Napelemek, napkollektorok rögzítőszerkezetei

RENOLIT ALKORSOLAR napelem rögzítő rendszer
 
RENOLIT ALKORSOLAR napelem rögzítő rendszer

Az ultrakönnyű RENOLIT ALKORSOLAR rögzítőrendszer a tetőszigetelés átszúrása vagy leterhelés nélkül teszi lehetővé a napelemes panelek elhelyezését a tetőn. Ezzel a termékfejlesztéssel lehetővé válik, hogy a tetőszigetelésen azzal teljesen összeférhető elemeket alkalmazzunk.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
GERARD napelem és napkollektor tartó
 
GERARD napelem és napkollektor tartó

Fotovoltaikus és napelemes rendszerek gyors és könnyű felszerelése minden Gerard cserép esetében.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
E-Solar napelem tartó rendszer
 
E-Solar napelem tartó rendszer

Lapostetőre valamint földre és sátortetőre telepíthető napelem tartó rendszerek.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Napelem szerelősín 39x37 Tetőkampó alumínium, 7 mm-es talpfurattal
 
Solar Zebra napelem rögzítési rendszer
2 termék

Szerelősínek, lemezsínek, valamint tetőkampók, tetőhorgok napelemek szereléséhez.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Szolar önmetsző csavarok
 
EJOT Szolar önmetsző csavarok

Az EJOT® Szolár önmetsző csavarok ideálisak napelemek és napkollektorok tartóvázának biztonságos telepítéséhez, könnyűszerkezetes tetőkön. Ezek az önmetsző csavarok tökéletes vízzárást biztosítanak, így egyaránt alkalmazhatóak meglévő vagy új tetőkön. A csavarok korrózióálló nemesacél alapanyagból készülnek, a galvanikus horgany bevonat minimális vastagsága 8 mikron. Felhasználhatók acél és fa szerkezeteken is.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
PREFA napelem rögzítő rendszer
 
PREFA Solar napelem rögzítő rendszer

Egy rögzítő rendszer minden PREFA tetőhöz: Minden Solar termék, mint a profilsínek, síntoldók, középső modulrögzítők, záró modulrögzítők, keresztföldelő kapocs, Solar kábelátvezető elem, kábelrögzítő, stb. minden PREFA tetőrendszerrel kompatibilis. A PREFA napelem rögzítő rendszerrel problémamentesen rögzíthet fotovoltaik berendezéseket bármely PREFA tetőrendszerre.

Termék kártya
fischer Solar-Wind II rendszer lapostetőkhöz
 
fischer Solar rendszerek

A fischer SolarFix termékcsalád fotovoltaikus panelek telepítésére szolgál. A napelemes rendszerek lakossági, kereskedelmi és ipari létesítményekhez készültek, és különböző típusú alkalmazásoknak felelnek meg: a választék különböző megoldásokat kínál a ferde tetőkhöz, lapostetőkhöz és speciális kialakításokhoz. A Solar termékek TÜV tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely garantálja a termékre vonatkozó statikai számításokat a DIN 1055-4, DIN 10555, EN1991-1-3 és EN 19911-1-4 szabványok szerint, és biztosítja a hó- és szélterhelési paraméterek vizsgálatát.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Szolár rendszereknél különösen fontos a napelemek és a napkollektorok megfelelő módon történő tájolása és rögzítése. A hazai adottságok által befolyásolt dőlésszögnek megfelelően a lapostetőre és talajra helyezett szolár paneleket alépítményre kell szerelni. A lapostetőre rögzített tartósínek betonsúlyozással rögzíthetők, ha a tető terhelhetősége ezt megengedi. Talajon a talajmechanikai szempontokat figyelembe véve lehetőség van betonalapra, levert cölöpre vagy fúrással rögzíteni a tartószerkezetet. Ferdetetőn a szerelőkeret tetőkampóval vagy tetőcsavarral kerül rögzítésre a szarufához. A sínrendszerben elhelyezett szolár elemeket rögzítőfülekkel fixálják. A rögzítőszerkezetek anyaga rozsdamentes acél vagy eloxált alumínium, kielégítve azokat a kritériumokat, hogy ezen szerkezeteknek korrózióállónak, időjárásállónak és tartósnak kell lenniük. A tetőhéjalás fölé helyezett rögzítőrendszereken túl lehetőség van a napkollektorok tetőbe történő integrálására is. Ilyen esetben napkollektorokat szarufákhoz rögzített Z-profilokra helyezik és bádogozással gondoskodnak a megfelelő vízszigetelésről.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...