Dekorációs üvegek, tükrök

Rákosy Glass kerámianyomtatott üvegek Luminari Glass design üvegek
 
Rákosy Glass design üvegek
2 termék

Kerámianyomtatott és Luminari Glass design üvegek.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Lacobel lakkozott üveg Matelac lakkozott-savmart üveg Mirox 4Green+ tükör FIX-IN ragasztórendszer
 
AGC beltéri üvegek, tükrök
4 termék

Az AGC dekorációs üvegeinek széles skáláját belső térben és bútoroknál használhatjuk. A jellemző alkalmazások: fal- padló- és mennyezetburkolat, zuhanykabin, ajtó, térelválasztó, tükör, lépcső. A kívánt felhasználástól és az érvényes szabványoktól függően a termék lehet laminált, edzett, tűzgátló vagy biztonsági fóliával ellátott.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Magis Vitrail tükrök
 
Magis Vitrail tükrök

A tükör évszázadok óta fontos szerepet tölt be az életünkben. Inga Sempé, a francia tervező egy magával ragadó tükör kollekciót tervezett a Magisnek. A 4 különböző forma vízszintesen, függőlegesen és átlósan is használható és hagyományos funkcióján túl tagadhatatlan dekoreleme lesz az enteriőrnek. A kollekció egyes elemei együtt és önállóan is használhatók.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Az építési üvegtermékek között a dekorációs üvegekre jellemző az esztétikai és/vagy a betekintést gátoló szerep. Elsősorban belsőépítészeti alkalmazásuk terjedt el (térelválasztókban, nyílászárókban), homlokzatokon ritkán fordulnak elő. Az üveg fényáteresztő tulajdonsága minden esetben fontos szempont, ami a színnel, textúrával, fénytöréssel együtt érdekes építészeti hatások elérésére képes. A dekoratív jelleg elérhető anyagában vagy felületen (egy vagy mindkét oldalon) képzett színezéssel, felületkezeléssel, különböző mintázattal. Létezik planibel / abszorpciós (anyagában színezett) és lacobel (gyárilag festett) színes üveg. Színes üvegekből nem vagy alig átlátszó üvegek savmarással, homokfúvással érhetők el. A katedrál üveg gyártása során a korábban a felolvasztott nyers üveget előmelegített, mintázott felületre engedik, majd hagyják kihűlni. Ezután az üveg megtartja a sablon mintázatát, egyik vagy mindkét oldalán. A folyékony nyersanyaghoz adott színezőanyaggal befolyásolható az üveg színe. Kevésbé rugalmas, mint a float üveg. A katedrál üveg lehet sárga, bronz, kék vagy színtelen, fehér savmart illetve színes savmart. Katedrál üvegek esetében a legelterjedtebb a screen, csincsilla, fehér savmart, savmart, bronz változatok, de egyedi felületek, színek is kaphatóak. A tükör egyik oldala foncsorozott síküveg, melyet ezüst sóoldatából redukálnak. Az így létrehozott vékony fémréteg a másik, foncsor nélküli oldalról nézve tükröződik.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...