Tolóajtók, harmónikaajtók

G-U Párhuzamos toló és toló-bukó vasalatok G-U emelő-toló vasa­latok G-U harmonika vasalatok
 
G-U toló és harmonika vasalatok
3 termék

G-U Párhuzamos toló, toló-bukó, harmonika és emelő-toló vasa­latok.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
WICSLIDE 160 emelő-tolóajtó
 
WICSLIDE 160 emelő-tolóajtó

Az első benyomás megismételhetetlen - ami a lakások és irodaházak bejárati portáljára is elmondható. Aligha akad bármilyen más szerkezet, amelynek annyi kritériumot összhangba kell hoznia, mint a bejárati ajtóknak. Legyen az egy magánház ajtaja, egy hivatali épület vagy hotel főbejárata, akár egy tűzvédelmi- vagy menekülési ajtó egy iskolában vagy egy egyszerű gyárépületi ajtó, a kivitelezés során a gérbe vágott és méretre szabott WICSTYLE profilrendszer megoldást kínál minden helyzetre számos nyitási típusával.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Rugged Frame tolóajtórendszerek Vékony keretes tolóajtórendszer Besam tiszta üveg tolóajtó Besam hermetikus tolóajtórendszer
 
ASSA ABLOY tolóajtók
5 termék

A ASSA ABLOY automatikus tolóajtók vonzó és korszerű megoldást kínálnak ajtók automatizálására. A fejlett dizájn és a kifinomult stílus ideális bármilyen építészeti projekt megvalósítása során.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Aliplast Panorama harmonikaajtó rendszerek
 
Aliplast Panorama harmonikaajtó rendszerek

A Panorama három légkamrás, hőszigetelt harmonika ajtó rendszer. Kétféle küszöb kialakítással: a küszöb a felső és oldalsó keret azonos profil folytatása; a padlóburkolatba süllyesztett tényleges küszöb (az ajtószárnyak erre dupla kefetömítéssel záródnak). A szerkezet kialakításánál 2–8 , vagy ennél több mozgó szárny is lehetséges, melynek egyfelé vagy kétfelé tolhatóak, illetve befelé és kifelé is nyílhatnak. A keret, illetve a szárnyak beépítési mélysége 70/78 mm. Az üvegvastagság 4-37 mm között változhat.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Modernslide tolóajtó rendszer Visoglide tolóajtó rendszerek Ultraglide tolóajtó rendszer Ecoslide tolóajtó rendszer
 
Aliplast tolóajtó rendszerek
6 termék

Tolóajtó választékukban azonos hőmérsékletű belső terek elválasztására alkalmas, hőhídmegszakítás nélküli rendszerek (Ecoslide, Slidecold), valamint hőhídmentes homlokzati rendszerek (Visoglide, Slide Plus, Superglide) találhatók. Hőszigetelés és teherbírás szempontjából legkedvezőbb rendszerük az Ultraglide, amely elérhető egy-, két-, valamint hárompályás változatban. Hagyományos toló szerelvénnyel a maximális szárnytömeg 250 kg, de kiegészítő emelő-toló szerelvénnyel ez akár 400 kg-ra is növelhető.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
MB-77HS emelő-toló ajtórendszer MB-59 SLIDE GALANDAGE falban futó erkélyajtó rendszer MB-86 FOLD LINE harmonikaajtók
 
Aluprof emelő-toló, toló- és harmonikaajtó rendszerek
3 termék

Harmónikaajtók, emelő-toló ajtórendszerek és toló erkélyajtó rendszerek.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Internorm KS 430 műanyag és műanyag/alumínium emelő-tolóajtó
 
Internorm KS 430 műanyag és műanyag/alumínium emelő-tolóajtó

Az új KS 430 műanyag, illetve műanyag/alumínium emelő-tolóajtó fényben úszó helyiségeket garantál, miáltal tágasabbnak tűnik otthona. A nagyméretű tolóelemek játszi könnyedséggel eltolhatók, és még több helyet teremtenek. A nagyméretű üvegezések azonban további védelmet igényelnek. Az alapkivitelben 3-rétegű üvegezéssel ellátott emelő-tolóajtó tökéletes hőszigetelésről gondoskodik, energiahatékony és alacsonyan tartja a fűtésszámlát.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Internorm HS 330 fa/alumínium emelő-tolóajtó
 
Internorm HS 330 fa/alumínium emelő-tolóajtó

Az új fa/alumínium emelő-tolóajtó egyedülálló kilátást biztosít. A keskeny tok konstrukció és a nagyméretű üvegek nagyszerű fényviszonyokat és „határtalan“ térélményt teremtenek. Az új üvegszálas küszöb technológia az alapkivitelben 3-rétegű üvegezéssel kombinálva kiváló hőszigetelést - passzívházban történő alkalmazásra is - és szilárdságot biztosít. Az alacsony küszöbnek köszönhetően kisebb a botlásveszély, és ideális az akadálymentes építkezéshez.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
WICSLIDE 75 FD harmonika tolóajtó
 
WICSLIDE 75 FD harmonika tolóajtó

Minden korábbinál nagyobb, 12,00 m / 3,00 m méretű nyílásba építhető harmonika tolóajtó.

75 mm beépítési mélységű hőhídmentes alumínium profil
6-60 mm vastag, akár 3 rétegű üvegezés fogadására alkalmas (Ud=1,0 W/m²K)
kifelé / befelé nyíló kivitel
maximális szárnyméret (B) 1200 mm
maximális szárnyméret (H) 3000 mm
maximális szárnysúly 150 kg
3 ponton záródó kivitel

BIM
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya

A hagyományos pántos ajtók helytakarékos alternatívái a tolóajtók és a harmonikaajtók. Mindkét esetben az ajtószárny nem kifelé vagy befelé, hanem oldalirányú mozgatással nyílik. Tolóajtók esetében a nyílás méretétől függően egyszárnyú vagy kétszárnyú változatok szolgálnak nyílászárásra és térelválasztásra. A tolóajtók ajtólapjai végütközőkkel ellátott sínen futnak. Általában függesztett, ritkább esetben támaszkodó kivitelűek. Beépítési módjuk szerint lehetnek fal előtt vagy falban futó szerkezetűek. Az ajtók megbízható és kényelmes működtetéséhez megfelelő vasalatrendszer megválasztása szükséges. A tolóajtók hangszigetelése eltér a hagyományos ajtók hangzárásától, de speciális tömítéssel javítható ezen tulajdonságuk. Tolóajtók alkalmazhatók beltérben nyílászáróként, gardrób vagy más rakodó helyiség leválasztására, kültérben a nappali terasszal történő összenyitására.

Belső térelválasztásra, ajtónyílások lezárására alkalmasak a harmonikaajtók. A pántokkal összekapcsolt ajtószárnyak szárnyfelfüggesztőkkel futnak a megvezető sínben. A szárnyközépen felfüggesztett ajtólapok nyitott állapotban a sín mindkét oldalán kiállnak a síkból. Ebben az esetben a falhoz közeli ajtólapok fele akkora szélesek, mint a többi. A szárnyvégen történő felfüggesztéskor az ajtólapok a sín egyik oldalán állnak ki nyitott állapotban. Az átjáróként funkcionáló harmonikaajtó szélső szárnyát zárral látják el. A harmonikaajtók hangszigetelése függőleges és vízszintes tömítéssel megoldható. Kialakításuk változatos formavilággal és anyaghasználattal, tetszőleges méretben valósítható meg.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...