Gáztüzelésű, olajtüzelésű falikazánok

ELCO THISION® L PLUS fali kondenzációs gázkazánok
 
ELCO THISION® L PLUS fali kondenzációs gázkazánok

A THISION® L PLUS ipari méretű falikazán képes elérni a 200 kW készülékteljesítményt (vagy akár a lenyűgöző 1,6 MW-ot kaszkád rendszerben). A saját előregyártott tartószerkezetén, a kaszkádrendszer teljes magassága csupán 1,7 m, miközben neki van a legkisebb a teljesítményre vetített helyigénye (összszélesség tekintetében). Maximum 8 kazánt lehet kaszkádba kötni, akár soros, akár iker rendszerben.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Weishaupt Thermo Condens WTC-GW 25 K-35P (3 – 25 kW) kondenzációs gázkazán, fali Weishaupt Thermo Condens WTC-GW B Weishaupt Thermo Condens WTC-GW/GB integrált ivóvízmelegítővel Weishaupt Thermo Condens WTC-GB gázkazán installációs lábazattal
 
Weishaupt gáz kondenzációs rendszerek
10 termék

A Weishaupt gáz kondenzációs rendszerek széles teljesítménytartományban állnak rendelkezésre. Alkalmasak családi házak, többlakásos társasházak, iskolák, kórházak vagy akár ipari épületek fűtésére is. Mindegyik rendszer hatékony és takarékos, különösen szolárrendszerrel kombinálva.

10 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
hajdu kondenzációs gázkazánok
 
hajdu kondenzációs gázkazánok

A hajdu kondenzációs gázkazánok komplex megoldást jelentenek fűtési és melegvíz-rendszerek kialakítására, valamint kiválóan alkalmasak napkollektoros rendszerbe illesztésre. A hajdu HGK… típusjelű kondenzációs gázkazánok falra szerelhető kivitelben készülnek. A speciálisan kialakított hőcserélőnek köszönhetően a fűtés és melegvíz előállítás egymástól függetlenül is üzemelhet. Az alumínium-vörösréz hőcserélőnek köszönhetően hosszú élettartamúak. Az alkalmazott legmodernebb kondenzációs technikának köszönhetően, kategóriájában nem csak a legmagasabb hatásfokkal működnek, hanem egyben rendkívül környezetkímélők is. A kazán vezérlése lehetőővé teszi háromféle vízmelegítési funkció beállítását igény szerint (hagyományos, komfort, illetve ECO-öntanuló). A készülékben nincs sem váltószelep, sem lemezes hőcserélő, ezért nem kell karbantartani, cserélni meghibásodás esetén. A pontos modulációnak és a különleges hőcserélőnek köszönhetően, a mindenkori hőigényeknek megfelelően funkcionálnak, így minden üzemmódban magasabb a vízoldali hatásfok 100%-nál - 107-108% -, melyet a hagyományos gázkészülékekkel lehetetlen elérni.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Alteas One+ Net kondenzációs fali gázkazán Genus One+ Wifi kondenzációs fali gázkazán Genus One, Genus One Net kondenzációs fali gázkazán Genus One System kondenzaciós fali gázkazán
 
Ariston kondenzációs gázkazánok
9 termék

Minden Ariston kazán kivételes minőségi és biztonsági adottságokkal rendelkezik, felhasználó barát és hosszú élettartamú termék. Ezek a kazánok egyszerű és elegáns külsővel rendelkeznek, tetszetős küllemük miatt konyhákban és fürdőszobákban jól látható helyeken is felszerelhetők.

9 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitodens 100-W S1 kondenzációs fali gázkazán Vitodens 111-W S1 kondenzációs fali gázkazán Vitodens 200-W kondenzációs gázkazán Vitodens 222-F kondenzációs gázkazán
 
Viessmann kondenzációs fali gázkazánok
4 termék

Vitodens típusú gázüzemű kondenzációs falikazánok lakásokhoz és családi házakhoz, esetenként két- és többlakásos épületekhez, új és korszerűsítendő rendszerekhez. A kondenzációs technika nem csak az égéskor keletkező meleget hasznosítja, hanem azt az energiát is, amely a hagyományos készülékek esetében felhasználatlan marad. A kondenzációs kazánok szinte teljesen kivonják az égéstermék hőjét, melyet fűtési energiává alakítanak. Ehhez a Viessmann kondenzációs kazánjai saválló nemesacél Inox-Radial hőcserélővel lettek felszerelve, amely az égésterméket a kéménybe történő bevezetés előtt annyira lehűti, hogy a benne levő vízgőz célzottan lecsapódik. A kondenzálás során hő szabadul fel, amelyet a kazán hasznosítani tud, és ezáltal kevesebbet fogyaszt.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Ariston atmoszférikus gázkazánok
 
Ariston atmoszférikus gázkazánok

Atmoszférikus fali kombi gázkészülék auto funkcióval, LED kijelzővel és alacsony NOx kibocsátással.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A falikazánok földgáz, propángáz, butángáz, PB gáz fűtőanyagok vagy olaj égetésére szolgáló hőtermelők. A falikazán helytakarékosabb mint az állókazán, és egyúttal alkalmas lakásban történő elhelyezésre, például előszobában, konyhában, fürdőszobában. Alacsony és magas hőmérsékletű rendszerekben egyaránt használhatóak. A tüzelőanyag égetése során felszabaduló hő a fűtési rendszerben áramoltatott közvetítő közeg (általában víz) hőleadásával fűti fel a belső teret. A cirkó gázkazán a fűtési rendszer felmelegített vizét szivattyúval keringeti, neve innen származik. Csak épületfűtésre szolgálnak a fűtőkazánok, a fűtés mellett melegvíz (HMV) előállítására is alkalmas típusok a kombinált vagy kombi készülékek. Utóbbi esetben a készülék rendelkezhet saját tárolóval, vagy különálló melegvíztárolóhoz csatlakozhat. Az így létrejött hőközpontok lényege, hogy nagyobb melegvíz fogyasztási igényeket is ki tudnak elégíteni.

A fali gázkazánok legrégebbi típusa a kéményes, atmoszférikus falikazán, mely nyitott égésterű, és annak a helyiségnek levegőjét használja, ahova beszerelték. Ezeknél a kazánoknál fennállhat az égéstermék visszaáramlásának és ezzel gázmérgezésnek a veszélye. Az acéllemez falikazánok lamellás hőcserélős fűtőkészülékek. Az acéllemez kazán a korróziónak jól ellenáll, súlya jóval kisebb, mint az álló kazánoké. Újabb technológiát képviselnek a zárt égésterű turbós (túlnyomásos) fali gázkazánok, melyekben ventilátor gondoskodik az égéshez szükséges levegő kültérből történő beszívásáról, valamint a füstgáz eltávolításáról.

A kondenzációs technika megjelenésével elterjedt az ötvözött alumínium és a rozsdamentes acél a kazánépítésben, mivel az acéllemez ellenállása gyenge a savas kondenzátumokkal szemben. A kondenzációs kazánok hatásfoka magasabb az égéstermékben levő nedvesség kondenzálása, és ezzel együtt a benne levő hőmérséklet hasznosítása révén. Leggazdaságosabban az alacsonyabb hőmérsékleten üzemelő fűtésrendszerek esetén alkalmazhatók, mint amilyen a falfűtés, vagy a padlófűtés.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...