Légcsatornák, szellőzőcsövek

Kingspan PIRALU légcsatorna rendszer
 
Kingspan PIRALU légcsatorna rendszer

A Kingspan PIRALU légcsatorna rendszert építőipari kivitelezésekhez, épületgépészeti (HVAC) alkalmazásokhoz tervezték. Alkalmazható mind új építésnél, mind felújításnál lakóépületekben, kereskedelmi és ipari, valamint közösségi és szabadidős létesítményekben. Ezen felül kiemelten alkalmazható vasmentes alkalmazásokban és olyan egyedi műszaki követelményű projektekben, ahol a szálmentes szigetelés alkalmazása ajánlott.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
ALUDEC A21 flexibilis többrétegű ALU légtechnikai csővezeték SP-AIR spirálkorcolt cső AIRCOR-75 műanyag flexibilis légcsatorna ISODEC A21 flexibilis hőszigetelt ALU bevonatos légtechnikai csővezeték
 
Airvent légcsatornák és idomok, flexibilis csövek
6 termék

A kis helyen elvezethető flexibilis légcsatornarendszer korábbi építésű házak vagy lakások átalakításakor fali, mennyezet alatti, vagy álmennyezetben történő szereléshez ideális, új építésű ingatlan kivitelezésekor pedig a födémben való elhelyezéshez.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Burgerhout Hybalans+ mesterséges elszívó Burgerhout Hybalans+ mesterséges elszívó
 
Burgerhout Hybalans+ elszívó rendszerek
2 termék

A megfelelő szellőztető rendszer minden otthonban fontos, ezt minden új építésű vagy felújítási projekt előkészítése során figyelembe kell venni. A Burgerhout Hybalans+ egy forradalmi levegőelosztó rendszer, amely megoldást nyújt minden szellőzési problémára. A Hybalans+ rendszer által biztosított befúvás és elszívás számos előnnyel jár. Ez az intelligens moduláris rendszer mindenkor egészséges beltéri komfortot biztosít. Könnyen tervezhető és telepíthető, folyamatosan megfelelő szellőzési komfortot eredményez.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
FlexPipe®Plus flexibilis légelosztó csőhálózat
 
FlexPipe®Plus flexibilis légelosztó csőhálózat

Korszerű, higiénikus, antisztatikus, áthallásmentes légelosztó hálózat betonba, padlóba, vagy falba is fektethető kör és ovális PEHD csövekkel. A FlexPipe®plus a nagysikerű Flex-Pipe® levegőelosztó rendszer innovatív továbbfejlesztése. A kör keresztmetszetű csövek mellé integrálja az ovális csöveket és idomokat, egy tetszőlegesen és szabadon kombinálható rendszerré kiteljesedve.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
IsoPipe® anyagában szigetelt szellőztető csőrendszer
 
IsoPipe® anyagában szigetelt szellőztető csőrendszer

Az IsoPipe® EPP anyagú, anyagában szigetelt szellőző csövek és idomok 125, 160 és 180 mm átmérővel, innovatív alternatívát nyújtanak a spikócsöves szerelésre. Az IsoPipe® a szellőztető komponensek (pl. gép, osztók, tetőkifúvás) összekötésére szolgál, a frisslevegő és az elhasznált levegő pince, tetőtér és egyéb nem fűtött helyiségeken való átvezetésére használható. A rendszer könnyen, gyorsan és hőhidak nélkül szerelhető, ütésálló, tűzvédelmi besorolása B1 (nehezen éghető).

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Zehnder ComfoTube Flat51 légcsatorna Zehnder ComfoTube 75 és 90 légcsatornák
 
Zehnder ComfoTube légcsatornák
2 termék

Minden Zehnder légcsatorna kívülről bordás, belülről sima fóliaréteggel ellátott, tisztítható, alacsony nyomásveszteségű. A csövek szerkezetbe építhetők, szilárdságuk megengedi a vasbeton födémbe építést. A ComfoTube légcsatornák minőségét a német SKZ Intézet vizsgálja és igazolja. A légcsatorna és az idom keresztmetszet csökkenés nélkül tolhatók egymásba, így kizárhatók a porgyűjtő helyek és a teljes rendszer nyomáscsökkenése is jól tervezhető. A cső kicsúszását az idomból fém villa akadályozza meg.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Lindab Safe légcsatorna rendszer Lindab InDomo légcsatorna rendszer
 
Lindab légcsatornák és szellőzőcsövek
2 termék

A légcsatorna rendszerek termékcsoport magában foglalja a kör keresztmetszetű légcsatornákat és idomokat, kiegészítve a négyszög keresztmetszetű termékekkel, szabályozókkal, kifúvófejekkel, stb. Mindezek együtt széles termékskálát kínálnak és biztosítják a komplett légszállítási megoldást.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A légcsatornák szellőzési rendszerekben szállítják kültérből a beltérbe a friss, és vezetik ki onnan az elhasznált levegőt. Előfordulnak még légcsatornás klímarendszerekben, ahol a klimatizált helyiségek és a távolabb elhelyezett beltéri klímaegység közötti kapcsolatot biztosítják. A légcsatorna anyagának, típusának kiválasztásában szerepet játszanak a várható légsebesség, nyomáskülönbség, a légtömörségi követelmények és a fizikai beépítési lehetőségek. A keresztmetszete lehet kör, ovális és négyszög (négyzetes, lapos téglalap forma). A kör keresztmetszetű légcsatornák általában spirálkorcolt csövek, melyek horganyzott vagy saválló acéllemezből, alumínium illetve rézlemezből, valamint műanyagból készülhetnek. Léteznek polimer alapanyagú, alumínium fóliával borított, spiráldrót merevítésű flexibilis körcsatornák is. A négyszög keresztmetszetű légcsatornák rendszerint horganyzott acéllemezből készülnek korcolt, merevített kivitelben. Az egyenes lemezcsövek összeépítése különböző nem gumis vagy gumitömítéses kapcsolóidomokkal, préselt vagy szegmentált ívidomokkal, flexibilis csövekkel, szűkítőidomokkal, nyeregidomokkkal, illetve elágazóidomokkal történhet. A műanyag (általában PVC) légcsatornák között megtalálható mind az egyszerű és teleszkópos merev körcsatorna, laposcsatorna vagy flexi körcsatorna, mind az irányváltó (ív, könyök) és elágazó (T) idomok, toldók, szűkítők, átalakítók. Az előszigetelt légcsatornák hőszigetelés és hangszigetelés tekintetében is előnyösek, anyaguk lehet akár alumíniummal kasírozott, habosított merev panel is. Légcsatorna rendszerről (hálózatról) akkor beszélünk, amikor egy termékcsalád tartalmazza a légcsatorna végelemeit (fix vagy szabályozható zsalukat, anemosztátokat), és köztes elemeit, levegő szűrőket és szűrőházakat, hangcsillapítókat, melegvizes vagy elektromos fűtőelemeket, szabályozó elemeket (például pillangó szelepeket, visszacsapó szelepeket) és mérőket (például nyomásmérőt), esetleg a rezgéscsillapító és rögzítő elemeket is.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...