Általános építési szoftverek

ARCHICAD 23
 
ARCHICAD 23 - építész tervező szoftver

Az ARCHICAD segítségével az építészek szabadon felfedezhetik dizájn ötleteiket anélkül, hogy a dokumentáció pontosságát és minőségét fel kellene adniuk. Szabadon alkothatnak és modellezhetnek könnyen létrehozva a kívánt formákat, és módosíthatnak komplex elemeket a legmegfelelőbb nézetben. Az ArchiCAD a kreatív szabadságot egyesíti az épületinformációs modell jól ismert hatékonyságával. Eszközök széles tárháza támogatja a projekt alkotó folyamatát.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
SunArch nappálya szerkesztő program
 
SunArch nappálya szerkesztő program

A program a Nap látszólagos égi pályáit jeleníti meg a Föld bármely pontján térben, vetületben és fényképpel egyesíthetően, tervezési műveletek elvégzésé céljára, benapozás, árnyékolás meghatározásához, épületek túlmelegedés elleni védelmére és napkollektorok optimális tájolása céljára.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Az általános építési szoftverek építész tervezők és statikusok részére készített tervezőprogramok. Segítségükkel a teljes tervezési folyamat végigvezethető a vázlattervektől az engedélyezési terveken keresztül a kiviteli tervekig. A tervező szoftver a változtatások teljes terven való átvezetését (alaprajzok, metszetek, homlokzati tervek, csomóponti rajzok, részletrajzok, konszignációk) és a virtuális 3D modellezés időbeni elkészítését jelentősen lecsökkenti, a társtervezők közötti együttműködést hatékonnyá teszi. Az úgynevezett GDL tárgyak lehetőséget nyújtanak konkrét termékek importálásához a tervbe, ami az ehhez kapcsolódó mennyiségszámítás automatizálását, konszignációk készítését, és a felhasznált termékek formáinak, színeinek és textúráinak megjelenítését is jelenti. Kiegészítő modulként elérhető egy nyilvántartási rendszer, amely meglévő épületek üzemeltetését könnyíti. Az elkészült tervekből az építész tervezőprogramba épített látványtervező modullal vagy látványtervező programba való integrálással fotó minőségű látványtervek, körüljárási videók is készíthetők mind a belső terekről, mind az épület egészéről. Megjeleníthetővé válik az épület különböző évszakokban és napszakokban, ami jól szemlélteti a fény és árnyékhatásokat, a benapozást. A fóliák használatával dinamikus összeállítási terveken nyomon követhető akár az épület megvalósulásának gyorsított folyamata is. A statikai programok leegyszerűsítik az épületnek, vagy annak egyes szerkezeti elemeinek statikai tervezését, megfelelőségi vizsgálatát. A magasépítésen kívül statikai tervező programot mélyépítési, hídépítési, alagútépítési tervezési feladatoknál is használnak. A tervek a Magyar Szabvány (MSZ), a Magyarországon használt Eurocode szabvány (MSZ EN) és a naprakész Eurocode szabvány szerint (EC) méretezhetőek, ellenőrizhetőek. Statikai szoftverek lehetnek önálló szoftverek vagy építészeti szoftverbe beágyazott funkcióként is elérhetők.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...