K+W Diermayer termikus és motoros csapófedelek K+W melléklevegő-berendezések K+W huzathatárolók K+W aktív és passzív hangtompítók
 
K+W füstgáz-elvezetés technikai termékek és kiegészítők
7 termék

A modern lakásépítkezéseknél a környezetvédelmi rendelkezések gyakran összehangolt eljárásokat követelnek meg a fűtő- és füstgáz berendezésektől. A Kutzner+Weber évtizedek óta jelentős részt vállal a füstgáztechnikai rendszerek műszaki továbbfejlesztésében, együttműködve az egyetemekkel és kutatóintézetekkel.

7 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A kémények a fosszilis vagy más, szilárd tüzelőanyagot égető fűtőeszközökhöz kapcsolt levegő- vagy gázelvezető csatornák, melyekhez kiegészítő funkciójú füstgáztechnikai elemek kapcsolhatók. A kémény belsejében helyezhetők el a huzathatárolók, füstgáz csappantyúk, bővítő és szűkítő elemek, füstgáz hangtompítók, béléscsövek. A huzatszabályozók (pl.: huzathatárolók, huzatfokozók) olyan melléklevegő berendezések, amelyek a kémény kiegészítő elemeiként biztosítják az égéstermék biztonságos elvezetését. Meggátolják a szélbefúvást, korlátozzák a meleg levegő kiáramlását, elősegítik a még éghető gázok égéstérben tartását és azok hasznosítását, így jelentős energiamegtakarítás mellett javul az égés minősége. Az égéslevegő csappantyúk a hideg külső levegő és a meleg helyiséglevegő áramlását szabályozzák az égéslevegő-nyíláson keresztül. A termikus (segédenergia nélkül működő) vagy motoros (energiával működtetett) füstgázcsappantyúk az égéstermék útjának biztonságos lezárására szolgáló eszközök. A csappantyúkkal csökkenthető az a hőveszteség, amely a fűtött térből távozik, ezáltal javítják az épületek energiamérlegét. A füstgáz hangcsillapító berendezések olyan zajvédelmi eszközök, melyek a tüzelőberendezésben lévő égőzajt mérséklik. A rezgéscsillapító tartozékok a tüzelőberendezés hőtermelő és égéstermék elvezető rendszerének akusztikai elválasztására, a testhang-terjedés csillapítására szolgálnak. A neutralizáló box-ok a kéményben keletkező savas kémhatású kondenzátumot környezetbarát módon semlegesítik. A kéményekhez végelemek, védelmi kiegészítők erősíthetők: záróelem, szikrafogó, szélnyomás elleni záróelem, napoleon-sapka, madárfogó rács. A szélnyomás elleni záróelemek a szél toló hatása, valamint csapadék elleni védelmet biztosítják. Falazott kéményeknél kéményajtó és szellőzőajtó beépítése lehetséges. Ezek a kémény megfelelő működését és karbantartását teszik lehetővé.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...