A terv mindennek az alapja, vallja az Autent Solutions

Az Autent Solutions már a tervezési szakaszban is segít, hogy a lehető legjobb megoldások szülessenek

A terv mindennek az alapja
A terv mindennek az alapja

Mikor lesz egy terv kiváló?
Az építészeti terv létrehozásakor elsődleges szempont, hogy funkcionálisan megfeleljen az adott épület vagy tér igényeinek. Tehát az épület elrendezése és kialakítása optimális legyen a tervezett tevékenységek és funkciók szempontjából.
Másodszor, a tervező esztétikai szempontokat is figyelembe kell vegyen, a gépészet kialakításánál is éppúgy, mintha magát az épületet tervezné a mérnök. A gépészeti eszközök esetében is szempont, hogy harmonizáljanak a környezettel és az építési helyszín karakterével.
Végül, a fenntarthatóság is kiemelt szerepet kell kapjon a tervezésben, így amellett, hogy a gépészeti megoldások célja eleve az, hogy az épület energiahatékony és környezetbarát legyen, fontos, hogy olyan megoldások szülessenek, amelyek hosszútávon biztosítják a tervezett előnyöket és a fenntarthatóságot.

Az Autent Solutions szakemberei már régóta díjmentes konzultációval segítik a tervezőket, amelynek célja a beruházáshoz kapcsolódó legfontosabb szükségletek és elvárások megfogalmazása. Időt és figyelmet szentelnek az igények felmérésére, így elősegítve a közösen kidolgozott optimális megoldásokat.

A konzultáció során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az épületenergetikai szempontok mellett a hatályos tűzvédelmi előírásoknak is megfeleljenek a tervek. Szakértő csapatuk igény esetén részt vesz a tervezési folyamatban, hogy biztosítsa az elvárásoknak mindenben megfelelő tervek készítését, és szükség esetén rajzokkal is támogatják a tervezőket.
Emellett szolgáltatásuk magában foglalja a jogszabályi kérdésekben nyújtott segítséget is. Képzett szakembereik naprakész információkkal látják el a tervezőket a tűzvédelmi szabályozás terén, így biztosítva a legaktuálisabb és legmegfelelőbb tudást.

Íme néhány példa a közös gondolkodásra és tervezésre a gyakorlatban:

Hartmann Hungary, Ács

Az évtizedes partnerség egymás megértésén és az átgondolt megoldásokon alapul. A HORAÉP Kft. felkérésére négy ütemben vett részt az Autent Solutions a 2019-ben kezdődött raktár- és gyártási terület fejlesztésben. A tervező Archidee Kft.-vel már a tervezés fázisában közösen történt az összetett szellőztetési, valamint hő- és füstelvezetési megoldások műszaki egyeztetése. A nagy hőterheléssel járó gyártási technológiát magas hatékonyságú, időjárásfüggetlen gravitációs szellőztetés segíti. Az oldalfali zsalukkal egy homlokzatba könnyen illeszthető szerkezet a megoldás a szellőztetésre és friss levegő bepótlásra, amelynek lamellái az időjárási viszonyokhoz alkalmazkodva automatikusan szavatolják a kívánt működést. A végeredmény az elégedett végfelhasználó, a siker kulcsa a beruházói igények maximális kiszolgálása.

Autent Solutions referencia – Hartmann Hungary, Ács
Autent Solutions referencia – Hartmann Hungary, Ács
Hartmann Hungary, Ács
Hartmann Hungary, Ács

HIDROFILT Kft., Nagykanizsa

A megfelelő tervezői előkészítés fontossága. A Domoplan Építész Kft.-vel lehetőség nyílt a beruházói igények alapos egyeztetésére és az ennek megfelelő műszaki tartalom kidolgozására. Egy sávbevilágító rendszert a megfelelő szakértelemmel könnyű felhasználni a hő- és füstelvezetés és napi szellőztetés kialakítására is. A két darab három méter széles, teljes csarnok hosszában végig futó felület a csarnok minden pontjára eljuttatja a természetes fényt. Az integrált kétszárnyú kupola két 90°-ban nyíló szárnya nagy nyíló felületeket teremt.

Autent Solutions referencia – Hidrofilt Kft., Nagykanizsa
Autent Solutions referencia – Hidrofilt Kft., Nagykanizsa
Hidrofilt Kft., Nagykanizsa
Hidrofilt Kft., Nagykanizsa

Verarbeiten Pausits, Halászi

A Verarbeiten Pausits Kft.-vel 2021-ben kezdett el közösen gondolkodni a bővítési projektjének hatékony megvalósításáról az Autent Solutions. A beruházó koordinálta az építkezéseket ezért olyan partnert keresett, akinél egy kézből talált megoldást a tervezésre és kivitelezésre. A törvényi kötelezettség mellett optimális ár-érték arányú kialakításra volt szükség a szellőztetés és bevilágítás terén. Egyszerű, de nagyszerű megoldás a sávbevilágítók alkalmazása, amellyel egyszerűsíthető a kivitelezés az integrált beépítésnek köszönhetően. A kétszárnyú kupolák beépítésével lehetőség nyílt az igazán hatékony szellőzés és hő- és füstelvezetés megvalósítására.

Autent Solutions referencia – Verarbeiten Pausits Kft., Halászi
Autent Solutions referencia – Verarbeiten Pausits Kft., Halászi
Verarbeiten Pausits, Halászi
Verarbeiten Pausits, Halászi

Amennyiben szeretne díjmentes konzultációt igénybe venni, az alábbi elérhetőségeken várják jelentkezését:
Tervezői támogatás
info@autentsolutions.hu

A hírben szereplő termékek
Tairmo lamellás szellőző Tairmo Teleüveg lamellás szellőző S9-iVt-05 lamellás szellőző S9-iVt-05 Teleüveg lamellás szellőző
 
HAHN lamellás szellőzők
4 termék

A HAHN Lamellenfenster vállalat az 1950-es évek óta foglalkozik természetes szellőztetéssel, és a világon elsőként már 1981-ben kifejlesztette a hőszigetelt lamellás szellőzőt. Azóta a „HAHN lamella” trendteremtő lett a szellőzés területén, és egyben az innováció és a minőség záloga.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
SMOKEbarrier ST textilanyagból készült fix füstkötény SMOKEbarrier SG üvegből készült fix füstkötény SMOKEbarrier AT textilanyagból készült mobil füstkötény SMOKEbarrier AT-E áteresztő textilanyagból készült mobil füstkötény
 
AVAPS tűzgátló függönyök és füstkötényfalak
7 termék

Az Autent Solutions Kft. olyan aktív határoló szerkezetekkel rendelkezik, amelyek tűzszakaszhatárokon kialakított nagy falnyílások, átjárók, akár konvejorpályák lezárásaira szolgálnak, továbbá egy adott tűzszakaszon belül az esetlegesen keletkezett forró füstgázok szétterülését akadályozzák meg. A cég partnere, a csehországi AVAPS, Európa egyik vezető tűzgátló függöny és füstkötényfal gyártó cége.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Firelock Louvre lamellás hő- és füstelvezető, napi szellőztető, bevilágító szerkezet Firelock ARCH hő- és füstelvezető, napi szellőztető, bevilágító nyílószárny Firelock MONO hő- és füstelvezető, napi szellőztető, bevilágító szerkezet Firelock DUO hő- és füstelvezető, napi szellőztető, bevilágító szerkezet
 
IPIC hő- és füstelvezető, napi szellőztető, bevilágító és hasadó-nyíló szerkezetek
7 termék

Az iPIC cég Firelock termékcsaládja gravitációs napi szellőztetésre, tűz esetén automatikus hő-és füstelvezetésre, valamint a természetes fény beengedésére lett kifejlesztve. Valamennyi berendezés rendelkezik az EN 12101-2 szabvány szerinti tanúsítvánnyal. Az egységek variálhatósága szinte bármilyen igényt kielégít.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
PV 200/220/250 S2 indukciós terelőventilátorok VN-Duct axiális légcsatornaventilátor kétfordulatú motorral VN-Plastic B műanyagházas centrifugális ventilátor VN-Roof AH axiális tetőventilátor
 
Ventinet ventilátorok
13 termék

A Ventispecial, ventilátorok teljes palettáját kínálja hő- és füstelvezetéshez, az EN12101-3:2015 szabvány szerint, valamint normál hőmérsékletre, két-fordulatú és EC-motorokkal. A Ventispecial 2003 óta foglalkozik indukciós ventilátorok fejlesztésével. A legelső prototípust kézzel készítették, és ez képezi az összes jelenleg piacon lévő indukciós ventilátor alapját.

13 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Bovema NKV-TB nagy teljesítményű boltíves zsalus szellőző Bovema NKV-T nagy teljesítményű lamellás szellőző Bovema UNILAB nagy teljesítményű ipari időjárás-független (labirintus) szellőző Bovema MLS-N oldalfali zsalus szellőző
 
Bovema lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezések
6 termék

Több mint 40 éves tapasztalatával a hollandiai Bovema (Bovema International B.V.) az ipari klímamegoldások egyik legelismertebb szereplője. A Bovema az ipari szellőztetés, a klímaszabályozás, a légkezelés, valamint a hő- és füstelvezetés (RWA) specialistája. Kizárólagos magyarországi képviselőjeként az Autent Solutions Kft. elsősorban a gravitációs szellőztetéshez, valamint hő-és füstelvezetéshez ajánlja prémium minőségű zsalus szellőzőit. Egyedülálló a magyar piacon az NKV-TB nagy teljesítményű boltíves zsalus szellőző, amelyet kifejezetten folytonos, boltíves sáv-felülvilágítókba történő beépítésre terveztek, de ezen kívül minden természetes szellőztetéssel, illetve hő-és füstelvezetéssel kapcsolatos igényre van megfelelő megoldásunk.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
ARCHSKY boltíves sávfelülvilágító ARCHSKY Thermo+ hőhídmentes boltíves sávfelülvilágító
 
CIPI boltíves sávfelülvilágítók
2 termék

A közel húsz éve alakult CIPI s.r.o. profiljába tartozik a bevilágító rendszerek, tető- és homlokzati polikarbonát üvegezési rendszerek, alumínium és horganyzott acéllemezből készült élhajlított profilok, valamint hő- és füstelvezető rendszerek gyártása. Termékeik kiválóan illeszkednek az Autent Solutions rendszereibe, ahol mindig nagy hangsúlyt kap a természetes fény beengedése zárt terekbe.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Hő- és füstelszívó ventilátorok, JET ventilátorok
Hő- és füstelszívó ventilátorok, JET ventilátorok
Radiális ventilátorok
Radiális ventilátorok
Axiális ventilátorok
Axiális ventilátorok
Csőventilátorok, csatornaventilátorok, dobozos ventilátorok
Csőventilátorok, csatornaventilátorok, dobozos ventilátorok
Tetőventilátorok
Tetőventilátorok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...