Síküvegek, hajlított üvegek

Helio Heating fűtő üveg
 
Helio Heating fűtő üvegek

Szabályozható hőmérsékletű, elektromosan fűthető üvegszerkezetek. Kiegészítő fűtésként komfortérzet javításra szolgálnak, megfelelő táblaméretű üvegek esetén pedig alkalmasak helyiségek önálló fűtésére.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Rákosy Glass edzett üvegek Rákosy Glass hajlított edzett üveg Helio Heating fűtő üveg Rákosy Glass laminált üvegek
 
Rákosy Glass síküvegek, hajlított üvegek
4 termék

Hajlított edzett üvegek, edzett üvegek, laminált üvegek és Helio Heating fűtő üvegek.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Clear víztiszta üveg Planibel Low-E Anti-Fog üveg Stopray lágybevonatos síküveg Stratobel ragasztott biztonsági üveg
 
AGC síküvegek
26 termék

Az AGC termékpalettáján megtalálhatóak a float üvegek, az anyagában színezett üvegek, a különböző dekorációs célra alkalmas üvegek, de elérhetőek biztonsági, korróziómentes, napelemes és okos üvegek is.

26 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A síküvegek vagy float üvegek úgynevezett „úsztatott” üveggyártási módszerrel készülnek. A folyamat során a forró üveget olvasztott ónon úsztatják, így rendkívül precíz felszín, sima felület és tökéletesebb optikai, torzításmentes, rugalmas adottságú üveg jön létre. Az üveglap vastagsága a szilárduló üvegszalag húzásának sebességével változik, mely 2-19 mm (alkalmazásuktól függően), ennél vastagabb az építőiparban nem jellemző. Felhasználása alapvetően olyan felületeknél jellemző, ahol a térelválasztás, a fényátbocsátás, átláthatóság fontos, úgymint: nyílászárók, üveg elválasztó vagy határoló szerkezetek, homlokzatépítés, előtetők, üvegfalak. Az átlátszó, víztiszta síküvegek főbb típusai: hőszigetelő (Low-E bevonatos), edzett, biztonsági ragasztott, fóliázott, tükröződő (reflexiós), optiwhite (nagy tisztaságú, optikailag teljesen átlátszó, zöld árnyalat nélküli). Tükröződő üvegek a fényvisszaverő hatása csak addig tartható fenn, míg a kültéren világosabb van, mint beltérben. A fólia befolyásolhatja az üvegfelületek fényáteresztését, infrasugárzást visszatartó hatásával a helyiség felmelegedését, a szerkezet hőszigetelését.

Exkluzív építészeti megoldások születhetnek hajlított üveg alkalmazásával. Felhasználási területei építészetben és belsőépítészetben például homlokzati üveg, portálok, liftek, kirakatok, üvegkorlátok, pultok, térelválasztók. A hajlított üveget speciális technológiával állítják elő például edzett hajított üveg (ESG), előfeszített hajlított üveg (TVG), laminált ragaszott biztonsági üveg (VSG) formájában, egy vagy két rétegben, akár hőszigetelt kivitelben is. Nagyobb táblaméretek sablonos technológiával készülnek.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...