Légbevezető, befúvó és légelvezető elemek

 
HL905 légbeszívó szelep

Nem szükséges a padlástérig felvinni a légbeszívó szelepet. A falba süllyeszthető HL905 légbeszívó szelep lehetőséget ad arra, hogy a szelepet a helyiség falába rejtve helyezzük el. A HL905 egy nagy teljesítményű légbeszívó, melynek szelepszerkezete karbantartás céljából kiemelhető. A falba építést egy kirekesztő ház segíti, a levegő utánpótlást pedig könnyen levehető, csempesíkban elhelyezett, diszkrét légbeeresztő lapka biztosítja. A lefolyó-rendszer elzáródása esetén a HL905 szelepházán keresztül könnyű és gyors hozzáférés lehetséges a dugulás-elhárítási munkák elvégzésére. Légbeszívó szelepekre azért van szükség, mert a lefolyócsövekben áramló szennyvíz a keresztmetszet kitöltésének függvényében vákuumot hoz létre, ami kiszippantja a vízbűzzárakat a szifonokból. Azonban a lefolyórendszer megfelelő pontjain elhelyezett légbeeresztő szelepek gyorsan kiegyenlítik a helyiség és a csőrendszer közötti nyomáskülönbséget, megvédve ezzel a vízbűzzárakat a leszívódástól.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Lindab légbevezető, befúvó és légelvezető elemek

A Lindab befúvók és elszívók, rácsok biztosítják a lakótér kiváló belső komfortját. Alkalmazhatók új építésű légtechnikai rendszerek szerelésekor, vagy meglévő elemek cseréjénél is. A termékek csendesek és huzat mentes szellőztetést biztosítanak.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Helios beltéri légszelepek és anemosztátok

A Helios AE típusú innovatív légelvezető elemek önszabályozó térfogatáram-állandósítással rendelkező légelszívók, mely ideálisan alkalmazhatók a központi elszívórendszerben a konyha, fürdőszoba és WC szellőztetésére. Változatai az AE GB és AE GBE elektromos működtetésű elszívó elemek két térfogatáramra, alap- és emelt fokozathoz, a mozgásérzékelős AE B, valamint a páraérzékelővel ellátott AE Hygro. Az Abluvent ABV alkalmazásával a fűtési költségek akár 30%-kal is csökkenthetők. A VFE előtét szűrőelem poros, piszkos helyiséekg levegőjét szűri légbeszívók és tányérszelepek elé szerelve.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Zehnder ComfoValve Luna S125 légbevezető elemek

A ComfoValve Luna S125 típusú szelep egy formatervezett, levegő mennyiség korlátozóval és opcionálisan levegő terelővel ellátott új fejlesztésű szeleptípus. Megjelenése semleges, a falsíkból alig emelkedik ki, zárófedele lefesthető.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
SIG CAIROX szellőzőrácsok és anemosztátok
12 termék

Fali- és padlórácsok, ajtó- és átszellőző rácsok, rácsok horganyzott acél légcsatornához, mennyezeti befúvók és rácsok, sterilszűrős dobozok és rácsok beépített szűrővel, légszelepek és légbeeresztők, kültéri esővédő rácsok és zsaluk, gravitációs zsaluk és visszacsapó csappantyúk, tetőátvezetések, rácsok háztartási szellőzéshez, textil légcsatornák, elárasztásos befúvók.

12 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Helios légbevezetők

Amennyiben nincs szükség különösebben igényes kialakításra (kiegyenlített szellőzés, előmelegítés), akkor a tervezett, szabályozott légutánpótlást a legkedvezőbb módon a frisslevegő elemek beépítésével lehet elérni. A Helios légbevezetők megszűrik és huzatmentesen juttatják be a levegőt, védenek a rovarok behatolása és az eső ellen, valamint önálló térfogatáram szabályozást végeznek. A termékválasztékban ablakkeretre szerelhető és fali (akár termosztátos) frisslevegő beeresztő elemek is szerepelnek.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
TROX anemosztátok
3 termék

A TROX közismert tervezőkkel és építészekkel együtt fejlesztette ki a mennyezetre, falra, lépcsőházba, illetve padlóba építhető befúvókat és rácsokat, melyek nem csak esztétikus látványelemek, de megfelelnek a magas szellőztetési és akusztikai elvárásoknak is.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Helios kültéri légrácsok, zárózsaluk

VK önműködő kivitelű, lapos építésű túlnyomás kibocsátó zsaluk és minizsaluk, szellőző nyílások külső oldali lezárására. RVK kézi állítású és EVK elektromos működtetésű zsaluk, kisméretű zsaluk, kifúvó vagy beszívó nyílások külső fali lezárására, ki- és bemeneti szellőzőnyílás takarására. RAG és WSG esővédő fixrácsok befúvó, vagy elszívó nyílásokhoz épület homlokzatokon. LGR, QVK légrácsok beállítható lamellákkal. G fix légrácsok mennyezeten, vagy falakon kiképzett szellőzőnyílások lefedésére.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A légcsatorna hálózat végelemei azok a rácsok, szelepek, zsaluk, amelyeken keresztül a levegő befúvása és elszívása megvalósul. A befúvószerkezetek szellőztető rendszerben friss, kezelt levegő bevezetésére, elosztására, irányítására szolgálnak. A levegőelosztás módozatai: hígitásos szellőzés (mennyezetcirkulációs vagy oldalcirkulációs) és elárasztásos szellőzés. Mivel az optimális légcseréhez szükséges levegőmennyiség mozgása huzatérzetet kelthet, a befúvás és elszívás technikai megoldásai széles skálán mozognak. Beépítési helyük szerint vannak kültéri esővédő zsaluk, deflektorok (elhasznált levegő kivezetők) és beltéri fali és mennyezeti anemosztátok, szellőzőrácsok (befúvórácsok, elszívórácsok), légszelepek valamint lépcsőbefúvók, padlóbefúvók és padlórácsok. Korszerű, jól szigetelt épületek ajtó vagy ablak szerkezetébe vagy falátvezetésbe (falba) épített légbevezető elemekkel is beengedhető a belső terekbe a szükséges mennyiségű frisslevegő. Ezzel a megfelelő légcserén felül megelőzhető a páralecsapódás és penészesedés. A páraszabályozott, automatikus működésű légbevezetők optimális mennyiségű levegőt biztosítanak minimális szellőzési hőveszteség mellett. A kézi beállítású vagy higroszabályozású légbeeresztők beépítése főleg lakóterekbe, irodákba javasolt. A légelvezetésről központi ventilátor, kisventilátor vagy gravitációs kiszellőzés kell hogy gondoskodjon. Nyílt égésterű gázkészülékek légellátásához meghatározott típusú és darabszámú légbevezető szükséges.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...