Eterbright CIGS vékonyréteg napelemek
 
Eterbright CIGS vékonyréteg napelemek

A 2015-ben bemutatott újfajta Eterbright CIGS vékonyréteg napelem technológia legfontosabb előnye, hogy 1 kWp beépített teljesítmény több energiát termel, mint a polikristályos napelemek.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Yingli napelem panelek Risen napelem panelek
 
Euro-Purator napelem panelek
2 termék

Különböző méretű és teljesítményű Yingli és Risen napelem panelek.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
SunEwat XL napelemes üveg modul
 
SunEwat XL napelemes üveg modul

SunEwat napelemes modul két biztonsági üvegből áll, melybe mono vagy polikristályos napelemes cella van beépítve. A SunEwat napelemes modulok megfelelnek minden vonatkozó esztétikai és funkcionális követelményeknek és észrevétlenül integrálhatóak az épületekbe. A hétköznapi anyagok helyett használható. A cellák közti tér változtatható aszerint, hogy hogyan szabályozzuk a modulok fényáteresztését.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Vitovolt 200 napelem Vitovolt 300 napelem
 
Viessmann napelemek
2 termék

Egy Viessmann napelemes rendszer felszerelésével mindenki a maga áramszolgáltatójává válhat. Az ingyenesen rendelkezésre álló napenergia árammá alakítása pénzügyileg kifizetődő. Megfelelően méretezett rendszerrel gyakorlatilag több évtizedre előre meghatározhatja az áramfogyasztása költségeit. Ilyen lehetőséget jelenleg egyetlen más rendszer sem kínál. Egy 6,5 m²-es napelemes rendszer (4 db általános méretű modul) éves termelése már fedezi egy magyar állampolgár átlagos éves áramfogyasztását. A Viessmann termékválasztékában megtalálhatók az elterjedtebb polikristályos modulok, valamint a magasabb műszaki színvonalat és hatásfokot képviselő monokristályos modulok is.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Vaillant auroPOWER napelemes rendszer
 
Vaillant auroPOWER napelemes rendszer

Komplett napelemes rendszer, mely stabil hozamot biztosít felhős égbolt esetén is. Egymással összehangolt rendszerkomponensek és intelligens energia-menedzsment a maximális hozamért.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Amerisolar napelem
 
Amerisolar napelem

Ellen állnak a korrózió, az ammónia és a nedvesség káros hatásainak. Nagy modul hatásfok, akár 16,29%. 12 évre 91,2%-os teljesítmény garancia, 30 évre 80,6%-os teljesítmény garancia.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A napelemek, vagy fotovillamos elemek olyan környezetkímélő, megújuló energiát hasznosító áramtermelő berendezések, melyek a napsugárzást közvetlenül felhasználható vagy tárolható villamosenergiává alakítják át. A napelem-táblák cellákból állnak, melyek vezetőkkel vannak összekötve, és mindezeket egy alaplemezre ragasztják fel. A napelem-táblákat edzett üveg zárja le légmentesen. A szilícium alapú monokristályos, polikristályos vagy amorf napemelek a leghatékonyabbak. Ezen kívül vannak fém félvezető szerkezetek, adalékolt amorf félvezetők és szerves anyagokból készült napelemek. A félvezetők a napenergiát egyenárammá alakítják. Ezt követően az úgynevezett inverter berendezés felelős az egyenáram jobban felhasználható váltakozó árammá történő átalakításáért. A napelemek méretezését a fogyasztástól függően kell végezni. A kinyerhető teljesítmény függ a napsugarak beesési szögétől és a megvilágítás intenzitásától. Hasznosítás szerint a rendszer szigetüzemű akkor, amikor nincs kiépített elektromos hálózat. Ilyenkor az energiát akkumulátorokban tárolják. Másik lehetőség a hálózatba visszatápláló rendszer. A napemelek leggyakoribb beépítési módja a tetőszerkezetre rögzített fix rendszer, mely csak a nappal meghatározott szakában képes a napfényt elnyelni. A fotovoltaikus elemek telepítése lehetséges egy hatékonyabb, úgynevezett napkövető rendszerben is, mely külön elektronikai támogatást igényel.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...