VELUX Daylight Visualizer napfény-szimulációs szoftver

VELUX Daylight Visualizer világításszimulációs szoftver

Hatékony segítség épületek nappali fényviszonyainak elemzéséhez

Egy egészséges és fenntartható épület esetében a megfelelő mennyiségű természetes fény olyan alapvető szempont, melyet már az épület tervezésének kezdeti szakaszában figyelembe kell venni. A megfelelő mennyiségű napfény javítja a lakók egészségét, hangulatát, kognitív képességeit és termelékenységét otthon, az iskolában vagy a munkahelyen, miközben csökkentheti az épület energiafogyasztását is.

A természetes fény mennyiségének 2% alatti átlagértéke általában tompa fényűvé tesz egy szobát, ezért szükség van mesterséges fény gyakori használatára is. Ezzel szemben, ha egy szobában átlagosan 5% feletti a benapozási arány, akkor nincs szükség mesterséges fényre, mivel az egész helyiség "fényárban úszik".

VELUX Daylight Visualizer világításszimulációs szoftver
VELUX Daylight Visualizer világításszimulációs szoftver

A VELUX Daylight Visualizer az építészek számára megkönnyíti az épületek természetes fényviszonyainak elemzését. A szoftver pontosan szimulálja és számszerűsíti az épület belső tereiben rendelkezésre álló természetes fény mennyiségét, összehasonlítja a fényviszonyokat az ablakok beszerelése előtt és után, valamint néhány perc alatt jelentéseket és egyszerű 3D modelleket készít.

Az épületbe jutó természetes fény mennyisége azonban függ az épület arányától és geometriájától, de a környezettől is. A természetes megvilágítási együttható pontos meghatározása összetett folyamat, amely a VELUX Daylight Visualizer program segítségével egyszerűsíthető. Az eszközzel számos épülettípus értékelhető – a legkisebbtől a legnagyobbig – az importált modell geometriai összetettségére vonatkozó korlátozások nélkül. A szoftver nem csak új épületeknél használható a nappali fényviszonyok optimalizálására, hanem felújítási projektek esetén is.

Egyszerű használat

Az intuitív kezelőfelületnek köszönhetően a VELUX Daylight Visualizer program használata nagyon rövid idő alatt megtanulható. A szakemberek a programban található modellező segítségével egyszerűen, a nulláról indulva, néhány perc alatt elkészíthetik a 3D modelleket tetőtéri ablakokra, tetőre, teraszra vagy homlokzatra, de akár már meglévő projekteket is importálhatnak BIM típusú programokból. Részletes, 3D-s modellek importálhatók a Revit, ArchiCAD, AutoCAD, sketchUp, Rhino és más programokból.

A különbség a Daylight Visualizer és a hagyományos CAD programok között, hogy a Daylight Visualizer lehetővé teszi a belső terek természetes fényszintjének pontos szimulációját és számszerűsítését, míg a CAD programok csak 3D-s megjelenítést készítenek, az adott térben lévő természetes fény mennyiségére és minőségére vonatkozó információk nélkül.

Világosabb tervezés

A szoftver fotórealisztikus képekkel vizualizálja a természetes fény megjelenését, a napfény mennyiségét és eloszlását pedig hamisszínes képekkel számszerűsíti. A programmal megjelenítheti a fénysűrűséget, a megvilágítást és a nappali fénymennyiség szintjét. Megtekintheti a nappali fényviszonyokat alaprajzi nézetek, metszetnézetek és perspektivikus ábrázolások segítségével. A Daylight Visualizer lehetővé teszi a világítási szint és a természetes megvilágítási együttható megjelenítését, az átirányított fény szimulációját fénycsövekkel, redőnyökkel és fénypolcokkal. Ezenkívül akár összetett nyílászáró rendszereket (CFS) és árnyékoló termékeket is szimulálhat BSDF anyagokkal.

Hatékony jelentéskészítés

Automatizált jelentések készíthetők – a felhasználó által meghatározott nappali fénymérési zónákkal (munkasíkok) – az épületek nappali fénnyel történő megvilágítására vonatkozó EN 17037 európai szabványnak való megfelelés értékeléséhez és dokumentálásához.

A VELUX Daylight Visualizer kifejezetten az épületek benapozáshoz kapcsolódó tervezési és elemzési feladatok támogatására szolgáló szoftver, mellyel a tervezés során a napfény érvényesülésével kapcsolatban megalapozottabb döntések hozhatók.

A VELUX Daylight Visualizer program ingyenesen letölthető Mac és Windows rendszerekre.

A hírben szereplő termékek
VELUX VLT tetőkibúvó VELUX GVT tetőkibúvó GLU 0061 Standard műanyag bevonatos billenő tetőtéri ablak felső kilinccsel VELUX GXL tetőkijárat
 
VELUX tetőtéri ablakok
25 termék

A VELUX minden épülettípushoz és funkcióhoz tervez és gyárt tetőtéri ablakokat. A termékkínálatukban számtalan billenő és felnyíló, fa és műanyag, elektromos és napelemes működtetésű típusok, valamint tetőkibúvók megtalálhatók.

25 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
TWR és TLR merev csöves fénycsatornák magastetőkhöz TWF és TLF flexibilis fénycsatornák magastetőkhöz TCR és TCF fénycsatornák lapostetőkhöz
 
VELUX fénycsatornák
3 termék

A VELUX legújabb fejlesztése, a fénycsatorna a tetőn keresztül napfénnyel látja el az ablaktalan, másodlagos funkciót betöltő helyiségeket. A termék minden, a homlokzattal nem határos helyiségbe ajánlott, amely a tetővel közvetlenül nem érintkezik. Két típusban érhető el.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
CXP tetőkijárat kupola CFJ és CVJ felülvilágító kupola CSP hő- és füstelvezető felülvilágító kupola VELUX íves üvegű felülvilágítók lapostetőbe
 
VELUX lapostetős felülvilágítók
5 termék

A megújult VELUX lapostetős felülvilágítók kínálatában megtalálhatóak felülvilágító kupolák, tetőkijáratok, hő és füstelvezető kupolák, fix és nyitható kupolák, új generációs VELUX sík- és íves üvegű felülvilágítók.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
VELUX DKY fényzáró és RFY fényáteresztő roló
 
VELUX DKY fényzáró és RFY fényáteresztő roló

A VELUX Nature Kollekcióba tartozó DKY fényzáró és RFY fényáteresztő rolókat maximális fényszabályozásra, a tetőablakokhoz való tökéletes illeszkedésre és hosszú élettartamra tervezték. Kézi működtetésű kivitelben, fehér vagy szálcsiszolt alumínium oldalsínekkel érhetők el. Külső redőnnyel vagy hővédő rolóval kombinálva hatékony hővédelmet biztosít. A DKY és RFY rolók OEKO-TEX® (2276-378 DTI) Standard 100 és STeP tanúsítvánnyal rendelkeznek, valamint elsősorban újrahasznosított anyagokból készülnek, melynek köszönhetően felére csökkentik az ökológiai lábnyomot.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Kivitelezői szoftverek, applikációk
Kivitelezői szoftverek, applikációk
Általános építési szoftverek
Általános építési szoftverek
Beltéri árnyékolók
Beltéri árnyékolók
Felülvilágító kupolák, szellőztető, hő- és füstelvezető ablakok
Felülvilágító kupolák, szellőztető, hő- és füstelvezető ablakok
Fénycsatornák
Fénycsatornák
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...