Síküvegek, hajlított üvegek

AGC alacsony szénlábnyomú üveg Planibel Clearvision csökkentett vastartalmú üveg
 
AGC float üvegek
2 termék

A síküvegek vagy float üvegek úgynevezett „úsztatott” üveggyártási módszerrel készülnek. Az AGC síküvegei átlátszóak vagy anyagában színezett üvegek.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Energy napvédő üveg Stopray napvédő üveg Planibel Pyrolitic Low-E üveg Planibel Clearsight tükröződésmentes üveg
 
AGC bevonatos üvegek
6 termék

Az AGC bevonatos üvegei alkalmasak a napvédelem és a hőszigetelés megfelelő kombinációját biztosító megoldásokhoz.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
SunEwat fotovoltaikus üveg Glassiled LED technológiás üveg WAVE by AGC okos üveg Fineo by AGC vákuum-szigetelésű üveg
 
AGC intelligens üvegek
4 termék

Az AGC célja, hogy az intelligens technológiákkal kombinált üveg hatékony kommunikációs eszközzé váljon, energiát termeljen, megvilágítást és automatikus napvédelmet biztosítson.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Rákosy Glass edzett üvegek Rákosy Glass hajlított edzett üveg HELIO Heating fűtő üveg Rákosy Glass laminált üvegek
 
Rákosy Glass síküvegek, hajlított üvegek
4 termék

Hajlított edzett üvegek, edzett üvegek, laminált üvegek és Helio Heating fűtő üvegek.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Stratobel Strong laminált üveg
 
Stratobel Strong laminált üveg

A Stratobel Strong egy merevebb műanyag fóliával ellátott, védelmet és biztonságot nyújtó laminált üveg. Az erősebb alapanyag növeli az üveg mechanikai tulajdonságait. Tökéletesen semleges a megjelenése és az idő múlásával sem változik meg a színe.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A síküvegek vagy float üvegek úgynevezett „úsztatott” üveggyártási módszerrel készülnek. A folyamat során a forró üveget olvasztott ónon úsztatják, így rendkívül precíz felszín, sima felület és tökéletesebb optikai, torzításmentes, rugalmas adottságú üveg jön létre. Az üveglap vastagsága a szilárduló üvegszalag húzásának sebességével változik, mely 2-19 mm (alkalmazásuktól függően), ennél vastagabb az építőiparban nem jellemző. Felhasználása alapvetően olyan felületeknél jellemző, ahol a térelválasztás, a fényátbocsátás, átláthatóság fontos, úgymint: nyílászárók, üveg elválasztó vagy határoló szerkezetek, homlokzatépítés, előtetők, üvegfalak. Az átlátszó, víztiszta síküvegek főbb típusai: hőszigetelő (Low-E bevonatos), edzett, biztonsági ragasztott, fóliázott, tükröződő (reflexiós), optiwhite (nagy tisztaságú, optikailag teljesen átlátszó, zöld árnyalat nélküli). Tükröződő üvegek a fényvisszaverő hatása csak addig tartható fenn, míg a kültéren világosabb van, mint beltérben. A fólia befolyásolhatja az üvegfelületek fényáteresztését, infrasugárzást visszatartó hatásával a helyiség felmelegedését, a szerkezet hőszigetelését.

Exkluzív építészeti megoldások születhetnek hajlított üveg alkalmazásával. Felhasználási területei építészetben és belsőépítészetben például homlokzati üveg, portálok, liftek, kirakatok, üvegkorlátok, pultok, térelválasztók. A hajlított üveget speciális technológiával állítják elő például edzett hajított üveg (ESG), előfeszített hajlított üveg (TVG), laminált ragaszott biztonsági üveg (VSG) formájában, egy vagy két rétegben, akár hőszigetelt kivitelben is. Nagyobb táblaméretek sablonos technológiával készülnek.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...