Légtechnikai tűzvédelmi és füstmentesítő elemek

KA-EU tűzvédelmi csappantyú nagykonyhai elszívó rendszerekhez FKA2-EU tűzvédelmi csappantyú FKRS-EU tűzvédelmi csappantyú EK-JS füstelvezető csappantyú
 
TROX tűz és füst elleni védelem
7 termék

Ha már kialakult a tűz és elérte a légtechnikai rendszert, meg kell akadályozni, hogy a tűz azon keresztül továbbterjedjen. A TROX a tűzvédelmi csappantyúk széles skálájával áll a hazai megrendelők rendelkezésére. A folyamatos fejlesztések eredményeként kör keresztmetszetben az FKRS-EU sorozatot NA100 – NA315 méretben, az FKR-EU NA315 – NA800-as méretben, négyszög keresztmetszetben az FKA-EU ill. FK-EU sorozatot 200x200 mm-től 1500x800 mm-ig egy egységben (ennél nagyobb méretben kettő vagy több egységben) kínálják. Azon esetekben, ahol tűzvédelmi csappantyú elhelyezése nem lehetséges, de indokolt, a TROX tűzvédelmi légszelep elhelyezését ajánlja.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Airvent PS tűzgátló mandzsetta Airvent SEDM-L négyszög keresztmetszetű többszakaszos, többlamellás füstgázvezérlő zsalu Airvent CNGF egysoros fixlamellás acél szellőzőrács hő- és füstelvezető rendszerekhez
 
Airvent tűzvédelmi és füstmentesítő csappanytúk, zsaluk
3 termék

A légtechnikai rendszerekbe építhető tűzvédelmi csappantyúk az elem bármelyik oldalán keletkezett tűz esetén automatikusan lezárják az adott tűzszakasz határt, és előírt ideig megakadályozzák a tűz és forró égésgázok továbbterjedését.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
TROX túlnyomásos füstmentesítés
 
TROX túlnyomásos füstmentesítés

A túlnyomásos szellőztető rendszer gondoskodik arról, hogy tűz esetén a menekülési útvonalat jelentő lépcsőház füstmentes maradjon. Ezzel jelentős segítséget jelent az emberek menekülésekor, valamint az oltásban résztvevők munkájában is. A TROX a berlini Eichelberger céggel létrehozott megállapodásnak köszönhetően ezen a téren is kiemelkedő megoldásokat kínál.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Helios BAE és BAK tűzvédelmi csappantyúk Helios BTK tűzvédelmi elszívóelem
 
Helios tűzvédelmi rendszerek és záróelemek
2 termék

A tűzvédelmi elzáróelemek meggátolják a füst és tűz átvitelét a szellőzővezetékeken, illetve azok nyílásain keresztül, egy másik tűzszakaszba. Csövekbe egyszerűen becsúsztathatók, nyílásokba a fali beépítőhüvellyel szerelhetők falakba és mennyezetekbe egyaránt.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A tűz átterjedésének megakadályozásában a tűzszakasz határokon át, valamint a füstmentesítés biztosításában egyes, légvezetékekbe épített légtechnikai elemeknek is szerepük van. A tűzvédelmi előírások a térelhatároló szerkezetek (falak, mennyezetek) tűzállóságán kívül az épületgépészeti vezetékek, így a légcsatornák tűzzárának biztosítását is előírják megfelelő tűzvédelmi elzárószerkezetek alkalmazásával. A tűzszakasz határokra, légcsatornákba, légaknákba beépített tűzcsappantyúk, tűzvédelmi strangelzárók valamint tűzvédelmi visszacsapó szelepek és tűzvédelmi légszelepek szerepe, hogy a tűz terjedését megakadályozzák azzal, hogy tűz esetén zárnak. A kör keresztmetszetű vagy négyszögletű tűzcsappantyúk olvadóbetét (termikus kioldás) révén történő automatikus vagy motoros zárását kiegészíti egy felhabosodó, hőre táguló anyag, mely tűzálló és légtömör tömítést hoz létre. Szintén tűzszakasz határokra beépített „zsilipek” gondoskodnak arról is, hogy a friss levegő bejutását megakadályozzák tűz esetén. A füstcsappantyú a tűzcsappantyúkkal ellentétben tűz esetén hőre, füstre vagy egyéb indítójelre beépített motor segítségével nyit, hogy a tűzvédelmi szellőzés, és ezen belül az életmentési és menekülő útvonalak füstmentesítése hatékony legyen.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...