Légtechnikai hangcsillapító elemek

SYBA Acoustic hanggátló falak SYBA Z lamellás falak
 
SYBA zajvédő falak
2 termék

Az épületek gépészeti egységeinél már a tervezési fázisban felmerül az egyes elemek takarása, a külvilágra érkező zajok csökkentése és ezzel egyidejűleg a szükséges légmennyiség biztosítása, és a csapó eső kizárása. A SYBA zajvédő falai erre kínálnak kézenfekvő megoldásokat.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Lindab Tune-V négyszög könyök hangcsillapító
 
Lindab TUNE-V négyszög könyök hangcsillapító

A Lindab TUNE-V egy hagyományos, kulisszás könyök hangcsillapító, melynek külső mérete megegyezik a csatlakozó mérettel. Elérhető vízszintes beépítés esetén 400×200 – 2400×2000 mm-es méretben. A TUNE-V háza trapéz merevítésű, mely javítja a merevségét és csökkenti a természetes rezgések kockázatát..Az alkalmazott LindtecTM szigetelés típus jó akusztikai jellemzőket, alacsony súlyt és tisztíthatóságot biztosít. RJFP vagy LS típusú csatlakozó kerettel szerelve.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Zehnder ComfoWell CW-S hangcsillapító elemek
 
Zehnder ComfoWell CW-S hangcsillapító elemek

A Zehnder kínálatában többféle hangcsillapító található, így a mindig a megfelelő műszaki paraméterekkel rendelkező típus választható a kívánt akusztikai cél eléréséhez.
A CW-S hangcsillapítók 5 méretben, 500 mm hosszban, választható csőcsatlakozással, modulárisan egybeépíthető egyéb ComfoWell elemekkel.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Airvent CD kör hangcsillapító Airvent C-LAG alacsony beépítésű négyszög hangcsillapítók Airvent RB négyszög hangcsillapítók Airvent RBR négyszög hangcsillapítók tisztítható kivitelben
 
Airvent hangcsillapítók
6 termék

Airvent hangcsillapítók különböző felhasználási területekre.

6 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Helios légcsatorna hangcsillapítók
 
Helios légcsatorna hangcsillapítók

A KSD négyszögletes légcsatorna hangcsillapítók horganyzott acéllemez házzal, hangelnyelő ásványgyapot béléssel, mindkét oldalon a légcsatorna ventilátorok méreteihez illeszkedő karimákkal készülnek. Közvetlenül beépíthetők a légcsatornába akár a szívó akár a nyomó oldalra.
Az FSD flexibilis hangcsillapítók Westerform jellegű alumíniumcsőből készült erős, kerek kivitelű csőhangcsillapítók perforált béléscsővel.
Az RSD csőhangcsillapító házának anyaga horganyzott acéllemez, bélésanyaga hangelnyelő ásványgyapot.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A hangcsillapító elemek elhelyezése a komfort célú légtechnikai rendszerek légcsatornáiban, csöveiben vagy a légtechnikai készülékben (központi légkezelőben) ma már kötelező. Ennek oka, hogy a levegő szállítását végző csövekben és csatornákban kellemetlen zaj képződhet a szabad keresztmetszet és annak változásai (például fojtások), a levegő sebessége és egyéb tényezők együttes hatására. A külső zaj bejutása is problémát jelenthet a légcsatornákon keresztül. A legnagyobb zajforrást emellett a ventilátorok jelentik. A hangcsillapítók használatának célja, hogy az emberi fül által hallható frekvenciákon (20 Hz és 20 kHz között) hatásosan működjenek, és a zajterhelést az előírt szintre csökkentsék. Ezt méretezéssel, geometriai kialakításukkal és a beépített hangcsillapító anyagok (például nagysűrűségű ásványgyapot, üveggyapot) abszorpciós tulajdonságaikkal érik el. A hangcsillapító kulisszák légellenállása áramvonalas kialakításuk révén kisebb, mint azoké a csöveké, csatornáké vagy készülékeké, amibe építették.

Négyszögletű hangcsillapító típusok lehetnek a kamralemezes, egyenes, álló vagy fekvő könyök kulisszák. A kör keresztmetszetű hangcsillapítók egyenes vagy íves, merev illetve flexibilis kivitelben készülhetnek. A hangelnyelő anyag két különböző átmérőjű cső között helyezkedik el, amelyik közül a belső perforált. Nagyobb átmérőjű csövek esetében a hangcsillapító elemekben kulisszát vagy hangelnyelő anyagot tartalmazó központi magot is alkalmazhatnak. A kulisszák kiszerelhetőek is lehetnek, ami a tisztíthatóságukat könnyíti meg. Légkezelő berendezésben hangcsillapító a szívó és a nyomó oldalra egyaránt elhelyezhető.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...