Tondach Wevolt X-Tile napelemes tetőmodul
 
Tondach Wevolt X-Tile napelemes tetőmodul

A Tondach Wevolt X-Tile napelemes tetőmodul a tető síkjába illeszkedő, moduláris napelemes megoldás. A dupla edzett üvegből készült modulok aTondach Actua 10 kerámia tetőcseréppel kompatibilisek, ellenállnak a 70 milliméter átmérőjű jégnek is, méretük miatt pedig olyan helyeken is alkalmazhatóak, ahol a hagyományos napelem panelek nem férnének el. 30 év garancia.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Yingli napelem panelek Risen napelem panelek
 
Euro-Purator napelem panelek
2 termék

Különböző méretű és teljesítményű Yingli és Risen napelem panelek.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
E-Solar napelem tartó rendszer Amerisolar napelem Eterbright CIGS vékonyréteg napelemek
 
Electraplan napelemes rendszerek
3 termék

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
SunEwat fotovoltaikus üveg
 
SunEwat fotovoltaikus üveg

A SunEwat üveg a beépített napelemes cellák segítségével termel energiát. A modulok észrevétlenül integrálhatóak az épületekbe. A SunEwat üveg a közel nulla energiaigényű épületek szabványainak megfelelő besorolásokkal büszkélkedhet.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Vitovolt 300 napelem
 
Vitovolt 300 napelem

Prémium napelem modulok akár 400 Wp teljesítménnyel, mono- és polikristályos kivitelben, opcionálisan fekete kerettel. A Vitovolt 300 napelemek a Viessmann saját gyártósorain készülnek, saját gyárukban, és több típusban, méretben és teljesítményben kínálják őket. A polikristályos változatok a legelterjedtebbek, mert kedvező áruk mellett egész évben kiegyensúlyozott áramtermelést biztosítanak. Az előállításukhoz kevesebb energiafelhasználás szükséges, ezért ökológiailag is kedvező termékek. A legtisztább szilíciumból készített monokristályos modulok képviselik a legmagasabb műszaki színvonalat és hatásfokot. Különösen a nyári melegebb időszakban teljesítenek jobban. Ez a típus a legmegbízhatóbb: hosszútávon a monokristályos moduloknál várható a legkevesebb teljesítménycsökkenés (degradáció). A Viessmann Vitovolt 300 modulokra a Viessmann 5 év teljeskörű termékjótállást vállal. Ezen felül 10 év termékszavatosságot-, valamint 25 éves teljesítménygaranciát vállalnak minden Vitovolt 300 modulra (min 80%-os teljesítményre).

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A napelemek, vagy fotovillamos elemek olyan környezetkímélő, megújuló energiát hasznosító áramtermelő berendezések, melyek a napsugárzást közvetlenül felhasználható vagy tárolható villamosenergiává alakítják át. A napelem-táblák cellákból állnak, melyek vezetőkkel vannak összekötve, és mindezeket egy alaplemezre ragasztják fel. A napelem-táblákat edzett üveg zárja le légmentesen. A szilícium alapú monokristályos, polikristályos vagy amorf napemelek a leghatékonyabbak. Ezen kívül vannak fém félvezető szerkezetek, adalékolt amorf félvezetők és szerves anyagokból készült napelemek. A félvezetők a napenergiát egyenárammá alakítják. Ezt követően az úgynevezett inverter berendezés felelős az egyenáram jobban felhasználható váltakozó árammá történő átalakításáért. A napelemek méretezését a fogyasztástól függően kell végezni. A kinyerhető teljesítmény függ a napsugarak beesési szögétől és a megvilágítás intenzitásától. Hasznosítás szerint a rendszer szigetüzemű akkor, amikor nincs kiépített elektromos hálózat. Ilyenkor az energiát akkumulátorokban tárolják. Másik lehetőség a hálózatba visszatápláló rendszer. A napemelek leggyakoribb beépítési módja a tetőszerkezetre rögzített fix rendszer, mely csak a nappal meghatározott szakában képes a napfényt elnyelni. A fotovoltaikus elemek telepítése lehetséges egy hatékonyabb, úgynevezett napkövető rendszerben is, mely külön elektronikai támogatást igényel.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...