Aumüller

AUMÜLLER elektromos mozgató egységek RWA és napi szellőztető rendszerekhez

Az AUMÜLLER elektromos ablaknyitó motorok nyílószárnyak, reteszek, mozgatható lamellás zsaluk működtetésére, tűz esetén vésznyitásra, valamint napi komfort szellőztetés biztosítására használt működtető egységek. A termékskálában láncos, orsós, zsalumozgató motorok, karos nyitómotorok, reteszmozgatómotorok, valamint szóló és tandem hő- és füstelvezető készülékek egyaránt megtalálhatók, többnyire 24 V egyenáramú változatban, de 230 V váltóárammal működő motorok is előfordulnak közöttük. A nyitószerkezetek beépítése típustól függően történhet ablakkeretre, nyílószárnyra vagy akár a nyílászáró profiljába rejtve is ablakszerkezetek, mozgatható lamellás zsaluk és felülvilágítók nyitására. Az elegáns formatervezés, adott esetben a rejtett elhelyezés a motorok igényes építészeti környezetben való alkalmazását teszi lehetővé. Az AUMÜLLER motorok speciális önálló használatra- és csoportos használatra egyaránt programozható kivitelűek, így küszöbölve ki a hely-, szerelés-, és költség igényes kiegészítő elektronikai modulokat. Az AUMÜLLER két témakörre választja a hő- és füstelvezető (RWA) és napi szellőztetésre szolgáló termékeit: AUMÜLLER ferralux és AUMÜLLER vent. A két termékcsoportban azonos termékek is előfordulnak, ha mindkét funkcióra alkalmasak.

Termékcsalád tagjai

KS2 sorozatú láncos motorok KS4 sorozatú láncos motorok KSA sorozatú láncos motorok KS15 sorozatú láncos motorok
 
AUMÜLLER láncos motorok
4 termék

Az Aumüller lánchajtású motoroknak vékony, de masszív alumínium háza van, mely a mikroprocesszor vezérlésű elektronikát, a meghajtó egységet és a láncot veszi körül. A rozsdamentes acél láncok egyik irányban lehetővé teszik azok összehajthatóságát, visszahúzhatóságát a motorházba, másik irányban viszont megfelelő merevséget biztosítanak, hogy bizonyos méretű nyomóerőknek ellen tudjanak állni. A lánchajtású motoroknál általában különbözik is a húzóerő és a tolóerő nagysága. A motorok lágy indítása és megállása védi a nyílászárót, a motort és a rögzítőelemeket a túlzott terhelésektől. Lehetőség van több motor szinkronműködtetésére, valamint különböző objektum-specifikus és megrendelői igények kielégítésére is.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
PLA sorozatú orsós motorok PLS sorozatú orsós motorok SP sorozatú orsós motorok
 
AUMÜLLER orsós motorok
3 termék

Az Aumüller orsós motoroknak kerek vagy szögletes, folyamatos alumínium háza van alumínium vagy műanyag végzáró sapkával. A nyitó mechanizmust képező orsók rozsdamentes acélból vagy eloxált alumíniumból készülnek. Integrált mikroprocesszorok szabályozzák a lágy indítást és lassított megállást, valamint a lökethossz, sebesség és nyomó-/húzóerő biztosítását. Mindezek védik a nyílászárót, a motort és a rögzítőelemeket a túlzott terhelésektől. A motorok felhasználóbarát és állítható rögzítési módjai megfelelő stabilitást eredményeznek nagyobb lökethossz és oldalerők fellépése esetén is. Lehetőség van több motor szinkronműködtetésére, valamint különböző objektum-specifikus és megrendelői igények kielégítésére is.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
LKS sorozatú fogasléces motorok
 
LKS sorozatú fogasléces motorok

Az LKS fogasléces motoroknak egy 30x30 mm-es négyszögletes vékony alumínium háza van, melyben a fogasléc helyezkedik el, a terheléskapcsoló és a mozgató egység pedig oldalt, egy műanyag házban foglalnak helyet. A krómozott acél fogasléc mozgása a véghelyzet közelében csillapított. A fogasléces motorok alapvetően azonos nyomó- és húzóerőt fejtenek ki. A többnyire kifelé nyíló ablakoknál használható motorok szerelőkonzoljainak és szárnybakjainak választéka széleskörű alkalmazást és időtakarékos szerelést biztosítanak. A motorok szinkronizálásának költséghatékony módja, ha mechanikusan, egy tengellyel kötik össze őket. Az Aumüller fogasléces motorjai hő- és füstelvezetésre, valamint komfort napi szellőztetésre egyaránt alkalmazhatók mind homlokzati és tetőablakok nyílószárnyaihoz, mind felülvilágítókhoz.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
FTA sorozatú karos mozgatók
 
FTA sorozatú karos mozgatók

AZ FTA karos mozgatóknak téglalap formájú alumínium háza és oldalt elhelyezett könyökkarja van, mely zárt pozícióban a ház mellé simul. A nyitási szög 93°-ban maximált, a nyitási idő pedig hozzávetőlegesen 45 másodperc. A házban helyezkedik el a mikroprocesszoros vezérlés és a motor. A lágy indítás és lágy megállás egyszerre óvja a túlterheléstől a nyílószárnyat és a kapcsolódó szerkezeteket az idő előtti elhasználódástól. Az FTA karos mozgatók oldalt nyíló ablakokra vagy ajtókra szerelhetők annak érdekében, hogy tűz esetén automatikusan nyissanak friss levegő utánpótlást biztosítva, úgy, hogy egyébként a napi használatot se akadályozzák.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
LLA sorozatú zsalumozgató motorok
 
LLA sorozatú zsalumozgató motorok

Az LLA zsalumozgatóknak négyszögletes alumínium háza van, melyben a mikroprocesszor-vezérlésű elektronika, a motor hajtómű és az orsó helyezkedik el., mely a zsaluk mozgatását végzi. A zsalumozgató a zsaluszerkezettel azonos színben is elérhető, ezáltal egységes megjelenés érhető el, ami fontos építészeti szempont lehet. Lehetőség van több – akár 6 darab – motor szinkronizált működtetésére, valamint különböző objektum-specifikus és megrendelői igények kielégítésére is.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
FVUE sorozatú reteszmozgató motorok FVUI sorozatú reteszmozgató motorok FVUR sorozatú reteszmozgató motorok FVUB sorozatú reteszmozgató motorok
 
AUMÜLLER reteszmozgató motorok
6 termék

Az Aumüller reteszmozgató motoroknak elegáns, szögletes alumínium házuk és műanyag záróelemük van. A reteszmozgatókra motoros nyitású ablakok esetén szükség lehet a megfelelő zárás, és ezzel együtt hő- és vízszigetelés biztosítása érdekében. Annak függvényében, hogy felületre szerelt vagy profilba rejtett kialakításról van szó, a reteszmozgatók széles alkalmazást tesznek lehetővé, jól illeszkedve mindenféle befelé vagy kifelé nyíló ablakhoz. Az FVxx motorcsalád mindegyike egy tolómechanikát működtet a motor hossztengelyével párhuzamosan, melynek a végén egy olyan eszköz van, villa szerű kialakítással ami közre fogja a nyílászárók zárómechanikájának a tolórudazatán lévő görgök egyikét, ennek elmozdításával reteszeli, vagy oldja a nyílászáró zárt állapotát.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
RWA1000 szóló és tandem hő- és füstelvezető készülék RWA1100 szóló és tandem hő- és füstelvezető készülék RWA1050 szóló és tandem hő- és füstelvezető készülék Aumüller kupola nyitószerkezet
 
AUMÜLLER szóló és tandem hő- és füstelvezető készülékek
4 termék

Az Aumüller szóló és tandem RWA (hő- és füstelvezető) készülékek orsós nyitószerkezetekből, reteszmozgatókból, konzolokból és vezérlő modulokból álló készletek. Homlokzati ablakok és felülvilágítók nyitására egyaránt alkalmazhatók, előbbinél kb. 90°-os, utóbbinál kb. 160°-os szögben történő nyitáshoz.

4 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya

Letöltések

AUMÜLLER mozgató egységek <br>
(Termékek, motorok áttekintése – teljes katalógus) - részletes termékismertető

AUMÜLLER mozgató egységek
(Termékek, motorok áttekintése – teljes katalógus)

pdf 47.8 MB
részletes termékismertető
 
AUMÜLLER mozgató egységek <br>
(Drives 01.2022 – teljes katalógus) - részletes termékismertető

AUMÜLLER mozgató egységek
(Drives 01.2022 – teljes katalógus)

pdf 28.8 MB angol
részletes termékismertető
 
AUMÜLLER mozgató egységek <br>
(Antriebe 01.2022 – teljes katalógus) - részletes termékismertető

AUMÜLLER mozgató egységek
(Antriebe 01.2022 – teljes katalógus)

pdf 28.9 MB német
részletes termékismertető
 
AUMÜLLER láncos motorok áttekintése <br>
(Termékek, motorok áttekintése katalógus, 8-10. oldal) - részletes termékismertető

AUMÜLLER láncos motorok áttekintése
(Termékek, motorok áttekintése katalógus, 8-10. oldal)

pdf 530.2 kB
részletes termékismertető
 
AUMÜLLER orsós motorok áttekintése <br>
(Termékek, motorok áttekintése katalógus, 91-93. oldal) - részletes termékismertető

AUMÜLLER orsós motorok áttekintése
(Termékek, motorok áttekintése katalógus, 91-93. oldal)

pdf 488.9 kB
részletes termékismertető
 
AUMÜLLER fogasléces motorok áttekintése <br>
(Termékek, motorok áttekintése katalógus, 154-156. oldal) - részletes termékismertető

AUMÜLLER fogasléces motorok áttekintése
(Termékek, motorok áttekintése katalógus, 154-156. oldal)

pdf 415.6 kB
részletes termékismertető
 
AUMÜLLER karos mozgatók áttekintése <br>
(Termékek, motorok áttekintése katalógus, 172-174. oldal) - részletes termékismertető

AUMÜLLER karos mozgatók áttekintése
(Termékek, motorok áttekintése katalógus, 172-174. oldal)

pdf 2.4 kB
részletes termékismertető
 
AUMÜLLER zsalumozgató motorok áttekintése <br>
(Termékek, motorok áttekintése katalógus, 189-191. oldal) - részletes termékismertető

AUMÜLLER zsalumozgató motorok áttekintése
(Termékek, motorok áttekintése katalógus, 189-191. oldal)

pdf 384.0 kB
részletes termékismertető
 
AUMÜLLER reteszmozgató motorok átekintése <br>
(Termékek, motorok áttekintése katalógus, 196-198. oldal) - részletes termékismertető

AUMÜLLER reteszmozgató motorok átekintése
(Termékek, motorok áttekintése katalógus, 196-198. oldal)

pdf 524.8 kB
részletes termékismertető
 
AUMÜLLER szerelési rendszerek áttekintése <br>
(Termékek, motorok áttekintése katalógus, 225-229. oldal) - részletes termékismertető

AUMÜLLER szerelési rendszerek áttekintése
(Termékek, motorok áttekintése katalógus, 225-229. oldal)

pdf 1010.1 kB
részletes termékismertető
 
AUMÜLLER motor tartozékok, kiegészítők <br>
(Termékek, motorok áttekintése katalógus, 254-262. oldal) - részletes termékismertető

AUMÜLLER motor tartozékok, kiegészítők
(Termékek, motorok áttekintése katalógus, 254-262. oldal)

pdf 2.1 MB
részletes termékismertető
 

Nem találta meg, amit keres?

Dokumentum igénylése
Kapcsolódó hírek
Bővült az Aumüller nyílászáró mozgató motorjainak Click rendszere
Tovább bővült az Aumüller RWA és szellőztető nyílászáró mozgató motorjainak Click rendszere
Esztétikus megjelenés, rugalmasság, egyszerű szerelés
Tovább bővült az Aumüller RWA és szellőztető nyílászáró mozgató motorjainak Click rendszere
Megújult a Direct Configuration Tool konfigurációs szoftver – fotó: ©Aumüller
Elkészült az AUMÜLLER új DCT (Direct Configuration Tool) konfiguráló szoftvere
A szoftvert kifejezetten ajánlják tűzvédelmi tervezőknek, telepítőknek, karbantartóknak és üzemeltetőknek. Nagy hasznukra lehet az RWA vagy természetes szellőztető rendszerek kialakításában, telepítésében, meglévő rendszerek átprogramozásában és hibák feltárásában.
Elkészült az AUMÜLLER új DCT (Direct Configuration Tool) konfiguráló szoftvere
Megjelentek az Aumüller Aumatic GmbH vezérléseinek és motorjainak 2022-es angol és német nyelvű katalógusai
Megjelentek az Aumüller vezérlések és motorok 2022-es angol és német nyelvű katalógusai
Aktualizált tartalom az ISGAMA Kft. Proidea oldalain
Megjelentek az Aumüller vezérlések és motorok 2022-es angol és német nyelvű katalógusai
Elkészült az Aumüller elektromos nyitószerkezetek magyar nyelvű katalógusa
Elkészült az AUMÜLLER elektromos RWA és napi szellőztető nyitószerkezetek magyar nyelvű katalógusa
Az ISGAMA Kft., az AUMÜLLER elektromos RWA (hő- és füstelvezető) és napi szellőztető nyitószerkezetek és vezérlések magyarországi forgalmazója, megjelentette az aumüller aumatic GmbH 2021-es motorkatalógusának magyar nyelvű változatát.
Elkészült az AUMÜLLER elektromos RWA és napi szellőztető nyitószerkezetek magyar nyelvű katalógusa
Frissült az AUMÜLLER Katalog szoftver
Az ISGAMA Kft. bemutatja a frissített mobilalkalmazást
Frissült az AUMÜLLER Katalog szoftver
Új, egységes RWA vezérlő program a Ferralux RWA motorokban
Új, egységes RWA vezérlő program a Ferralux RWA motorokban
Felhasználási igény szerinti, kibővített programozhatóság
Új, egységes RWA vezérlő program a Ferralux RWA motorokban
A Ferralux RWA motorok már 90%-ban programozható kivitelben készülnek
A Ferralux RWA motorok már 90%-ban programozható kivitelben készülnek
Számos programozási lehetőség
A Ferralux RWA motorok már 90%-ban programozható kivitelben készülnek
Ferralux szellőztető- és RWA termékek a Rati-központban az ISGAMA-tól
Ferralux szellőztető- és RWA termékek a Rati-központban az ISGAMA-tól
Energetikai szempontból Magyarország egyik leginnovatívabb ipari- és irodaépülete
Ferralux szellőztető- és RWA termékek a Rati-központban az ISGAMA-tól
Ajánlott kategóriák
Nyitószerkezetek, vezérlések nyílászárókhoz, felülvilágítókhoz
Nyitószerkezetek, vezérlések nyílászárókhoz, felülvilágítókhoz
Zsalus, lamellás gravitációs szellőzők
Zsalus, lamellás gravitációs szellőzők
Fa-alumínium nyílászárók
Fa-alumínium nyílászárók
Fa nyílászárók
Fa nyílászárók
Fém nyílászárók, fém profilrendszerek
Fém nyílászárók, fém profilrendszerek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...