Nyitószerkezetek, vezérlések nyílászárókhoz, felülvilágítókhoz

 
AUMÜLLER elektromos mozgató egységek RWA és napi szellőztető rendszerekhez
19 termék

Az Aumüller elektromos ablaknyitó motorok nyílószárnyak, reteszek, mozgatható lamellás zsaluk működtetésére, tűz esetén vésznyitásra, valamint napi komfort szellőztetés biztosítására használt működtető egységek. A termékskálában láncos, orsós, zsalumozgató motorok, karos nyitómotorok, reteszmozgatómotorok, valamint szóló és tandem hő- és füstelvezető készülékek egyaránt megtalálhatók, többnyire 24 V egyenáramú változatban, de 230 V váltóárammal működő motorok is előfordulnak közöttük. A nyitószerkezetek beépítése típustól függően történhet ablakkeretre, nyílószárnyra vagy akár a nyílászáró profiljába rejtve is ablakszerkezetek, mozgatható lamellás zsaluk és felülvilágítók nyitására. Az elegáns formatervezés, adott esetben a rejtett elhelyezés a motorok igényes építészeti környezetben való alkalmazását teszi lehetővé. Az Aumüller motorok speciális önálló használatra- és csoportos használatra egyaránt programozható kivitelűek, így küszöbölve ki a hely-, szerelés-, és költség igényes kiegészítő elektronikai modulokat. Az Aumüller két témakörre választja a hő- és füstelvezető (RWA) és napi szellőztetésre szolgáló termékeit: Aumüller ferralux és Aumüller vent. A két termékcsoportban azonos termékek is előfordulnak, ha mindkét funkcióra alkalmasak.

19 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
G-U olajfékes ajtócsukók

Az ajtócsukók fontos szerepet töltenek be a középületekben, lakóépületekben, közösségek által használt ajtók mozgatása terén. A GU termékkínálatában megtalálható felső szerelésű, rejtett, illetve padlóba süllyesztett ajtócsukók biztos megoldást kínálnak ezen kihívásokra. Kiegészítőként mechanikus és elektromos kitámasztó egységek, nyitáshatároló, ajtóütköző választható. Kétszárnyú ajtóknál a sínbe szerelt csukássorrend szabályozó garantálja az ajtószárnyak záródásának helyes sorrendjét.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
G-U ablakmozgató rendszerek
3 termék

VENTUS külső távnyitó, elektromos szellőztető, valamint RWA, NRWG hő- és füstelvezető rendszerek.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Actulux nyitórendszerek felülvilágítókhoz, nyílászárókhoz
18 termék

Az Actulux dán cég elegáns innovatív elektromos nyitórendszereket és szabályozó paneleket fejleszt, gyárt és forgalmaz tetőablakokhoz, ablakokhoz és füstelvezetőkhöz.

18 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Vista SL automata ajtó motor

Automata ajtók terek, bejáratok esztétikus és automatikus elválasztására, leválasztására szolgálnak. Néhány példa a felhasználási területekre: szállodák, hivatalok, bankok, áruházak, éttermek, üzletek, ipari létesítmények.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
record DFA 127 ajtónyitó automatikák

A record DFA 127 a lengőajtók automatizálásának univerzális meghajtórendszere. Karakterjegyei a kifinomult technológia, a kompakt design, és különösen a record legendásan sima, halk működése. Széleskörű alkalmazhatósága teljeskörű meghajtóvá teszi, amely igen különböző igényeket tud kielégíteni, legyen szó akár egy, akár kétszárnyú ajtóról. A sokoldalú felhasználhatósága teszi alkalmassá a szabad menekülési, valamint a hő-, és füstelvezető útvonalak biztosítására, vagy akár füst-, vagy tűzgátló ajtók telepítésére. A record DFA 127 típusú automatika elérhető mind felső, mind pedig padlóba süllyesztett hajtással.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Viro ajtóbehúzók
3 termék

Hidraulikus ajtóbehúzók lakossági és társasházi felhasználásra. Különböző méretű és súlyú fa vagy fém ajtókhoz egyaránt használhatók.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Kaba ajtócsukók
7 termék

A Kaba ajtócsukókat modern megjelenés, magas minőségi szint, könnyű felszerelhetőség és flexibilis telepítési módok jellemzik.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Dorma ajtó automatikák
5 termék

A Dorma ajtócsukó rendszerek intelligens, beépített megoldásokat, kényelmet, korszerű formatervezést és prémium minőséget kínálnak a családi házaktól a korszerű irodaépületekig. A széleskörű termékkínálat a funkcionális követelmények tág tartományát elégíti ki, ezáltal szinte bármilyen ajtóhoz megfelelő megoldást kínál.

5 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
 
ABUS ajtócsukók

Az ABUS ajtócsukók az ajtók biztonságos és halk csukódását biztosítják. Különösen a tűzgátló ajtóknál fontos az ajtócsukó, mivel a tűzgátló ajtóknak az előírások szerint önzáródónak kell lenniük. Az ABUS ajtócsukókat könnyű felszerelni, és szinte minden ajtómérethez és kivitelhez használhatók. A választék különböző modelleket kínál mind belső ajtókhoz, mind pedig tűzgátló ajtókhoz, különböző színekben.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
AUMÜLLER vezérlések és jeladók RWA és napi szellőztető rendszerekhez
7 termék

Az AUMÜLLER ferralux vezérlőrendszerek biztosítják a hajtásokkal ellátott nyílászárókon keresztül tűz esetén a mérges gázok és a füst gravitációs úton történő távozását az épületből, napi szinten pedig a friss levegőt ellenőrzött természetes szellőztetés formájában, mely egyúttal az energiaköltségek csökkentését is eredményezi. Az Aumüller két témakörre választja a hő- és füstelvezető (RWA) és napi szellőztetésre szolgáló termékeit: AUMÜLLER ferralux és AUMÜLLER vent. A két termékcsoportban azonos termékek is előfordulnak, ha mindkét funkcióra alkalmasak.

7 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
FAKRO távműködtetők és tartozékok

A nehezen hozzáférhető helyen lévő tetőtéri ablakokhoz a FAKRO modern elektromos kiegészítőket kínál, amelyek alapkivitelben a Z-Wave rendszer moduljával vannak felszerelve. A Z-Wawe egy, a háztartás elektromos készülékeihez használt, vezeték nélküli rádiókapcsolat, amellyel összekapcsolhatók a házban található elektromos berendezések (pl. a termosztát, világítás, riasztók, számítógépek, telefonok, légkondíciónáló, elektromos vezérlésű ablakok és kiegészítőik). A közös áramkörre valamennyi, Z-Wave modullal rendelkező elektromos berendezés ráköthető.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Hörmann PortaMatic ajtómeghajtás

A Hörmann PortaMatic ajtónyitóval egyszerűen, kéziadó vagy nyomógomb segítségével, automata módon nyithatja és csukhatja a fa és acél beltéri ajtókat. A ProMatic ajtószárny-meghajtás alkalmas mind magán, mind nyilvános területre telepített ajtókhoz. Ajtómérettől függően alkalmas fa- és acélajtókhoz. A meghajtást az ajtó fölé, vagy a tokra kell rögzíteni. A csúszósínt egyszerűen az ajtólapra lehet ragasztani, szükség esetén pedig nyomtalanul eltávolítható. Integrált LED-világítással, amely megvilágítja az utat és egy hangjelzés figyelmeztet a hamarosan bekövetkező ajtómozgásra.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Hő- és füstelvezető berendezések JET felülvilágító kupolákhoz

A JET kupolák RWA (hő és füstelvezető) rendszerei teljesítik a MSZ EN 12101-2 szerinti követelményeket. Alkalmazhatók sötétfedelekhez és JET-VARIO fényfedelekhez is. Az össze szerkezet alkalmazható opcionálisan a megfelelő kiegészítő eszközökkel akár a napi szellőztetéshez is.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Az ajtócsukók az ajtó becsukódását segítő és a becsapódást vagy kicsapódást csillapító ajtótechnikai szerkezetek. Az ajtó szárnyszélességéhez és súlyához igazodó ajtócsukók, ajtóbehúzók a zárási folyamatot hidraulikus módon végzik. Az ajtószárny vagy ajtótok felső részén elhelyezett ajtócsukók csúszókaros vagy ollókaros változatban zárhatják az egyszárnyú és kétszárnyú ajtókat. Egyedi megoldást jelentenek a függőleges ajtófalcba integrált ajtócsukók. Az ajtóbehúzók automatikus nyitása és zárása motorosan működtethető. Egyes ajtóbehúzó típusok az automatikus fékező mechanizmussal ajtónyitáskor az ajtószárnyak kicsapódását is megakadályozzák. Az ajtórögzítők olyan tűzvédelmi rögzítőrendszerek, amelyek az ajtószárnyakat tartósan nyitva tartják, és vészhelyzet esetén bezárják. A kioldórendszer automatikusan vezérelt ajtószárny rögzítőknél füstérzékeléssel, manuálisan irányított esetben gombnyomással lép működésbe. Az ajtóbehúzók irodaépületek, kórházak, rendelők beltéri és bejárati ajtóinak, valamint vészkijáratok és tűzgátló ajtók automatikus mozgatására szolgálnak.

Annak függvényében, hogy gravitációs napi szellőztetési, illetve hő- és füstelvezetési funkciót látnak el, a tető-felülvilágítók (kupolák, sáv-felülvilágítók) nyílószárnyai, a tetősíkablakok, valamint a homlokzati ablakok felszerelhetők elektromos motorokkal vagy pneumatikus munkahengerekkel. Előbbiek esetén, napi szellőztetéshez jellemzően a 230 V-os orsós vagy láncos motorok alkalmasak, hő- és füstelvezetéshez pedig a 24 V-os orsós, fogasléces vagy láncos motorok. A vezérlés kialakítható nyílószárnyanként vagy csoportosan, kézi vagy automatikus nyitással. A működtetésben részt vehetnek nyomógombok, vésznyitó kioldó gombok, pyrotechnikai indító egységek, szellőztető és/vagy hő- és füstelvezető, elektromos vagy CO2 patronos vezérlőközpontok, különböző jeladók (például füstérzékelők, tűz- és hőérzékelők, időjárás érzékelők, páratartalom érzékelők), vagy akár épületfelügyeleti rendszer is. Természetesen egyes ablakok és felülvilágítók nyitása kézi, mechanikus nyitószerkezettel is megoldható napi szellőztetéshez.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...