proidea.hu online termékinformációs katalógus

Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok


Épületgépészet   Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények   Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok

A falikazánok földgáz, propángáz, butángáz, PB gáz fűtőanyagok vagy olaj égetésére szolgáló hőtermelők. A falikazán helytakarékosabb mint az állókazán, és egyúttal alkalmas lakásban történő elhelyezésre, például előszobában, konyhában, fürdőszobában. Alacsony és magas hőmérsékletű rendszerekben egyaránt használhatóak. A tüzelőanyag égetése során felszabaduló hő a fűtési rendszerben áramoltatott közvetítő közeg (általában víz) hőleadásával fűti fel a belső teret. A cirkó gázkazán a fűtési rendszer felmelegített vizét szivattyúval keringeti, neve innen származik. Csak épületfűtésre szolgálnak a fűtőkazánok, a fűtés mellett melegvíz (HMV) előállítására is alkalmas típusok a kombinált vagy kombi készülékek. Utóbbi esetben a készülék rendelkezhet saját tárolóval, vagy különálló melegvíztárolóhoz csatlakozhat. Az így létrejött hőközpontok lényege, hogy nagyobb melegvíz fogyasztási igényeket is ki tudnak elégíteni.

A fali gázkazánok legrégebbi típusa a kéményes, atmoszférikus falikazán, mely nyitott égésterű, és annak a helyiségnek levegőjét használja, ahova beszerelték. Ezeknél a kazánoknál fennállhat az égéstermék visszaáramlásának és ezzel gázmérgezésnek a veszélye. Az acéllemez falikazánok lamellás hőcserélős fűtőkészülékek. Az acéllemez kazán a korróziónak jól ellenáll, súlya jóval kisebb, mint az álló kazánoké. Újabb technológiát képviselnek a zárt égésterű turbós (túlnyomásos) fali gázkazánok, melyekben ventilátor gondoskodik az égéshez szükséges levegő kültérből történő beszívásáról, valamint a füstgáz eltávolításáról.

A kondenzációs technika megjelenésével elterjedt az ötvözött alumínium és a rozsdamentes acél a kazánépítésben, mivel az acéllemez ellenállása gyenge a savas kondenzátumokkal szemben. A kondenzációs kazánok hatásfoka magasabb az égéstermékben levő nedvesség kondenzálása, és ezzel együtt a benne levő hőmérséklet hasznosítása révén. Leggazdaságosabban az alacsonyabb hőmérsékleten üzemelő fűtésrendszerek esetén alkalmazhatók, mint amilyen a falfűtés, vagy a padlófűtés.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
Warmhaus Enerwa és EnerwaPlus kondenzációs kombi fali gázkazánok
Warmhaus Enerwa és EnerwaPlus kondenzációs kombi fali gázkazánok

A Warmhaus Premix rendszerű Enerwa és EnerwaPlus kondenzációs fali kombi kazánjai 24/31, 28/35 és 33/40 kW teljesítménnyel érhetők el. A kazánok mélysége mindössze 288 mm, így szűk helyen is egyszerűen felszerelhetők, illetve földgázzal és LPG gázzal is hatékonyan üzemelnek. A Warmhaus gázkazánok rendkívül alacsony (legfeljebb: 82 W) energiafogyasztásúak, a 10 mm vastag szigetelő borításnak köszönhetően pedig halk üzeműek és hőszigeteltek. Az adaptív gázvezérlő rendszer az ionizációs jel és a gázszelep egyidejű szabályozását teszi lehetővé. Az új moderált elektronikus kártya akár 1:10 fűtési arányt tesz lehetővé az elektronikus gázszelep és az új modulált ventilátor révén, ezáltal kisebb fogyasztás érhető el.

ELCO THISION® L ECO fali kondenzációs gázkazánok
Condens 5000 W kondenzációs gázkazán
Ariston kondenzációs gázkazánok
Ariston hibrid gázkazánok
Viessmann kondenzációs fali gázkazánok
Termékcsalád  Viessmann kondenzációs fali gázkazánok

Vitodens típusú gázüzemű kondenzációs falikazánok lakásokhoz és családi házakhoz, esetenként két- és többlakásos épületekhez, új és korszerűsítendő rendszerekhez. A kondenzációs technika nem csak az égéskor keletkező meleget hasznosítja, hanem azt az energiát is, amely a hagyományos készülékek esetében felhasználatlan marad. A kondenzációs kazánok szinte teljesen kivonják az égéstermék hőjét, melyet fűtési energiává alakítanak. Ehhez a Viessmann kondenzációs kazánjai saválló nemesacél Inox-Radial hőcserélővel lettek felszerelve, amely az égésterméket a kéménybe történő bevezetés előtt annyira lehűti, hogy a benne levő vízgőz célzottan lecsapódik. A kondenzálás során hő szabadul fel, amelyet a kazán hasznosítani tud, és ezáltal kevesebbet fogyaszt.

Vaillant fűtő és kombi készülékek
HAJDU Zrt. kondenzációs gázkazánjai
HAJDU Zrt. kondenzációs gázkazánjai

A HAJDU kondenzációs gázkazánok komplex megoldást jelentenek fűtési és melegvíz-rendszerek kialakítására, valamint kiválóan alkalmasak napkollektoros rendszerbe illesztésre. A HAJDU HGK… típusjelű kondenzációs gázkazánok falra szerelhető kivitelben készülnek. A speciálisan kialakított hőcserélőnek köszönhetően a fűtés és melegvíz előállítás egymástól függetlenül is üzemelhet. Az alumínium-vörösréz hőcserélőnek köszönhetően hosszú élettartamúak. Az alkalmazott legmodernebb kondenzációs technikának köszönhetően, kategóriájában nem csak a legmagasabb hatásfokkal működnek, hanem egyben rendkívül környezetkímélők is. A kazán vezérlése lehetőővé teszi háromféle vízmelegítési funkció beállítását igény szerint (hagyományos, komfort, illetve ECO-öntanuló). A készülékben nincs sem váltószelep, sem lemezes hőcserélő, ezért nem kell karbantartani, cserélni meghibásodás esetén. A pontos modulációnak és a különleges hőcserélőnek köszönhetően, a mindenkori hőigényeknek megfelelően funkcionálnak, így minden üzemmódban magasabb a vízoldali hatásfok 100%-nál - 107-108% -, melyet a hagyományos gázkészülékekkel lehetetlen elérni.

Baxi Prime 1.24 kondenzációs fali fűtőkazán
Gassero kondenzációs fali gázkazánok
Saunier Duval kondenzációs készülékek
Ariston atmoszférikus gázkazánok
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2019.06.07    
2019.06.19    
2019.04.24    
2019.03.08    
2019.03.07    
2019.01.10    
2018.11.07    
2018.09.18    
2018.09.06    
2018.06.28    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  falikazán  olajkazán  olajkazánok  gázkazán  gázkazánok  cirkó  kombicirkó  cirkófűtés  kondenzációs