Vasbeton vázszerkezetek és falszerkezetek, könnyűbeton falszerkezetek

Leier előregyártott kéregfal (LKF)
 
Leier előregyártott kéregfal (LKF)

A Leier kéregfal alkalmazása tökéletes megoldást biztosít bármilyen teherhordó-, térelválasztó falszerkezetnek, pincék, liftaknák, támfalak építésének, de speciális mérnöki feladatok ellátására is alkalmas. A kéregfal elemekből épített monolitikus falszerkezet minden tekintetben egyenértékű a helyszínen zsaluzott vasbeton falakkal.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Első Beton támfalak
 
Első Beton támfalak

Az EB előre gyártott vasbeton támfalelemek alkalmazásával olyan oldalhatárolási rendszer alakítható ki, melyet elsősorban mezőgazdasági alkalmazásra, például gabonatárolók oldalfalának építéséhez használnak. "L" és "T" keresztmetszetben, 2,5 - 4,2 méter közötti magasságban érhetők el. A szögtámfalnak széles talpa van, amely benyúlik a padozatba, a talaj, illetve a padlóterhelés a kiborulás ellen véd.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Első Beton csarnok építési elemek
 
Első Beton csarnok építési elemek

Az Első Beton előregyártott vasbeton csarnokrendszer legfőbb elemei a kehely, a hőszigetelt vagy hőszigetelés nélküli lábazati panel, a különböző pillérek, a födém- és szegélygerendák, a lelátó elemek, illetve lépcsőkarok.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A vasbeton vázszerkezetek függőleges és vízszintes tartószerkezeti elemekből épülnek fel. A födémek terhelését a négyszög keresztmetszetű pillérek, a kör vagy sokszög keresztmetszetű oszlopok, valamint az ezeket összekötő T vagy I tartók, illetve négyszög keresztmetszetű gerendák viselik. A gerendák peremgerendaként, tetőtartóként, közbenső födémgerendaként vagy talpgerendaként kerülnek beépítésre. A kehely a pillér vagy oszlop alsó befogására szolgáló szerkezeti elem.

A falpallók vázkitöltéséhez használható, álló vagy fekvő elhelyezésű előregyártott homlokzati panelek és blokkok a vázas épületek homlokzati falszerkezetei. A sávos kialakítású, többnyire szendvicsszerkezetű vasbeton falpanelek homlokzati elhelyezése csarnoképületeken lehet függőleges (álló) vagy vízszintes (fekvő), utóbbi esetben függesztett vagy támasztott kivitelű. A kéregfal elemek két oldalán vasbeton kéregszerkezet található, melyek bennmaradó zsaluként szolgálnak. A panelek külső felszíne lehet sima felületű beton, gyárilag burkolóanyaggal ellátott vagy dombormintázott.

A vázszerkezetek jelentős szabadságot nyújtanak mind a belső térosztásban, mind a homlokzati kialakításban. Nagy, osztatlan tereket igénylő épületekhez, nagy fesztávok áthidalására csarnok vázszerkezetek készülnek, jellemzően egy szintes kivitelben. Csarnok vázszerkezettel épülnek raktárépületek, gyártó csarnokok, sportcsarnokok, kiállító- és vásárcsarnokok, bevásárlóközpontok, remiz épületek, repülőgép hangárok. A kereskedelmi létesítmények esetében a kétszintes épületek is gyakoriak. A csarnokszerkezet lehet hosszú főtartós vagy rövid főtartós, egyhajós vagy többhajós típus. A kisebb térosztást igénylő épületekhez sűrűbb modulraszterű cellás vázszerkezet készül, melyek társasházak, kollégiumok, szállodák vagy egyéb lakóépületek mellett egyes középületek lehetséges tartószerkezeti formái. A tartószerkezeti és falszerkezeti elemek méretpontossága, továbbá a sima felületük miatt az elhagyható vakolás nagyban hozzájárul a gyors kivitelezéshez. Az előregyártott vasbeton elemek beemeléséhez, beépítéséhez daru használata szükséges.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...