Szilárd tüzelésű kazánok

HAJDU Zrt. vegyes tüzelésű kazánjai
 
HAJDU Zrt. vegyes tüzelésű kazánjai

A HAJDU vegyes tüzelésű kazán típusok melegvíz üzemű fűtési rendszerekhez lettek kifejlesztve. Alkalmasak családi házak, műhelyek, különböző gazdasági épületek, mezőgazdasági üzemcsarnokok, üvegházak gravitációs és szivattyús fűtésére. A vegyes tüzelésű kazánok szilárd tüzelőanyagok elégetésére készültek, így alkalmasak a fekete és barnaszenek, brikettek, különféle tűzifa, fahulladék, ágnyesedék elégetésére. A kazánok 20, 25, 30 és 40 kW-os névleges teljesítményű kivitelben kerülnek forgalomba. A teljesítmények fatüzelés esetén értendők. Széntüzelés esetén a névleges teljesítmény típusonként 5 kW-tal nagyobb. A kompakt felépítésnek és a komplett kivitelnek köszönhetően egyszerűen illeszthető be a fűtési rendszerbe. A készülékre szerelt hőszigetelt burkolat minimális hőveszteséget biztosít. A tartozék hőmérő és a termosztatikus huzatszabályozó teljessé teszi a felszereltséget. Sokoldalúságát mutatja, hogy zárt és nyitott rendszerben egyaránt alkalmazható; önálló fűtőkészülékként vagy rendszerbe integrálva is üzemeltethető. A beépített termikus biztonsági hőcserélővel kiépíthető a vegyes tüzelésű kazán túlfűtés elleni védelme, egy "hűtőkör", amely áramszünet esetén is megakadályozza a túlmelegedést. A csöves hőcserélő és vízhűtéses rostély garantálja a magas hatásfokot.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitoligno 150-S faelgázosító kazán Vitoflex 300-RF rotációs tüzeléses fatüzelésű fűtőkazán Vitoligno 300-P pelletkazán Vitoflex 300-UF rostélytüzeléses fatüzelésű kazán
 
Viessmann fatüzelésű kazánok
9 termék

A teljes beruházás figyelembe vételével, a jelenlegi energiaárak mellett a fafűtés gazdaságos alternatíva. A Viessmann fatüzelésű kazánjai nagy hatásfokot biztosítanak, miközben a tüzelőanyag-fogyasztás takarékos. A modern fatüzelésű kazánok teljesen automatikusan működnek és megbízható, hatékony és biztonságos üzemet garantálnak. A Viessmann fatüzelésű kazánjai éppúgy alkalmazhatók egyedülálló hőforrásként, mint kiegészítő fűtésként. Egy fatüzelésű kazán alkalmazása aktívan hozzájárul a klímavédelemhez. A fával történő fűtés CO2-semleges, ami azt jelenti, hogy csak annyi szén-dioxid kerül a környezetbe, mint amennyit a fa a növekedése során felvett.

9 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitoligno 300-P pelletkazán
 
Vitoligno 300-P pelletkazán

Automatikus pelletkazán 18, 24, 32, 40 és 48 kW névleges fűtőteljesítménnyel. A Vitoligno 300-P kezelése rendkívül egyszerű, és kényelmessé teszi a pellettel történő fűtést, gyakorlatilag minden automatizált az adagolástól a tisztításig. A fapellet kevés hamu visszamaradásával ég el, és a készülékben naponta legalább egyszer automatikusan megtisztításra kerülnek az égéstérben levő fűtőfelületek. A két zárható hamudoboz kiürítése csaknem por keletkezése nélkül történik. A Vitoligno 300-P pellettüzelésű kazán elsősorban családi házak, nagyobb lakóépületek fűtésére ajánlott, új építéshez és korszerűsítéshez egyaránt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
HB E60S hidraulikus brikettáló gép
 
Brikettáló és pellet gyártó gépek

Hidraulikus brikettáló gépeiket ajánlják 200 kg/óra alatti tervezett kapacitás esetén, tökéletes választás kisebb asztalos üzemek, fűrészüzemek számára, míg a mechanikus brikettálók jellemzően a nagyobb, óránként és gépenként 300-1800 kg közötti termelésű üzemek kiszolgálására alkalmasak. A pelletáló gépeik hat különböző kategóriában (PICO, ZERO, MINI, ECO, MIDI, PLUS) érhetők el, 20 kg/óra kapacitástól egészen 2 t/óráig. Termékeik között egyaránt megtalálható az egytengelyes, a kéttengelyes, a négytengelyes daráló (sredder), továbbá a granulátor, valamint a kombinált aprító berendezések, melyek egy berendezésben ötvözik a sredder és a granulátor funkcióit és előnyeit. Kínálatukban a legjobb ár-érték arányú brikettáló és pelletgyártó gépeket, darálókat, sreddereket és hullámpapír térkitöltő gyártó berendezéseket találja meg.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
HERZ pelletkazán
 
HERZ pelletkazán

A HERZ öntisztuló pelletkazánjai egyszerű kezelés mellett magas komfortot nyújtanak. Nagy hamuládával, szabályozható égéssel és modern design-nal rendelkeznek, működésükhöz kevesebb tüzelőanyagot használnak fel, helyigényük alacsony.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
HERZ faelgázosító kazán HERZ pelletkazán HERZ faapríték- és pelletkazán
 
HERZ biomassza kazánok 10-1500 kW
3 termék

Pellet, faapríték, hasábfa tüzelésű kazánok, HMV tárolók, puffer tárolók, kombitárolók, behordószerkezetek.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A szilárdtüzelésű kazánok független fűtési rendszert biztosító hőtermelő berendezések. Önállóan vagy meglévő rendszer kiegészítéseként építhetők be szinte minden épülettípusba, a családi háztól az üzemcsarnokig. Melegvizes, gravitációs vagy szivattyús, zárt vagy nyitott rendszerű régi és új központi fűtésekhez egyaránt telepíthetők. A szilárdtüzelésű kazánok működhetnek nem megújuló energiaforrásnak számító fosszilis tüzelőanyaggal (széntüzelésű: kőszén, lignit, tőzeg tüzelésű kivitel) , illetve megújuló energiaforrásnak számító tüzelőanyaggal (fahasáb, faapríték, fűrészpor, fapellet vagy agripellet, fabrikett vagy tőzegbrikett, biomassza). A faelgázosító kazánok azonos hőenergia előállítására kevesebb fát használnak el, ezáltal jelentős hatásfokkal rendelkeznek. A magasabb hőfokon történő égetés során, minimális salak, hamu termelődése és károsanyag-kibocsátása mellett, nem csak a szilárd tüzelőanyag, hanem a fűtőértéket képviselő füstgáz egy része is elég. Elgázosító technológia előfordul széntüzelésű, brikettüzelésű kazánok esetében is. Aszerint, hogy a kazánok egy vagy több tüzelőanyag-típus (szén, fa, energianövények) elégetésére alkalmasak, vannak vegyestüzelésű, vagy nem vegyestüzelésű típusok. A szilárd tüzelésű kazánok jellemzően acéllemez vagy öntöttvas változatokban készülnek. A lemezkazánok általánosságban inkább fa, míg az öntvénykazánok inkább szén tüzelésére alkalmasak. Egyes szilárd tüzelésű kazánok működése automatikussá tehető egy megfelelő kapacitású tároló (például tartály) segítségével. Típustól függően a tároló kapcsolódhat közvetlenül a kazánhoz, vagy külön helyiségében helyezhető el. A tüzelőanyag gravitációs úton vagy egy megfelelő szerkezet továbbítása révén jut a tűztérbe.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...