hő- és füstelvezetés, valamint természetes szellőztetés
2 termék

A változatos anyaghasználat, az igényes kialakítás, az elérhető konfigurációs változatok nagy száma, a gazdag felszerelési lehetőségek a VELUX Commercial felülvilágító kupolákat és sávos felülvilágítókat keresettekké teszik az új épületek építésénél és a régiek felújításánál egyaránt akkor, amikor minőségi megoldások szükségesek a természetes megvilágítás, szellőztetés és hő- és füstelvezetés területén.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Viro hidraulikus ajtóbehúzók Viro Air hidraulikus ajtóbehúzók Viro Zip hidraulikus ajtóbehúzók
 
Viro ajtóbehúzók
3 termék

Hidraulikus ajtóbehúzók lakossági és társasházi felhasználásra. Különböző méretű és súlyú fa vagy fém ajtókhoz egyaránt használhatók.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
EMB7300 hő- és füstelvezető vezérlőközpont AUMÜLLER nyomógombok RWA és napi szellőztető rendszerekhez EMB8000+ hő- és füstelvezető vezérlőközpont AUMÜLLER érzékelők és jeladók RWA és napi szellőztető rendszerekhez
 
AUMÜLLER vezérlések és jeladók RWA és napi szellőztető rendszerekhez
6 termék

Az AUMÜLLER ferralux vezérlőrendszerek biztosítják a hajtásokkal ellátott nyílászárókon keresztül tűz esetén a mérges gázok és a füst gravitációs úton történő távozását az épületből, napi szinten pedig a friss levegőt ellenőrzött természetes szellőztetés formájában, mely egyúttal az energiaköltségek csökkentését is eredményezi. Az Aumüller két témakörre választja a hő- és füstelvezető (RWA) és napi szellőztetésre szolgáló termékeit: AUMÜLLER ferralux és AUMÜLLER vent. A két termékcsoportban azonos termékek is előfordulnak, ha mindkét funkcióra alkalmasak.

6 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
ABUS ajtócsukó 2603
 
ABUS ajtócsukók

Az ABUS ajtócsukók az ajtók biztonságos és halk csukódását biztosítják. Különösen a tűzgátló ajtóknál fontos az ajtócsukó, mivel a tűzgátló ajtóknak az előírások szerint önzáródónak kell lenniük. Az ABUS ajtócsukókat könnyű felszerelni, és szinte minden ajtómérethez és kivitelhez használhatók. A választék különböző modelleket kínál mind belső ajtókhoz, mind pedig tűzgátló ajtókhoz, különböző színekben.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
GEZE MBZ 300 moduláris RWA vezérlőközpontok GEZE THZ Comfort kompakt RWA vezérlőközpont GEZE IQdrive nyitómotorok - RWA100NT GEZE RWA K600 T nyitómotor
 
GEZE természetes hő- és füstelvezető rendszerek
4 termék

Az épület füst- és hőelvezető rendszerének (RWA) agya és energiaellátása a vezérlőközpont. Tűz esetén ez vezérel minden egyes RWA komponenst a biztonságos füst- és hőelvezetés érdekében. Az RWA motorral vagy ajtócsukóval felszerelt valamennyi friss levegő utánpótló és elvezetőnyílás vezérlője a szünetmentes áramú vezérlőközpont. Ez fogadja az RWA nyomógombok vagy az automatikus riasztók – például füstjelzők – által küldött jelzéseket, vezérli a füst- és hőelvezetést, és felügyeli a komponensek üzemzavarait.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
GEZE TS 5000 SoftClose csúszósínes ajtócsukó GEZE Boxer EFS 4-6 integrált ajtócsukó
 
GEZE ajtócsukók
2 termék

Ajtócsukó használatával mindig becsukódnak azok a nyílóajtók, amelyeknek nem kell nyitva maradniuk. Így nem kell őket külön kézzel becsukni. A megbízható ajtócsukás természetesen tűz esetén is biztosított. A szigorú biztonsági előírások miatt számos ajtó esetében elkerülhetetlen a felső szerelésű ajtócsukó használata. A GEZE mindenféle önzáródó ajtóhoz és minden ezzel kapcsolatos funkcióhoz mindig a megfelelő megoldást kínálja, méghozzá számtalan változatban és sokféle műszaki, megjelenésbeli lehetőséggel.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
FAKRO távműködtetők és tartozékok
 
FAKRO távműködtetők és tartozékok

A nehezen hozzáférhető helyen lévő tetőtéri ablakokhoz a FAKRO modern elektromos kiegészítőket kínál, amelyek alapkivitelben a Z-Wave rendszer moduljával vannak felszerelve. A Z-Wawe egy, a háztartás elektromos készülékeihez használt, vezeték nélküli rádiókapcsolat, amellyel összekapcsolhatók a házban található elektromos berendezések (pl. a termosztát, világítás, riasztók, számítógépek, telefonok, légkondíciónáló, elektromos vezérlésű ablakok és kiegészítőik). A közös áramkörre valamennyi, Z-Wave modullal rendelkező elektromos berendezés ráköthető.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Hörmann PortaMatic ajtómeghajtás
 
Hörmann PortaMatic ajtómeghajtás

A Hörmann PortaMatic ajtónyitóval egyszerűen, kéziadó vagy nyomógomb segítségével, automata módon nyithatja és csukhatja a fa és acél beltéri ajtókat. A ProMatic ajtószárny-meghajtás alkalmas mind magán, mind nyilvános területre telepített ajtókhoz. Ajtómérettől függően alkalmas fa- és acélajtókhoz. A meghajtást az ajtó fölé, vagy a tokra kell rögzíteni. A csúszósínt egyszerűen az ajtólapra lehet ragasztani, szükség esetén pedig nyomtalanul eltávolítható. Integrált LED-világítással, amely megvilágítja az utat és egy hangjelzés figyelmeztet a hamarosan bekövetkező ajtómozgásra.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
GEZE Powerturn F/R-IS kétszárnyú elektromechanikus ajtómozgató GEZE Slimdrive EMD Invers elektromechanikus ajtómozgató
 
GEZE nyílóajtó automatika
2 termék

A GEZE ajtómozgató rendszerei olyan rendszermegoldást kínálnak az épületek számára, amellyel az egy- vagy kétszárnyú nyílóajtók és akár a tűzgátló ajtók is, automatikusan nyithatók és csukhatók.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
GEZE TZ 320 Vitra hálózatba köthető vészkijárati vezérlő központok
 
GEZE vészkijárati vezérlő központok

Segítségükkel több, a biztonságról gondoskodó rendszerkomponens kapcsolható össze, így nagy adatmennyiség továbbítható gyorsan, minimális kábelezéssel.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Az ajtócsukók az ajtó becsukódását segítő és a becsapódást vagy kicsapódást csillapító ajtótechnikai szerkezetek. Az ajtó szárnyszélességéhez és súlyához igazodó ajtócsukók, ajtóbehúzók a zárási folyamatot hidraulikus módon végzik. Az ajtószárny vagy ajtótok felső részén elhelyezett ajtócsukók csúszókaros vagy ollókaros változatban zárhatják az egyszárnyú és kétszárnyú ajtókat. Egyedi megoldást jelentenek a függőleges ajtófalcba integrált ajtócsukók. Az ajtóbehúzók automatikus nyitása és zárása motorosan működtethető. Egyes ajtóbehúzó típusok az automatikus fékező mechanizmussal ajtónyitáskor az ajtószárnyak kicsapódását is megakadályozzák. Az ajtórögzítők olyan tűzvédelmi rögzítőrendszerek, amelyek az ajtószárnyakat tartósan nyitva tartják, és vészhelyzet esetén bezárják. A kioldórendszer automatikusan vezérelt ajtószárny rögzítőknél füstérzékeléssel, manuálisan irányított esetben gombnyomással lép működésbe. Az ajtóbehúzók irodaépületek, kórházak, rendelők beltéri és bejárati ajtóinak, valamint vészkijáratok és tűzgátló ajtók automatikus mozgatására szolgálnak.

Annak függvényében, hogy gravitációs napi szellőztetési, illetve hő- és füstelvezetési funkciót látnak el, a tető-felülvilágítók (kupolák, sáv-felülvilágítók) nyílószárnyai, a tetősíkablakok, valamint a homlokzati ablakok felszerelhetők elektromos motorokkal vagy pneumatikus munkahengerekkel. Előbbiek esetén, napi szellőztetéshez jellemzően a 230 V-os orsós vagy láncos motorok alkalmasak, hő- és füstelvezetéshez pedig a 24 V-os orsós, fogasléces vagy láncos motorok. A vezérlés kialakítható nyílószárnyanként vagy csoportosan, kézi vagy automatikus nyitással. A működtetésben részt vehetnek nyomógombok, vésznyitó kioldó gombok, pyrotechnikai indító egységek, szellőztető és/vagy hő- és füstelvezető, elektromos vagy CO2 patronos vezérlőközpontok, különböző jeladók (például füstérzékelők, tűz- és hőérzékelők, időjárás érzékelők, páratartalom érzékelők), vagy akár épületfelügyeleti rendszer is. Természetesen egyes ablakok és felülvilágítók nyitása kézi, mechanikus nyitószerkezettel is megoldható napi szellőztetéshez.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...