Bútorlapok, bútorelemek, bútorszerelvények, bútorszövetek

FALCO natúr forgácslap FALCO MDF  lemezek
 
FALCO bútoripari natúr laptermékek
2 termék

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kronodesign fényes akril bevonatú MDF lapok Kronodesign fém bevonatú MDF lapok Kronodesign design laminált lapok Kronodesign posztforming munkalapok
 
Kronodesign bútorlapok
6 termék

A kiváló minőségű faalapú választék azért került megalkotásra, hogy inspirálja a tervezőket, építészeket és iparosokat, valamint hogy eredetiséget és újítást vigyen az új projektekbe világszerte.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
FALCO tükörfényes lap FALCO design laminált lapok FALCO munkalapok FALCO HPL lemezek (dekorlemezek)
 
FALCO design bútorlapok
5 termék

A FALCO által gyártott laptermékek tulajdonságaikat és minőségüket tekintve igényes alapanyagot biztosítanak a belsőépítészet és a modern bútorgyártás számára. Ez az oka annak, hogy Közép-Európa egyik legnagyobb forgácslap gyártójaként 1939 óta a bútor- és építőipar beszállítója.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Duropal Quadra P2 konyhai munkalapok
 
Duropal Quadra P2 konyhai munkalapok

Munkalapok olyan felületekre, ahol elvárás a magas felületi ellenállás, és a tartósság. Higiéniai előnyeinek köszönhetően a klasszikus felhasználási területeken, modern konyhákban és fürdőszobákban, éttermekben, valamint orvosi rendelőkben, laboratóriumokban, üzletberendezéseknél, de ipari és kereskedelmi egységek esetén is ideális megoldásként alkalmazhatóak. A Duropal munkalap EN 312 szerinti P2 típusú forgácslapból készül, dekoroldala robusztus Duropal HPL-lel ragasztott, az EN 438 szerint, alul vízlepergető hátlappal. A Quadra munkalap utólagos elülső élének sugara 3 mm, a hátsó széle védőperem tömített. Mindkét oldalán profilozott változatban is kapható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Fundermax Star Favorit laminált forgácslapok Fundermax Star Favorit Superfront laminált forgácslapok Fundermax Max HPL dekoritlapok Fundermax Max Compact Interior kompaktlemez
 
Fundermax Interior laptermékek
8 termék

A Max Interior lemezek a belsőépítészet bármilyen, magas minőségi igényeket kívánó területén alkalmazhatók. A Max Interior típusai: falburkolatok (270-féle színben); speciális laboratóriumi anyagok; kórházi burkolatok; hajlított lemezek (kompaktforming); antisztatikus lemezek; vízálló anyagok (vizesblokkokhoz, mosdókhoz, tusolóberendezésekhez); fémmel kombinált kompaktlemezek (nagy törésbiztonságot igénylő területekre); ajtófrontok; bútorok.

8 termék
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya
Fr-One lángmentes textilek
 
Fr-One lángmentes textilek

Mind a hotel-, mind pedig a magánszférában egyre többen ismerik fel a biztonságos, lángmentes textíliák fontosságát, így megnövekedett az igény azok iránt az anyagok iránt, melyek egyaránt képviselnek magas minőségű dizájnt és technikai hátteret. A belga Fr-One pedig a világpiac élén jár ezek gyártásában – saját laborjukban fejlesztik és tesztelik az összes anyagukat, dizájn csapatuk közben pedig azért felel, hogy a legújabb trendeknek megfelelő termékek kerüljenek a kínálatukba, melyek figyelembe veszik egy projekt költségvetési korlátait is. Legyen szó akár középületekről, hotelekről, irodákról, hajókról vagy épp magánházakról, számos funkciójú és stílusú anyagaik bárhol megállják a helyüket.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Duropal HPL Compact konyhai munkalapok
 
Duropal HPL Compact konyhai munkalapok

A Duropal Compact konyhai munkalapok 12 mm vastag kompakt laminátumból készülnek, amely nagy ütés- és nedvességállóságot biztosít. Szerkezetüknek köszönhetően alkalmasak az erősen igénybevett területeken, tartósak és könnyen tisztíthatók. A Németországban készült Duropal Compact konyhai munkalapok egy vagy két oldalon hosszirányban megmunkáltak. Az anyag 3 magváltozatban kapható: fekete, fehér és szürke.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A bútorok alapanyagául szolgáló bútorlapok a tömör fát helyettesítik. Ezek a lap formájú anyagok lehetnek rétegelt falemezek, farostlemezek, faforgácslapok. A bútorlapok faipari gépekkel könnyen megmunkálhatók. Nagyobb igénybevételnek kitett helyeken alkalmazzák az integrált papírlapokból préselt és melamin gyantával átitatott papírral borított dekorlemezeket vagy dekoritlemezeket. A magas nyomáson préselt (CPL, HPL) és laminált rétegelt lemezek kopásálló, karcálló, hőálló, felületi vízálló tulajdonságokkal rendelkeznek. A standard HPL lemezek mellett utánalakítható postforming és tűzálló dekoritlemezek is léteznek. A kompakt lemezeket több HPL dekorlemez alkotja. A dekorlemezek kedvező tulajdonságain felül teljes keresztmetszetükben vízállóak és nem igényelnek élzárást. A dekoritlemezek és kompakt lemezek alkalmasak konyhai munkalapok, asztallapok, kiszolgáló pultok, ajtófrontok, falfelületek borítására. Az MDF lapok faforgács rost, kötőanyag és adalékanyagok keverékéből, nedves vagy száraz eljárással előállított közepes sűrűségű farostlemezek. Nagyobb fajsúlyuk miatt bútorfrontok kialakítására alkalmasak. Felületük festhető, marható, lakkozható, furnérral vagy dekorlemezzel burkolható. A papírvázas lapokból könnyűszerkezetes belsőépítészeti elemeket, kopásálló munkafelületek készítenek. A bútorlapok maganyagának takarására és a szerkezet tartósságának növelésére élzárókat használnak. A gyengébb élvédést biztosító melamin élfóliák mellett lehetőség van műanyag és 3D élzárók alkalmazására is.

A bútorgyártásban használt keretek (fiókvezető keret, vakkeret, koszorúkeret, aljazott keret, hornyolt keret, hamis keret ) a szerkezeti elemek takarását szolgálják. A bútorok ajtófrontjai készülhetnek tömör fából, festett vagy fóliázott MDF lapból, PVC vagy magasfényű akril bevonattal, mart és lemezbetétes kialakításban. Bútorajtó kiegészítők a változatos profil kialakítású keretlécek, párkánylécek és rátétlécek. A profilléceket dekoratív és funkcionális céllal, például fénycsőtakaró lécként is alkalmazzák. A tömör fa, fém, műanyag lábszerkezetek (bútorlábak, asztallábak, szekrénylábak) a bútorok stabilitásához járulnak hozzá. Kiegészítőként csúszótalpak, kerekek, görgők választhatók hozzájuk.

Bútoripari vasalatok a bútorpántok (kivetőpánt, csuklópánt, becsavarópánt, lamellás pánt), a bútorzárak (fiókzár, redőnyzár, tolózár), a tolóajtó vasalatok, felnyíló és lenyíló vasalatok, szekrény függesztők, mechanikus kihúzószerkezetek, fiókvezetők, polcösszehúzók. A bútorfogantyúk a bútorok szerves részét képezik, a kereskedelemben széles anyag-, forma- és színválasztékban állnak rendelkezésre. A minimál stílus kedvelőinek megfelelő választást nyújtanak a push-open rendszerű, fogantyú nélküli bútorajtók.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...