Exodraft kéményventilátorok Draftbooster huzatfokozó kéményekhez Exodraft szilárd részecskeszűrő fatüzelésű kályhákhoz Exodraft HRS égéstermék hővisszanyerő rendszer
 
Exodraft kéményventilátorok, huzatfokozó, szilárd részecskeszűrő, hővisszanyerő rendszer
4 termék

Exodraft tüzeléstechnikai kiegészítők, melyek a könnyebb begyújtást, jobb égést és a károsanyag-kibocsátás csökkentését, illetve hővisszanyeréssel az energiaveszteség csökkentését segítik elő füstből, gőzből, felhasznált forró levegőből.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Almeva kéménytisztítási és karbantartási kiegészítők – mechanikai tisztítóeszközök
 
Almeva kéménytisztítási és karbantartási kiegészítők

A tisztítási technika kiegészítésként szolgál az égéstermék-elvezető rendszerek karbantartásához és mechanikai vagy vegyi tisztításához. Az égéstermék-elvezető rendszerek mechanikai tisztításához olyan eszközöket kínálunk, mint a kéménykefék és egyéb eszközök. Az égéstermék-elvezető rendszerek egyszerű tisztítása érdekében a kefék választékát csörlők, spirálok, tisztítórudak és egyéb megfelelő tartozékok egészítik ki. A Cre-Away kályhákhoz, kazánokhoz, égéstermék-elvezetőkhöz és kéményekhez való kátrányeltávolító, mely hő hatására aktiválódik. Aktiválása után vegyi úton eltávolítja a kátránylerakódásokat a készülékekből, égéstermék-elvezető rendszerekből és kéményekből. Megszünteti a szagokat és a tűzveszélyt, illetve megelőző intézkedésként is használható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Exodraft HRS égéstermék hővisszanyerő rendszer
 
Exodraft HRS égéstermék hővisszanyerő rendszer

A füstgáznál vagy más folyamathőnél általában 15–20% energiaveszteség keletkezik. Az Exodraft HRS (Heat Recovery System) által visszanyert hő felhasználható épületek fűtésére, melegvíz előállítására vagy egyéb célokra a termelésben, illetve ha van rá lehetőség, visszatér a szolgáltatóhoz. Az Exodraft hővisszanyerési megoldással ennek a 80%-a visszanyerhető. Más szóval 12-16%-ban potenciálisan csökkenthető a bevitt energia és ennek megfelelően a CO₂ kibocsátás.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
K+W Diermayer termikus és motoros csapófedelek K+W melléklevegő-berendezések K+W huzathatárolók K+W aktív és passzív hangtompítók
 
K+W füstgáz-elvezetés technikai termékek és kiegészítők
7 termék

A modern lakásépítkezéseknél a környezetvédelmi rendelkezések gyakran összehangolt eljárásokat követelnek meg a fűtő- és füstgáz berendezésektől. A Kutzner+Weber évtizedek óta jelentős részt vállal a füstgáztechnikai rendszerek műszaki továbbfejlesztésében, együttműködve az egyetemekkel és kutatóintézetekkel.

7 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Exodraft kéményventilátorok
 
Exodraft kéményventilátorok

Az Exodraft mesterséges kéményhuzat rendszerek fejlett technológián alapulnak, a biztonságos és egyszerű funkcionalitásra összpontosítva. Ezek a funkciók biztosítják a kéményhuzat hatékony és megbízható megoldásait. Fontos a megfelelő típusú es nagyságú ventilátor és az ehhez illeszkedő kiegészítők kiválasztása. Az Almeva portfólijában gázkazánokhoz és gázkandallókhoz alkalmas égéstermék ventilátorok egyaránt szerepelnek.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A kémények a fosszilis vagy más, szilárd tüzelőanyagot égető fűtőeszközökhöz kapcsolt levegő- vagy gázelvezető csatornák, melyekhez kiegészítő funkciójú füstgáztechnikai elemek kapcsolhatók. A kémény belsejében helyezhetők el a huzathatárolók, füstgáz csappantyúk, bővítő és szűkítő elemek, füstgáz hangtompítók, béléscsövek. A huzatszabályozók (pl.: huzathatárolók, huzatfokozók) olyan melléklevegő berendezések, amelyek a kémény kiegészítő elemeiként biztosítják az égéstermék biztonságos elvezetését. Meggátolják a szélbefúvást, korlátozzák a meleg levegő kiáramlását, elősegítik a még éghető gázok égéstérben tartását és azok hasznosítását, így jelentős energiamegtakarítás mellett javul az égés minősége. Az égéslevegő csappantyúk a hideg külső levegő és a meleg helyiséglevegő áramlását szabályozzák az égéslevegő-nyíláson keresztül. A termikus (segédenergia nélkül működő) vagy motoros (energiával működtetett) füstgázcsappantyúk az égéstermék útjának biztonságos lezárására szolgáló eszközök. A csappantyúkkal csökkenthető az a hőveszteség, amely a fűtött térből távozik, ezáltal javítják az épületek energiamérlegét. A füstgáz hangcsillapító berendezések olyan zajvédelmi eszközök, melyek a tüzelőberendezésben lévő égőzajt mérséklik. A rezgéscsillapító tartozékok a tüzelőberendezés hőtermelő és égéstermék elvezető rendszerének akusztikai elválasztására, a testhang-terjedés csillapítására szolgálnak. A neutralizáló box-ok a kéményben keletkező savas kémhatású kondenzátumot környezetbarát módon semlegesítik. A kéményekhez végelemek, védelmi kiegészítők erősíthetők: záróelem, szikrafogó, szélnyomás elleni záróelem, napoleon-sapka, madárfogó rács. A szélnyomás elleni záróelemek a szél toló hatása, valamint csapadék elleni védelmet biztosítják. Falazott kéményeknél kéményajtó és szellőzőajtó beépítése lehetséges. Ezek a kémény megfelelő működését és karbantartását teszik lehetővé.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...