TWR és TLR merev csöves fénycsatornák magastetőkhöz TWF és TLF flexibilis fénycsatornák magastetőkhöz TCR és TCF fénycsatornák lapostetőkhöz
 
VELUX fénycsatornák
3 termék

A VELUX legújabb fejlesztése, a fénycsatorna a tetőn keresztül napfénnyel látja el az ablaktalan, másodlagos funkciót betöltő helyiségeket. A termék minden, a homlokzattal nem határos helyiségbe ajánlott, amely a tetővel közvetlenül nem érintkezik. Két típusban érhető el.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
SR_ merevfalú fénycsatornák kupolás kivitelben SF_ - flexibilis fénycsatornák kupolás kivitelben
 
FAKRO fénycsatornák
2 termék

A természetes fénytől elzárt, ablaktalan helyiségekbe fénycsatorna beépítése javasolt, amelyen keresztül természetes fényt lehet bejuttatni a helyiségbe. Ablakokkal rendelkező helyiségekben a fénycsatorna energiatakarékos kiegészítő fényforrásként szolgálhat. A fénycsatornán keresztül a helyiségbe áramló fénymennyiség a kupolára érkező napfény intenzitásától függ.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

A fénycsatornák épületek (jellemzően lakások, irodák) belső tereinek zenitális megvilágítására szolgálnak a nappali fény felhasználásával. Előnyük, hogy – egy fénytovábbító csatornának köszönhetően – olyan helyen képesek hatékony felülvilágítást biztosítani (főleg elzárt, belső terekbe), ahol a tetőablak vagy kupola és a megvilágítandó helyiség között például padlástér van, illetve ott is, ahol a felső és alsó világítófelületek nem helyezkednek el pontosan egymás fölött.

A fénycsatornák három fő részből állnak: a tetőn elhelyezett fénygyűjtő kupolából vagy tetőablakból, egy több méter hosszú, fényes belső felületű merev vagy flexibilis csőből, és a cső alsó végén elhelyezett világítóegységből. Ez utóbbi álmennyezetbe, mennyezetbe, vagy annak alsó síkjára szerelt, lámpatesthez hasonló, fényáteresztő felülettel rendelkező elem. A fénygyűjtő kupola hasznos fénygyűjtő felületének nagysága (ECDS) esetenként speciális lencsével növelhető. A kupolák lapostetőre vagy alacsony dőlésű tetőkhöz (<30°), illetve ennél nagyobb dőlésű tetőkhöz különböző tetőidomokkal csatlakoztathatók az adott héjalás függvényében (például lapos vagy hullámos cserép, zsindely, pala). Kupolamagasítóval megemelhető a fénygyűjtő felülvilágító kupola pozíciója, ami akkor fontos, ha a tetőn árnyék vetül rá, vagy ha magas hóréteg alakulhat ki télen. Világításszabályozó segítségével állítható a bejuttatott fény intenzitása, a beépíthető mesterséges fényforrás pedig a megvilágítási szint növelésére, illetve hagyományos módon lámpaként használható.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...