Zsalus, lamellás gravitációs szellőzők

Aerox lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezés EuroCO lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezés ColtLite üveglamellás füstelvezető és szellőztető berendezés Labyrinth fix lamellás füstelvezető és szellőztető berendezés
 
Colt lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezések
6 termék

Szellőztetés céljából történő működtetés esetén általában elengedhetetlen az eső- és szélérzékelő központ alkalmazása, melynek segítségével a nyitott berendezések automatikusan visszazárnak, ha rosszra fordul az idő. A füstelvezetésre is alkalmas zsalus szellőzők használatánál további előnyt jelent, hogy nincs szükség szélérzékelőre, a lamelláknak csak akkor kell bezáródniuk, ha esik.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Certilam T lamellás hő- és füstelvezető szellőztető tetőre Certilux T lamellás hő- és füstelvezető szellőztető felülvilágító Certilam F lamellás hő- és füstelvezető szellőztető homlokzatra Certilux F lamellás hő- és füstelvezető szellőztető homlokzatra
 
Souchier lamellás szellőzők tetőre és homlokzatra
5 termék

Tetőbe vagy homlokzatba építhető mozgatható zsalus szellőzők hő- és füstelvezetési, friss levegő utánpótlási és napi szellőztetési funkciókhoz nem fényáteresztő és üvegezett, fénybeeresztő kialakításban.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
LLA sorozatú zsalumozgató motorok
 
LLA sorozatú zsalumozgató motorok

Az LLA zsalumozgatóknak négyszögletes alumínium háza van, melyben a mikroprocesszor-vezérlésű elektronika, a motor hajtómű és az orsó helyezkedik el., mely a zsaluk mozgatását végzi. A zsalumozgató a zsaluszerkezettel azonos színben is elérhető, ezáltal egységes megjelenés érhető el, ami fontos építészeti szempont lehet. Lehetőség van több – akár 6 darab – motor szinkronizált működtetésére, valamint különböző objektum-specifikus és megrendelői igények kielégítésére is.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Brakel Eura zsalus szellőztető Brakel Eura+Aerobase minden időjárásnál használható zsalus szellőztető Brakel Optima zsalus szellőztető Brakel Estra üvegezett zsalus szellőztető
 
Brakel zsalus szellőztetők
7 termék

7 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Roda SMOKEJET zsalus szellőztető berendezés
 
Roda SMOKEJET zsalus szellőztető berendezés

A SMOKEJET egy olyan zsalus szellőztető, amely a füst- és hőelvezető rendszeren túl természetes szellőztető egységként is használható. Kihasználja a hő- és füstelvezető szellőztető egység előnyeit, valamint természetes légcserét és nappali fényt biztosít az épületekben.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Roda SMOKEJET zsalus szellőztető berendezés Roda TGL ISO üveglamellás zsalus szellőztető berendezés
 
Roda zsalus és lamellás szellőztetők
2 termék

A zsalus szellőztetők fényt és friss levegőt engednek be az épületekbe. Ezen túlmenően az RWA rendszeren belüli megfelelő vezérléssel természetes hő- és füstelvezetőként is működhetnek tűz esetén. Jelentős mértékben hozzájárulnak az épülethomlokzat vizuális megjelenésének fokozásához.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A zsalus, lamellás gravitációs szellőzők tetőkbe és/vagy homlokzati falakba építve láthatnak el napi szellőztetési, valamint hő- és füstelvezetési (RWA), illetve friss levegő utánpótlási funkciókat. Beépíthetők vízszintesen lapostetőre, ferde elhelyezésben alacsony hajlású tetőre és magastetőre, függőlegesen falba, de nem csak önállóan, hanem beintegrálhatók üvegtetőbe, sáv-felülvilágítóba vagy üvegezett homlokzatba is. Előnyösen használhatók például agresszív levegőjű ipari épületeknél, ott, ahol tetőn nem lehet elhelyezni gravitációs hő- és füstelvezető berendezést, valamint erősebb szél esetén is, szerkezeti károsodás nélkül.

A lamellák rendszerint nem fényáteresztő anyagból készültnek, de léteznek természetes megvilágítást biztosító fénybeeresztő termékek is üvegezett lamellákkal, illetve üveglamellákkal. A zsalus, lamellás gravitációs szellőzők készülhetnek fix és nyitható-zárható kivitelben. Akár tetőbe, akár falba épített fix szellőzőről van szó, az eső bejutása kizárt. Ilyen termékekre főleg folyamatos és nagy hőterhelésű épületeknél van szükség. Mozgatható lamellás termékek között is létezik olyan, ahol időjárástól függetlenül lehetőség van folyamatos légcserére (az elhasznált, meleg levegő kiszellőzésére) egy speciális lábazati kialakításnak köszönhetően. A zsaluk mozgatása történhet elektromos motorral vagy pneumatikus munkahengerrel, a szellőző egységek vezérelhetők egyenként vagy csoportosan, kézzel, távirányítással, illetve automatikusan, vezérlőközpontról. A hő- és füstelvezetés méretezésében fontos aerodinamikai hatásos nyílófelületi (Aw) értékeket a gyártó adja meg.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...