proidea.hu online termékinformációs katalógus

Kémények


Épületgépészet   Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények   Kémények

A kémények héjszerkezetű égéstermék-elvezető berendezések. Feladatuk a szilárd (tűzifa, kőszén, pellet), cseppfolyós (fűtőolaj) és légnemű (földgáz) tüzelőanyagok égetése során keletkező füstgáz szabadba vezetése és az égéshez szükséges levegő biztosítása. A kéménytest tető feletti része a kéményfej. A kéménytestben végighúzódó járat a kéménykürtő, ebben található a korrózió ellen védő béléscső. A tüzelőberendezés és a kémény összeköttetését szolgáló bontható elem a füstcső. A kürtőbe épített kéménytisztító- és koromzsákajtók olyan nem éghető, kettős záródású szerkezetek, amelyek a kémény felső és alsó tisztítási lehetőségét biztosítják. A fűtőberendezésből származó savas füstgáz-kondenzátumot kondenzgyűjtőn keresztül lehet elvezetni. Rendeltetésük szerint megkülönböztetünk egyedi és gyűjtő kéményeket. Az egyedi kémények a 60 kW teljesítmény alatti, a gyűjtő kémények a 60 kW-nál nagyobb teljesítményű, több rendeltetési egységet kiszolgáló tüzelőberendezésekhez kapcsolt füstgázelvezetők. A kémények egyféle vagy vegyes használatúak lehetnek, attól függően, hogy hány féle tüzelőanyag égetése lehetséges az adott tüzelőberendezésben. Az épített kémények készülhetnek falazással vagy előregyártott elemekből, alumínium vagy koracél béléscsővel. A szerelt kémények alumínium burkolatból és hőálló szigeteléssel bevont koracél béléscsőből állnak. Felépítésüket tekintve a nyílt égésterű (atmoszférikus) tüzelőberendezések kéményei lehetnek egyhéjú falazottak vagy samott-, fém- illetve műanyaggal béleltek. A többhéjú konstrukciójú kémények bélése lehet saválló samott és kerámia, valamint rozsdamentes acél. A zárt égésterű (LAS) fűtőberendezések kéményei a füstgáz elvezetés és az égési levegő bevezetési módját tekintve egyszeres vagy többszörös bekötésűek lehetnek. A kémények létesítésének fontos követelményei vannak, melyeket a hatályos OTÉK, OTSZ. rendeletek és MSZ szabványok szabályoznak.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
Leier kéményrendszerek
Schiedel épített kémények
Termékcsalád  Schiedel épített kémények

A Schiedel kéménytechnika csaknem húszéves magyarországi piaci jelenlétének eredménye, hogy országszerte számtalan családi és társasházban a biztonságos és hosszú élettartamú Schiedel kéményrendszerekkel kerül a füstgáz elvezetésre. Ezek a kéményrendszerek komplett megoldást jelentenek: a pincétől a padlásig, és a tetőn túl is. A széles méret- és típusválaszték lehetővé teszi, hogy minden tüzelőberendezéshez tökéletesen illeszkedő kéményt ajánlhassanak: a hőszigetelt egyedi kéményrendszereket (Schiedel ADVANCE, ABSOLUT, UNI*** Plus és SR), a gyűjtő rendszerű Quadrot, az alacsony füstgáz-hőmérsékletű és kondenzációs kazánokhoz egyedülállóan illesztett Avantot (egyedi rendszerű) és Multit (gyűjtő rendszerű). Az ADVANCE és az ABSOLUT kéményekrendszerek bármilyen tüzelőberendezéshez illeszthetők, és akár egy későbbi időpontban tervezett kazáncsere vagy fűtőanyag váltás esetén is többletköltség nélkül szolgálják a fűtési rendszer korszerűsítését. Kiegészítő alkatrészekkel az alacsony energiaigényű, illetve passzívházakba is beépíthetők. Az univerzális kémények minden fűtőanyaghoz, valamint az összes jelenlegi és jövőbeli fűtési technológiához alkalmasak. A kiváló minőségű alapanyagokból készülő, kompatibilis kéményelemek a füstben keletkező agresszív anyagokkal szemben ellenállóak, a rendszer füsttömör és tűzbiztos.

Schiedel szerelt kémények
Termékcsalád  Schiedel szerelt kémények

A Schiedel Kéménygyár Kft. 2005-ben vezette be a magyar piacra szerelt kéményeit. A teljes nemesacél alapanyagú szortimentet egy ütemben mutatták be. A nemesacél fémkémények alkalmazási területei széleskörűek: a felújítási piacon a falazott kémények bélelésére, a Termofor kémény kiváltására, a többszintes épületek kémény-felújítására és utólagos szerelt kéményként, a hiányzó kémény pótlására ajánlják. Új építésű könnyűszerkezetes csarnokok és ipari létesítmények esetében új kéményként is ideális megoldást kínálnak. A szigetelt, háromhéjú kémények az utóbbi időben a modern és egyedi családi házak különleges épületelemeként válnak egyre népszerűbbé. A Construma Nagydíjas KERASTAR kéményrendszerrel nem jelent problémát sem a későbbi kandalló-beépítés, sem pedig a kémény kialakítása: akár felújításról, akár át- vagy hozzáépítésről van szó.

BAKONYTHERM kerámia kéményrendszer
Gravitációs kéményrendszerek
Kondenzációs kéményrendszerek
STREAM nemesacél égéstermék elvezető rendszerek
Hőszigetelt kémények
LAS rendszer
Saunier Duval égéstermék-elvezető rendszerek
Wienerberger Kéményrendszer Universal
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2019.08.30    
2019.09.20    
2019.07.09    
2019.06.19    
2019.05.29    
2019.04.24    
2019.03.13    
2019.03.07    
2018.08.06    
2018.06.01    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  szerelt  épített  kerámia  rozsdamentes  acél  alumínium  kémény  füstcső  füstelvezető  füstgázelvezető  égéstermék