Zsalus, lamellás gravitációs szellőzők

ColtLite üveglamellás füstelvezető és szellőztető berendezés EuroCO lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezés FCO lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezés Airlite lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezés
 
Colt lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezések
4 termék

A Colt lamellás gravitációs szellőztető berendezések alkalmasak tűz esetén történő vésznyitásra, valamint napi szellőztetésre. A szellőztetés esetében eső- és szélérzékelő központ beiktatásával biztosítható a nyitóberendezések automatikus visszazárása, ha rosszra fordul az idő.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Certilam T lamellás hő- és füstelvezető szellőztető tetőre Certilux T lamellás hő- és füstelvezető szellőztető felülvilágító Certilam F lamellás hő- és füstelvezető szellőztető homlokzatra Certilux F lamellás hő- és füstelvezető szellőztető homlokzatra
 
Souchier lamellás szellőzők tetőre és homlokzatra
5 termék

Tetőbe vagy homlokzatba építhető mozgatható zsalus szellőzők hő- és füstelvezetési, friss levegő utánpótlási és napi szellőztetési funkciókhoz nem fényáteresztő és üvegezett, fénybeeresztő kialakításban.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
LLA sorozatú zsalumozgató motorok
 
LLA sorozatú zsalumozgató motorok

Az LLA zsalumozgatóknak négyszögletes alumínium háza van, melyben a mikroprocesszor-vezérlésű elektronika, a motor hajtómű és az orsó helyezkedik el., mely a zsaluk mozgatását végzi. A zsalumozgató a zsaluszerkezettel azonos színben is elérhető, ezáltal egységes megjelenés érhető el, ami fontos építészeti szempont lehet. Lehetőség van több – akár 6 darab – motor szinkronizált működtetésére, valamint különböző objektum-specifikus és megrendelői igények kielégítésére is.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Tairmo lamellás szellőző Tairmo Teleüveg lamellás szellőző S9-iVt-05 lamellás szellőző S9-iVt-05 Teleüveg lamellás szellőző
 
HAHN lamellás szellőzők
4 termék

A HAHN Lamellenfenster vállalat az 1950-es évek óta foglalkozik természetes szellőztetéssel, és a világon elsőként már 1981-ben kifejlesztette a hőszigetelt lamellás szellőzőt. Azóta a „HAHN lamella” trendteremtő lett a szellőzés területén, és egyben az innováció és a minőség záloga.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
WCO lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezés Labyrinth lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezés Aerox lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezés
 
Colt minden időjárásnál használható zsalus szellőztetők
3 termék

A Colt időjárásfüggetlen szellőzők természetes szellőztetésre, valamint hő- és füstelvezetésre egyaránt alkalmasak. Rövid idő alatt nagy mennyiségű levegőt, hőt és füstöt tudnak elvezetni, valamint levegő utánpótlásra egyaránt alkalmazhatóak időjárási körülményektől függetlenül.

3 termék
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya
Firelock Louvre lamellás hő- és füstelvezető, napi szellőztető, bevilágító szerkezet
 
Firelock Louvre lamellás hő- és füstelvezető, napi szellőztető, bevilágító szerkezet

A Firelock Louvre hő- és füstelvezető szerkezet a nyomás- és hőmérsékletkülönbségtől függően az épületen belüli hőterhelést használja ki természetes szellőzésre és tűz esetén füstelvezetésre, nagy mennyiségű hő- és füstelvezetést biztosítva. Időjárásfüggő napi szellőzésnél a lamellák csapadék esetén automatikusan bezáródnak a külső esőérzékelő által szabályzott módon. Az opcionális áttetsző lamellák használata magas szintű, gazdaságos nappali bevilágítást biztosít.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Bovema NKV-TB nagy teljesítményű boltíves zsalus szellőző Bovema NKV-T nagy teljesítményű lamellás szellőző Bovema UNILAB nagy teljesítményű ipari időjárás-független (labirintus) szellőző Bovema MLS-N oldalfali zsalus szellőző
 
Bovema lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezések
6 termék

Több mint 40 éves tapasztalatával a hollandiai Bovema (Bovema International B.V.) az ipari klímamegoldások egyik legelismertebb szereplője. A Bovema az ipari szellőztetés, a klímaszabályozás, a légkezelés, valamint a hő- és füstelvezetés (RWA) specialistája. Kizárólagos magyarországi képviselőjeként az Autent Solutions Kft. elsősorban a gravitációs szellőztetéshez, valamint hő-és füstelvezetéshez ajánlja prémium minőségű zsalus szellőzőit. Egyedülálló a magyar piacon az NKV-TB nagy teljesítményű boltíves zsalus szellőző, amelyet kifejezetten folytonos, boltíves sáv-felülvilágítókba történő beépítésre terveztek, de ezen kívül minden természetes szellőztetéssel, illetve hő-és füstelvezetéssel kapcsolatos igényre van megfelelő megoldásunk.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Roda SMOKEJET zsalus szellőztető berendezés Roda TGL ISO üveglamellás zsalus szellőztető berendezés
 
Roda zsalus és lamellás szellőztetők
2 termék

A zsalus szellőztetők fényt és friss levegőt engednek be az épületekbe. Ezen túlmenően az RWA rendszeren belüli megfelelő vezérléssel természetes hő- és füstelvezetőként is működhetnek tűz esetén. Jelentős mértékben hozzájárulnak az épülethomlokzat vizuális megjelenésének fokozásához.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Brakel Eura zsalus szellőztető Brakel Eura+Aerobase minden időjárásnál használható zsalus szellőztető
 
Brakel zsalus szellőztetők
2 termék

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A zsalus, lamellás gravitációs szellőzők tetőkbe és/vagy homlokzati falakba építve láthatnak el napi szellőztetési, valamint hő- és füstelvezetési (RWA), illetve friss levegő utánpótlási funkciókat. Beépíthetők vízszintesen lapostetőre, ferde elhelyezésben alacsony hajlású tetőre és magastetőre, függőlegesen falba, de nem csak önállóan, hanem beintegrálhatók üvegtetőbe, sáv-felülvilágítóba vagy üvegezett homlokzatba is. Előnyösen használhatók például agresszív levegőjű ipari épületeknél, ott, ahol tetőn nem lehet elhelyezni gravitációs hő- és füstelvezető berendezést, valamint erősebb szél esetén is, szerkezeti károsodás nélkül.

A lamellák rendszerint nem fényáteresztő anyagból készültnek, de léteznek természetes megvilágítást biztosító fénybeeresztő termékek is üvegezett lamellákkal, illetve üveglamellákkal. A zsalus, lamellás gravitációs szellőzők készülhetnek fix és nyitható-zárható kivitelben. Akár tetőbe, akár falba épített fix szellőzőről van szó, az eső bejutása kizárt. Ilyen termékekre főleg folyamatos és nagy hőterhelésű épületeknél van szükség. Mozgatható lamellás termékek között is létezik olyan, ahol időjárástól függetlenül lehetőség van folyamatos légcserére (az elhasznált, meleg levegő kiszellőzésére) egy speciális lábazati kialakításnak köszönhetően. A zsaluk mozgatása történhet elektromos motorral vagy pneumatikus munkahengerrel, a szellőző egységek vezérelhetők egyenként vagy csoportosan, kézzel, távirányítással, illetve automatikusan, vezérlőközpontról. A hő- és füstelvezetés méretezésében fontos aerodinamikai hatásos nyílófelületi (Aw) értékeket a gyártó adja meg.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...