Leier LSK kéményrendszer Leier SMART kéményrendszer Leier LK kéményrendszer Leier Multikeram LAS kéményrendszer
 
Leier kéményrendszerek
6 termék

A Leier kéményrendszereket hosszú használatra tervezték, kerámia béléscsövük több évtizedig ellenállnak a kémény üzemelése során keletkező káros anyagoknak (például a füst maró savjának) és az óhatatlanul kicsapódó nedvességnek is. A Leier kéménytípusai között bármilyen tüzelőanyaggal történő fűtéshez talál kéményt. Választhat univerzális (minden tüzelőanyaghoz kiváló) vagy speciális (az adott tüzelőanyaghoz a legoptimálisabb) kéményt.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Schiedel ABSOLUT kéményrendszer Schiedel UNI***Plus teljes hőszigetelésű kéményrendszer Schiedel ADVANCE kéményrendszer Schiedel AVANT kéményrendszer
 
Schiedel épített kémények
7 termék

A Schiedel kéménytechnika csaknem húszéves magyarországi piaci jelenlétének eredménye, hogy országszerte számtalan családi és társasházban a biztonságos és hosszú élettartamú Schiedel kéményrendszerekkel kerül a füstgáz elvezetésre. Ezek a kéményrendszerek komplett megoldást jelentenek: a pincétől a padlásig, és a tetőn túl is. A széles méret- és típusválaszték lehetővé teszi, hogy minden tüzelőberendezéshez tökéletesen illeszkedő kéményt ajánlhassanak: a hőszigetelt egyedi kéményrendszereket (Schiedel ADVANCE, ABSOLUT, UNI*** Plus és SR), a gyűjtő rendszerű Quadrot, az alacsony füstgáz-hőmérsékletű és kondenzációs kazánokhoz egyedülállóan illesztett Avantot (egyedi rendszerű) és Multit (gyűjtő rendszerű). Az ADVANCE és az ABSOLUT kéményekrendszerek bármilyen tüzelőberendezéshez illeszthetők, és akár egy későbbi időpontban tervezett kazáncsere vagy fűtőanyag váltás esetén is többletköltség nélkül szolgálják a fűtési rendszer korszerűsítését. Kiegészítő alkatrészekkel az alacsony energiaigényű, illetve passzívházakba is beépíthetők. Az univerzális kémények minden fűtőanyaghoz, valamint az összes jelenlegi és jövőbeli fűtési technológiához alkalmasak. A kiváló minőségű alapanyagokból készülő, kompatibilis kéményelemek a füstben keletkező agresszív anyagokkal szemben ellenállóak, a rendszer füsttömör és tűzbiztos.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Schiedel KERASTAR kéményrendszer Schiedel ICS kéményrendszer Schiedel PERMETER kéményrendszer Schiedel PRIMA Plus kéményrendszer
 
Schiedel szerelt kémények
4 termék

A Schiedel Kéménygyár Kft. 2005-ben vezette be a magyar piacra szerelt kéményeit. A teljes nemesacél alapanyagú szortimentet egy ütemben mutatták be. A nemesacél fémkémények alkalmazási területei széleskörűek: a felújítási piacon a falazott kémények bélelésére, a Termofor kémény kiváltására, a többszintes épületek kémény-felújítására és utólagos szerelt kéményként, a hiányzó kémény pótlására ajánlják. Új építésű könnyűszerkezetes csarnokok és ipari létesítmények esetében új kéményként is ideális megoldást kínálnak. A szigetelt, háromhéjú kémények az utóbbi időben a modern és egyedi családi házak különleges épületelemeként válnak egyre népszerűbbé. A Construma Nagydíjas KERASTAR kéményrendszerrel nem jelent problémát sem a későbbi kandalló-beépítés, sem pedig a kémény kialakítása: akár felújításról, akár át- vagy hozzáépítésről van szó.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
BAKONYTHERM kerámia kéményrendszer
 
BAKONYTHERM kerámia kéményrendszer

A gyár a kéményrendszer kifejlesztésénél a hazai piacon innovatív megoldásként alkalmazta a kerámiát (téglát). A közismert és jól bevált kényrendszerekkel ellentétben a külső köpenyelemet is kerámiából készíték. Köpeny-téglákat gyártanak, amelyek a betonnal szemben kerámia külső burkolattal foglalják rendszerbe a kémény többi elemét.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Wienerberger Kéményrendszer Universal
 
Wienerberger Kéményrendszer Universal

A Wienerberger Kéményrendszer Universal termékei széles körben nyújtanak megoldást a családi házak égéstermék elvezető berendezéseinek kialakításához. A rendszer elemei Németországban készülnek. Nagyfokú biztonságot garantálnak valamennyi fűtőanyag esetén nyílt égésterű tüzelőberendezésekhez. A rendszer nagy előnye a kevés számú komponens és az egyszerű összeépítés.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
KREA K2 kondenzációs gyűjtőkéményrendszer KREA T túlnyomásos kéményrendszer KREA K2+ gyűjtőkéményrendszer
 
Kondenzációs kéményrendszerek
3 termék

Túlnyomásos kéményrendszerek (KREA T) és gyűjtőkémények (KREA K2), amelyek alkalmasak családi házak vagy társasházak kondenzációs fűtőberendezéseinek füstgáz elvezetésére. A kémény köpenyelemem funkciója az égéslevegő ellátása, valamint a béléscső védelme, a béléscső funkciója pedig a kondenzációs égéstermék túlnyomással való elvezetése. A KREA K2+ kéményrendszer társasházak elavult gravitációs gyűjtőkéményeinek túlnyomásos, kondenzációs gyűjtőkéménnyé való átalakítását teszi lehetővé.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
KREA gravitációs kéményrendszer KREA S gravitációs kéményrendszer
 
Gravitációs kéményrendszerek
2 termék

Előre gyártott könnyűbeton köpenyelemmel és samott béléscsővel (KREA) készült kéményrendszerek bármilyen tüzelőanyaggal működő nyílt égésterű tüzelőberendezésekhez, valamint saválló acél béléscsővel (KREA S) készült kéményrendszerek főleg pellet, vagy faelgázosító kazánok számára. A KREA gravitációs kéményrendszer kevésbé agresszív füst elvezetésre, a KREA S viszont a szélsőségesebb körülményekre ajánlott (ha kondenzvíz kiválás és koromégés van a kéményben).

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
LAS rendszer
 
LAS rendszer

A decentrális fűtéshez az LAS rendszer a biztos megoldás. Lehetővé teszi tüzelőberendezések működését anélkül, hogy a felállítási helyről az égéshez levegőt szívnának el. Nyitott tüzelőberendezések, páraelszívók és a tömör ablakok problémája nincs többé. Szerelése egy- és többlakásos lakóházakban jóváhagyott.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
EW-STREAM egyfalú nemesacél égéstermék elvezető rendszer DW-STREAM duplafalú szigetelt nemesacél égéstermék elvezető rendszer DW-STREAM AIR - LAS nemesacél égéstermék elvezető rendszer
 
STREAM nemesacél égéstermék elvezető rendszerek
3 termék

Professzionális STREAM rendszer égéstermék elvezető berendezések építéséhez, felújításához.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Saunier Duval égéstermék-elvezető rendszerek
 
Saunier Duval égéstermék-elvezető rendszerek

Égéstermék-elvezető rendszerek hagyományos (nem kondenzációs) és kondenzációs kazánokhoz.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
DW-ALKON duplafalú nemesacél füstgázberendezés DWS + DWS/FU duplafalú nemesacél hőszigetelt kémény
 
Hőszigetelt kémények
2 termék

Duplafalú nemesacél hőszigetelt kémények

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A kémények héjszerkezetű égéstermék-elvezető berendezések. Feladatuk a szilárd (tűzifa, kőszén, pellet), cseppfolyós (fűtőolaj) és légnemű (földgáz) tüzelőanyagok égetése során keletkező füstgáz szabadba vezetése és az égéshez szükséges levegő biztosítása. A kéménytest tető feletti része a kéményfej. A kéménytestben végighúzódó járat a kéménykürtő, ebben található a korrózió ellen védő béléscső. A tüzelőberendezés és a kémény összeköttetését szolgáló bontható elem a füstcső. A kürtőbe épített kéménytisztító- és koromzsákajtók olyan nem éghető, kettős záródású szerkezetek, amelyek a kémény felső és alsó tisztítási lehetőségét biztosítják. A fűtőberendezésből származó savas füstgáz-kondenzátumot kondenzgyűjtőn keresztül lehet elvezetni. Rendeltetésük szerint megkülönböztetünk egyedi és gyűjtő kéményeket. Az egyedi kémények a 60 kW teljesítmény alatti, a gyűjtő kémények a 60 kW-nál nagyobb teljesítményű, több rendeltetési egységet kiszolgáló tüzelőberendezésekhez kapcsolt füstgázelvezetők. A kémények egyféle vagy vegyes használatúak lehetnek, attól függően, hogy hány féle tüzelőanyag égetése lehetséges az adott tüzelőberendezésben. Az épített kémények készülhetnek falazással vagy előregyártott elemekből, alumínium vagy koracél béléscsővel. A szerelt kémények alumínium burkolatból és hőálló szigeteléssel bevont koracél béléscsőből állnak. Felépítésüket tekintve a nyílt égésterű (atmoszférikus) tüzelőberendezések kéményei lehetnek egyhéjú falazottak vagy samott-, fém- illetve műanyaggal béleltek. A többhéjú konstrukciójú kémények bélése lehet saválló samott és kerámia, valamint rozsdamentes acél. A zárt égésterű (LAS) fűtőberendezések kéményei a füstgáz elvezetés és az égési levegő bevezetési módját tekintve egyszeres vagy többszörös bekötésűek lehetnek. A kémények létesítésének fontos követelményei vannak, melyeket a hatályos OTÉK, OTSZ. rendeletek és MSZ szabványok szabályoznak.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...