Légbevezető, befúvó és légelvezető elemek

X-GRILLE modular szellőzőrácsok X-GRILLE basic szellőzőrács X-GRILLE cover szellőzőrács TROX DUK sugárfúvóka
 
TROX anemosztátok
6 termék

A TROX közismert tervezőkkel és építészekkel együtt fejlesztette ki a mennyezetre, falra, lépcsőházba, illetve padlóba építhető befúvókat és rácsokat, melyek nem csak esztétikus látványelemek, de megfelelnek a magas szellőztetési és akusztikai elvárásoknak is.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Airvent PER-CN és PER-CR túlnyomáskibocsátó zsalu acélból Airvent YL esővédő kültéri zsalu
 
Airvent túlnyomáskibocsátó és kültéri zsaluk
2 termék

Airvent kültéri zsaluk különféle felhasználási területre.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
SYBA gépészeti szellőzők
 
SYBA gépészeti szellőzők

A különböző gépészeti elemek eltakarása valós tervezői és felhasználói igény. Erre a célra kiválóan felhasználhatóak a SYBA Z lamellás falai.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Lindab légbevezető, befúvó és légelvezető elemek
 
Lindab légbevezető, befúvó és légelvezető elemek

A Lindab befúvók és elszívók, rácsok biztosítják a lakótér kiváló belső komfortját. Alkalmazhatók új építésű légtechnikai rendszerek szerelésekor, vagy meglévő elemek cseréjénél is. A termékek csendesek és huzat mentes szellőztetést biztosítanak.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Helios légbevezetők
 
Helios légbevezetők

Amennyiben nincs szükség különösebben igényes kialakításra (kiegyenlített szellőzés, előmelegítés), akkor a tervezett, szabályozott légutánpótlást a legkedvezőbb módon a frisslevegő elemek beépítésével lehet elérni. A Helios légbevezetők megszűrik és huzatmentesen juttatják be a levegőt, védenek a rovarok behatolása és az eső ellen, valamint önálló térfogatáram szabályozást végeznek. A termékválasztékban ablakkeretre szerelhető és fali (akár termosztátos) frisslevegő beeresztő elemek is szerepelnek.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Helios beltéri légszelepek és anemosztátok
 
Helios beltéri légszelepek és anemosztátok

A Helios AE típusú innovatív légelvezető elemek önszabályozó térfogatáram-állandósítással rendelkező légelszívók, mely ideálisan alkalmazhatók a központi elszívórendszerben a konyha, fürdőszoba és WC szellőztetésére. Változatai az AE GB és AE GBE elektromos működtetésű elszívó elemek két térfogatáramra, alap- és emelt fokozathoz, a mozgásérzékelős AE B, valamint a páraérzékelővel ellátott AE Hygro. Az Abluvent ABV alkalmazásával a fűtési költségek akár 30%-kal is csökkenthetők. A VFE előtét szűrőelem poros, piszkos helyiséekg levegőjét szűri légbeszívók és tányérszelepek elé szerelve.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Zehnder ComfoValve Luna légbevezető elemek
 
Zehnder ComfoValve Luna légbevezető elemek

A ComfoValve Luna szelepek formatervezett, levegőmennyiség-korlátozóval és opcionálisan levegő terelővel ellátott, új fejlesztésű szeleptípusok. Megjelenésük semleges, a falsíkból alig emelkednek ki, zárófedelük lefesthető. A ComfoValve Luna S125 változat befúvásra, a Luna E125 változat elszívásra optimalizált.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Airvent DRT/DRTI állítható fúvókás mennyezeti befúvó elem Airvent DH kétsoros, állítható lamellás szellőző rács Airvent OPEG falhoz szerelhető elárasztásos befúvóelem - ívelt Airvent IRB téli/nyári befúvóelem
 
Airvent beltéri légszelepek és anemosztátok
8 termék

A friss levegőnek a lakótér egyes helyiségeibe jutását állítható kivitelű, igény szerint kerek- vagy négyszögletes mennyezeti illetve falba építhető befúvóelemek biztosítják. Az egységes megjelenés érdekében az elszívó elemek is ugyanilyen választékban kaphatók. Az átszellőző elemek a funkciójuk miatt csak fali kivitelben készülnek, mindig hangcsillapított kivitelben, így a levegő a hangok és zajok átvitele nélkül juttatható el az elszívási ponthoz.

8 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Helios kültéri légrácsok, zárózsaluk
 
Helios kültéri légrácsok, zárózsaluk

VK önműködő kivitelű, lapos építésű túlnyomás kibocsátó zsaluk és minizsaluk, szellőző nyílások külső oldali lezárására. RVK kézi állítású és EVK elektromos működtetésű zsaluk, kisméretű zsaluk, kifúvó vagy beszívó nyílások külső fali lezárására, ki- és bemeneti szellőzőnyílás takarására. RAG és WSG esővédő fixrácsok befúvó, vagy elszívó nyílásokhoz épület homlokzatokon. LGR, QVK légrácsok beállítható lamellákkal. G fix légrácsok mennyezeten, vagy falakon kiképzett szellőzőnyílások lefedésére.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A légcsatorna hálózat végelemei azok a rácsok, szelepek, zsaluk, amelyeken keresztül a levegő befúvása és elszívása megvalósul. A befúvószerkezetek szellőztető rendszerben friss, kezelt levegő bevezetésére, elosztására, irányítására szolgálnak. A levegőelosztás módozatai: hígitásos szellőzés (mennyezetcirkulációs vagy oldalcirkulációs) és elárasztásos szellőzés. Mivel az optimális légcseréhez szükséges levegőmennyiség mozgása huzatérzetet kelthet, a befúvás és elszívás technikai megoldásai széles skálán mozognak. Beépítési helyük szerint vannak kültéri esővédő zsaluk, deflektorok (elhasznált levegő kivezetők) és beltéri fali és mennyezeti anemosztátok, szellőzőrácsok (befúvórácsok, elszívórácsok), légszelepek valamint lépcsőbefúvók, padlóbefúvók és padlórácsok. Korszerű, jól szigetelt épületek ajtó vagy ablak szerkezetébe vagy falátvezetésbe (falba) épített légbevezető elemekkel is beengedhető a belső terekbe a szükséges mennyiségű frisslevegő. Ezzel a megfelelő légcserén felül megelőzhető a páralecsapódás és penészesedés. A páraszabályozott, automatikus működésű légbevezetők optimális mennyiségű levegőt biztosítanak minimális szellőzési hőveszteség mellett. A kézi beállítású vagy higroszabályozású légbeeresztők beépítése főleg lakóterekbe, irodákba javasolt. A légelvezetésről központi ventilátor, kisventilátor vagy gravitációs kiszellőzés kell hogy gondoskodjon. Nyílt égésterű gázkészülékek légellátásához meghatározott típusú és darabszámú légbevezető szükséges.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...