Gáztüzelésű, olajtüzelésű álló kazánok

ELCO TRIGON® XL álló kondenzációs gázkazánok
 
ELCO TRIGON® XL álló kondenzációs gázkazánok

A TRIGON® XL jelentős előrelépést jelent a fűtéstechnika terén. A rendkívül rugalmas konfigurációk, az okos tervezés és a változatos termékskála révén, a kazán tökéletesen megfelel a legkülönbözőbb ipari alkalmazásokhoz.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
ELCO TRIGON® L PLUS álló kondenzációs gázkazánok
 
ELCO TRIGON® L PLUS álló kondenzációs gázkazánok

A TRIGON® L PLUS a legkisebb befoglaló méretekkel bír a piacon, de ugyanakkor a legkönnyebb is, köszönhetően a kis vízterének. A kazánok köthetőek soros kaszkád rendszerbe (a kazánok fölé elhelyezett hidraulikai közösítő-csöveknek van egy fali rögzítőszerkezetük) vagy iker kaszkádba, rugalmas megoldásokat kínálva akár 1,6 MW összteljesítményig. Az így kialakított kaszkádoknak a magassága 1,8 m. A fölül elhelyezett hidraulikai közösítőkön az összes csatlakozás és szerelvény szemből hozzáférhető. Hasonlóan a fali társaikhoz maximálisan 8 db-ot lehet kaszkádba kapcsolni, akár soros, akár iker rendszerben.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
WTC-GB gáz kondenzációs kazán
 
Weishaupt Thermo Condens WTC-GB (90...300 kW) kondenzációs gázkazán, álló

90 kW-tól 300 kW-ig terjedő teljesítményével ez a rendszer ideális nagyobb épületek hőellátásához.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
ELCO TRIGON® XXL álló kondenzációs gázkazánok
 
ELCO TRIGON® XXL álló kondenzációs gázkazánok

A TRIGON® XXL az egyedi kazán konstrukciónak köszönhetően egyedülálló teljesítményt kínál 2 MW-os hőtermelésig.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Weishaupt Thermo Condens WTC-GB 620-A kondenzációs gázkazán
 
Weishaupt Thermo Condens WTC-GB 620-A (60 – 620 kW) kondenzációs gázkazán

A Thermo Condens WTC-GB 620-A kondenzációs gázkazán 60 kW-tól modulációs szabályzásban 620 kW-ig (50/30 °C-nál) adja le hőteljesítményét, Weishaupt WG40 PLN U Premix LowNOx égővel és a sokszor bevált W-FM 25 tüzelésvezérlővel van felszerelve. Egy négy WTC-GB 620 kazánból álló kaszkádrendszer akár 2,5 MW hőigényt is ki tud elégíteni.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitoplex 200 alacsony hőmérsékletű kazán Vitoplex 300 alacsony hőmérsékletű kazán
 
Viessmann alacsony hőmérsékletű álló kazánok
2 termék

Az alacsony hőmérsékletű technológia alkalmazásával a kazánok energiatakarékosak, csendesek és kedvező árfekvésűek. Az Európai Unió ErP-irányelvének (Energy Related Products) értelmében 2015. szeptember 26-től a kazánok forgalomba helyezésére korlátozásokat vezettek be. A hagyományos- és alacsony hőmérsékletű kazánok közül 400 kW alatt jelenleg csak olyan készülékek kerülhetnek forgalomba, amelyek meglévő készülékek cseréjére, vagy olyan technológiai célokra szolgálnak, amelyek nem esnek az ErP-irányelv hatálya alá. Ettől eltérő feladatokra a kondenzációs kazánok alkalmazása lehetséges.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitocrossal 100 CIB kondenzációs gázkazán Vitocrossal 300 CI3 kondenzációs álló gázkazán Vitocrossal 300 CRU kondenzációs gázkazán Vitocrossal 300 CR3B kondenzációs gázkazán
 
Viessmann kondenzációs álló gázkazánok
4 termék

Vitocrossal típusú gázüzemű kondenzációs állókazánok nagyméretű épületek és kereskedelmi egységek számára, új és korszerűsítendő rendszerekhez. A kondenzációs technika nem csak az égéskor keletkező meleget hasznosítja, hanem azt az energiát is, amely a hagyományos készülékek esetében felhasználatlan marad. A kondenzációs kazánok szinte teljesen kivonják az égéstermék hőjét, melyet fűtési energiává alakítanak. Ehhez a Viessmann kondenzációs kazánjai saválló nemesacél Inox-Radial hőcserélővel lettek felszerelve, amely az égésterméket a kéménybe történő bevezetés előtt annyira lehűti, hogy a benne levő vízgőz célzottan lecsapódik. A kondenzálás során hő szabadul fel, amelyet a kazán hasznosítani tud, és ezáltal kevesebbet fogyaszt.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Weishaupt Thermo Condens WTC-OB (18 ... 45kW) kondenzációs olajkazán Weishaupt Thermo Condens WTC-OB kondenzációs olajkazán integrált ivóvízmelegítővel
 
Weishaupt olaj kondenzációs rendszerek
2 termék

A Weishaupt olajkondenzációs rendszerek egy- és többcsaládos házak fűtéséhez ideálisak.

2 termék
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Weishaupt Thermo Condens WTC-GB 470-A (59 – 470 kW) kondenzációs gázkazán
 
Weishaupt Thermo Condens WTC-GB 470-A (59 – 470 kW) kondenzációs gázkazán

A WTC-GB 470-A kondenzációs kazán hőteljesítmény-tartománya 59 … 470 kW (50/30 °C), szabályzása teljesen modulációs. Tüzelőberendezése a Weishaupt WG40 PLN U Premix LowNOx gázégő, mely digitális tüzelésvezérlővel rendelkezik.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A padlóra, földre állítható olaj- és gázüzemű kazánok folyékony (fűtőolaj, gázolaj, fáradt olaj) és gáz halmazállapotú (földgáz, propángáz, butángáz, PB gáz) fűtőanyagok égetésére szolgáló hőtermelők. Az álló kazán használata nagyobb teljesítmény esetén jellemzőbb, mint a fali kazáné. Alacsony és magas hőmérsékletű rendszerekben egyaránt használhatóak. A tüzelőanyag égetése során felszabaduló hő a fűtési rendszerben áramoltatott közvetítő közeg (általában víz) hőleadásával fűti fel a belső teret. Csak épületfűtésre szolgálnak a fűtőkazánok, a fűtés mellett melegvíz (HMV) előállítására is alkalmas típusok a kombinált vagy kombi készülékek. Utóbbi esetben a készülék rendelkezhet saját tárolóval, vagy különálló melegvíztárolóhoz csatlakozhat. Az így létrejött hőközpontok lényege, hogy nagyobb melegvíz fogyasztási igényeket is ki tudnak elégíteni.

A kazánok anyaga hagyományosan öntöttvas vagy acéllemez. Az öntöttvas kazánok hosszú élettartamúak, alig érzékenyek a korrózióra, viszont nagy súlyúak és könnyebben megrepedhetnek. Az acéllemez kazánok súlya az előzőeknél jóval kisebb. A magas hatásfokú kondenzációs technika megjelenése szükségessé tette az ötvözött alumínium és a rozsdamentes acél használatát a kazánépítésben, mivel az öntöttvas vagy acéllemez kazánok ellenállása gyenge a savas kondenzátumokkal szemben.

A gázkazánban uralkodó levegőnyomás alapján léteznek atmoszférikus és túlnyomásos kazánok. Az előbbi a légköri nyomással azonos nyomáson üzemel. A túlnyomásos kazánokban ventilátor juttatja el a levegőt az égőhöz. Annak függvényében, hogy az égéshez szükséges levegő honnan származik, léteznek a nyílt égésterű és a zárt égésterű (turbós) típusok. Mindkettő rendelkezhet atmoszférikus égővel, de csak a zárt égésterű lehet túlnyomásos.

Az olajtüzelésű kazánok évtizeddel ezelőtt terjedtek el, mára azonban jelentősen visszaszorultak a tüzelőanyag (fűtőolaj) árának kedvezőtlen alakulása miatt. Az olajkazánoknak előnye, hogy ott is alkalmazhatók, ahol nincs kiépítve gázhálózat. A tüzelőolaj tárolása egyszerűbb, helytakarékosabb a szilárd fűtőanyagokénál, és hamuzással sincs gond.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...