Ablakpárkányok, ablakkönyöklők

WICONA FBS 40 ablakpárkányok
 
WICONA FBS 40 ablakpárkányok

A WICONA FBS 40 párkányok többfunkciósak. Megvédik az alumínium ablakokat és a homlokzatburkolatot a kedvezőtlen időjárási és környezeti hatásoktól. Könnyen integrálhatóak a hőszigetelő rendszerbe.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Az ablakpárkány az ablak csapadékvíz elvezetését, légmentességét és az ablakkáva vízszintes felületének védelmét szolgáló külső oldali lezáró elem. Az ablakpárkányok hagyományosan épületbádogos szerkezetek, de manapság a készre gyártott ablakpárkányok és ablakkönyöklők használata a jellemző. Az előregyártott kő és műkő anyagú párkány elsősorban kő- és téglaburkolatokhoz illik, időjárásálló és könnyen tisztítható. A minőségi fa és műanyag párkány alkalmazásával a hőszigetelési probléma csökkenthető. A felületkezelt vagy fóliával laminált fémlemez párkányidom nagytáblás falburkolatokhoz és vakolt falakhoz is alkalmazható. A polisztirol anyagú párkány széles választékban kapható, könnyen beépíthető, vakolható és festhető. A párkány elhelyezése kis lejtéssel történik, így vezeti el a vizet az épületszerkezettől. A párkányon kialakított vízorr meggátolja a víz visszafolyását a homlokzatra. A beépítést követően a párkány és az ablak közti rést vízzáró tömítéssel kell hézagmentesíteni. Az eltérő anyagú szerkezetek csatlakozásánál hőhíd alakulhat ki, ami a homlokzati felületképzés előtt megfelelően kialakított nyíláskeret és a párkány szakszerű beépítésével megelőzhető.

Az ablakkönyöklő régen, a rossz hőtechnikai tulajdonságú ablak páralecsapódásának elvezetését oldotta meg. Manapság már csak az ablak belső, formális lezárására szolgál. A normál és szélesített kivitelű ablakkönyöklő elem anyaga lehet kő, fa, laminált lemez vagy műanyag egyaránt. Fontos kritérium, hogy fűtőtesttől függetlenül a függöny és árnyékoló nem takarhatja el a könyöklő felső síkját, mert csak így garantált a hőáram szabad mozgása. A könyöklő része lehet a fűtőtestet részben vagy teljesen takaró ablakmellvédnek, ennek burkolati kialakítása történhet felső takarólappal, hézagos takarással, lamellás vagy réshézagos burkolattal.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...